צפיפות עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צפיפות עצם
    דן
    11/06/2010

שבת שלום!
    אני בחורה צעירה אבל בגלל שאני לוקחת פרדניזון כבר תקופה ארוכה עשו לי את הצילום.רציתי את דעתכם עליו.גם נהיה לי לחץ דם וסוכר גבוהים מהתרופה.ואח"כ עשו לי בבית חולים גם בדיקה של ויטמין D ויצא 20.
    הרופאים נתנו לי הנחיות איך להוריד את התרופה בהדרגה אבל אמרו לי לקחת ויטמין D וסידן.האם לדעתכם זה הכרחי?הרי אני צעירה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צפיפות עצם

הוספת תגובה

• שכחתי לצרף את הקובץ

דן
    11/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה הקובץ

דן
    11/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרואידים ואוסטיאופורוזיס

ד``ר שרי טל
    13/06/2010

ככלל כאשר נוטלים פרדניזון (בכל גיל) חשוב להקפיד על תוספת סידן וויטמין D מספקות. טפול נוסף יהיה בהתאם לבדיקת צפיפות עצם ונתונם נוספים, כמו גיל וגורמי סיכון, וכאן אין מנוס אלא להגיע לייעוץ רפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    14/06/2010

שלום !
    טיפול בסטרואידים ( פרדניזון) משפיע בעקר על איכות העצם ולא על צפיפות העצם, לכן הבדיקה לא תמיד אבחנתי. זאת אומרת שאפילו עם צפיפות העצם תקינה יש סיכון מוגבר לשברים. אך הסיכון יורד עם הפסקת הטיפול. מכיוון שאת כבר מורידה מינון של פרדניזון וצפיפות העצם שלך תקינה, את לא צריכה לקבל איזה שהוא טיפול ספציפי למניעת שברים, אך תיקון חוסר ויטמין D מאוד חשוב לשמירת העצם. לא משנה באיזה גיל , חוסר ויטמין D מחליש עצמות.
    במזון שאנחנו אוכלים כמעט ואין ויטמין D ,לכן צריך לקחת כדורים או טיפות.
    לגבי סידן - במידה ואת מגיעה עם דיאטה ( דברי חלב , דגים, שקדים למשל) לכמות סידן מספקת ( 1000-1200 מג ליום) , אין צורך בתוספת סידן בכדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת אומרת

דן
    20/06/2010

שגם אחרי שאני יסיים את הטיפול בפרדניזון אז אני עדין יצטרך לעשות בדיקות ויטמין D וצפיפות עצם וגם עדין יצטרך לקחת את הויטמין בטיפות?אבל את כדורי הסידן אני יוכל להפסיק,לפי מה שהבנתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו