מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתל ושיקוםמירב05/07/2014
רציתי לשאול כמה זמן עוברים לשיקום אחרי התקנת שתל ללא השלב של חשיפת שתל בשן טוחנת תחתונה ולפי מה מחליטים כמה זמן והאם משנה מה היה עם השן הנל לפני התקנת השתל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל ושיקום - תגובה
ד``ר אבידן לרון06/07/2014שלום מירב
בד"כ 3-4 חודשים
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמנישירה02/07/2014
האם לאחר הארכת הכותרת הכתר הזמני אמור להציק והלשון כל הזמן נוגעת בו ? האם המצב הנ"ל תקין או צריך ללכת לרופאה שתסדר את זה למרות שהתור נקבע רק 6-7 שבועות מהניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני - תגובה
ד``ר שאול גלברד02/07/2014מטרת הארכת הכותרת היא להאריך את הכותרת, כנראה מה שאת מרגישה זה את החלק התחתון של הכתר הזמני שנמצא כעת מעל החניכיים.
בשלב הבא (כשישה שבועות מהניתוח) , הרופא יעמיק את ההשחזה ויאריך את הכתר הזמני, כרגע ניתן להחליק את שולי הכתר כך שלא יציק לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זמני
שירה02/07/2014מה זאת אומרת להחליק את שולי הכתר ומי עושה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זמני - תגובה
ד``ר שאול גלברד02/07/2014הכתר הזמני אמור להיות המשכי עם השן, לא אמורים להרגיש מדרגה בינו ובין השן.
זה מתפקידו של רופא השיניים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרשירה30/06/2014
מאז הארכת הכותאת מרגישנ שהכתר הזמני מציק נוגע כל הזמן בלשון שמרגישה מחוספסת ופוחדת שתפצע האם זה בסדר כי התור רק 4 שבועות מהניתוח ואמרו שלא צריך לפני זה כי הכל נראה בסדר, ומתי ההרגשה הזאת תשתנה ואחזור להרגיש בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר - תגובה
ד``ר אבידן לרון06/07/2014שירה שלום
פני לרופא המטפל שלך שיבדוק מה ואם לעשות
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקוםלילך27/06/2014
כמה פגישות אחרי הארכת כותרת עושים למדידות האם כתר זמני רק משחיזים או עושים חדש וגם כמה מדידות עושים לכתר רגיל אחרי ההחלמה מהארכה כמה שהיה צריך קודם או יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום - תגובה
ד``ר אבידן לרון28/06/2014שלום שירה
זמן ההחלמה לאחר הארכת כותרת הוא בד"כ כ-5-6שב'
לאחר מכן מתקנים את השחזת השן ומתאימים את הכתר הזמני ואז לוקחים מידות לכתר הקבוע בדיוק כמו לכלכתר אחר
בהלחה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילוםגאיה24/06/2014
עשו לי ניתוח הארכת כותרת + שתל , רציתי לשאול האם אחרי כל אחד מהם ולפני שמתחילים לקחת את המדידות האם הרופא המשקם עושה צילום לפני כדי לראות שהכל בסדר לפני שמתחילים , והאם את הצילום עושים במרפאה או במכון אם מדובר רק בשן אחת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום - תגובה
ד``ר שאול גלברד25/06/2014בוקר טוב,
אין לזה כללים, הצילום נועד לתת לנו אינפורמציה לגבי העצם ומה שקורה ביחס שלה לשיניים. כשיש צורך מבוצע צילום וזה נתוןלשיקול דעת הרופא באותו הרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שיניים אינטרדלית לניקוירעות19/06/2014
רציתי לשאול מה הגודל הרצוי של המברשות האלו שמוכרים לניקוי השיניים גם שיניים רגילות וגם שיניים עם שתלים וכתרים? הגדלים הקיימים הם 2 , 4 , או 5 מה הכי טוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת שיניים אינטרדלית לניקוי - תגובה
ד``ר אבידן לרון19/06/2014שלום רעות
צריך להתאים לך, תשאלי את השיננית או את רופא שיניים שלך
בברכה
ד"ר לרון
איזו חולצה הכי טובה? xs,s,m,l?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמברשת אינטרדנטלית
לילך20/06/2014האם בינתיים אי אפשר לבד , כי התור רק עוד חודשיים שלושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמברשת אינטרדנטלית - תגובה
ד``ר אבידן לרון20/06/2014אני ממליץ לך כי תגיעי לשיננית והיא תתאים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת וכתר זמנילילך18/06/2014
עשו לי ניתוח הארכת כותרת לפני שבוע עדיין לא הוציאו לי את התפרים אבל הרבה פעמים מרגישה יותר את הלשון שנוגעת בכתר הזמני כאילו היא במיקום אחר משאר השיניים האם ככה אמורים להרגיש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת וכתר זמני - תגובה
ד``ר שאול גלברד19/06/2014שלום שירה,
בהארכת כותרת חושפים יותר את השן והיא אחרי הניתוח מרגישה בפה יותר ארוכה. וזה מקור ההרגשה שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי לאחר פעילות כירוגיתלילך15/06/2014
רציתי לשאול כמה זמן אחרי פעילות כירוגית של שתל , וניתוח חניכיים פשוט אפשר אחרי זה ללכת לשיננית , אפילו את שאר הפה בלי שתיגע במקום ובלי שייעשה נזק האם חודש וחצי בערך אחרי זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי לאחר פעילות כירוגית - תגובה
ד``ר אבידן לרון17/06/2014שלום שירה
כן,
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיפוי מוךמל15/06/2014
היי,
לפני כשבוע, תוך כדי אכילה, חשתי בפירור של השן ואז גיליתי שיש לי חור. יש לציין שלא חשתי בכאבים בכלל.
