מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולימית11/07/2015
יש לי שבר בשן(זו שן טוחנת עליונה , שנעשה בה בעבר סתימה) אמרו שנמתין טיפה בגלל בעיה אחרת בפה שלא יכולים לטפל בשבר ונראה אם צריך טיפול שורש או לא. עכשיו הבעיה נפתרה אבל הכאב של השבר בשן ממשיכים וכאבים הרבה פעמים חזקים ומעל שבועיים וחצי בערך האם זה אומר שיצטרכו לעשות טיפול שורש ואין מנוס כי חשבו אולי יש סיכוי והכאבים ייעלמו אבל ממש לא מה לפי דעתך יהיה הפתרון? ואם כן הטיפול השורש נ"ל שונה שעושים מסיבה של שבר בשן ולא חור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
ד``ר אבידן לרון11/07/2015שלום ימית
צריך לבדוק את השן על מנת לתת לך תשובה
בברכה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמהאורית08/07/2015
תוך כמה זמן מחלימים מהרפס , ואיך נראה שלב ההחלמה הלא מסוכן כבר ושזה מחלים , אני פשוט פעם ראשונה יש לי את זה ולא בטוחה שזה מצב שאפשר כבר לטפל לי בשיניים , כי אמרו שאי אפשר בזמן הזה , זה כבר לא מפריש בהרבה פחות כואב והעור קצת יותר ורוד - לבן וקצת שורף בנקודה קטנה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה - תגובה
ד``ר אבידן לרון17/07/2015שלום אורית
לגבי זמן הריפוי, בד"כ כשבועיים, השלב המדבק הוא השלב בו יש את השלפוחיות
בריאות שלמה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיי שןרונית06/07/2015
האם ניתן להציל שן שעברה אמפוטציה ונתגלה כעת שבר בשורש אחר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיי שן - תגובה
ד``ר שאול גלברד08/07/2015שלום לך.
התשובה היא אולי, צריך לראות את השן קלינית (ז"א בפה עצמו) וגם צילום רנטגן, כאשר יש לכלול בבדיקה את כמות תמיכת העצם, אורך השורשים הנותר, מיקום בפה וכו'.
מצד שני ברור שאורך החיים של השן הוא מוגבל והשאחה היא האם לאכדאי בשיקול לטווח ארוך לעקור ולעשות גשר או שתל.
בקיצור, את מבינה שבמדיה הזו לא ניתן לתת לך תשובה אמיתית ומושכלת, אני ממליץ לך לפנות למומחה לשיקום הפה שיבדוק אותך ויחווה את דעתו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
רונית08/07/2015השיקום כרוך בהרמת סינוס פתוחה, מה שקצת מפחיד אותי.
גשר אין אפשרות מדובר בשן אחרונה לאחר שזו שלפניה גם נעקרה
ובקיצור אם אעקור אותה לא יהיו לי טוחנות בצד זה של הפה.
האם יש מקום לתותבת חלקית מבלי כל הפלטה הנשענת על החך ? כלומר רק השיניים החסרות,? יש דרך לתפוס אותן בשן שלפניהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל - תגובה
ד``ר שאול גלברד09/07/2015במקרים הקיצוניים האלה צריך בדיקה מדוקדקת, לא ניתן לענות תשובה מלומדת מבלי לראות את המצב, מצטער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל - תגובה
ד``ר אבידן לרון11/07/2015שלום רונית
בהמשך לתשובתו של רעי ד"ר גלברד, ניתן לשקול , במידה והשיניים משני צידי השן המדוברת, שלמות ותקינות לבצע גם "גשר מרילנד" במקום,
בכל מקרה נדרשת בדיקה קלינית של השן.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שבורה וטיפול שורשאורית02/07/2015
שאלתי האם הגיוני שיש שבר שכבר איזה כמעט שבוע כואב שיסתדר או סיכוי גדול יותר לטיפול שורש כלומר יש מקרים שהכאב פתאום נפסק? כן ראו לי שבר שמתלוננת אבל לא יכולים לטפל כרגע כי יש לי גם הרפס בשפתיים אמרו לי לחכות אבל כבר שבוע זה כואב האם יש סיכוי שפתאום ייעלם או שהסיכוי נמוך מאוד לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שבורה וטיפול שורש - תגובה
ד``ר אבידן לרון05/07/2015שלום אורית
לא ניתן לענות לשאלתך ללא בדיקה
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מוזר תוספת ומודאגתמעיין28/06/2015
אציין שהכאב מציק ובעת נקיון בין השן הנל לשן עם שתל שהיא קודמת היה מאוד קשה לנקות ושהצלחתי ירד דם ולא היה כאב לפני אלא בבת אחת היום האם יש לזה משמעות ומה אומר הדם האם הגיוני שקרה משהוא לסתימה למרות שלפני חודשיים נעשו צילומים ולא ראו בשן הזו כלום. האם יכול להתפתח במהירות בלי שרואים? וגם התחילו לי גם פצעונים לבנים בחניכיים יותר בקטע החיצוני של החניכיים עדיין לא הפנימי ובמיקום באיזור בדיוק איפה שהסתימה והשתל שיורד דם וכאב מה זה אומר וגם זה כואב והאם אפשר למרוח משהו להקלה על המקום בלי שיעשה עוד יותר נזק. ויורד הרבה דם בכל ניקוי בין זה אומר על החומרה וזה שיש פצעים זה החמרה של המצב , והגיוני יותר שמה שפגום זו הסתימה הישנה כבר הרבה שנים , או שיכול להיות גם הכתר של השתל שרק שנה בפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מוזר תוספת ומודאגת - תגובה
ד``ר אבידן לרון29/06/2015מעיין שלום
אני חוזר שוב , לא ניתן לאבחן את הבעיה ללא בדיקה, אנא פני לרופא השיניים על מנת שיבדוק אותך,
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מוזרמעיין27/06/2015
יש לי כאב בשן האחרונה , וזאת לא שן בינה (אין לי בצד הזה) אלא טוחנת אחרונה למטה (אציין שזו סתימה אפורה ישנה) , גם שמתי לב בצחצוח קל שנוגעת בשן בסוף בלחיצה ונגיעה לא קרוב לשן אחרת אליה ממש בסוף כבר שאין שום שן אחרת כאב של לחץ וגם קצת אחרי הצחצוח ואציין שאני גם שוחקת שיניים , מה זה נראה בעיה בשן , רגישות פתאומית , נזק מהשחיקה או בעיה בחניכיים , בקרוב יש לי תור ואגיד שיסתכלו אבל בינתיים מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מוזר - תגובה
ד``ר אבידן לרון27/06/2015שלום מעיין
לא ניתן לאבחן את הבעיה דרך הפורום, צריך לבדוק את השן לצלם ורק אז לאבחן.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בכתרים זמנייםרוני21/06/2015
שלום.
היום שמו לי כתרים זמניים על 4 השיניים הקדמיות.
הם אמורים להישאר שם כמה חודשים.
אינני מרוצה מהתוצאה מבחינה אסתטית. השיניים ארוכות מידי והודבקו כך שהן בולטות החוצה הרבה יותר מהשיניים המקוריות.
האם רופא השיניים עצמו יוכל לתקן את הדרוש תיקון? או שמא יש לשלוח את הכתרים למעבדה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בכתרים זמניים - תגובה
ד``ר שאול גלברד22/06/2015שלום
אין בזה חוקים, גם הטכנאי וגם הרופא מסוגלים לטפל בזה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ושאלה נוספת על הדרך.
רוני22/06/2015במהלך הטיפול הזה, שהיה בשיניים בלסת העליונה, וכן במהלך טיפול להשתלת שיניים שעברתי לפני מספר חודשים בלסת התחתונה, לא הצליחו להרדים לגמרי את השיניים.
בשני המקרים הרגשתי כאב (לא כזה שהביא להפסקת הטיפול, אבל מספיק כדי לגרום לאי נעימות גדולה וחרדה מההמשך).
למה זה קורה? האם יש דרך לטפל בזה?
האם רוב הסיכויים שאותו הדבר יקרה גם בטיפולים עתידיים?
אני חוששת מפני הבאות.
שוב תודה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ושאלה נוספת על הדרך. - תגובה
ד``ר שאול גלברד23/06/2015ושוב שלום
ההרדמה מבוססת על הזרקת החומר במיקום העצב, כמובן שהמיקום הוא משוער לפי מה שמצוי בפיות רוב האנשים. אצל חלק קטן מהאנשים האנטומיה שונה והעצב עובר מעט שונה וכתוצאה מכך החומר למעשה לא מוזרק באיזור המטרה שלו ולכן פחות משפיע. לצערי אני לא איש בשורות בענין ואם נצא מנקודת ההנחה שהרופא שלך הזריק במקום שצריך ובכל זאת זה לא השפיע הרי שיתכן מצב בו ההרדמה לא תהיה מלאה בפעם הבאה. אולי ניתן להזריק ולהרדים שטח רחב יותר במיוחד בלסת העליונה ואז ההרדמה תהיה יותר אפקטיבית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בניקויחלי11/06/2015
יש לי דם שאני מנקה בין השיניים בין כתר זמני לסתימה כבר איזה כמה ימים והיום זה קרה גם בצד שני בין אותו כתר זמני לשן הרגילה , והאם שיגמרו את הכתר הקבוע זה ייעלם , וביום שעשו את המדידות ולמחרת המקום היה בהרבה יותר רגיש האם זה הגיוני? והאם גם שיננית שלא הייתי כבר איזה חצי שנה אחרי שאהיה אצלה זה יעזור ויכול לעשות הקלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בניקוי - תגובה
ד``ר אבידן לרון12/06/2015שלום חלי
הדימום מעיד על דלקת חניכיים , כנראה עקב מגע לא הדוק בין הכתר הזמני לשן הסמוכה,
תבקשי מרופא השיניים שיהדק את המגע. בנוסף הקפידי לנקות עם חוט דנטלי לאחר כל ארוחה. לחילופין יתכן ויש בעיה בחניכיים במקום שמצריכה טיפול, קשה לדעת ללא בדיקה.
לגבי שינננית, בודאי שכדאי לעבור טיפול .
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקבוןספיר08/06/2015
רציתי לשאול אני כמעט שנתיים עם כתר זמני ובקרוב אמורה להמשיך ניתוח ושיקום לכתר הקבוע רציתי לשאול האם יכול להיות מצב שעם הזמן התפתח עששת , או ריקבון מתחת לכתר שיסבך את הטיפול למרות שאין לי שום כאב , ואם כן עשיתי צילומים לא מזמן היו רואים בצילום אם זה עששת או ריקבון או שיכול להיות רק ברגע שיוציאו את הכתר יראו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקבון - תגובה
ד``ר שאול גלברד10/06/2015בוקר טוב
שנתיים זה המוןןןןןן זמן ללכת עם כתר זמני ובד"כ מקובל אם יש צורך בכתר זמני לתקופה כל כך ארוכה להוריד אותו כל חודש ולהחליף את הדבק.
בצילום לא תמיד ניתן לראות את העששת ואפשר יהיה לראות אותה רק עם הסרת הכתר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבאדוה02/06/2015
היה לי כאב מחשבה היתה שזו מהסתימה וראו שלא ועשו בדיקות וראו שהשן בסדר , וחשבו שאולי בכתר זמני והורידו גובה והוקל מעט באמת אבל עכשיו קלטתי בדיוק שהכאב הוא מדחיסת מזון שנכנס בין הכתר הזמני לסתימה , השאלה האם עכשיו שיעשו לי את הכתר הקבוע מה אפשר לעשות ולהקל שזה לא יפריע ויכאב שיעשו שם? והאם זה שכבר חצי שנה לא הייתי אצל שיננית גם יכולה להיות השפעה לכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב - תגובה
ד``ר אבידן לרון12/06/2015ראי תשובה לחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחאורית29/05/2015
רציתי לשאול האם בדרך כלל לאחר הניתוח הארכת הכותרת לתת טיפול אנטיביוטיקה , במיוחד לאדם רגיש שכמעט כל דבר שאוכל עושה רגישות בפה , וכמעט כל טיפול שורש שעברתי עד היום הסתיים בסופו של דבר באנטביוטיקה למרות שניסו בלי , ובמיוחד בניתוח זה שזה כירוגי בתוך הפה והחניכיים וסכנה יותר גדולה לזיהומים?:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד``ר אבידן לרון12/06/2015שלום שירה
מתן אנטיביוטיקה הוא לפי שיקול דעתו של הרופא המנתח
אין כללים המתאימים לכל המקרים
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמהמעיין28/05/2015
אני הולכת לעבור הארכת כותרת בשן טוחנת עליונה , כמה ימים יכולים להיות כאבים וצריכה לקחת ימי חופש אני מתבלבטת האם יום הניתוח ומחרת מספיק או שכדאי עוד יום לדעתך? והאם הרופא ביום הניתוח גם יוכל לתת תשובה יותר בטוחה אחרי הניתוח לפי דעתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה - תגובה
ד``ר אבידן לרון29/05/2015שלום רוית
זמן ההחלמה שונה מאחד לשני ומניתוח אחד למישנהו. תלוי מיקום הניתוח ומורכבותו, וגם תגובת גופו של המנותח.
תשאלי את הרופא המנתח והוא יוכל לספק לך תשובה טובה יותר.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים בודדים או גשרירדן22/05/2015
שלום,
אני אמורה לעבור השתלה של 3 שיניים צמודות בלסת התחתונה (טוחנות). רציתי לשאול אם עדיף שהשיקום לאחר ההשתלה יהיה גשר מחובר של 3 כתרים או שכל כתר יהיה בפני עצמו כלומר שלושה כתרים בודדים. האם גשר עמיד יותר לכוחות הלעיסה שמופעלים עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים בודדים או גשר - תגובה
ד``ר שאול גלברד27/05/2015שלום לך
כעיקרון בשתלים תמיד עדיף לחבר ולעשות אותם כגשר. זה מאפשר חלוקת עטמסים טובה יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמניירדן21/05/2015
יש לי כתר זמני ואני צריכה לעבור הארכת כותרת , בגלל בעיות שהיו לי גם בשיניים במקום אחר ולא רציתי לסבול ב-2 מקומות בו זמנית וגם אישיות יצא שנדחה והכתר הזמני כבר שנה וחצי ובקרוב כבר אלך לניתוח השאלה האם בגלל שהכתר הזמני היה כל כך הרבה זמן יהיה איזה שינוי בניתוח יהיה יותר מסובך ובכלל האם נכון שניתוח הארכת כותרת בשן טוחנת יותר מורכב מבשן אחרת? והאם בגלל שהשן הזו נפלה הרבה וטיפול השורש היה קשה מאוד בגלל שהשן קטנה מאוד גם ניתוח הארכת כותרת ארוך ומסובך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני - תגובה
ניתוח בשן טוחנת מעט יותר מורכב אבל ממש מעט.... אין כל קשר לטיפול השורש או לכל הדברים שתיארת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאורית20/05/2015
האם יש הבדל בתחושה ובשיניים ברגישות לבין אדם יש רגישות קלה לבין אדם ששוחק את שיניו? ודבר שני אמורים בקרוב לעשות סד לילה האם כדאי שיתקנו קודם את השברים הקטנים שיש לפני התקנתנו וגם דבר שני האם יכול להיות כאבים/רגישות מוגברת עקב דחיסת מזון בין כתר זמני לסתימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
דחיסתמזון בין כתר לשן ובין שיניים גורמת לכאב ובטווח הארוך לנזק המתבטא בספיגת עצם בעיות חניכיים ועששת בשיניים הסמוכות.
באדם ששוחק שיניים מכיוון והתהליך הוא ארוך וקורה במשך שיניים רבות בדרך כלל אין רגישות.
התיקון של השברים הקטנים , אם זה רק אסטטי זה נתון לשיקול דעתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)