שאלה בקשר לאוסטופוריטזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לאוסטופוריטזיס
    ענת בן עמי
    19/11/2009

שלום רב,
    אני בת 43 ובבדיקת צפיפות העצם גיליתי שיש לי אוסטופוריאזים בדרגה ניכרת- 1 לפני קריטית.
    לאימי ואחותי גם. היות ויש קשר גנטי עשיתי מיוזמתי לילדי בדיקת דם ונמצא חוסר גדול בויטמין D לבני בן ה-15, האם היות ויש סיכוי גנטי להעברת המחלה אליו עלי לעשות לו בדיקת צפיפות העצם היום בגילו,או להמתין עם הבדיקה ולקחת סיכון בהחמרה במידה וקיימת? או להסתפק במתן ויטמין D?
    כמו כן קיבלתי מוקסיבון ושמעתי שקיימת תרופה מוצלחת יותר בשם אקטונל, האם היא מומלצת יותר
    למצבי?, והאם ניתן לקחת אותה ללא הגבלת שנים?, או שאסור לקחתה מעל מס' שנים? אגב המחזור החודשי שלי טרם פסק, האם צפויה לי החמרה? בעודי מטופלת בכדור הנ"ל בויטמין D ובסידן?
    אודה לך על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לאוסטופוריטזיס

הוספת תגובה

• הטיפול באוסטיאופורוזיס

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    21/11/2009

שלום לך,
    לרוב האוכלוסיה בישראל קיים חוסר בויטמין די.מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה על נטילת תוספי מזון המכילים ויטמין די בנוסף למזון העשיר בויטמין זה כמו דגי ים צפוניים.כמובן שיש לחזור על בדיקת הדם כעבור מספר חודשים.אין צורך שבנך בגילו יבצע בדיקת צפיפות עצם. בקשר לשאלתך אכן האקטונל מונעת שברים כבר תוך חצי שנה של טיפול,תגובה מהירה ויעילה יותר בהשוואה לתרופות אחרות.כמו כן התרופה נוחה מאד לשימוש כי נוטלים אותה על בסיס חודשי והיא נמצאת בכל קופות החולים.ניתן להשתמש בתרופה נכון לעכשיו לפחות עשר שנים ברציפות וכעבור פרק זמן זה יש לבדוק פעם נוספת את צפיפות העצם ולשקול המשך טיפול לפי תוצאות הבדיקות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו