מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי באקטונלאביבה04/03/2011
אמי בת ה-71 החלה לקבל אקטונל. השבוע היא לקחה את הכדור בפעם הראשונה ביום שלישי בבוקר, כבר בלילה היו לה כאבים עזים מאוד בשוקי הרגליים. ביום רביעי בבוקר היא דיווחה לי כי כואבות לה השוקיים מאוד, כמו-כן היא התלוננה על כאבי בטן וגב. מאחר וחשבתי שהסיבה היא עצירות (היא סובלת מכך מדי פעם), היא קיבלה טיפול נגד עצירות. אבל כאבי השוקיים לא פסקו. מאז אתמול היא צמצמה בכמויות האוכל, וסיפרה לי שכאשר היא אוכלת הבטן שלה כואבת. הבטן אגב אינה כואבת כאשר היא לא אוכלת. הכאב בשוקיים, כאמור, עדיין קיים. כאשר אני עושה לה עיסוי בשוקיים יש הקלה זמנית. התרופה היחידה החדשה שהיא החלה לקבל היא האקטונל, וכתוב בהתווייה שאחת מתופעות הלוואי הם כאבי שרירים.
אבקש לברר מה עושים נגד זה? האם זה יעבור ומתי? והאם כאבי הבטן הם חלק מהתופעה?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי באקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/03/2011לא ניתן לדעות בודעות שכל התופעות הם מכדור אחד של אקטונל.
במידה ואכן מדובר בתופעות לוואי, הם אמורים לעבור תוך מספר ימים.
ניתן לקחת אקמול להקלת כאבים בשרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור, תודה על תשובתך. האם
אביבה06/03/2011ייתכן שתופעת הלוואי נגרמה משום שנתתי לאמי את הכדור, אבל מכיוון שלא קראתי את העלון לצרכן כפי שצריך, לא שמתי לב שאסור לה לשכב אחרי שהיא לוקחת אותו, והיא כן שכבה שעה וחיכתה לארוחת הבוקר שלה?
לגבי תופעות הלוואי, יש שיפור, אם כי עדיין יש לה נפיחות בחיבור שבין כף הרגל
לשוק ובעיקר ברגל הימנית.
שאלתי היא: האם להמשיך לתת לה אקטונל גם בפעם הבאה (זה אקטונל חודשי), או
לבקש שימירו את הכדור באקטונל שבועי?
תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור, תודה על תשובתך. האם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב07/03/2011הייתי ממליצה להחליף טיפול באקטונל לטיפול אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה להמליץ לי בבקשה על טיפול
אביבה07/03/2011חלופי? רופא המשפחה הוא שרשם את המרשם לאקטונל, והיא עדיין לא ביקרה
רופא/ה מומחה/ית. לכן אין לי מושג מה לבקש ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה להמליץ לי בבקשה על טיפול - תגובה
ד``ר שרי טל08/03/2011בפורום אין אפשרות לתת יעוץ והתאמת טיפול אישית. איני מכירה את אמך ולא בדקתי אותה ולכן זה אינו ראוי מבחינה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי באקטונל - תגובה
ד``ר שרי טל07/03/2011תופעות אלה יכולות להיות קשורות לטיפול באקטונל. אם הסבל רב כדאי לפנות לרופא המטפל ולהחליף לתכשיר אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אביבה07/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)