מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאביםגאיה11/12/2014
רציתי לשאול האם רגישות בשיניים יכול להיות בכאב ספונטני + כאב אחרי הגירוי שנמשך שעות רבות למרות השימוש במשחות לשיניים רגישות , או שרגישות רק שיש גירוי ולזמן קצר מאוד? והאם יוכלו לתת אבחנה רק לפי התיאור ובלי צילום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר שאול גלברד11/12/2014ערב טוב, התיאור אינו מספיק לפעמים צריך צילום ולפעמים בדיקות נוספות ע"י הרופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש?טופז09/12/2014
עדיין לא בטוחים אם זה רגישות או טיפול שורש והסמינים הם : שיש רגישות בשטיפה , וגם כאב ספונטני שיש לי לפעמים , יש גם משהו נוסף האם שמנקים בין השיניים ונוגעת בשן הספציפית הזאת יש ממש כאבים חזקים האם זה מחזק את החשדות שיש צורך בטיפול שורש? או שזה יכול להיות גם רגישות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש? - תגובה
ד``ר שאול גלברד11/12/2014ערב טוב, צריך לבדוק את המצב יחד עם צילום רנטגן עכשווי ואז להחליט, ממליץ לך לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידותאיילת04/12/2014
האם למעבדה אם יש שן אחת + שן לשתל (ששם עושים מבנה + כתר זמני לשתל) לוקח למעבדה יותר זמן , מאשר רק לכתר רגיל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות - תגובה
ד``ר שאול גלברד11/12/2014בדרך כלל כן.
בהצלחה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש וצילוםתמר02/12/2014
באופן כללי הצורך בטיפול שורש בשן שיש בה סתימה באיזה צילום רואים הכי טוב בצילום פנורמי או בצילוםמשמבוצע במרפאה? והאם לפעמים מספיק במראית עין לראות רק שיש חור או שבר ואת הצילום לראות את הגודל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש וצילום - תגובה
ד``ר שאול גלברד11/12/2014צילום שנעשה במרפאה בדרך כלל יותר מדויק הצילום פנורמי. אם רואים את החור בבדיקה בפה, ברור שיש חור, מטרת הצילומים היא לאבחן דבר שלא רואים באופן ישיר.
מליץ לגשת לרופא שיניים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול שורש וצילום - תגובה
ד``ר שאול גלברד17/12/2014ממליץ לך להבדק ע"י רופא, לא ניתן במסגרת הפורום לתת תשובה רצינית על סמך תיאור בלבד ללא בדיקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת עזרהמיטל26/11/2014
יש לי איזה שן שמציקה כבר איזה קצת זמן ולא יודעת האם זה רגישות או חור בשן? האם אתה יכול להסביר לי מהם התסמינים לרגישות בשן ומהן לחור בשן והאם רגישות בדרך כלל אמורה לעבור אחרי זמן מה אם משתמשים במשחה לשיניים רגישות כגון סנסודיין ?
והיום נוספה תוספת: תופעה שיום אחד המקום מאוד מציק ויום אחד יכול ממש הצקות קטנות מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת עזרה - תגובה
ד``ר שאול גלברד30/11/2014זה אומר שכדאי לגשת לרופא שיניים שיעשה צילום ולבדוק אותך כמו שצריך ואז ניתן יהיה למצוא פתרון לכאבים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו סתימה שהסתבכה?מיטל22/11/2014
האם כאבים שפתאום ישנם ללא גירוי מסוים שמשפיע אלא בפתאומיות , כאב אחרי צחצוח שיניים שמוגדר לשן מסויימת וממשיך זמן נה אחרי הצחצוח,ודבר אחרון גירוי/כאב לאחר שתיית חם ו/או אכילת מתוק אלו תסמינים שמרגישה לאחרונה האם אלו סימנים לצורך בטיפול שורש וזאת שן שיש עליה סתימה לבנה שנעשתה קצת פחות משנה וחצי האם זה הגיוני והאם התסמינים שאמרתי מראות שיש צורך בטיפול שורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו סתימה שהסתבכה? - תגובה
ד``ר שאול גלברד30/11/2014שלום לך,
