יש לי שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה
    דקלה
    29/09/2009

דוקטור שלום,
    עברתי ניתוח גניקולוגי לפני כעשר שנים ומאז נפסק לי המחזור.
    האם אני בסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס ?
    לתשובתך אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• הפסקת המחזור ואוסטיאופורוזיס

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    30/09/2009

שלום רב,
    במצבים של הפסקת המחזור קיימת ירידה בייצור ההורמונים הנשיים על ידי השחלות.בין ההורמונים האלה קיימת ירידה של האסטרוגן האחראי בין היתר על חוזק העצמות.בנשים שלא עברו ניתוח להסרת השחלות כשנתיים שלוש לפני הפסקת המחזור החודשי כבר קיימת ירידה בהורמונים אלה וכבר אז מתחילה הירידה בצפיפות העצם.ככלל ברגע שנפסק המחזור מכל סיבה מתחיל תהליך מואץ של ירידה בצפיפות העצם ומומלץ בשלב זה לטפל באינטנסיביות למנוע אוסטיאופורוזיס.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מחזור

דקלה
    30/09/2009

תודה דוקטור על תשובתך.
    אני מבינה ממנה שעם הפסקת המחזור , לא משנה מאיזו סיבה, טיבעית או ניתוח, חייבים להתחיל טיפול לאוסטיאופורוזיס ?
    האם חייבים להתחיל מיד בתרופות או רק במעקב ?
    האם הרופאים נותנים לעשות בדיקות במצב זה למרות שטרם הגעתי לגיל 60 ?
    לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטיאופורוזיס והפסקת המחזור

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    30/09/2009

שלום לך,
    עם הפסקת המחזור מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם שתהיה בדיקת בסיס להשוואה לבדיקות בהמשך,ולפי תוצאות הבדיקה מחליטים על טיפול.בכל מקרה בשלב זה מומלץ גם לבדוק רמות של ויטמין די ולהוסיף סידן ופעילות גופנית לסדר היום הקבוע וטיפול תרופתי ותוסף של ויטמין די בהתאם לתוצאות הבדיקות.
    באיחולי בריאות שלמה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מחזור

שולה
    21/12/2009

אני בת 51 בחודש היתה לי הפסקה במחזור 6 חודשים לאחר קיבלתי מחזור לאחר חודשים שןב קיבלתי ועכשיו יש לי הפסקה שוב של 4 חודשים הבטן שלי נפוחה והחזה מידי פעם כואב לי האם זה הורמונים והאם יש תופעות כאלה מפני שאומרים לי שזה מראה על פעילות הורמונלית של הגוף מבקשת את חוות דעתך בקשר לכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת המחזור

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    22/12/2009

שלום לך
    השינויים שציינת במחזור החודשי בהחלט קשורים לשינויים הורמונלים המתרחשים בגוף,מומלץ להתייעץ עם רופא נשים הבקיא בטיפולים לנשים בתקופת הפסקת המחזור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו