מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבחון אוסטאופניה לפי בדיקת צ"ע אחתאייל17/04/2009
בן 52 , בריא , רזה (BMI 20) עם מבנה גוף צר , ספורטיבי , צמחוני , נוטל תוספי בי 12 , ברזל ו"מולטי" לגילאי 55+ (הכולל 400 יב"ל ויטמין די) . בדיקות דם שנתיות נורמטיביות . לפני חצי שנה , בבדיקת סקר , אובחנו תוצאות של מינוס 1.5 בבדיקת צ"ע , בטווח המוגדר בטופס כאוסטאופניה. ויטמין די בבדיקת דם - 47 (הנורמה בטופס של קופ"ח 80 - 250) . רופאת המשפחה : א)במבנה גוף רזה כשלי , יתכן שתוצאות בדיקת צה"ע שהתקבלו הן תקינות וכלל אינן מעידות על אוסטאופניה . ב)חשיבותה של בדיקת צ"ע ראשונית הוא בהיותה בסיס להשוואה , כדי לאתר ירידה בעתיד , ולא אבסולוטית . לעשות הבדיקה הבאה שנתיים אחרי הראשונה ג)הנורמה בטופס של קופ"ח מיושנת . כיום , מקובל על אנדוקרינולוגים המידרג הבא של ויטמין די בדם : מעל 70 - אין צורך בטיפול מונע , 40 - 70 - לקחת 400 יב"ל ליום כמניעה , 15 - 40 - לקחת 800 יב"ל ליום כמניעה , 15 ומטה - 1,200 יב"ל ליום טיפולי . ד)אין טעם לחזור ולעקוב אחר רמת ויטמין די בדם כל עוד אני נוטלו כתוסף ה)אין קשר לפלוטין (פרוזק) 60 מ"ג ליום = מינון מקס' מומלץ (היתה תקופה שהגעתי גם ל- 100 מיוזמתי) , שאני נוטל כבר 10 שנים .
אודה להתייחסותכם לחמש הקביעות הנ"ל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאייל
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק27/04/2009שלום רב.
אנסה להתייחס לכל השאלות.
1. אין קשר בין מבנה גוף ופרשנות של בדיקת צפיפות עצם. ככל הנראה שאכן בצוואר הירך הינך בתחום אוסטאופני.
2. בדיקת צפיפות עצם מהווה מדד להערכת סיכון של אדם לשבר, לכן חשובה גם כבדיקה בודדת (אך לא בלעדית). בדיקות עוקבות חשובות להערכת שיפור/החמרה. אכן לא מומלץ בתדירות העולה על שנתיים במקרה שלך.
3. רמה תקינה של ויטמין D היא מעל 75. אם הנך כבר לוקח תוסף, והרמה אינה תקינה , יש להוסיף תכשיר נוסף של ויטמין D על מנת להגיע לרמה תקינה. 4. לגבי המינון - אינדווידואלי - בדרך כלל 1500-2000 יחידות ליום. יש לעקוב אחר העליה של רמת ויטמין D (פעם ב4-6 חודשים).
5. יש קשר בין תרופות מקבוצת הפרוזק ואוסטאופורוזיס אך בדיקת צפיפות עצם כשלך אינה, לדעתי מהווה שיקול בעד או נגד המשך טיפול בתכשיר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת +שאלת הבהרה
אייל28/04/2009א. (שאלת הבהרה לתשובות 3 - 4 ) עברו 7 ח' מאז בדיקת צ"ע שגילתה אוסטאופניה , שמיד אחריה בדקתי ויטמין די בדם (יצא 47) ומיד התחלתי לקחת תוסף ויטמין די (בחודש הראשון 1800 , עוד חודש 1200, 4.5 ח' 1000 , ולפני שבועיים ירדתי ל- 500 , למרות שטרם וידאתי שרמת ויטמין בדם עלתה ולאיזו רמה) .
עפ"י עצתך , ובניגוד לעמדת רופאת המשפחה , בכוונתי לבדוק כעת רמת ויטמין די בדם , ולחזור על הבדיקה בעוד כחצי שנה . שאלתי מתייחסת למינון המומלץ לי לאור תוצאות הבדיקה/ות החוזרת/ות והמינון שלקחתי עד כה : אם / כאשר אעלה מעל 75 - האם להמשיך עם 500 יב"ל ליום לתחזוקה / מניעה , או מינון גבוה יותר ? אם לא אגיע ל- 75 - האם לשדרג ל- 1500/ 1600 ולהמשיך כך עד לבדיקה הבאה ?
ב. (שאלת הבהרה לתשובה 5) האם יתכן ש- 10 שנים של פלוטין במינון 60 - 100 גרמו לאוסטאופניה ? האם לשקול להחליף לתרופה אחרת מאותה משפחה ? אציין שהפלוטין מאזן אותי ביעילות , ושינה את איכות חיי מן הקצה לקצה , וללא תופעות לואי (למעט פגיעה בזיקפה) .
שוב תודה לך על ההתייחסות הרצינית . אני מעריך זאת מאוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק29/04/2009שלום רב
שאלותך החדשות נכנסות לתחום, בו נגמרת רפואת אינטרנט ומתחילה רפואה אמיתית . אני ממליצה לך בחום להפגש עם אנדוקרינולוג. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)