רמת סידן נמוכה מאוד בשתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמת סידן נמוכה מאוד בשתן
    גילה
    22/03/2009

אני בת 52,מטופלת מזה כחצי שנה בסידן+ויטמין D,ובאקטונל(חד שבועי) מזה כ-3 חודשים. בהתאם להנחיות הרופא במרפאה מטבולית בה אני במעקב, עשיתי בדיקות שונות(ספירת דם,כימיה, בלוטת תריס,שקיעת דם, איסוף שתן ל24 שעות). כל הבדיקות יצאו תקינות פרט לרמת הסידן באיסוף שתן,ורמת הויטמין D, שיצאו הרבה מתחת לנורמה. להפתעתי ,למרות שהגברתי את צריכת הסידן(באוכל ובתוספים:ל-1,200 מ"ג ליום)ואת צריכת ויטמין D ל-800 מ"ג), רמת הסידן בבדיקת איסוף שתן(24 שעות)שעשיתי לפני שבוע עוד פחתה לעומת הבדיקה מלפני חצי שנה, רמת הויטמין D השתפרה, להלן תוצאות הבדיקות: סידן בשתן-ב-14/9/08 : 42 מ"ג/24h, וב-15/3/09 : 18 מ"ג/24h, ויטמין די- ב-14/9/08: 57.5 nmol/L, ב-15/3/09: 70.3 nmol/L. הרופא העלה את מינון הויטמין די ל-1,000 מ"ג ביום, ושלח אותי לתזונאית, בטענה שאני כנראה לא מקבלת מספיק סידן בתזונה, האם יכולות להיות סיבות נוספות למיעוט הסידן בשתן?- אולי סוג הסידן(ציטראט) שאני לוקחת או תרופות מסוימות יכולים להשפיע?, (אני לוקחת בנוסף גם ארימידקס וליפיטור). ובכלל אני לא מבינה למה מיעוט סידן בשתן מראה שהגוף לא מקבל מספיק סידן ? יש סוג מסויים של סידן שהוא מומלץ יותר? אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמת סידן נמוכה מאוד בשתן

הוספת תגובה

• לגילה

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    25/03/2009

שלום רב,
    רמת סידן בשתן מושפעת ממספר משתנים, בינהם כמות הסידן שנכנסת לגוף, רמת ויטמין D, הורמונים כגון הורמון יותרת התריס ותפקוד כליתי. הנתונים החסרים בסיפור הם PTH ותפקוד כליות. אם שנהם תקינים ובהעדר מצב גנטי נדיר של הפרשת סידן נמוכה בשתן וגבוהה בדם, יש להניח שהרופא שלך צודק ואת אכן לא מקבל מספיק סידן מאוכל.
    סוגי סידן שונים נבדלים אחד מהשני במידת ההשפעת אוכל על ספיגתם וסידן ציטראט נספג טוב יחסית. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו