אוסטאופרוזיס בבת 25

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאופרוזיס בבת 25
    עינב
    16/01/2011

שלום רב,

שמי עינב ואני בת 25, חולה בדלקת מפרקים מגיל 8 וחצי. נטלתי סטרואידים במשך שנים והמחלה כיום על אש נמוכה.

לפני כשנה גילו לי אוסטאופרוזיס-
    צוואר הירך LT, T=-3.2, BMD=0.494
    עמוד השדרה, T=-4.0, BMD=0.602

הריאומטולוג ילדים אצלו טופלתי מגיל 8 טוען שאוסטאופרוזיס שנגרם מילדות שונה מזה של המבוגרים וכל שעלי לעשות זה ספורט אינטנסיבי. לעומת זאת הריאומטולוג מבוגרים אליו עברתי לאחרונה נחרד מהתוצאות ומיהר לתת לי פוסוואנס. אני לא יודעת מה נכון. אשמח לשמוע מכם איך אנדוקרינולוגים מתייחסים למצב.

והאם פוסאוונס פוגעת בפוריות?. (אציין כי מטופלת גם באלורוקסים 100 מ"ג עקב תת פעילות של בלוטת התריס, כרגע במצב מאוזן).

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאופרוזיס בבת 25

הוספת תגובה

• למי כדאי לי לפנות שמבין בתחום

עינב
    16/01/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאופרוזיס בבת 25 - תגובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    22/01/2011

שלום !
    הניתונים של צפיפות העצם הם מרשימים, אך יש להתייחס אלהם בקשר להשוואה עם בדיקות קודמות ( האם קיים הדרדרות במצב או מצב יציב), האם את עדיין זקוקה לטיפול בסדרואידים, האם יש גורמים נוספים כמו ויטמין D נמוך או מיעוט סידן בדיאטה, האם וסטות שלך סדירות.
    יש לקחת בחשבון שבגיל 25 מתייחסים ל-ZSC ול-TSC , עדיין יש סיכוי לשיפור במסת העצם במידה ומחלת דלקת בשליטה ומפסיקים סטרואידים או לפחות מורידים מינון למינון מינימלי ומטפלים בורמי סיכון אחרים.
    החלטה לתת טיפול פעיל בביספוספונטים ( פסאוונס) בגיל צעיר היא לא פשוטה וכמובן לא בשביל עצה בפורום. צריך להעריך כל הניתונים כולל סיכון לשבר.
    טיפול בביספוספונטים לא מומלץ בגיל הפוריות עקב שקיעה ממושכת של תרופה בעצם ושיחרורה גם לחאר הפסקת הטיפול. באופן תאורטי הטיפול יכול להשפיע לשלד של עובר.
    במקרים שאין ברירה נותנים טיפול גם לילדים וגם בגיל הפוריות והיו מספר מקרים שנתנו תרופה גם בהריון.
    אבל שוב, צריך לקחת כל הנתונים ולהריך יעילות נגד סכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו