טיפול באוויסטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באוויסטה
    סופי
    15/07/2010

שלום רב אני בת 84 וטופלתי במשך למעלה מעשר שנים בפוסלן ואלנדרונט בגלל אוסטאופורוזיס עקב סטרואידים שקיבלתי עבור מחלת קוליטיס. בכל בדיקת צפיפות עצם שנערכה לי מאז כמעט בכל שנתיים, אין שום שיפור והתוצאה תמיד בינונית קשה לאחרונה החליפו לי את הטיפול לאוויסטה, ושאלתי היא. האם יש טעם להמשיך לקחת אוויסטה כשאין ממילא שום שינוי בצפיפות העצם בתודה סופי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באוויסטה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    18/07/2010

אני לא הייתי מטפלת אישה בת 84 ב-evista עקב תופעות לוואי אומנם נדירות אך אפשריות כמו קרישיות יתר, ובהדרבה שטיפול לא מונע שברים בצוואר הירך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוויסטה

סופי
    19/07/2010

שלום ד"ר תודה על התשובה, אך לא ציינת איזו תרופה רצוי כן לקחת במקום אוויסטה שלדעתך לא רצויה בגילי בתודה סופי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    21/07/2010

לא ניתן להמליץ על טיפול תרופתי בלי הערכה של כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.
    המלצתי להתייעץ עם מומחה באוסטאופורוזיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפיפות שאינה משתפרת תחת טיפול.

ד``ר שרי טל
    20/07/2010

חוסר שיפור בצפיפות אינו אומר שהטיפול אינו יעיל. התהליך הטיבעי בגיל המבוגר הוא אובדן עצם.
    אני מבינה שאינך סובלת משברים. יש מקום לבדוק גורמים העלולים לגרוע מיעילות הטיפול התרופתי בין היתר חוסר בויטמין D ולבדוק את צריכת הסידן. הטיפול באוויסטה לא הוכח כמפחית את היארעות שברי צואר הירך. כמובן עלייך לפנות עם כל הנתונים המתאימים ליעוץ במרפאה המתמחה באוסטיאופורוזיס לקבלת טיפול מתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו