מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקירהיערה13/03/2014
עברתי לפני כמעט 6 שבועות עקירה ועדיין יש רגישות / כאב קל האם זה הגיוני מדובר בשן שהיתה בה דלקת חריפה / אפילו סדק התחיל. והאם הכאב יותר חזק אחרי אכילה הגיוני ? כאילו שנכנסים חתיכות קטנות קצת נתפסות במקום זה מגביר את הרגישות? שבוע הבא אני בכל מקרה אהיה אצל הרופאה שתעיף מבט אבל האם זה הגיוני או מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה - תגובה
ד``ר אבידן לרון14/03/2014שלום יערה
יתכן אבל מצריך בדיקה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי זמינות רופאקרן10/03/2014
היי,
החלטתי לטפל בשיני אצל מומחה לשיקום הפה. לכן קבעתי תור אצל מספר מומחים לצורך בדיקה וייעוץ. רובם היו זמינים בטווח של שבוע שבועיים (גם הידועים שבהם).
אחד מהם (שאינו ידוע ולא נחשב לשם דבר בתחומו), היה זמין בטווח של מעל לחודש.
כשביררתי איתו מדוע התור הוא לעוד כל כך הרבה זמן והאם גם כשאתחיל טיפול תדירות התורים אצלו תהיה פעם בחודש, הוא אמר שפשוט יש לו הרבה מטופלים, אבל שבמידה ואחרי הבדיקה אחליט להתחיל אצלו טיפול תדירות הטיפולים תהיה פעם בשבוע.
האם זה הגיוני שלצורך בדיקה וייעוץ התור הפנוי הוא רק בעוד מעל לחודש, אך אם לאחר הבדיקה אסגור אצלו טיפול פתאום הוא ייהפך לזמין והתורים יהיו פעם בשבוע?
לי זה נשמע לא הגיוני ואני מתלבטת אם בכלל ללכת אליו.
האם ללכת לרופא כזה? האם מה שהוא אמר הוא הגיוני? האם זמינות כל כך נמוכה של רופא פרטי אמורה להדליק אצלי נורה אדומה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי זמינות רופא - תגובה
ד``ר אבידן לרון11/03/2014שלום נילי.
אני לא חושב שהבחירה במומחה אמורה להיות מושפעת בשלב זה מהשיקולים שהעלית. הםגשי עם 2-3 מומחים לשיקום הפה. התרשמי מהם מתכנית הטיפול שיציעו לך מהגישה שלהם . וקבלי החלטה
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמינות- תשובתך אינה מובנת לי
נילי11/03/2014היי,
קראתי את תשובתך, אך לא מובן לי איך אני יכולה להתחיל טיפול אצל רופא שאינו זמין. זמינות היא אחד הדברים החשובים בטיפולים רפואיים. אתה מציע לי לבדוק את גישתו של הרופא ואת תכנית הטיפולים, אך כל זה לא יעזור לי אם רמת הזמינות של הרופא נמוכה.
אם במהלך הטיפולים תהיה לי בעיה שבעיניו אינה חשובה, הוא יגיד לי "יש לי תור פנוי לעוד חודש" ואני בינתיים אסבול?
מצטערת לדעתי זו נורה אדומה **ענקית** שמראה על התנהלות לא תקינה של הרופא, ואני רוצה לקוות שמרבית עמיתיו למקצוע אינם נוהגים כך. רמת זמינות כזו מתאימה *אולי* לקופות חולים, בטח ובטח שלא לרופא שיניים פרטי שמכבד את עצמו ואת מטופליו.
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמינות- תשובתך אינה מובנת לי - תגובה
ד``ר אבידן לרון12/03/2014שלום נילי,
כל שאמרתי הוא שהזמינות אינה הדבר הראשון לבדוק. זמינותו ודאי חשובה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר בשתלדנית09/03/2014
שלום , רציתי לדעת מה ההבדל בין כתר על שתל לבין כתר על שן רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר בשתל - תגובה
ד``ר אבידן לרון11/03/2014שלום דנית.
ההבדל יכול להיות בחומר ממנו עשוי בסיס הכתר. בעיצוב שלו ובשלבי העבודה הטכנית.
חיצונית ותפקודית את לא אמורה להבחין או להרגיש בהבדל.
בברכה
דר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה....יוליה09/03/2014
קודם כל המון תודה אל תשובה מהירה והמנחמת!!!!! הורדתם לי אבן ענקית מהלב! השאלה הנוספת היא האם אני צריכה לשלם עוד פעם את אותו סכום גדול או שתיקון זה משהו אחר?(רוצה רק לציין שהטיפול בוצע במסגרת קופת חולים )תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה.... - תגובה
ד``ר אבידן לרון09/03/2014שלום יוליה
שביעות רצונך כלולה במחיר ששילמת..
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרוצה.....יוליה08/03/2014
שלום ושבוע טוב! אני לפני כמה ימים עשיתי סיימתי תוכנית טיפול מורכבת הכוללת שלוש טיפולי שורש בשיניים הקודמות למעלה וגשר צירקוניום אליהם , שעבורה הוצאתי הון רב אבל לא מרוצה מצבע שיצא..... שכן כשבחרנו יחד עם הרופא לא כל כך הצלחתי לראות אז דרמתי עם ההמלצה שלו... ועכשיו כשאני כבר כמה ימים עם הגשר הקבוע האנשים הסובבים אומרים שהצבע לא כל כך טוב וגם בתמונות שלי אני רואה שיניים צהובות.... שאלה שלי היא האם יש אפשרות להחליף צבע? שכן הוצאתי המון כסף ולא כל כך מרוצה מהתוצאה דבר שהכניס אותי לדיכאון רב.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מרוצה..... - תגובה
ד``ר אבידן לרון09/03/2014שלום יוליה.
את אמורה להיות מרוצה!!!
תפני לרופא ובקשי שיתקן הצבע, גם אם זה אומר להחליף את הכתרים.
בשיקום אסתטי באזור הקדמי נהוג להדביק את השחזורים באופן זמני ולוודא כי המתרפא מרוצה ואין צורך בתיקונים.
אל תתפשרי אל שביעות רצןנך
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה וחידוששקד05/03/2014
שלום עקרו לי שן לפני חודש . בינתיים הייתי צריכה חידוש ואתמול עשו לי , ואני מרגישה רגישות/כאב חשבתי שזה בשן שאמורה לעשות את החידוש והרופא גילה שזה עדיין כאב קל / רגישות במקום העקירה , ואחרי החידוש ששמו את הכתר הזמני אפילו טיפה יותר , יכול להיות שהכתר הזמני מציק למקום העקירה ולכן זה כואב ? זה הגיוני אחרי חידוש טיפול שורש. אני יודעת שהמקום עדיין לא נסגר אבל זה הגיוני שיש רגישות כאב למרות שזה כבר נרגע קצת והאם יש משהו להקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה וחידוש - תגובה
ד``ר אבידן לרון09/03/2014שלום שקד.
הכל יתכן,
את צריכה לפנות לרופא המטפל, הוא טיפל בשן יודע מה קורה שם ומה בוצע.
עלסמך שאלתך אני לא יכול לאבחן, זה לא רציני.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשליאור03/03/2014
שלום רב, אני צריך לעשות כתרי זרקוניה פרונטליים, אך קיבלתי שתי דיאגנוזות שונות, האחת אומרת שעל פי צילום בלבד אין לדעת אם השיניים הרלוונטיות יצטרכו לעבור חידוש טיפול שורש, האחרת סבורה שאין צורך בחידוש טיפול שורש בשיניים הללו, אצל הרופא הראשון מתווספת עלות אופציונלית של חידושי טיפולי השורש (2400 ש"ח, במקרה ויש צורך.) ואצל האחר (אשר סמוך ובטוח שאין צורך בחידושים) ישנה רק העלות של הכתרים.
השאלה היא: האם אפשר על פי צילומים לדעת אם השן תצטרך לעבור חידוש טיפול שורש או שרק לאחר פתיחת טיפול השורש יהיה ניתן לדעת זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר שאול גלברד04/03/2014על מנת להגיע לאבחנה יש לבדוק גם קלינית, ז"א לפתוח ולראות את המצב בפה וגם לראות את הצילומים, אם יש לך צילומים מלפני כמה שנים של השיניים, כך שניתן יהיה להשוות למצב היום זה יכול להיות לעזר רב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשאילנית28/02/2014
שאלתי היא האם אפשר לעשות חידוש טיפול שורש ש דלקת התעוררה ויש כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר אבידן לרון09/03/2014שלום שרונה
כן, ניתן.
חידוש טיפול שורש נעשה פעמים רבות בשל כשלון טיפול השורש והתפתחות דלקת.
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמנישירה26/02/2014
היי היום הרגשתי תחושה מוזרה בכתר הזמני איזה כאב קל וראש ממש קטן יכול להיות שהכתר זז ועומד ליפול , אני פשוט הרבה זמן עם הכתר איזה חודש וחצי זה יכול להיות זז שם משהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני - תגובה
ד``ר אבידן לרון09/03/2014שלום שירה
אני ממליץ שתפני לרופא המטפל שלך!!!
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוחשירה22/02/2014
האם זה בסדר לצחצח שיניים לפני ארוחת הבוקר? ובעקבות קצת הרבה פלאק נתנו לי בטיפול אצל השיננית להשתמש במי פה האם כדאי לקנות ולהמשיך עוד פרק זמן איתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח - תגובה
ד``ר אבידן לרון23/02/2014שלום שירה
נהדר לצחצח לפני ארוחת בוקר ונפלא עוד יותר להוסיף צחצוח נוסף לאחריה.לגבי מי פה , אני לא יודע מה המליצו לך , איזה מי פה ולכן אני לא יכול להתיחס.
שבוע טוב
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שןשירה21/02/2014
שלום עקרו לי לפני 3 שבועות שן טוחנת , והיום הייתי אצל שיננית גם . ובקרוב אמורה להמשיך בטיפולים אבל אמרה לי שמקום העקירה עדיין לא התרפא / נסגר האם זה הגיוני אחרי 3 שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן - תגובה
אפשר לטפל במקומות אחרים... לגבי השתלה במקום יש להמתין כחודשיים שלושה אבל לשאר הדברים בד"כ ניתן לטפל.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת שן
שירה23/02/2014השאלה היא בגלל שהשן שאני אמורה לעבור המשך טיפול זה בשן ליד זאתי שנעקרה השאלה אם זה יכול להכאיב או להפריע לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת שן - תגובה
נראה לי שלא , אך חייבים לראות אותך או צילומים על מנת לתת תשובה בדוקה
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת שן
שירה23/02/2014ברור שיראו אותי , בטח הרופא שאמור לעשות את החידוש ויסתכל , אבל באופן כללי לא אמורה להיות בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבת על גבי שתל-שאלהרונית15/02/2014
שלום רב
לבן זוגי יש שיניים במצב ריקבון מתקדם והוא רוצה לתקן זאת.מדובר על הלסת התחתונה.מה שהציעו לו זה תותבות על גבי 4 שתלים.רציתי לדעת כמה דברים:
האם זו שיטה שנחשבת טובה-והאם חובה להוציא ולמקות זאת כל יום? מדוע לא הוצעה עבורו שיטת ההברגה שבה זה לא אמור לצאת? והאם קיימת בישראל שיטה שבה משתילים שן ש- ומה עלות,חסרונותיה ויתרונותיה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת על גבי שתל-שאלה - תגובה
ד``ר שאול גלברד16/02/2014שלום רונית,ניתן לבצע תותבת על גבי ארבע שתלים המוברגת אליהם ואיננה ניתנת להוצאה. השיטה נקראת all on 4, יש לה אחוזי הצלחה טובים בתנאי שנעשתה בידי מי שמיומן לכך.
יש גם אפשרות לתותבות נשלפת על ארבע שתלים.
כמובן שנתן גם להשתיל שן שן.
הכול תלוי בכמות העצם הקיימת והנותרת בפה לאחר עקירת השיניים. ואת זה כמובן יש לבדוק כל מקרה לגופו.
כמובן שהטוב ביותר זה שן שן (כפי שאת מכנה זאת),
תמיד צריך להוציא ולנקות או בשיניים הקבועות לנקות בין השתלים לאחר כל ארוחה ולא רק פעם ביום.
לגבי העלויות הן משתנות בין רופא לרופא כמובן בתלות בנסיון בידע בוותק ובטיב החומרים. כמו בכל דבר אחר בעולמנו.
שיהיה לכם בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר מודבק או מוברגעדי15/02/2014
מה עדיף בדרך כלל אחרי שתל כתר מוברג או מודבק ? מדובר בשן טוחנת. באילו מקרים משתמשים בכתר מוברג ובאילו רק מודבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר מודבק או מוברג - תגובה
ד``ר אבידן לרון15/02/2014שלום עדי
אין תשובה חד משמעית המתאימה לכל מקרה, צריך לשקול כל מקרה לגופו.
לכתר מוברג יש יתרונות כמו גם לכתר מודבק.
לדוגמא: כתר מודבק אסתטי יותר כי אין את החור המוליך לבורג , שאמנם מכוסה בסתימה אך בכל זאת ניתן לראות את החיבור. לעומת זאת כתר מודבק מתאים למקרים של מבנה קצר ויש פחות סכנה של שאריוות דבק שיוותרו סביב הכתר ועלולות לגרום לדלקת חניכיים.
השיקולים בבחירה הם שיקולים רפואיים אותם אמור הרופא המשקם לשקול ואתה אמור לסמוך עליו בעניין, אם כי אני ממליץ לך לשאול אותו מדוע בחר באופציה אחת על פני השנייה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה ושתלשירה12/02/2014
רציתי לשאול באיזה מקרים אחרי עקירה וביצוע שתל צריך לפני זה גם השתלת עצם והאם רואים את זה בצילומים אם צריך או לא או איך רואים זה אם יש צורך גם בהשתלת עצם או רק שתל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה ושתל - תגובה
ד``ר שאול גלברד12/02/2014שלום לך.
הצורך בתוספת עצם לאחר עקירה אינו דבר נדיר. ניתן לראות זאת בצילומי הרנטגן השונים שמבצעים לפני ההשתלה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירהעדי10/02/2014
כמה זמן יכול להיות רגישות בשן טוחנת שנעקרה עד שהמקום יירפא/ייסגר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה - תגובה
ד``ר שאול גלברד12/02/2014הדבר מאוד אינדבדואלי, יש כאלה שהכאב עובר תוך מס' ימים בודד ויש כאלו שלעיתים לוקח כמה שבועות. בכל מקרה של ספק, הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)