צריך לבדוק שהסתימה אוטמת היטב את השן ושאין דלף שולי. ואם הכל תקין ובכל אופן את ממשיכה להתלונן על תחושת כאב, כנראה שיהיה צורך בטיפול שורש. זה לא אומר שהסתימה נעשתה בצורה לא טובה, לצערנו חלק מהסתימות העמוקות הופכות עם הזמן לטיפולי שורש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה סימן לחור בשן?אורית14/11/2014
האם אילו תסמינים לחור בשן לפי ההסבר הבא:
רציתי לדעת האם הסימפטומים הנ"ל אומרים שיש לי חור בשן: יש לי כאבים הרוב בהברשה , ולפעמים במשך היום ללא משהו מסוים או פעולה שעשיתי , ויכול להיות שעות ללא כאב ואז הכאב נמשך איזה חצי-שעה - שעה , האם זה דבר שאומר שזה חור , ואם כן האם שיש חור לא מרגישים כאבים במשך זמן ארוך יותר ובזמנים ברורים וידועים אחרי פעולות מסוימות שזה גורם לכאב? וזה שן שיש בה סתימה לפני שנה וקצת לבנה. והאם יכול להיות קשר לעובדה שהייתה לי בעיה בלסת השנייה שהעמסתי את האכילה על הצד הזה? והיום גם כאב אחרי קפה ששמו שוקולד בפנים יכול להיות שבאמת המתוק עורר שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה סימן לחור בשן? - תגובה
ד``ר שאול גלברד14/11/2014הכל אפשרי, אבל לתת פתרון לבעיה הספציפית שאת סובלת ממנה ניתן יהיה רק לאחר בדיקה בה נשלול את כל האפשרויות הלא מתאימות ונבחר רק את מה שמתאים למקרה שלך. זהו תפקידו של הרופא לדעת את כל האפשרויות ולמצוא מתוכן את המתאימה ביותר למקרה הנתון. גשי לבדיקה וכל הספקות יפתרו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בשןאורית09/11/2014
איך מזהים שיש חור בשן , כלומר מהם התסמינים לחור בשן מכאבים או בכלל בצורת תסמינים מכאב קל לכאב קשה שמצריך מטיפול קל למורכב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור בשן - תגובה
ד``ר אבידן לרון12/11/2014שלום אורית
סימנים של עששת הם בד"כ: שינוי בצבע השן + התרככות של חומר השן, כמו כן יש סימנים המופיעים בצילום הרנטגן.
לגבי כאב, ישנם מקרים בהם יש עששת ללא כאב שיניים, לעומת זאת כאשר מופיע כאב יש לבדוק את מקורו
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששת או שברתמר07/11/2014
זה כבר כמה ימים שיש לי שסתימה כואבת באיזור לאחר שנה וחצי האם זה יכול להיות או שזה לא הגיוני? זאת סתימה לבנה ואפילו קצת הצהיבה ולמעלה אף השחירה האם זה אומר משהו? ואיך אפשר לזהות בראייה אם יש חור באמת? או שהכאב בא ממשהו אחר?
והרגישות התחילה יותר רק בצחצוח של השן מסויימת שלא נראה לי שזה רגישות ואתמול נעשה עוד תוספת: שעשיתי נגיעה קצת יותר חזקה עם משהו קצת יותר קשה ממברשת ממש כאב וגם שהמזלג בטעות פעם אחת נגע זה הקפיץ מה שלא עשה בשיניים אחרות האם זה אומר שיש עששת או שבר? ואם באמת עששת או שבר האם מה עושים בדרך כלל האם אחרי הוצאת הסתימה אם יצטרכו כמובן יהיה אפשר לשים סתימה חדשה או בדרך כלל אין מנוס מטיפול שורש , מבנה וכתר. אגב זה שן טוחנת האם זה אומר משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עששת או שבר תוספת
תמר08/11/2014קרה משהו שלא היה בימים הקודמים : פתאום מדי פעם יש כאב ללא גירוי ממקור כלשהו , ברור שבשטיפת השיניים ובמגע יותר חזק זה יותר כואב אבל זה לא היה בימים הקודמים מה זה אומר שיותר הגיוני שזה עששת או שבר יותר גדולים כבר והאם לעששת לא צריך להיות רגישות גם בזמן אכילה ו/או שתייה כי כרגע אין לי את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעששת או שבר - תגובה
ד``ר אבידן לרון12/11/2014שלום תמר
גשי לרופא שיניים לבדיקה.
אין טעם באבחנה דרך הרשת
בהצלחה
ד:ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותלי06/11/2014
אני צריכה לעקור את שן 36 ולהחליט אם לעשות שתל או גשר להשלמת החסר.
לגבי 2 השיניים המאחזות לגשר, אחת מהם אחרי טיפול שורש וכרגע עם כתר זמני והשניה צריכה לעבור סתימה. הרופא אמר שהוא יכול לעשות סתימת חרסינה ולשים גשר(בלי להשחיז את השן עם הסתימה)...
מצד שני בכל מקום אומרים לי ששתל עדיף על גשר.
אני מבולבלת ואין לי מושג מה להחליט,
אודה על כל עזרה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר אבידן לרון12/11/2014שלום לי
אין אפשרות ליעץ לך ללא בדיקה.
אני ממליץ כי תבחרי מומחה לשיקום הפה באזור מגורייך ותגשי אליו להתייעצות
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פהרחל03/11/2014
שלום
מה ההבדל בין אדם שאוכל דרך הפה לאדם שאוכל ישירות לקיבה (זונדה/פג) מבחינת תפקוד הפה/לוע/רוק וכדו'?
ומה נדרש לעשות לאנשים שמקבלים הזנה לא דרך הפה?
כאשר מדובר בחולה סיעודי דמנטי שאי אפשר להשיג שיתוף פעולה שלו, ובפרט לאור העובדה שהוא מאוד ספסטי ונועל את הלסתות, מה ניתן בכל זאת לעשות בכדי לשמור על הפה? שטיפות פה בדרך המקובלת לא ניתן, מה גם שיש חשש לאספירציה.
האם יש ספריי שיכול להתאים? והאם נדרש תכשיר כלשהו לצורך לחות בפה? טיפול קבוע למנוע פטרת הפה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פה - תגובה
ד``ר אבידן לרון12/11/2014שלון נעמי
כאשר אדם ניזון דרך זונדה , אין ניקוי ושטיפה של הפה והשיניים,
מומלץ להבריש את השיניים , אפילו במברשת שיניים רטובה ולנסות לשטוף את הפה, אולי עם סילונית או ווטרפיק,
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בסתימהעינת02/11/2014
נראה לי שיש לי שבר בשן : אם יש שבר לא גדול בסתימה האם בדרך כלל אפשר לתקן את הסתימה או שצריך סתימה חדשה או כתר מה בדרך כלל עושים במצב כזה? והאם מצב שהמברשת נוגעת שם אז זה כואב האם זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בסתימה - תגובה
ד``ר שאול גלברד02/11/2014שלום עינת
לא נהוג "לתקן" שבר בסתימה ע"י טלאי , פשוט מחליפים את הסתימה. אם היא מאוד גדולה ולא ניתנת להחלפה יש צורך בכתר וזה לפי שיקול דעתו של הרופא המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות או חורמיטל01/11/2014
יש לי רגישות באיזור של סתימה כסופה לפני לפחות 10 שנים , הרגישות מתבטאות בדרך רק אחרי שטיפת השיניים. השאלה אם זה חור אולי שבר קל בסתימה שלא רואים אז איך מזהים ? ואם זה רגישות ומשתמשת עכשיו במשחה לשיניים רגישות איך מזהים שזה רגישות ולא חור , תוך כמה זמן אם זה רק רגישות ולא חור אמור לעבור הרגישות? ועוד 3 שבועות יש לי תור לרופאה למדידות לכתר , אפשר עד אז לחכות אם זה לא עובר ושתסתכל גם על זה או שזה יכול להחריף בהרבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות או חור - תגובה
ד``ר שאול גלברד01/11/2014מומלץ לגשת למרפאה לבדיקה, כנראה שהרופא גם יעשה צילום כי לא תמיד ניתן לראות בבדיקה רגילה בפה את החורים. לפי איך שאת מתארת את המצב זה לא נשמע דחוף ויכול לסבול דיחוי של שלושה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמנישירה30/10/2014
יש לי כתר זמני שכבר הרבה זמן מאילוצים ותסבוכות כלשהם , השאלה האם זה בסדר להשארת זמן רב בהרבה מהמצופה ומה יכול לקרות בהשארת הכתר הזמני הרבה זמני? והאם יכול קצת לזוז למרות שלא מרגישים או רואים בתזוזות קלות שגורמות לשאריות של אוכל להכנס והאם יש הרגשה של אי נוחות בכתר זמני האם זה הגיוני והאם זה ישתפר עם הכתר הקבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני - תגובה
ד``ר אבידן לרון30/10/2014שלום שירה
כתר זמני המונח זמן רב מחייב בדיקה של הרופא אם הכל תקין,
פני לרופא שלך שיבדוק
בברכה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיסת מזוןתמר29/10/2014
מהי דחיסת מזון והאם יכול להיות ליד כתר זמני ו/או סתימות המצב יותר כואב/מורגש? והאם המצב ישתנה שיהיה כתר קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיסת מזון - תגובה
ד``ר אבידן לרון29/10/2014שלום רעות
בדחיסת מזון הכוונה למזון הנכנס אל בין השיניים, בד"כ כתוצאה ממגע לקוי בין השיניים וגורם לדלקת בחניכיים המצויים בין השיניים, המכונים פפילה.
בברכה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)