מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"ר גלוריה צבטובעידן27/02/2011
אני תלמידה בכיתה יב, לומדת במגמת רפואה ובמסגרת פרויקט הגמר שלי בחרתי לחקור את מחלת האוסטאופורוזיס.
בתוך מומחית לאוסטאופורוזיס רציתי לדעת מהם השיקולים המנחים אותך לבחירת הטיפול המתאים לחולה מסויים? (הרי קיימות מספר שיטות טיפול כמו פעילות גופנית, לקיחת ביספוספנטים, לקיחת תוספי סידן וכו')
ומהם המלצותיך בבנית תוכנית מניעה המתאימה למחלה לאוכלוסיה הכללית, האוכלוסיה בסיכון ולאנשים שלקו בתופעה?
תודה מראש. יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר גלוריה צבטוב - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/03/2011שלום !
קודם כל יפה מאוד על בחירתך לחקור אוסטאופורוזיס.
כמו שאת מבינה הנושא מאוד מורכב כדי לענות על שאלתך בפורום.
היום קיים מספר יחסית רב של תרופות פעילות נגד אוסטאופורוזיס עם מנגנון פעולה שונה.
כדי להחליט מה מתאים לבן אדם ספציפי אני מתייחסת קודם כל לגורמי סיכון של אותו בן אדם מבחינת אוסטאופורוזיס וסיכון לשברים ( מחלות רקע, נפילות חוזורות, תרופות).
במידה ויש סיבות לאוסטאופורוזיס בר תיקון , מטפלים בהן ( למשל חוסר ויטמין D , עישון, פעילות יתר של בלוטת מגן או יתרת בלוטת מגן, חוסר טסטוסטרון אצל גברים ...) .
לגבי טיפול פעיל , שוב הבחירה שלי בהתאם למנגנון פעילה של תרופה, יעילות התרופה למניעת שברים ( לפי מחקרים קליניים שקיימים) ותופעות לוואי אפשריות.
ב-2009 פרסמתי סקירה על תרופות באוסטאופורוזיס "עקרונות הטיפול התרופתי במחלה" ב-THE PHARMA יוני-יולי גיליון מס' 10 ( בעברית)
המלצתי והמלצה בין לאומית למניעת אוסטאופורוזיס - להקפיד על צריכה מספקת של סידן , ויטמין D , התעמלות , לא לעשן .
וכמובן לטפל בזמן במידה אפשרית במחלות שיכולות להביא לירידת מסת העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)