מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סידן ולחץ דםורד17/09/2009
שלום רב
האם נטילת סידן באופן קבוע יכולה להוריד את לחץ הדם?
לחץ הדם שלי היה 90.60 (סיבות גנטיות+תרופות ללב)אבל הייתי מאוזנת ובלי תלונות.
לחץ הדם ירד לי בתקופה של השנה האחרונה והשינוי היחיד שבתפריט שלי היה נטילת סידן ומולטי ויטמין בכאופן קבוע (בגלל ירידה במסת העצם)
כרע אני סובלת מלחץ דם נמוך וכל תופעותיו הבלתי נסבלות.
קראתי בכמה מקומות שסידן מוריד לחץ דם ולכן שאלתי.
אם כן, יש הצעות?
בתודה ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן ולחץ דם
ד''ר עמיאל פיגנבאום18/09/2009שלום רב,
לא ידוע לי כי טבליות סידן במידה ואין כמות סידן עודפת בגוף יכולה להוריד את לחץ הדם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון המונע קליטת סידן
אלינוי22/09/2009איזה מאכלים/שתיה, אם בכלל, המונעים במידה זו או אחרת את קליטת הסידן בגוף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון וסידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/09/2009שלום רב,
צריכה רבה של זרחן עלולה לשבש את ספיגת הסידן במעי הדק.הזרחן נמצא בעיקר במזונות מעובדים כמו:נקניקים ונקניקיות,רטבים מוכנים ומוצרים קפואים המצופים בפרורי לחם.כמו כן קפאין ואלכוהול מונעים את ספיגת הסידן.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליטת סידן בגוף
טלי25/09/2009בתפריט שלנו, הלא מסודר, יש לא מעט מהרכיבים שציינת: נקניקיות, נקניק, רטבים מוכנים, מוצרים קפואים עתירי פירורי לחם, מידי פעם יין בעיקר בארוחות וכן כפעמים ביום קפה.
האם ישנה חשיבות לסדר האכילה והמרווח בין הארוחות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיגת הסידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/09/2009שלום רב,
בקשר לסידן אין משמעות למרווח בין הארוחות.מומלץ לאכול בכל ארוחה לפחות מנה אחת העשירה בסידן כמו גבינה צהובה עד תשעה אחוזים,מרק על בסיס חלב דל שומן במקום מים,להוסיף לתפריט ירקות העשירים בסידן כמו:עלי לפת,כרוב,עלי סלק ותרד,במיה,שעועית לבנה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבינות עד 5%
טלי26/09/2009היות והקורסטול שלי הגיע ל - 174 , הומלץ לי לא לאכול מוצרי חלב מעל 5%. האם בכל זאת היית ממליץ לגבי גבינה צהובה, כפי שציינת 9% כן לאעול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת גבינות
ד''ר עמיאל פיגנבאום26/09/2009שלום רב,
בהחלט הינך יכולה לאכול מידי פעם גבינה צהובה עד תשעה אחוזים,אכילה זו אם היא במידה סבירה לא תגרום לעליה בערכי הכולסטרול.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)