מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שפיץ שן יוצא מהחניכייםעופר09/02/2015
אני בן 40.
מתחת לשן הטוחנת האחרונה (לא הבינה) יצא לי מתוך החניכיים פנימה לכיוון הלשון משהו שנראה לי כמו שפיץ קטן של שן. יש לי כאב חניכיים מסביב לשפיץ זה.
מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפיץ שן יוצא מהחניכיים - תגובה
ד``ר שאול גלברד10/02/2015שלום לך.
אני רואה ששן בינה לא קיימת בפה, אם היא נעקרה יתכן ונשברה חתיכת שורש שכרגע מוצאת את דרכה החוצה. בכל מקרה כדאי לגשת לרופא השיניים שלך שיבדוק ובמידת הצורך יעשה צילום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת שינייםספיר03/02/2015
רציתי לשאול האם יש טיפול לשחיקת שיניים חוץ מסד , פשוט עם סד אני פוחדת שלא אצליח לישון איתו בלילה , ואם יש פתרון אחר נראה לי כמו שאני שיהיה עדיף אשמח לדעת אם יש כיום פתרונות אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת שיניים - תגובה
ד``ר שאול גלברד10/02/2015שלום לך
לצערי לא. יש סוג של סד שהוא רק לשיניים קדמיות אבל הוא לא נוח באותה מידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסד לילה
קרן24/03/2015חייבת להגיד .. שינה עם סד לילה זאת השינה הכי טובה שינה , את תרדמי כמו תינוק במידה והסד יעשה נכון ויאוזן נכון
גם לי שלא חורק שיניים סד לילה מיטיב עימו
ממליצה לך לא לוותר על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה והתייעצותגאיה02/02/2015
האם יכול להיות מבנה של פה/שיניים שהסבירות להארכת כותרת יותר גבוהה? פשוט בשנתיים שלוש האחרונות כמה שיניים שהיו לי סתימות/כתרים שנאלצו לעשות כתרים חדשים כל פעם זה נגמר בהארכת כותרת האם זה קשור למבנה הפה והאם שאני קצת שוחקת שיניים יש לזה גם קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה והתייעצות - תגובה
ד``ר אבידן לרון03/02/2015שלום גאיה
אין לזה קשר למבנה של הפה
הצורך בהארכת כותרת נובע מבעיה נקודתית סביב השן
בברכה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרתמיטל31/01/2015
אני הולכת לעשות הארכת כותרת ורציתי לשאול עד כמה זמן בערך יכול להיות כאבים / רגישות אחרי עד שזה עובר לגמרי? ועוד שאלה עוד לא בטוחים אבל כרגע הארכת כותרת היא בצד שמאל למעלה ויש עוד שן בצד שמאל למטה שבקרוב עושים מבנה וכתר זמני ואז אולי יצטרכו גם שם הארכת כותרת , האם אפשר את שתי השיניים ביחד לעשות הארכת כותרת במיוחד שזה באותו צד של הפה , וכמה זה מאריך בערך את אורך הטיפול של הארכת הכותרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת - תגובה
ד``ר שאול גלברד01/02/2015שלום לך.
ניתוח הארכת כותרת לוקח בממוצע בין 3/4 שעה לשעה, כאשר מדובר על שני ניתוחים...תעשי לבד את החשבון.
הבעיה היא לא יכולת הרופא כאן אלא יכולת הפצינטית (שזו את במקרה הזה...).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפויצריכה עזרה29/01/2015
היה לי גשר למרות שרוב רופאי השינים אמרו לי שאני לא ממש צריכה
השינים שלי ז"א בעיקר הקדמיות גדולות יחסית, הן קצת יוצאות החוצה אבל מה שממשמפריע שהשינים בעקרון לא ממש ישרות, למשל אחד יותר בולט השני קצת פחות(יותר בפנים)
חשבתי שדרך יישור שינים ניתן לפתור אבל כנראה שלא.
שאלתי היא האם ציפוי שינים יכול לפתור את הבעיה? זה נורא מפריע לי.
האם זה נחשב לטיפול יקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי - תגובה
ד``ר שאול גלברד01/02/2015שלום לך,
קשה לי לחשוב על שן בולטת שציפוי יוכל לתקן את הפגם אבל יישור לא....
הדרך לטיפול ע"י ציפוי תהיה בהכרח להבליט את השן השקועה, יכול להיות שזה יתן פתרון אסתטי טוב ויכול להיות שלא....בכל מקרה קשה עד בלתי אפשרי לתת לך תשובה מבלי לראות אותך ולנסות לעשות איזה סוג של סימולציה לתוצאה הסופית.
ממליץלך לפנות למומחה לשיקום הפה לצורך הערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה יצוק ממתכת, וסדק בשורשרוני29/01/2015
קראתי שמבנה יצוק ממתכת, יכול לגרום מיקרו-סדקים בשורש.
איזה עוד חומרים יש שאפשר לעשות איתם מבנה יצוק ?
כלומר לקחת בדיוק מידה/דגם של החלל הריק שבתעלה, וכך לשים בו יתד.
במקום להרחיב ולהתאים את התעלה בשביל צורה נתונה של יתד.
האם למשל אפשר ליצוק חרסינה ? כלומר האם יש מבנה יצוק מחרסינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה יצוק ממתכת, וסדק בשורש - תגובה
ד``ר שאול גלברד01/02/2015שלום
כל מבנה ולאו דווקא יצוק יכול לגרום מיקרו סדקים בשורש. אין הבדל אם זה חרסינה או מתכת, הדבר תלוי בצורת ההכנה וההקפדה של הרופא לא להכניס מתחים בשורש,
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרספיר25/01/2015
הדביקו לי כתר מרגישה משהו לא כאבים אלא הלשון נוגעת כל הזמן בכתר ששמו מה שלא מרגישה בשום שן אחר האם זה אומר שזה גבוה ויוכלו לסדר או שזו בעיה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר - תגובה
ד``ר שאול גלברד01/02/2015שלום לך
הפה הינו איזור רגיש מאוד, בד"כ החלפה של כתר או סתימה דורשת תקופת הסתגלות שבין שלושה ימים לשבוע, חכי בסבלנות ואם עדיין תהיה בעיה גשי לרופא המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול שורשספיר24/01/2015
רציתי לשאול איך הולך התהליך של התקנת המבנה אחרי טיפול שורש מבחינת הסתימה , כי שמו גם סתימה זמנית וגם נשאר חלק של הסתימת האמלגם שהיתה לפני הטיפול שורש אז איך זה בדיוק נעשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול שורש - תגובה
ד``ר אבידן לרון24/01/2015שלום ספיר
לשם הכנת המבנה מוציאים הן את הסתימה הזמנית והן את שאריות השחזור הקודם ומבצעים את המבנה.
בברכה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה בשןספיר21/01/2015
כמה זמן בערך אורך התקנת מבנה בשן שהיה בה סתימה אמלגם ונשאר קצת ממנה בשן?
לא מספר הפגישות אלא הזמן שלוקח הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה בשן - תגובה
ד``ר אבידן לרון21/01/2015שלום דנה
רופא שיניים לא עובד עם סטופר, תלוי ברופא ותלוי בשן , יכול לקחת רבע שעה ויכול לקחת שעתיים
אני לא מבין את הסוגיה, מה שחשוב זה איכות המבנה שעושים
בהצלחה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמני בתחילת הריוןאיילת17/01/2015
שלום רב,
אני ממש ממש בתחילת הריון עם כתר זמני, אמורה לקחת מידות ולהחליפו לכתר קבוע.
רציתי לדעת ממה עשוי הכתר הזמני והאם החומר אינו פוגע בעובר (שוב ממש ממש בשבועות הראושנים), והאם החומר ללקיחת המידות לכתר קבוע+ הדבק לכתר הקבוע אינם יכולים להזיק לעובר או לי - מה אתם ממליצים לי לעשות ?
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני בתחילת הריון - תגובה
ד``ר אבידן לרון17/01/2015שלום שירן
ראשית שיהיה במזל טוב!!!
שנית אין בעיה בשום מקרה בכל החומרים שהזכרת לא לך ולא לעובר
בהצלחה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיפה מטיטניום מול כיפה מפלטינה וזהברוני17/01/2015
מה הבעד והנגד (pros and cones)
של ככיפה מטיטניום
מול כיפה מסגסוגת של פלטינה וזהב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיפה מטיטניום מול כיפה מפלטינה וזהב - תגובה
ד``ר אבידן לרון17/01/2015כיפה למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיפה לכתר
רוני17/01/2015כיפה לכתר, שמעליה אולי כן ואולי לא תאוחה חרסינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיפה לכתר - תגובה
ד``ר אבידן לרון18/01/2015שלום רוני
באופן עקרוני אין הבדל משמעותי, העיקר שהעבודה תהיה טובה ומדויקת
זהב שכיחה יותר ככיפת מתכת לכתרי חרסינה ואני אישית מעדיף אותה בשל הדיוק של יציקתה והתנהגות החניכיים במגע איתה מנסיון של עשרות שנים.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמיטל14/01/2015
אני יומיים אחרי טיפול שורש בשן טוחנת שהייתה עם סתימה הייתי עם כאבים לפני ואני עדיין עם כאבים גם אחרי האם זה הגיוני וכמה זמן זה יכול להמשך וגם לא בדיוק אותה עוצמה האם זה הגיוני וכמה זמן אם זה יהיה לא בסדר אם זה במקרה יימשך? בינתיים משתמשת במשככי כאבים האם יש איזה סוג שטוב יותר לכאבים מהסוג הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר אבידן לרון15/01/2015שלום מיטל
יתכן ויהיו כאבים יומיים שלושה לאחר הטיפול שורש
אני ממליץ שתיצרי קשר עם הרופא המטפל!!!
בהצלחה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה וכתר- מזהב, חרסינהרוני12/01/2015
שאלות לגבי מבנה וכתר
1. באם רוצים מבנה ממתכת, אבל לא אמלגם. האם יש מבנה מפלסטינה או מטיטניום ?
2. לגבי כיפת הכתר- מה החסרונות של כיפה מזהב, מלבד המחיר, לעומת כיפה מחרסינה 100% ?
3. איזה חומר יותר ביו-קומפטיבילי מבחינת החניכיים, שיוכלו להיאחז מסביבו- כיפה מזהב או כיפה מחרסינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
רוני12/01/20154. האם יש יתד מטיטניום או פלטינה ?
5. לגבי זהב, איך אדע שהמעבדה עובדת עם זהב באיכות טובה, ולא כזה שמעורבב עם עופרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד``ר אבידן לרון13/01/2015יש יתדות מפלטינה
ולגבי אמון ברופא או במעבדה .. את יכולה לבקש את ההרכב המדויק של החומר במסמך חתום ע"י הטכנאי, כמובן שגם כאן את צריכה להאמין, מעבר לכך אם את לא סומכת הייתי מחפש רופא שתוכלי לסמוך עליו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה וכתר- מזהב, חרסינה - תגובה
ד``ר אבידן לרון13/01/2015שלום רוני
אפשר להכין מבנה מחומר מרוכב או מזהב (מבנה יצוק)
לכיפת זהב אין כל חסרונות, רק יתרונות.
שני החומרים ביוקומפטבילים, במידה ויש רגישות מיוחדת אז אולי עדיף זהב, בכל מקרה אלו שיקולים שאמור לשקול הרופא המטפל, אני תקוה שאת סומכת עליו.
אפשר גם לקבל חוות דעת נוספת ממומחה לשיקום הפב
בהצלחה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםשירה12/01/2015
רציתי לשאול כמה זמן אחרי טיפול שורש יכולים להיות כאבים וכעבור כמה זמן הם מתחילים לפחות חוזקתם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר אבידן לרון13/01/2015בד"כ יומיים שלושה,במידה ויותר פני לרופא שטיפל בך
בברכה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרתנאוה08/01/2015
אני הולכת לעשות טיפול שורש בסתימה אמרו שאולי אצטרך הארכת כותרת רציתי לשאול באיזה שלב יודעים בוודאות אחרי טיפול השורש , אחרי המבנה , אחרי הכתר הזמני או בזמן אחר כלומר באיזה שלב יודעים כבר בוודאות כי כרגע לפני הטיפול השורש עדיין לא בטוחים אמרו גם בגלל שיש סתימה ויוציאו אותה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת - תגובה
ד``ר אבידן לרון08/01/2015שלום נאוה
בודאות יודעים לאחר הכנת הכתר הזמני, לעיתים זה ברור כבר קודם.
בהצלחה
ש
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)