ניגשתי לרופא שיניים אשר אמר לי בהחלטיות כי יש צורך בטיפול שורש כיוון והחור עמוק. כיוון שלא ביצעתי טיפול כזה בעבר (אני בת 28) ונרתעתי הלכתי לשמוע חוות דעת נוספת.
הרופא השיניים הנוסף הסביר לי כי מדובר במקרה גבולי שבין סתימה לטיפול שורש, ושעדיף לנסות סתימה רגילה. בסוף בוצע לי כיפוי מוך.
כעת יש לי רגישות גבוהה לחום וקור.
כיצד אדע שהטיפול הצליח? שבעצם כבר אין עששת פעילה? האם בעוד פרק זמן מסויים יהיה ניתן לראות זאת באמצעות צילום?
בנוסף, אני מיועדת בחודשים הקרובים להתחיל טיפול יישור שיניים באותה לסת. האם יש לכך השפעה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיפוי מוך - תגובה
ד``ר אבידן לרון17/06/2014שלום מאיה
יש לחכות מספר ימים ואם אין מגמת שיפור יש לחזור לרופא
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר הארכת כותרתלילך14/06/2014
האם יש הבדל משמעותי אם אלך לשיקום לאחר הארכת 6 שבועות כי לא יוצא לי או קצת יותר פחות מ-7 שבועות? האם זה משנה ויכול לעשות נזק הכמה ימים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר הארכת כותרת - תגובה
ד``ר שאול גלברד20/06/2014שלום שירה
שישה שבועות הוא המינימום, כל זמו מעבר לזה הוא בסדר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר בפהשני06/06/2014
תודה רבה על תשובתך, בהמשך לשאלתי אם אשאיר את הגשר מודבק ב irm עלול להיגרם לי באותו האזור גם דלקת חניכיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר בפה - תגובה
ד``ר שאול גלברד20/06/2014IRM הינו חומר המשמש לסתימות זמניות, הוא אינו חומר דבק. הדבקה באמצעותו היא בניגוד להוראות השימוש שלו הוא מתוכנן.
כל שימוש בחומר לא לפי יעודו אינו דבר מומלץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר בפהשני06/06/2014
שלום, יש לי בפה גשר קבוע של 7 כתרים במשך 8 שנים בערך שמודבק בדבק irm, הגשר לא זז בפה, האם צריך להסיר את הגשר ולהדביקו בדבק אחר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר בפה - תגובה
ד``ר שאול גלברד06/06/2014שלום סיגל
IRM אינו חומר הדבקה ומכוון וכך התכונות הפיסיקאליות שלו פחותות מדבק קבוע. עם הזמן הוא מתמוסס ויוצא מתחת לכתר.ואז תיתכן עששת תחת לכתר. מומלץ להסיר את הגשר ולבדוק מה קורה תחתיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבת חלקיתחני22/05/2014
שלום,
האם הסגסוגת ויטליום המשמשת בתותבות עלולה להפריש טוקסינים?
מאיזה חומר הכי רצוי להכין תותבת מבחינת החוזק, בטיחות וכו'?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת חלקית - תגובה
ד``ר אבידן לרון25/05/2014שלום י
הויטליום זו שגשוגת של כרום וקובלט, בד"כ לא משחררת טוקסינים ורק לעיתים מאד נדירות יש רגישות למרכיבים אלו.
לגבי החומר המומלץ ,יש לבדוק אותך פרטנית ולתת המלצה.
אין חומר המומלץ לכל המקרים
בברכה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פה לפני השתלהלילך21/05/2014
אני אמורה לעבור עוד כמה שבועות השתלת שתל + ניתוח חניכיים ובינתיים אני משתמשת במי פה האם זה בסדר כלומר זה עושה טוב לטיפול או שלהפסיק כי זה עושה נזק ובכלל מה כדאי בדרך כלל בבית מי פה ללא אלכוהול או עם אלכוהול מה יותר בריא וטוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה לפני השתלה - תגובה
ד``ר אבידן לרון25/05/2014איזה מי פה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פהיעל20/05/2014
רציתי לשאול האם שימוש קבוע במי פה פעמים ביום זה בסדר או ששימוש לטווח ארוך עושה נזק וצריך להפסיק אחרי זמן מה ? וגם האם השימוש לפני ניתוח חניכיים הוא יעיל יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה - תגובה
ד``ר אבידן לרון20/05/2014שלום שירה
לאיזה מי פה כוונתך? יש הרבה סוגים, חלקם ניתנים לשמוש יומיומי וחלקם אסורים
בברכה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)