מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטאופניה ? רק בעצם הירך?נורית25/01/2010
אני בת 51,בריאה, נוטלת אקטיבל. מתעמלת כ 8 שנים בחוג התעמלות בונה עצם, פשוט כי ההתעמלות הזו מאד כייפית לי והחוג נחמד.
לאחרונה החלטתי לעשות בדיקת צפיפות עצם, לאחר שלחברה לחוג בת 39 גילו אוסטאופורוזיס חמורה.
התוצאות שלי הן :
בעמוד שדרה מותני
0.6 ס"ת מעל לממוצע לגיל
0.1 ס"ת מעל לממוצע לצעירות
בעצם צוואר הירך
0.7 ס"ת מתחת לממוצע לגיל 1.6 ס"ת מתחת לממוצע לצעירות.
אני אוכלת מאד מאוזן ובריא, גם דברי חלב, אם כי יותר קוטג' מחלב. גם סרדינים. הרבה ירקות.
אינני מעשנת. ואני נמוכה (1.50 ). מלבד חוג התעמלות בונה עצם, עושה פעילות אירובית בחדר כושר ורוקדת ריקודי עם.
קראתי באחד המאמרים שלגבי נמוכים או גבוהים לעיתים התוצאות מעוותות בבדיקה.
האם יתכן שגם אצלי?
איך יתכן שיש לי אוסטאופניה רק בירך? ויש כזה שוני בין ע"ש לבין עצם הירך?
האם צריך להתחיל עם תוספי סידן?
בקצה עמוד השדרה , כנראה בעצם הירך, בנקודת האישיאס יש לי מזה זמן כאבים שאינם מקרינים לרגל. האם יכול להיות קשר בין הכאב הזה לבין תוצאות הבדיקה?
ברור שאגיע עם התוצאות לרופא משפחה, אבל רציתי לשמוע גם דעה ממומחי הפורום. תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/01/2010שלום רב !
בנתונים שהצגת לא נראה לי שקיימת בעיה איזה שהוא. מומלץ להקפיד על משירת דיאטה עם כמות סידן מספקת , תוספת ויטמין D במידת הצורך, להמשיך התעמלות.
צבפיפות העצם - בדיקה שבודקת רמות המינרלים לשטח באיזור מסויים של עצם. כמובן הבדיקה חלקם תלויה בגודל של העצם ולא יכולה להיות אותו דבר בכל האיזור. אין שום קשר בין כאבים וממצאים בצפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)