אוסטאופניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאופניה
    דניאל
    03/09/2009

שלום ד"ר עמיאל, אשמח אם תוכל לייעץ לי..
    אני בת 19, סבלתי מאנורקסיה קשה במשך שנה וחצי, כיום אני במשקל תקין BMI-19, מקבלת מחזור חודשי באופן סדיר לאחר שהופסק. נשלחתי לעשות בדיקה לצפיפות עצם בעמוד השידרה- והתוצאה: שלילית שתיים וחצי סטיית תקן מינוס. וההבחנה היא אוסטאופניה.
    מאז תקופת המחלה אני נוטלת 3 פעמים ביום כדור סידן, לפי דברי הרופא שלי לא ניתן לתקן את המצב רק לעקב את המחלה, הדבר נורא מטריד אותי.. האם לא ניתן בשום דרך אפשרית לגרום לעצמות לחזור למצב תקין או אפילו לשפר את מצבם? מה עלי לעשות בנידון?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאופניה

הוספת תגובה

• טיפול באוסטיאופניה

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    03/09/2009

דניאל שלום רב,
    לפי תוצאות בדיקות צפיפות העצם ממליץ לך ליטול בנוסף לסידן גם תרופה כמו אקטונל חודשי כדי להגביר את ספיגת הסידן בגוף ולהקטין את הרס רקמת העצם.במקביל מייעץ לך לבצע בדיקות לרמות ויטמין די בדם,להמשיך בתוספי הסידן ולבצע פעילות גופנית המחזקת את העצמות.בהחלט ניתן לעכב ואפילו למנוע את הופעת האוסטיאופורוזיס.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו