אוסטאופורוזיס וחיי המין - גבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאופורוזיס וחיי המין - גבר
    א
    03/06/2010

שלום,

אני גבר כבן 32, מאובחן עם אוסטאופורוזיס. שאלתי בעבר האם יכול להיות קשר בין המחלה לבעיות מסוימות בחיי המין וענית לי שיתכן קשר לחוסר בהורמון הטוסטסטרון.

ערכתי בדיקות דם כלליות ובבדיקת ה -testosterone - total יצא לי הערך 17.00 (סולם הערכים בין 8.4-28.7), כלומר - איפשהוא באמצע...

שאלתי היא האם בכלל זו הבדיקה הדרושה עבור הבירור הנ"ל, או שיש בדיקות ספיצפיות יותר והאם הנתון הזה יכול להצביע על בעיות.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    03/06/2010

אוסטאופורוזיס אצל גבר בגיל צעיר דורש בירור סיבות משניות לאוסטאופורוזיס. אחת מהן חוסר הורמון טסטוסטורן , שכנראה לא הסיבה לאוסטאופורוזיס שלך , כי לפי המכתב רמה תקינה.
    כמובן צריך לבדוק רמת ויטמין D בדם, לשלול מחלת צליאק , הפרעה הורמונלית איזה שוא אחרת...
    המלצתי לבקש הפניה לייעוץ במרפה מטבולית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטופורוזיס וחיי מין

שרה
    04/06/2010

ישנו אתר בשם: "אמת אחרת" (בגוגל) ושם יש כתבה על צריכת מוצרי חלב של ד"ר אריה אבני. אולי שם תקבל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו