תוצאות בדיקת צפיפות עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת צפיפות עצם
    נירה
    08/07/2009

אני בת 58, בבדיקה שעשיתי לפני שלש נים היה תקין בדיקה שעשיתי עכשיו,צוואר ירך ואמה תקין ועמוד השדרה T 2.6 וBMD 0.757 אובחן אוסטפורזיס ונאמר שקיימת ירידה בצפיפות העצם. אני מקבלת טגרטול 300 מג מזה כחמש שנים לטיפול באפילפסיה וריטאס 2.5 מג לטיפול בלחץ דם גבוה וסימבוסטאטין 20 מג לטיפול בכולסטרול. וכן סידן 600 מג
    יש לי מספר שאלות האם התרופות הללו גרמו ליריד בצפיפות העצם
    האם יש הבדל בין סידן ציטראט לבין סידן ציטראט
    וכן הרופא נתן לי לקחת מקסיבון 10 מג וקראתי שיש לו תופעות לוואי לא פשוטות האם זה הטיפול היחיד באוסטופורזיס או שיש תרופות אחרות חדישות יותר ועם תופעות לוואי פחותות.
    מודה לך מאד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת צפיפות עצם

הוספת תגובה

• טיפול באוסטיאופורוזיס

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    10/07/2009

שלום רב,
    בהחלט ישנן תרופות חדישות ויעילות לטיפול באוסטיאופורוזיס וגם מאד נוחות לנטילה ביניהן האקטונל שהשפעתו מהירה יותר בהשוואה לכדורים האחרים וניתן לקחתו במינון חודשי ולא שבועי.קיימים גם ערוי שנתי לטיפול באוסטיאופורוזיס שאינה מגיבה לטיפול בכדורים אך לטיפול זה עשויים להיות תופעות לוואי לא רצויות.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

נירה
    10/07/2009

תודה על התשובה, שאלתי היא האם האקטונל נמצא בסל התרופות של הכללית, וכן לפי תוצאות הבדיקה ששלחתי האם האוסטפורזיס הוא גבולי או יותר מכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטונל סל התרופות

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    12/07/2009

שלום רב,
    אקטונל נמצאת בסל התרופות של כל קופות החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו