מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנושא החם- ויטמין Dרותם04/06/2011
שלום רב,
אני בת 26. סובלת ממחלה אוטואימונית (כנראה לופוס- אך עדיין האבחנה אינה חד משמעית).
ביצעתי בדיקת ויטמין D התוצאה יצאה 4> (כאשר הטווח מתחיל מ- 30). לאחר קבלת התוצאה (כחודש אחרי), התחלתי לנטול פרדניזון 20 מ"ג במשך חודש, ועכשיו אני כבר חודש עם 15 מ"ג, ולא יודעת מתי ארד שוב.
הרופא אמר לי לקחת ששה בקבוקים של ויטמין D (הוא המליץ לטפטף את כל הבקבוק ולקחת את התרופה אחת לשבוע- כלומר אני לקחתי את התוסף אחת לשבוע).
האם זה מספיק?
האם עליי לעשות בדיקות נוספות לראות שאין כבר חוסר ולראות שהויטמין חזר לרמה תקינה?
מה ההתנהלות עם חוסר ויטמין D ונטילת פרדניזון?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנושא החם- ויטמין D - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב05/06/2011שלום !
טיפול בפרדניזון גורם למשק הסידן "שלילי" (מוריד ספיגת סידן ומעלה הפרשת סידן עם שתן). לכן חשוב מאוד להקפיד על צריכת סידן לפחות 1200 מג ביממה.
כמובן בלי ויטמין D , הספיגה של סידן פחותה מאוד. לכן צריך להמשיך בהנחיות שנתן רופא משפחה ולחזור לביקה של ויטמין D בדם בעוד 3-4 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רותם05/06/2011ראשית תודה על התשובה,
אך לא הבנתי מה מומלץ, עד עכשיו לקחתי לפי הנחיותיו של רופא המשפחה 6 בקבוקים של ויטמין D (ללא סידן), עקב רמה נמוכה שנמדדה (4>), בטרם התחלתי לקחת פרדניזון (הרופא אמר לי לקחת ששה בקבוקים לא יותר וסיימתי איתם כבר).
האם עליי להמשיך לקחת את הויטמין D או שהכמות של הששה בקבוקים מספיקה?
האם סביר שהרמה חזרה לנורמל או שסטרואידים פגעו בכך?
האם לקחת עכשיו סידן במקום ויטמין D?
האם יש מקום לחזור שוב על הבדיקה? (גם אם אני כרגע על סטרואידים)
ושאלה אחרונה האם גם לאימורן השפעה על ויטמין D וסידן?
תודה רבה שוב ומתנצלת על ריבוי השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)