מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צפיפות עצםדן11/06/2010
שבת שלום!
אני בחורה צעירה אבל בגלל שאני לוקחת פרדניזון כבר תקופה ארוכה עשו לי את הצילום.רציתי את דעתכם עליו.גם נהיה לי לחץ דם וסוכר גבוהים מהתרופה.ואח"כ עשו לי בבית חולים גם בדיקה של ויטמין D ויצא 20.
הרופאים נתנו לי הנחיות איך להוריד את התרופה בהדרגה אבל אמרו לי לקחת ויטמין D וסידן.האם לדעתכם זה הכרחי?הרי אני צעירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לצרף את הקובץ
דן11/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה הקובץ
דן11/06/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים ואוסטיאופורוזיס
ד``ר שרי טל13/06/2010ככלל כאשר נוטלים פרדניזון (בכל גיל) חשוב להקפיד על תוספת סידן וויטמין D מספקות. טפול נוסף יהיה בהתאם לבדיקת צפיפות עצם ונתונם נוספים, כמו גיל וגורמי סיכון, וכאן אין מנוס אלא להגיע לייעוץ רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/06/2010שלום !
טיפול בסטרואידים ( פרדניזון) משפיע בעקר על איכות העצם ולא על צפיפות העצם, לכן הבדיקה לא תמיד אבחנתי. זאת אומרת שאפילו עם צפיפות העצם תקינה יש סיכון מוגבר לשברים. אך הסיכון יורד עם הפסקת הטיפול. מכיוון שאת כבר מורידה מינון של פרדניזון וצפיפות העצם שלך תקינה, את לא צריכה לקבל איזה שהוא טיפול ספציפי למניעת שברים, אך תיקון חוסר ויטמין D מאוד חשוב לשמירת העצם. לא משנה באיזה גיל , חוסר ויטמין D מחליש עצמות.
במזון שאנחנו אוכלים כמעט ואין ויטמין D ,לכן צריך לקחת כדורים או טיפות.
לגבי סידן - במידה ואת מגיעה עם דיאטה ( דברי חלב , דגים, שקדים למשל) לכמות סידן מספקת ( 1000-1200 מג ליום) , אין צורך בתוספת סידן בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת אומרת
דן20/06/2010שגם אחרי שאני יסיים את הטיפול בפרדניזון אז אני עדין יצטרך לעשות בדיקות ויטמין D וצפיפות עצם וגם עדין יצטרך לקחת את הויטמין בטיפות?אבל את כדורי הסידן אני יוכל להפסיק,לפי מה שהבנתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)