מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיטות חדשות להרמת סינוס?אברהם17/01/2018
אני עומד בפני ניתוח הרמת סינוס ודי חושש. ראיתי פירסומים על שיטות חדשות בהן הזרמת המילוי והרמת הסינוס נעשות דרך תעלה בשתל עצמו, ללא ניתוח. האם השיטה מקובלת? מומלצת? אם כן, מדוע לא בשימוש נרחב ולא הוזכרה על ידי הרופא שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת סינוס
ד``ר גיא לוי17/01/2018אכן קיימת אפשרות לבצע. הרמת סינוס בשטיה הנ"ל. יש לציין שעדיין יש צורך בניתוח אך פחות פולשני. השיטה לא מתאימה לכל מצב ולא כל הרופאים שולטים בטכניקה השונה מהרמת סינוס רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארבע שתלים על 6 שינייםגיר אלי08/01/2018
עשית שתלים בלסת עליונה ושתל של שן תוחנת נדחה והרופאה רוצה לעשות שן אחת באוויר זה מקובל ממומלץ למרות שסגרנו על שתל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי16/01/2018היי אלי
הכל תלוי בכמות התשלים ובשטח הלעיסי
כדאי לדון עם רופא מטפל בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כחודש סובלת מטעם מר ומתכתי נוראי בפה ויובש בפה שפתייםישראלה נגדאי02/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
טעם מר ויובש פה
ד``ר גיא לוי16/01/2018ישראלה שלום
ישנם מגוון סיבות לתחושות האלה
ממליץ להתייעץ עם מומחה לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוך לאחר עקירת שן בינה כירורגיתיקי20/12/2017
שלום, ביצעתי עקירת שן בינה עליונה בשנית (בפעם הראשונה בינואר 2017 לא הצליחו לעקור, רק לשבור חלק מהשן שבלטה) לפני שבועיים שהפעם צלחה. העקירה ארכה כשעה ולא היתה פשוטה. לאחר כמה ימים שלא עברו לי הכאבים והרגישות, הרופא הגיע למסקנה שיש לעשות טיפול למכתשית יבשה ואכן לאחר הטיפול הכאב והרגישות חלפו. אך הפה שלי נשאר מוגבל בפתיחה, אני לא יכול לפתוח את הלסת התחתונה מעבר למרווח של 2 אצבעות שנכנסות פנימה. הרופא טען שאין מה לעשות וזה שריר שנתפס ויש פשוט לעשות הרבה חימום ותרגילים לזה. היתי שמח לדעת אם יש לך פתרון אחר, שכן נורא לי קשה לי עם ההגבלה, אני לא יכול להכניס בננה לפה או לאכול המבורגר בשל מגבלה בפתיחת הפה ולאחר האוכל ובזמן האכילה, אני סובל מכאבים בלסת העליונה.האם ארקוסיה יכולה לסייע כמו בשרירי גוף תפוסים?או כל טיפול אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי16/01/2018יקי שלום
אכן בעקירות קשות לעיתים ישנם שרירים שנתפסים
כדאי להתייעץ עם מומחה פה ולסת במידה והמצב ממשיך או מחריף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטה מתפרקת בחלק תחתון קדמינעמי שוט16/09/2017
אני נמצאת בטיפול לשיקום החלק הקדמי התחתון של הפה, לאחר שהגשר שהיה כבר לא תפקד. חסרות לי 7 שיניים, והשיניים משני הצדדים הן השתלות עם שיניים מחרסינה. הרופא אמר שכדי לייצב את הפלטה המתוכננת צריך לקדוח בשתי שיניים בכול צד, אבל יש סיכון שהן ייסדקו, ועל כך אין אחריות. האם אפשר לעשות פלטה בלי לקדוח, או לסכן את הקיים?
אני בת 87.5 שנה, ובחרתי באופציה של הפלטה מסיבות כלכליות. שאר האפשרויות ידועות לי ומובנות לי.
אודה לכם אם תייעצו לי בנושא בהקדם האפשרי.
בתודה מראש,
ובברכת שבוע טוב,
נעמי שוט,
ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי16/01/2018נעמי שלום,
חסרים לי נתונים כדי לענות לך אך לרוב ניתן לבצע תותבת גם מבלי לקדוח בשיניים קיימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי שיניים איך יצאשושי31/07/2017
ם קורה מצב בו מטופלים לא מרוצים מציפוי למינייט? זה משהו שקורה בתדירות גבוה? אני רואה את המודל אבל לא בטוח כמה זה יצא טוב כמו בדגם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי שיניים איך יצא
דר מאיר ממרייב27/09/2017ניתן לבדוק ולהתרשם מהתוצאה הצפוי ע״י ביצוע מוק-אפ. זוהי פרוצדורה שבה יוצרים הדמיה של המודל המתוכנן ע״ג השיניים בפיו של המתרפא עם חומר קומפוזיטי. התוצא אמורה לשקף במיוחד את התוצא שתתקבל עם הציפוים.
בשלב המוק-אפ ניתן להצע שינויים והתאמות לשביעות רצונם של כל הצדדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליפר זמני לא מתאים למבנה הפהיוכי16/07/2017
שלום ד"ר אבידן,
לפני חמישה ימים עקרתי 5 שיניים קדמיות בלסת התחתונה אשר במקומן יבואו שתלים. זמנית הורכב לי פליפר שעושה בי שמות.
אוכל לא בא לפי מאז שהורכב הפליפר. חיה רק ממים, קפה, תה, מרקים. הפליפר כל הזמן זז ממקומו. ניסיתי לאכול ומיד הפליפר לגמרי יצא מהמקום [כמעט בלעתי אותו]. בעת השתיה הוא לגמרי יוצא ממקומו. בעת הדיבור אין בעיה. כל הזמן אני לוחצת עם האצבע כדי לקבע אותו, שכן, הוא רופף. הפליפר מאוד עבה וגס, מעיק בתוך הפה, תחושה איומה הגורמת לי אי שקט ואי נוחות. נאמר לי שבהתחלה כך זה עד להרכבת השתלים. אכן כך אני אמורה לעבור את התקופה האימה הזו? אני מאוד סובלת.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי16/01/2018יוכי שלום
כדאי לפנות לרופא מטפל על מנת לרפד את התובת או להכין חדש.אין סיבה לסבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש או עקירהסמדר16/07/2017
יש לי אופציה לטיפול בשן 17 באמצעות הארכת כותרת כי אין מספיק שןת אחרי השלמת טיפול שורש וכתר, או עקירה עם\בלי שתל. מה עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש או עקירה
ד``ר גיא לוי16/01/2018סמדר שלום
במידת האפשר תמיד כדאי לשמור על שיניים טבעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי שינים במכבי שירותי בריאותשושי02/07/2017
היי רציתי לדעת אם עושים במכבי ציפוי שיניים PLV?
במחירון אני רואה שיש וכתוב ציפוי חזיתית חרסינה-PLV) כולל שיחזור זמני) (רק באישור יועץ פרותטי.
כשהייתי במכבי בבדיקה כללית שאלתי את הרופא האם עושים כאן ציפוי שיניים חרסינה, אמר שלא ואצלו במרפאה הפרטית כן עושים.
אחר כך גם הגעתי אליו, אבל עכשיו כשאני רואה את זה במחירון של מכבי, אני מטילה ספק באמינות הרופא באופן הכללי.
אני לא טועה? בתכנית שקיבלתי ממנו רשום בדיוק אותו דבר, ציפוי חזיתית חרסינה-PLV
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפויי שיניים
ד``ר גיא לוי16/01/2018שושי שלום
איני יודע איזה טיפולים מבוצעים במכבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום פה תחת הרדמה כלליתיוני17/06/2017
שלום.
אמי זקוקה לשיקום כולל של הפה, אך היא דנטופובית, לכן חיפשנו מרפאה המבצעת שיקום תחת הרדמה כללית.
עד כה ביקרנו בשלוש מרפאות, כשבשתיים מהן, נאמר לנו שבגלל המצב הרע של הפה, תהליך השיקום יתחיל בעקירה של כל שיניה וכחצי שנה המתנה, להחלמת הפה. במהלך פרק הזמן הזה היא תשתמש בתותבות ולאחר מכן, במידה והפה החלים, היא תעבור השתלה זמנית ואחרי תקופת המתנה נוספת, השתלה קבועה. (נאמר משהו גם על הרמת סינוסים).
במרפאה השלישית נאמר לנו שאין צורך בהרמת סינוסים ושבטיפול אחד, היא תהיה מורדמת לחמש שעות, כל שיניה יעקרו, האיזור ינוקה ויושתלו לה שיניים זמניות, כשאחרי פרק זמן, יושתלו לה הקבועים. אני רוצה מינימום פעמים שבהן אמי בת ה- 70 + תורדם, לכן הצעת המרפאה השלישית נראית לי הטובה ביותר, אבל מן הסתם, כשלאותן בדיקות, יש פער כל כך גדול בין ההצעות, זה קצת מבלבל. למי להאמין? האם זה עניין של "כל אחד והשיטה שלו"? איך אוכל לדעת שאמי (שסובלת מאוד) מקבלת את הטיפול הטוב ביותר עבורה?
תודה רבה ושבוע נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום פה
ד``ר גיא לוי16/01/2018יוני שלום
תמיד ישנם שינויים בין רופאים בשל דעות שונות
ממליץ להתייעץ עם מומחה לשיקום הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים מורכב - הרמת סינוסים וטיפול שורשאלי15/06/2017
שלום
קיבלתי תוכנית מרופא שיניים שכולל הרמת סינוסים השתלת עצם . עקירות. 10 שתלים . וטיפולי שורש
השאלה שלי האם כדאי לבצע את הטיפול ביום אחד תחת סדציה או בטיפול רגיל ?
האם עוצמת הכאב אחרי טיפול כזה תהיה גדולה לאחר שההרדמה תתמוגג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים מורכב
ד``ר גיא לוי16/01/2018אלי שלום
ניתן לבצע את הטיפולים בבת אחת תחת טשטוש או בלעדיו. יש לקחת בחשבון שישנם אזורי טיפול רבים וההתאוששות קשה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרויות לאחר עקירת שיניים ללא שתליםאא21/05/2017
שלום ד"ר נכבד!
אני עומדת לפני עקירת שיניים 45,46,47, 48 עקב דלקת. איני מעונינת בשתלים בשל החשש מקרינה בצילום סיטי.
שאלתי:מה האפשרות העומדת לרשותי לאחר העקירה? האם רק תותבת ניידת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום ללא שתלים
ד``ר גיא לוי16/01/2018אא שלום
במידה ואינך מעוניינת בביצוע שתלים הפתרון היחיד הינו תותבת.
חשוב להדגיש כי צילום סיטי דנטלי שונה מצילום סיטי רפואי וכמות הקרינה בו נמוכה מאוד (דומה למספר צילומי שיניים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים או גשר זמני או שתלדלית20/05/2017
אני בת 30, עברתי 2 עקירות של שיניים טוחנות בלסת עליונה.
כתוצאה מכך, כל הסגר זז והשיניים לא מסודרות נכון וגם הסגר לא טוב. כרגע יש מרווח רציני בלסת העליונה, שסגרתי לפני כמה ימים עם גשר מרילנד ונראה לי שעשיתי טעות כי עכשיו אני דואגת שכל המאמץ ייפול על השיניים המאחזות ויקרה מצב שאצטרך לעקור גם אותן.
היתה אופציה לעשות יישור שיניים אורטודנטי עם הברזלים, אך בינתיים דחיתי את האופציה מטעמי עלות ואסתטיות.
רופא אחר הציע לעשות שתל והשתלת עצם (לאחר שראו בסיטי שאין מספיק עצם לשתל), אך התהליך היה נשמע לי יקר עבור חוסר של שן אחת, אז ירדתי גם מזה לאחר שרופא הציע לי את הפתרון של המרילנד.
אז עכשיו שואלת האם לא עשיתי טעות ואולי הייתי צריכה לעשות יישור שיניים? למרות שאני סובלת מנסיגת חניכיים וחוששת שהיישור יגביר אותו והשאלה אם בכלל יוכל לסגור את הרווח.
אני שומעת עצות שונות מרופאים שונים, ועובדת עצות לגבי הפתרון האידיאלי עבורי.
אשמח לתגובתך מה ניתן לעשות, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי16/01/2018דלית שלום
המקרה נשמע מורכב וקשה לי לדעת כמה עצם חסרה. כדאי להתייעץ עם מומחה לפריודונטיה על מנת לבדוק אופציה של שתל או אורטודנט מומחה לבדוק אופציה של יישור שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום רווח לאחר עקירהנתנאל03/05/2017
שלום, אני היום עשיתי עקירה ראשונה בגלל צפיפות בלסת העליונה.
יש לי עוד עקירה שבוע הבא..
רציתי לדעת האם השיניים האחוריות גם באות קדימה לצורך צימצום הרווחים כי כרגע הרווח ממש גדול.
ואני מפחד שיכניסו יותר מידי את הקדמי וזה לא יראה אסתטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמצום רווח
ד``ר גיא לוי16/01/2018נתנאל שלום
הכל תלוי בתוכנית האורטודנטית שלך
מומלץ לשאול את הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הקרנת רנטגן לצורך אימות היא במסגרת נהלי משרד הבריאות?שאילתא05/03/2017
זה קרה היום בבוקר, במכון צילומי לסתות איליו נשלחתי לצורך צילום CT , נפער וויכוח מוזר ביני לבין טכנאית המכון שטענה בפני שלצורך צילום ה- CT עלי להסיר מבנה שיניים שקבוע בפי על גבי שתלים, היא התווכחה איתי וטענה שזה מבנה שניתן להוציא עצמאית ללא רופא שיניים. הוויכוח ארך מספר דקות, אני התעקשתי שאני לא יודעת למקם אותו. טענתי שהתערבותה לא עניינית, היא התנצחה ואמרה שהיא רואה אותי ברנטגן, הבנתי שהיא מקרינה עלי רנטגן , בלי קבלת רשות ממני, כדי לברר איזה שיקום יש לי על גבי הלסתות. האם זה תקין? כמה זמן מותר להפעיל רנטגן על אדם שהגיע למטרת צילום CT?, האם מותר לה לבדוק אנשים ברנטגן לפני CT ? האם זה במסגרת נהלי משרד הבריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי16/01/2018בדרכ את הצילום מבצעים פעם אחת ולא "בודקים לפני" ברנטגן.
תותבתות וכל מכשור נשלף יש להוציא לצילום ובכלל לא נשארים 24 שעות עם מכשור נשלף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)