החלפת פוסלן באקטונל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת פוסלן באקטונל
    רחל
    24/10/2009

שלום רב לדר עמיאל.
    אני בת 58,כחמש שנים לקחתי פוסלן עקב אוסטיאופורוזיס,בשלב מסוים היתה הטבה קלה אך בשנתיים האחרונות המצב הורע ,עקב חומר קריאה בנושא עברתי לפני חודשיים לאקטונל חודשי,האם לדעתך פעלתי נכון,האקטונל בכמותו הוא מחצית מהפוסלן האם זה שוה בפעילותו לפוסלן?,אני לוקחת סידן ציטראט מגנזיום וויטמין D ולא ברור לי למה היתה ירידה בצפיפות.
    לגבי סידן ,ולאחרונה קניתי סידן נוזלי עם ויטמין D,מגנזיום ובורון ,האם בנוזל יש ספיגה טובה יותר.?אני מודה לך מראש על תשובתך

רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת פוסלן באקטונל

הוספת תגובה

• טיפול באוסטיאופורוזיס

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    24/10/2009

שלום רב,
    המרכיב החשוב בתוסף הסידן הינו המינון של הסידן האלמנטלי-זו כמות הסידן הזמינה לגוף. התרכובות השכיחות ביותר הן:סידן קרבונט,סידן ציטראט וסידן פוספט.יש הבדלים ביכולת הספיגה לפי המלח אליו קשור הסידן.אכן המגנזיום מקטין במידה מסויימת את ספיגת הסידן.צורתו הפיסית של החומר אם זה לכסנית למציצה,ללעיסה,לבליעה או נוזל משפיעים פחות על ספיגת הסידן. לאקטונל יש פחות תופעות לוואי בהשווה לתרופות האחרות מקבוצת הביספוספונטים והוא נוח לנטילה כי קיים תכשיר הנלקח על בסיס חודשי.לדעתי פעלת נכון בהחלפת הטיפול לאקטונל.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו