אוסטאופורוזיס וצליאק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאופורוזיס וצליאק
    ניקי
    14/05/2010

שלו,
    אני בת 27.5, לפני שנה וקצת אובחנה אצלי מחלת הצליאק ומאז אני שומרת על תזונה ללא גלוטן וכיום ערכי הנוגדנים תקינים. לפני כשבועיים עשיתי בדיקת צפיפות עצם בשיטת DXA, התוצאות מראות: צוואר הירך- תוצאה גבולית- אוסטיאופניה (T=-1.5), ובעמוד השדרה- אוסטאופורוזיס (T=-2.5).

מה המשמעויות של הבדיקה בכלל ובהקשר של צליאק? האם אוסטאופורוזיס היא מחלה כרונית או שניתן להחלים ממנה?

אני רוצה לציין שאני לא מעשנת, לא צורכת אלכוהול או קפאין ברמה גבוהה, עושה ספורט לאורך שנים לעיתים קרובות, בעלת מבנה גוף רזה ומשקל סביר.

אשמח לקבל תשובה בהקדם ( אני מאוד מודאגת מהתוצאה).
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאופורוזיס וצליאק

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    14/05/2010

שלום !
    ההערכת צפיפות העצם אצל צעירים היא שונה מהערכת צפיפות העצם אצל נשים מבוגרות. אין "אוסטאופורוזיס" אצל צעירים. יש מסת העצם נמוכה יחסית לגיל ומבצ זה יכול להיות דינמי.
    מחלת צליאק יכולה להיות סיבה למסת העצם נמוכה בעקר עקב תת ספיגה של סידן וויטמין D .
    שמירת דיאטה דלת גלוטן עוזרת לשמור מחלה ברמיסיה, אך ספיגה עדיין יכולה להיות פגועה. לכן צריך להקפד על דיאטה רבת סידן ( או תוספי סידן) וכמובן על רמת ויטמין D עמוק בנורמה.
    אצל נשים צעירות גם כן חשוב מאוד לדאוג על מחזור סדיר.
    יש סיכוי טוב שצפיפות העצם שלך תשתפר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו