מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם להמשיך לעקוב?aukv18/11/2010
שלוום,
אני בת 25, בריאה בד"כ, ב5 ביוני עברתי גרידה, בגלל שלא נמצא דופק לעובר בשבוע ה-12, הריון ראשון, בהריון נתגלה אצלי יתר פעילות בבלוטת התריס, שהמשיכה חודשיים אחרי הגרידה,
השאלה שלי, האם לפי הבדיקות דם זה אומר שהיתה לי רק דלקת שחלפה, ואני יכולה להפסיק לעקוב, או שאני צריכה להמשיך לעקוב? (ז"א שיכול להיות שעכשיו יתחיל לי היפו?)
עודבר האם יש בעיה להכנס להריון?
אני כותבת פה את הבדיקות דם שעברתי עם תאריכים:
תאריך :11.5.10-
TSH <0.03
T3 FREE 8
T4 FREE 18.6
FERRTIN 58
תאריך:23.53.10
TSH <0.03
T3 FREE 6.6
T4 FREE 17.2
THYROGLOBULIN <0.8
THYROGLOBULIN ab 116
ANTI THYROID PEROXID 713
,
תאריך: 15.06.10
TSH <0.03
T3 FREE 7.8
T4 FREE 19.4
תאריך:13.07.10
TSH <0.03
T3 FREE 5.7
T4 FREE 13.3
תאריך:15.11.10
TSH 3.62
T3 FREE 4
T4 FREE 13.8
תודה רבה רבה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להמשיך לעקוב? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/11/2010שלום !
האם זאת היתה "דלקת" בבלטת מגן או יתר תריסיות מסיבה אחרת, לא ניתן להגיד.
בדיקה אחרונה תקינה.
אך לאישה שמטכננת הריון עם הפלה אחת ברקע ונוכחות נוגדנים חיובים לבלוטת מגן בוודאי חייב להיות מעקב צמוד כדי לא לפספס תת תריסיות.
הפרעה בתפקוד בלוטת מגן בדרך כלל לא מפריעה לפוריות ( יכולת להרות), אך כן משפיעה על OUTCOME ( מהלך) הריון ( יכולה לגרום להפלות).
יש לציין שרמת TSH שנחשבת כתקינה בהריון היא 2.0-2.5 , לכן הבדיקה אחרונה שלך עם TSH -3.6 יכולה לרמז לתחילת תת תריסיות יחסית, לכן צריך להמשיך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)