מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יתכן כי הלחץ שלי היה מיותר?יעל16/02/2011
שלום ד"ר,
אני בת 34, נותחתי בגיל 16 עקב עקמת בגבי התחתון, כיום אני כפופה גם באיזור הצוואר(יש לי גם בלט בעמוד השדרה) בבדיקה שגרתית בגב הציע האורטופד כי אבצע בדיקה לויטמין D,קלציום וB12 שכן אני רזה מאוד, וסת לא סדיר, כפופה וחלשה באופן קיצוני. תוצאות הבדיקה הראו כי אני סובלת מחסרים בכל הנ"ל. לגבי ויטמין d המליץ הרופא כי אקח 4 טיפות ביום, קלציום עד לרמה היומית, וזריקות b12.
נוכח נתונים אלו שלח אותי האורטופד לבדיקת צפיפות עצם (באופן פרטי) (כשאני נוטלת כשבוע את הויטמין D) (לא ניתן לבצע בדיקה בגב התחתון כי יש לי פלטינה).
אציין כי טופלתי גם תקופה ארוכה ברואקוטן לאקנה וכן במינוציקלין (כמה שנים), ואני נוטלת גלולות (דיאנה 12 שנים ויסמין שנתיים)
הבדיקה הראתה בשני צידי האגן מצב של אוסטאופניה ובשורש כף יד שמאל מצב של אוסטרופרוזיס (הנתונים לא לפני אך למיטב זיכורני 2.8) (יד ימין לא נבדקה).
הבדיקה הכניסה אותי לדיכאון ממש, אני עדיין צעירה ולא רוצה להיות מטופלת בכדורים במיוחד שאני מתכננת הריון בקיץ. מעיון בפורום אותו את מנהלת, ראיתי כי כתבת לבחורה בת 37 שבדיקת צפיפות עצם לא מבצעים כשיש חוסר בויטמין D. האם חששתי לשווא? האם התוצאות מעוותות עקב המחסור בויטמין? אם ביכולתך להרגיע אותי אשמח מאוד! מה לעשות עכשיו??? כיצד ניתן להגיע אליך לטיפול ומעקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנגד, בזמן הבדיקה נטלתי גם תוסף
יעל16/02/2011של סידן במשך שבוע, האם זה השפיע לטובה על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, 3.2 ולא 2.8
יעל17/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יתכן כי הלחץ שלי היה מיותר? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/02/2011שלום !
1) אין לבצע צפיפות העצם כאשר מראש ידוע על חוסר ויטמין D , כי תוצאות יכולים להיות מושפעות ע"י חוסר זה.
2) אין אוסטאופורוזיס אצל צעירים. ההסתכלות על תוצאות היא אחרת.
לפי שאת מתארת, בעיה רצינית של עמ"ש, רזון נכר , הטיפול צריך להתמקד על דיאטה רבת קלוריות וסידן , התעמלות לבניית העצם וחיזוק שרירים, ויטמין D .
המטרת הטיפול - מניעת שברים ולא לשפר " מספר" בבדיקת צפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)