מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המלצה לשיקום פה בי-םשלמה07/08/2014
שלום!
אשתי צריכה לעבור שיקום פה נרחב כולל כתרים ,שתלים ,הוספת עצם ,ישור לסת, תיקון מנשך.
"הזנחת" הפה במשך שנים ארוכות נבעה מפחד מהטיפול ,הכאבים וכו'
הסבירו לנו שכדאי שרופא אחד ירכז את הטיפול הארוך והיקר הנצרך.
אנו רוצים לעשות זאת אצל רופא מצוין המבין לנפש המטופל וסבלני.
מעונינים בהמלצה על רופא כזה הנמצא בהסדר עם חברת ביטוח "הראל"בירושלים.
אם יש אחד כזה שבהסדר עם חברת ביטוח אחרת -ג"כ נשמח לדעת .
נשמח לכל הדרכה בענין כדי לחסוך זמן ,כסף ועגמת נפש.
תודה מראש
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לשיקום פה בי-ם - תגובה
ד``ר שאול גלברד10/08/2014בוקרטוב
באתר האיגוד לשיקום הפה יש רשימה של מומחים העובדים בירושלים.
תוכלו לבחור את אחד הרופאים שם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שלמה11/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בין ניתוחיםתמר07/08/2014
עשיתי ניתוח שתל לפני חודשיים וחצי ויש לי תור שיוצא עוד שבועיים זה ייצא אחרי 3 חודשים ושבועיים לפני ניתוח הארכת כותרת האם אפשר לעשות ניקוי לפני וגם לנגוע ולנקות במקום הניתוח הראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין ניתוחים - תגובה
ד``ר שאול גלברד07/08/2014כן, אין בעיה
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמהרעות03/08/2014
שלום יש לי איזה רבע שן קדמית שבורה שנשברה לי לפני איזה 10 שנים ? איזה אופציות יש להשלמה שן כזאת והאם בשיניים קדמיות גם נוגעים כבר בשיניים הסמוכות והאם באותו שן אפשר לתקן לא טיפול שורש ואז כתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמה - תגובה
ד``ר שאול גלברד04/08/2014שלום רעות
האפשרויות העומדות על הפרק הן:
השלמה ע"י שחזור קומפוזיט - זו למעשה סתימה לבנה. (חסרונות- צבע משתנה עם הזמן, שחיקה. יתרונות- טיפול מיידי, יחסית לאלטרנטיבות הזול ביותר).
השלמה ע"י למינט חרסינה- מדובר על השלמת השן ע"י פלטת דקה מחרסינה המודבקת על השן. (יתרונות- מאוד מאוד אסתטי ועמיד לאורך זמן. חסרונות- מחיר גבוה).
השלמה ע"י כתר- (יתרונות, שליטה מלאה על הצבע. חסרונות- יש צורך בהסרה מרובה של חומר שן, לעיתים יש צורך בטיפול שורש ומבנה).
זו התאוריה, כמובן שכל מקרה לגופו וחשוב להבין כמה חומר שן נפגע, מה היחס שלו ללסת הנגדית וכיצד הוא מתנהג בזמן פונקציה של הלסתות. לעיתים ההרס הוא כל כך גדול שאין מנוס מכתר.
מצרף תמונה של לפני אחרי בחבלה מסוג זו שאת מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה - תגובה - תגובה
ד``ר שאול גלברד04/08/2014וזה הלפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת והמשךלילך01/08/2014
שלום יש לי שאלות לגבי שיקום והארכת כותרת:
1. האם יהיו כאבים יותר גדולים בהארכת כותרת עכשיו שזה בשן טוחנת , שיש בה יותר שורשים כלומר אחרי הטיפול.
2. אמרו לי אחרי 8 שבועות להמשך השיקום , וטעינו קצת בחישוב ועשינו 7 וחצי שבועות האם מספר ימים אלו מאוד חשוב או שאפשר להשאיר כמו שזה , כי אם לא אצטרך לדחות בעוד איזה שבוע ושזה ייצא לא 8 , אלא 9 שבועות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת והמשך - תגובה
ד``ר שאול גלברד01/08/2014שלום לך שוב שירה. ולשאלותיך:
1. לא אמור להיות הבדל.
2. אין משמעות לדיקדוד על קוצו של יום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת כותרת והמשך
לילך02/08/2014אבל מה עדיף כי זה יותר קרוב ל-7 שבועות או 9 שבועות? לא עדיף 9 שיהיה בטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת כותרת והמשך - תגובה
ד``ר שאול גלברד02/08/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקוםמירב29/07/2014
קבעו לי הארכת כותרת לאחר 8 שבועות , אבל משהו השתבש וצריכה לדחות את הביקור באיזה שבוע וחצי - שבועיים האם איחור כזה עושה איזה בעיה בהמתנה בזמן הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום - תגובה
ד``ר שאול גלברד29/07/2014לא אמורה להיות בעיה בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחים והמשךלילך27/07/2014
עשו לי שתל + הארכת כותרת , וצריכה גם עוד הארכה בשן בצד נגדי , והוחלט במקום פעמיים את כל הדבר הזה של המדידות רק אחרי הארכה השנייה יעשו לי את כל המדידות בבת אחת שאלתי היא זה הגיוני ולא יכול להיות כלום בהארכה ובשתל שמחכים עד שאעשה את הניתוח וזה ייקח לשתל מדידות כעבור 5 חודשים במקום 4 חודשים ואת הארכה בכלל זה ייצא במקום חודשיים גם אחרי 5 חודשים האם ייגרם נזק ? אני אשאל גם ברור את המומחה שינתח אותי מה דעתו אבל האם זה נראה בסדר לא יכול לקרות משהו בהמתנה כזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחים והמשך - תגובה
ד``ר שאול גלברד28/07/2014לא אמורה להיות בעיה, להפך זה אמור לחסוך לך זמן ביקורים כפול במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית22/07/2014
שלום,
כל השיניים שלי העליונות יחסית ללא סתימות ואילו בלסת התחתונה הרבה עם טיפולי שורש וכתרים. מה הסיבה ללסת עליונה תקינה ואילו לסת תחתונה "לא תקינה".. אשמח לדעת מה הסיבות עשויות להיות ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר שאול גלברד24/07/2014שלום יוגב.
השאלה שאתה מעלה היא כבדת משקל וקשה מאוד לענות על שאלה זו מבלי לראות אותך, לברר פרטים אודות, הרגלים , תזונה, בדיקת מנח הלסתות זו לזו במנוחה ובתנועה ועוד גורמים נוספים שקשה לתת עליהם תשובת אינסטנט דרך הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני18/07/2014
שלום, יש לי גשר בפה של 8 כתרים, מעל 2 כתרים יש לי דלקת חניכיים ודימומים, אני צרכה לעשות טיפול גרדת חניכיים - הקצעת שורשים בחניכיים רק מעל 2 הכתים, שאלה? אצל מי צריך לעשות את הטיפול הזה: רופא השיניים? או השיננית? או רופה חניכיים כירוג מנתח? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר שאול גלברד24/07/2014שלום שני
ההחלטה מי מבצע את הטיפול נתונה בידי רופא השיניים שלך, רק הוא יכול לומר האם המקרה מתאים לשיננית לרופא חניכיים מומחה אן לרופא רגיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני17/07/2014
שלום, יש לי דלקת חניכיים ודימום, שוטפת את הפה בתרודנט, אחרי כמה זמן אפשר לשטוף את הפה במיים אחרי השימוש בתרודנט? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר שאול גלברד17/07/2014כעיקרון כדאי להמתין כמה שיותר בין השימוש בתרודנט לשטיפה. אין פה תשובה חד משמעית שכן היא תלויה באדם המשתמש ומשתנה בין הפרטים השונים. משפיעים על זה למשל קצב הפרשת הרוק, החומציות שלו ומרכיבי הרוק השונים שמשתנים בין אדם לאדם ולכן התשובה היא להמתין כמה שניתן (לא מדובר על ימים כמובן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום הפהמירב12/07/2014
רציתי לשאול מה עושה מומחה לשיקום הפה האם עושה גם סתימות (שחזורים) או רק טיפולים מורכבים יותר כמו : כתרים , אסתטיקה , מבנים וכו''.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום הפה - תגובה
ד``ר שאול גלברד17/07/2014מומחה לשיקום הפה מיומן בביצוע כל טיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום הפה
דנה17/07/2014לא הבנת את השאלה ברור שמיומן לכל הטיפולים השאלה אם טיפולים פשוטים כמו סתימות הוא גם עושה או רק טיפולים מסובכים יותר ופשוטים נותנים לרופא שעדיין לא מומחה?6)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום הפה - תגובה
ד``ר שאול גלברד17/07/2014זה תלוי ברופא, יש כאלה שעושים גם את הטיפולים הפשוטים ויש כאלו שלא, את צריכה לשאול את הרופא המטפל האם הוא יבצע את כל הטיפולים בעצמו או שהוא מפנה את הטיפולים "הפשוטים" לרופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת והמשך טיפוללילך12/07/2014
אני בקרוב גומרת את החלמת מספר השבועות של הארכת כותרת ולפני המשך טיפול , רציתי לשאול האם עושים איזה צילום לפני שמתחילים לחזור להכנת הכתרים וגם האם מספר הפגישות זהה למה שהתכוונו לעשות לי לפני הארכת כותרת או בשל כך משהו משתנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת והמשך טיפול - תגובה
ד``ר שאול גלברד24/07/2014שלום שירה
ביצוע צילום כרוך בשיקול דעת של הרופא המטפל. כמו גם מספר הפגישות שנחוץ לצורך השלמת הטיפול. יש סטנדרט מסוים כגון השחזה וכתר זמני, מידות,בדיקת מתכת, בדיקת ביסק, בדיקת חרסינה סופית והדבקה. אבל כל מקרה לגופו ולעיתים העבודה שהגיעה מהמעבדה אינה ברמה מספיקה ויש לחזור שלב אחד לאחור ולעיתים אפשר לאחד שלבים.
אני חושב שהחשוב ביותר הוא למצוא רופא שאת סומכת עליו במאת האחוזים ושהתקשורת איתו טובה וזורמת ואז תחושי טוב יותר בטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת פהשני09/07/2014
שלום, יש לי דלקת חניכיים ויורד לי דם, האם אפשר לשטוף את הפה במים אחרי השימוש בתרודנט? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפת פה - תגובה
ד``ר שאול גלברד09/07/2014תרודנט הוא חומר רפואי שמטרתו להלחם בחיידקים ולהוריד את הזיהום בפה. שטיפה במים מנטרלת את ההשפעה שלו לטווח הארוך ולכן מומלץ לא לשטוף אחרי השימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפות פהטלי07/07/2014
איך נראות אם יש צביעה משטיפות הפה קרוסודיל , נראה לי שצבעו כי השיניים קצת פחות לבנות וקצת צהובות האם ככה נראות הצביעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפות פה - תגובה
ד``ר שאול גלברד09/07/2014כן. ניתן אבל לנקות את הכל אצל שיננית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיסה בחרצןדניאל06/07/2014
בן 56 בסלט שהכנתי הערב הסתתר חרצן זית שהיה שם מכמה שעות לפני על הצלחת הזו,וכשנגסתי בסלט, נגסתי בלי משים בחרצן הזה בעוצמה, למרבה המזל לא נשברה במקום איזושהיא שן, אבל אחרי זה התחלתי להרגיש אי נוחות קלה באותו צד,אולי כאב קל,
ואני שואל גם אם לא נשברה מיד שן, האם זה עלול לגרום סדק בשן? איך אוכל לזהות אם יש סדק?, האם בעקבות נגיסה כזו עלולה להשבר שן יותר מאוחר? ובכלל מה הנזק שזה עשוי לגרום, באם זה גורם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיסה בחרצן - תגובה
ד``ר שאול גלברד06/07/2014ערב טוב.
שן שעוברת חבלה יכולה להגיב בכמה צורות, היא יכולה לאבד את החיות שלה, להתנדנד , לשנות צבע או להגיב בכאב.
המשותף לכל אלו הוא יש שצורך במעקב של הרופא המטפל, שיבצע צילום שיבדוק קלינית, ניידות , אפשרות לסדק שנוצר וכו' על מנת שבהמשך ניתן יהיה להשוות את המצב למצב הראשוני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוישירה06/07/2014
אני חודש אחרי הארכת כותרת + שתל . האם בשלב זה אפשר לנסות להקדים את השיננית + הנחת פלואור . כי אם לא התור הבא זה רק בספטמבר וזה ייצא 7 חודשים מהתור הקודם האם זה לא הרבה זמן ואם כן תוך כמה זמן מהניתוח אפשר כבר פשוט את הרופא המנתח אראה רק בעוד חודש ואם אפשר לפני או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי - תגובה
ד``ר אבידן לרון06/07/2014תשאלי את הרופא המנתח בעוד חודש
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)