מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שחיקת שינייםאדוה18/05/2015
יש לי תופעה של שחיקת שיניים ורגישות מאוד גדול רציתי לשאול איזה חומרים במשחת שיניים של שחיקה חומצית יותר טובה אלה שיש בקולגיט סנסטייב פרו רילייף או סנסודיין פרומל , כי אמרו לי להחליף ושאני אנסה ואראה אבל מה יותר טוב לשיניים מאוד מאוד רגישות? והאם גם יש איזה ג'ל למרוח שגם עוזר לשיניים רגישות? וגם כנראה ישימו עוד קצת זה סד לילה מה הפרצדורה של ההכנה של סד לילה , והאם זה מאוד קשה להתרגל לישון איתו? כלומר זה נורא קשה החומר ממנו זה עשוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת שיניים - תגובה
ד``ר שאול גלברד27/05/2015שלום לך
אני אישית מעדיף את קולגייט פרו רליף.
לגבי הסד זה מאוד אישי. יש כאלו שציינו שזה מש כיף ויש שקשה להם להרדם איתו.
היום יש כבר סוג חדש בו החלק הפנימי רך והחיצוני קשיח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצלחת טיפולטופז15/05/2015
הולכים להחליף לי סתימה , כי מצאו חור , ויש לי כאבים חזקים מאוד : גם בצחצוח ובניקוי , גם בשתייה חמה וקרה וגם קצת ספונטניים ללא כל גירוי , רציתי לשאול האם יש סיכוי שבגלל הוצאת סתימה והחלפת סתימה לא יצליח ויצטרכו לעשות טיפול שורש , השאלה האם לא מאבדים עוד הרבה חומר שן בהוצאת סתימה והתקנת סתימה חדשה? ודבר שני כמה זמן בערך מששמים את הסתימה הזמנית יודעים שזה בסדר או שצריך כבר טיפול שורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצלחת טיפול - תגובה
ד``ר שאול גלברד27/05/2015שלום
הכאבים אמורים לעבור לאחר מס' ימים אם בכלל יהיו. לפי מה שאת מתארת ובמיוחד הסיפור של כאבים ספונטניים כנראה שיהיה צורך בטיפול שורש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש?מעיין13/05/2015
יש לי כאבים גדולים אחרי צחצוח וניקוי בעיקר , גם ספונטנים וגם אחרי שתיה קרה וחמה ולא מוצאים כלום לא בהסתכלות ולא בצילום הרנטגן ושולחים אותי למומחה לטיפול שורש שאלתי מה יש למומחה שיכול לעשות ולמצוא שרופא רגיל לא מצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש? - תגובה
ד``ר אבידן לרון13/05/2015שלום רוית
המומחה לטיפול שורש אמור לומר אם יש עדות לדלקת בעצב וצורך בטיפול שורש.
למומחה יש את הידע והמומחיות ויתכן וימצא ממצא שנעלם מעיניו של ה"רופא שיניים הרגיל"
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומיםדיאנה07/05/2015
שולחים אותי לצילום סטטוס מקביליות , רציתי לשאול מה ההבדל בינו לבין צילום נשך במרפאה במדויקות ובמה שרואים בצילום , מבחינת דלקות, חניכיים ועששת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומים - תגובה
ד``ר שאול גלברד13/05/2015שלום לך,
נשך מראה רק את הכותרות, צילום מקביליות מראה את כל השן כולל השורש ובצורה מדויקת להבדיל מצילום דומה המראה גם הוא את השורש בשיטה הרגילה הנקראת "חוצה זוית".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםאוסנת01/05/2015
האם אלו סימנים של חור ? יש לי פתאום כאבים ממש חזקים ללא קשר לחם/קר וכו''' , כאב עוד יותר חזק שקורה בצחצוח , ניקוי בין השיניים למרות שמשתמשת בהיגיינה ומנקה ומצחצחת ואפילו שוטפת במי פה . וגם כמה ימים יש דימום למרות שהיום הדימום כבר בהרבה פחות היה . אבל הכאב , מה מצביע על איזה בעיה כי היום כבר ממש הטריד וצריכה להשתמש במשכחי כאבים אז מה זה יכול להיות , והאם אפשר לעשות עוד משהו בינתיים להקלה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר שאול גלברד13/05/2015מה שאת מתארת הוא מאוד לא חד משמעי, ממליץ שתגשי בהקדם לרופא לבדיקה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?גאיה30/04/2015
יש לי איזה כאב שלפי דעתי אחת מ-2 שיניים שאחת לפני שנתיים בערך נעשה לי סתימה לבנה והשניה שן אמיתית. הכאבים במשך היום כמעט ואין בכלל , הכאב הגדול קורה אחרי ניקוי בין השיניים + צחצוח שבסופו שאני יורקת ושוטפת יוצא דם : אבל רק באיזור אחרי השטיפה והניקוי של השיניים האלה , אם לא אצחצח ואנקה שם לא יירד לי דם. מה זה אומר שיש כבר דלקת או שזה משהו אחר ואם כן מה יכול להיות, חשבתי בהתחלה אולי רגישות זמנית אבל זה נמשך ורגישות לא היה כואב בצחצוח ובניקוי ובטח לא דם לדעתי מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר עוד תוספת
גאיה01/05/2015יש לי איזה כאב שלפי דעתי אחת מ-2 שיניים שאחת לפני שנתיים בערך נעשה לי סתימה לבנה והשניה שן אמיתית. הכאבים במשך היום כמעט ואין בכלל , הכאב הגדול קורה אחרי ניקוי בין השיניים + צחצוח שבסופו שאני יורקת ושוטפת יוצא דם מה זה אומר שיש כבר דלקת או שזה משהו אחר ואם כן מה יכול להיות, חשבתי בהתחלה אולי רגישות זמנית אבל זה נמשך ורגישות לא היה כואב בצחצוח ובניקוי ובטח לא דם לדעתי מה זה יכול להיות? וגם לא נראה לי שזה רק דלקת חניכיים כי היום המקום של השן הזאת או שתיהן ממש כואבת או שיכול להיות מצב שדלקת חניכיים עשתה דלקת / חור בשן שאיאלץ לעשות כבר טיפולים בשן ולא רק שיראו את החניכיים? אודה על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר עוד תוספת - תגובה
ד``ר אבידן לרון13/05/2015גאיה שלום
לא ניתן לבצע אבחון דרך המייל
ממליץ כי תפני לרופא שיניים לבדיקה
בהצלחה
ד"א אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות או משהו אחראורית29/04/2015
רציתי לשאול איך אפשר להבחין בין רגישות בשן לבן מצב של חור וצורך בסתימה ו/או בטיפול שורש , יש משהו שהתחיל אני גם לא בטוח מזהה מאיזה שן : כי ברור האיזור ויש שן שיש סתימה לבנה ולידה ששן לגמרי רגילה ולא ברור לי עדיין , וגם לא בטוחה שזה כאב או רגישות זה מציק אבל בינתיים לא מפריע מאוד ולא מזהה מה זה בדיוק? וגם היום בצחצוח שירקתי ושטפתי את המברשת ראיתי טיפה דם מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות או משהו אחר - תגובה
ד``ר שאול גלברד29/04/2015שלום שירה
גם לנו רופאי השיניים קשה לעיתים למצוא את מקור הבעיה ולכן אנו משתמשים במספר דרכי בדיקה, אחת מהן היא צילום רנטגן. אני ממליץ לך לגשת אל הרופא שלך ולהיבדק בצורה מקצועית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית29/04/2015אבל אם אני לא בטוחה בשן אלא אחת משתיים נראה לי יהיה צורך לצלם את שתיהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר שמתנדנדדיעל20/04/2015
מהן הסיבות לכתר שמתנדנד מעל שן טבעית ?
מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר שמתנדנדד - תגובה
ד``ר שאול גלברד20/04/2015שלטם לך.
אם אין טיפול שורש אז זה או שהדבק השתחרר או שהשן עששתית. (רקובה).
אם יש טיפול שורש אז זה או שהמבנה השתחרר בעקבות עששת או שהכתר השתחרר בעקבות עששת.
בכל מקרה כדאי לגשת לרופא שיניים בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר מעל שתלרינת03/04/2015
בבדיקה שגרתית נאמר לי שהכתר אינו יציב למרות שלי לא הפריע כלום...
נאמר לי שזה שום דבר, להרים את הכתר לסובב ההברגה ולהחזיר
אלא מה, שהרופא שניסה להוציא את הכתר לא הצליח חרף ניסיונותיו הרבים ועכשיו הכתר מתנדנד בחוזקה אולם לא ניתן להוציאו
שאלתי היא קודם כל מה הסיבה לכך?
ושנית מה ניתן לעשות ?
הרופא שלח אותי הביתה בתקווה שלעיסה על השן תגרום לו ליפול... האם הגישה נכונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר מעל שתל - תגובה
ד``ר אבידן לרון05/04/2015שלום רינת,
מה שהשתחרר כנראה זה הבורג המהדק את המבנה לשתל, הכתר מודבק למבנה.
ברגע שהבורג רופף המבנה זזעל השתל ואיתו גם הכתר.
במצב כזה יש סכנה של שבירה של הבורג הקטן שמהדק את המבנה ולכן אין להשאיר את המצב כמו שהוא.
במידה ואין אפשרות להוריד את הכתר ולהדק את הבורג , יש לעשות חור בכתר, להגיע אל הבורג להדק אותו ולסגור את החור עם סתימה אסתטית.
בהצלחה וחג שמח,
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רינת05/04/2015אך מהי הסיבה שלא ניתן לשחרר את הכתר... ????
בעבר הוא נפל לי כבר כמה פעמים לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - תגובה
ד``ר אבידן לרון05/04/2015שלום רינת
כנראה שהפעם הכתר מודבק חזק...
רצוי לא להפעיל כוחות חזקים מדי להורדת הכתר כי הבורג של המבנה עלול להשבר,
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנים וכתרים לאחר שתליםרות31/03/2015
שלום. עברתי מספר ניתוחי חניכיים וכן שתלים בפה. כעת אני מתלבטת אצל מי לבצע מבנים וכתרים. האם נדרש לכך מומחה לשיקום הפה או אפשר ללכת לכל רופא שיניים. האם יש הבדלים גם באיכות החומרים ובטיב שלהם מבחינה בריאותית?
עליי לציין כי ההבדל במחיר ביניהם גבוה מאד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנים וכתרים לאחר שתלים - תגובה
ד``ר אבידן לרון02/04/2015שלום רות
על פי תאורך , הטיפול אותו את אמורה לעבור נשמע כמורכב ולא פשוט,
מומחה לשיקום הפה יהווה כתובת מתאימה יותר לטיפול שכזה.
המומחה לשיקום הפה, מיומן יותר ויוכל לתת טיפול ברמה גבוהה יותר.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת סתימה באמצעיים ביתייםקרן24/03/2015
בגלל בעיה בסגר הרופא שלי שם לי חומר סתימה בשן בלי חור ממש מעט בנסיון להגביה מנשך
זה לא עושה לי טוב , הוא אמר לי שזה הפיך בגלל זה הסכמתי , אך אני מסתכלת על השן ואני רואה סימני השחזה שככנראה בוצעו כאשר הוא שם את הסתימה והתאים
חזרתי וביקשתתי לא לגעת בכלל בשן
איך אני יכולה לסמוך שעכשיו שאבקש להוריד את הסתימה לא ישייפו לי חומר שן\\
האם יש דרך לצבוע את חומר הסתימה כדי שלרופא לא יהיה מקום לטעויות
האם אני יכולה באמצעיים ביתיים לנסות להוריד אותה ? סוכריות חומר כלשהו , משהו ?
דחוף חייבת עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת סתימה באמצעיים ביתיים - תגובה
ד``ר אבידן לרון02/04/2015שלום קרן
אל תעשי דבר בעצמך,
אם את לא סומכת על הרופא שטיפל בך , פני לרופא אחר לקבלת חוות דעתו
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיסקטומירועי15/03/2015
שלום
סובל מדלקת פריאפיקלית שן 24.
נבדקתי ע"י כירורג פה ולסת שהמליץ על אפיסקטומי- והוא עצמו אומר שמבצע את הפעולה, עם ניסיון רב.
מקריאה קצרה באינטרנט על הפעולה שמתי לב שבמרבית האתרים נכתב שהפעולה מבוצעת יותר ע"י אנדודונטים, וסיכויי ההצלחה השתפרו במרוצת השנים בשל השימוש במיקרוסקופ טיפולי.
הכירורג שנבדקתי אצלו נשמע מאוד בטוח בעצמו ואמר שהוא עשה פעולות רבות כאלו אך מאידך לא ציין שהוא עושה זאת עם מיקרוסקופ וגם לא ראיתי בחדר הטיפול מיקרוסקופ.
השאלה שלי היא האם אכן יש להתעקש למצוא מישהו שעובד עם מיקרוסקופ, ואכן זה משהו שיכול לעשות את ההבדל בין הצלחה לכישלון הפעולה, או שגם ע"י שימוש בציוד הסטנדרטי של הלופה מגיעים לתוצאות טובות.
האם יש יתרון כלשהו לאנדודונט על פני כירורג פה ולסת בביצוע הפעולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיסקטומי - תגובה
ד``ר אבידן לרון16/03/2015שלום רועי
כירורג פה ולסת מיומן יוכל לבצע את הפעולה באופן מוצלח לא פחות מאנדודונט מיומן
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים על שתלים - ודבק זמניאורית07/03/2015
שלום,
לפני כשנתיים הסתיים תהליך שיקום לסת עליונה בפי- תהליך ממושך כלל עקירות בלסת עלינה.. המתנה להחלמת הלסת.. השתלת-שיניים [8],.. המתנה, וחזרה על אחת ההשתלות שלא נקלטה בפעם הראשונה.. בניית גשר-כתרים בשיטת-הדבקה.
כל התהליך היה כמובן ארוך, ושמחתי מאוד לסיומו המוצלח. מוצלח גם מבחינה אסתטית.
אבל,
ה'אבל' קשור לכך שהפרוסתודנט החליט להשתמש בדבק-זמני. הופתעתי קצת כשהודיע לי זאת, ממש בסיום כל התהליך. הוא אמר שכך מקובל, כדי שאם יש צורך בעבודה כלשהי בשתלים, או בברגים, או באנ'לא יודעת מה - גשרי-כתרים שהודבקו בדבק זמני קל להסירם. ושאין לי מה לדאוג.. זה יחזיק מעמד.. כולם עושים כך.
אז לא דאגתי. אבל אחרי שנה וחצי 'נפל' חצי-גשר. ואחרי חצי שנה נוספת נפל החצי השני. בכל פעם הפרוסתודנט קיבל אותי במהירות, תוך יום-יומיים.. ההדבקה-מחדש [בדבק זמני] לא ארכה זמן רב.. הוא גם לא גבה תשלום עבור תיקון זה. והוא ממשיך להתעקש שכך צריך וכך מקובל - דבק זמני.
אני תוהה מה יקרה אם בפעם הבאה חצי-גשר ייפול כשאינני בקירבת הפרוסתודנט.. ורוצה לשאול - האמנם זה מה שמקובל, דבק זמני, ??
תודה על התייחסותכם,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים על שתלים - ודבק זמני - תגובה
ד``ר שאול גלברד11/03/2015שלום לך.
אכן צודק רופא השיניים שלך שכל מקובל להדביק. יש לזה סיבה. המערכת של שתל מבנה כתר המורכבת בפה שלך בנויה משלוש חלקים, השתל שנמצא בעצם של הלסת המבנה שמקשר בין השתל ובין הכתר הסופי ועובר ממתחת לחניכיים אל חלל הפה והוא מחובר לשתל על ידי בורג מצידו התחתון והכתר הסופי שנמצא מעליו בחלל הפה ודבוק למבנה. הסיבה שהכתר דבוק זמנית הוא בשביל שבמידת הצורך ניתן יהיה להוריד את הכתר. ולמה שנוריד את הכתר? כי לפעמים הבורג המחבר את המבנה לשתל נפתח ואז הכתר יחד עם המבנה שכבר לא מחובר לשתל מתחיל להתנדנד ויש צורך להגיע למבנה שנמצא תחת לכתר ואם לא נוכל להוריד את הכתר בקלות לא נוכל לסגור ולהדק את המבנה אל השתל והכל יזוז ויש סכנה לשבור את השתל או את המבנה.
מקווה שהצלחתי להבהיר את הדבר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרת רבים...
אורית11/03/2015אכן הבהרת. מרגיע גם לדעת שאני וגם הפרוסתודנט שלי, איננו מקרים מיוחדים, אלא מדובר ב'צרת רבים'. זה מן הסתם אמור לנחמני...
מנסיונך, או לפי מחקרים, באיזו תכיפות מתרחשת בד"כ תקלה כזו, שגשר-הכתרים מתרופף ועומד ליפול? והאם יש דרך להקטין את הסכנה [למשל סוג הדבק-הזמני.. ההתנהלות בניקוי הפה.. ] ?
תודה על תשומת ליבך,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
אורית11/03/2015אותי הטריד הצד האסתטי, להישאר פתאום בלי גשר-הכתרים.. אך ההסבר שלך מעלה שאלה נוספת, שאלת התקינות של מה שנמצא מתחתיו [במלים אחרות: אנו יודעים שאלוהים פישל כהוגן בקטע הזה של השיניים.. ועכשיו מסתבר שהפרוסתודנטים ומשקמי-הפה האחרים לא פתרו את הבעייה באופן מלא].
שאלתי היא - האם יש סימנים מקדימים כלשהם לכך שמשהו שם בפנים, מתחת לכתרים, זז.. לא יציב..? האם נדרשת בדיקה תקופתית ע"י הפרוסתודנט [מעבר לשייננית תקופתית]?
תודה שוב על התייחסותך,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת - תגובה
ד``ר שאול גלברד12/03/2015לגבי שאלתך הראשונה. הקפידי להחזירק את השיניים סגורות והדוקות בזמן שאת מנקה עם קיסמי שיניים כך לא תגרמי "לשליפה" של הגשר ממקומו.
לגבי השאלה השניה, מרגישים מעט חוסר יציבות בהתחלה לפני שהגשר ממש נופל.
וזה הזמן לגשת לרופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!
אורית12/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת בשןמיטל01/03/2015
בקרוב אמורה לעבור הארכת כותרת בשן. כמה זמן יכולים אחרי הניתוח להיות כאבים ו/או רגישות עד שאוכל לחזור לתפקוד רגיל? והאם בגלל שזו שן טוחנת זה גם מסבך את הטיפול וגם את ההחלמה ליותר ארוך וקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת בשן - תגובה
ד``ר שאול גלברד02/03/2015שלום לך.
בדרך כלל הכאבים יכולים להמשך עד שבוע, עשרה ימים.
הכל תלוי במתרפא עצמו, יש רגישים יותר ויש…. פחות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת כותרת המשך
מיטל03/03/2015רציתי לשאול יש לי תור לשינוי גובה הכתר הזמני כשבועיים לאחר הארכת כותרת שבקרוב מאוד יש לי תור השאלה שלי אם במקרה התפרים לא יימסו עד אז האם הרופא המשקם ולא המנתח יכול או כדאי להוציא את התפרים,לא נמסו והאם יוכל להמשיך את המשך הטיפול ים במקרה יישרו תפרים ולא יימסו לגמרי עד התור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת כותרת המשך - תגובה
ד``ר שאול גלברד04/03/2015בוקר טוב, התשובה לשתי השאלות היא כן. כמובן שהכל תלוי בהחלטה של הרופא המטפל ובהתרשמות שלו ממקום הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמניגאיה01/03/2015
עשו לי כתר זמני ויש לי קצת מאז תחושה קצת מוזרה לא רגילה בפה האם זה הגיוני וזה אמור להסתדר תוך כמה ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני - תגובה
ד``ר שאול גלברד02/03/2015שלום לך.
זה הגיוני, מלבד אם הכתר "גבוה" בפה שאז יש לפנות לרופא המטפל. שאר הדברים מסתדרים תוך שלושה ארבעה ימים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)