פורום שיקום הפה, ציפויי חרסינה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• חסרה לי שן טוחנת
    שירה
    09/04/2013

שלום רב,
    אני בחורה בת 25, גדלו לי 3 שיני בינה ברוך ה' ללא בעיה טפו טפו טפו בלי העין הרע,
    לפני כשנתיים עקרו לי שן טוחנת אחרונה בסוף הפה בצד שמאל שלי כי מסתבר שהתנתקה מהעצם התחתונה והייתה לי דלקת.
    אני חיה ללא השן בשקט.
    השאלות שלי הן:
    1. האם יכולה להווצר חס וחלילה בעיה כתוצאה מחוסר השן הטוחנת?
    2. שן הבינה הרביעית והאחרונה שלי צריכה לגדול ליד השן הטוחנת החסרה, האם גם זה יהווה בעיה בעתיד ?

תודה מראש על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסרה לי שן טוחנת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסרה לי שן טוחנת - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    10/04/2013

שלום שירה
    אין אפשרות לענות על שאלותייך ללא בדיקה שלך או לפחות בחינה של צילום פנורמי.
    אם תסרקי צילום שכזה לאתר אנסה לענות לך
    לחילופין, מצאי מומחה לשיקום הפה באזור מגורייך ופני אליו לקבלת חוות דעתו
    בהצלחה
    ד"ר לרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תותבת זמנית-פליפר
    עידו
    06/04/2013

שלום אני עידו בן 19 וחצי ויש לי בעיה בשיניים.
    בשביל שיקום הפה שלי אני צריך לעקור את 4 השיניים הקדמיות שלי בלסת העליונה.
    עד שישימו לי שתלים דנטלים קבועים זה יקח כמה טיפולים..עד השתלים הדנטליים אני צריך לשים תותבת פליפר (ל-4 קדמיות בלסת העליונה).
    הרופא כבר אמר לי שעדיף שאני לא אוכל תפוח..אז רציתי לדעת באמת מה עדיף לא לעשות ואיך להזהר והוראות כאלה ואחרות..
    השאלה העיקרית שלי! (היא אולי מצחיקה)
    אבל אני רק בן 19 וחצי והחיי מין שלי פועלים.
    רציתי לדעת אם אני אוכל להתנשק? כי על תפוח אני יכול להתגבר אבל על נשיקות יהיה קצת יותר קשה..!
    אז תודה רבה על הקריאה והעזרה..

לקביעת תור
    סגירה
    תותבת זמנית-פליפר

הוספת תגובה

• תותבת זמנית-פליפר - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    10/04/2013

שלום עידו
    אפשר וחשוב להמשיך להתנשק , גם עם הפליפר, רק צריך להזהר שהפליפר לא ישנה בעלים....
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת כותרת
    הילה
    03/04/2013

היי אני בת 21 ועשיתי לפני כשבוע עשיתי ניתוח להארכת כותרת בשיניים 21-22, הורידו לי תפרים היום.
    מה עלי לעשות כדי שהמקום יהיה אסטתי? כיום יש מעט הבדל בין 21 ל11, והרופא אמר שלעיתים החניכיים יורדות (בשן 21 כאילו)
    הוא אמר לי לצחצח כרגיל. אבל האם יש עוד המלצות כדי שהמקום יבריא? אני אמורה חודש לאחר הניתוח לבוא לקחת מידות לכתרים קבועים.

בתודה,
    הילה.

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת כותרת

הוספת תגובה

• הארכת כותרת - תגובה

ד``ר שאול גלברד
    05/04/2013

שלום לך הילה
    גובה חניכיים שונה בין שיניים קדמיות 11-21 הוא אכן בעיה אסטתית רצינית במיוחד אם את חושפת את צוואר השן בחיוך. גם כאשר המקום יבריא עדיין (לפי מה שאת מתארת את המצב ) ישאר אותו הבדל גובה בחניכיים בין השיניים וזאת מכיון שבניתוח החניכיים הוסרה עצם התומכת בחניכיים וכיום גובה העצם בין השיניים אינו זהה. לעיתים אחרי ההבראה החניכיים "מתכווצות" וההבדל גדל....
    יש טיפול אחר שניתן לביצוע על מנת להשוות את הגובה בין השיניים והוא משיכה אורטודנטית של השן- דבר שנקרא "הבקעה מאולצת". בטיפול זה לאחר זמן ניתן להשוות את גובה החניכיים בין השיניים.
    בכל מקרה מומלץ באזור השיניים הקדמיות להמתין לעיתים עד חצי שנה להתייצבות החניכיים לפני לקיחת מידות ושיקום השן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם הרדמה
    נטע
    21/03/2013

שלום רב,

בת 43. יש לי כל מיני בעיות נוירולוגיות. אורתוסטטיזם, פלפיטציות, בעיית שינה חמורה, תשישות כרונית, פיברומיאלגיה, דיכאון. אני לא יכולה לשתות קפאין בכלל, ועוד.

אני מגיבה מאד רע לכל חומר בעל השפעה נוירולוגית. ולא יכולה לקחת שום תרופה.
    משנה לשנה אני מגיבה יותר חמור להרדמה בשיניים.
    ובפעם האחרונה שקיבלתי הרדמה לקח הרבה יותר שעות ממה שאמור לקחת, עד שהיא פגה.

עכשיו אני צריכה לעבור טיפול בשן, ויצטרכו הרדמה.
    אני בחרדה נוראית שההרדמה תפגע בעצב, ותהיה לי פגיעה סנסורית בלתי הפיכה וכו'.

לכן רציתי לשאול
    1. מה החידושים הכי אחרונים בתחום ההרדמה בשיניים ?
    2. איזה סוגי הרדמות אפשריות ?
    3. האם יש
    4. האם יש תחליפים להרדמה ? (חוץ מגז צחוק).

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם הרדמה

הוספת תגובה

• בעיה עם הרדמה - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    10/04/2013

שלום נטע
    בשל מורכבות מצבך, אני ממליץ לך כי תפני לקבלת תשובות מרופא מומחה בבדיקה ממשית ולא דרך האינטרנט
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות
    רינה
    19/03/2013

האם ניתן לשקם שיניים שעברו שחיקה בגלל הקאות מרובות (בולמית)?

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות

הוספת תגובה

• הקאות - תגובה

ד``ר שאול גלברד
    19/03/2013

שלום לך
    ניתן בהחלט לשקם שיניים שעברו שחיקה (יותר נכון אברזיה כימית כפי שזה נקרא בלשון מקצועית).
    יש רק לוודא שההרגל פסק.
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבדוק עששות צוואריות עם מיקרוסקופ
    נטע
    07/03/2013

שלום רב,
    יש לי בכמה שיניים עששות צוואריות.
    אני מחפשת מומחה שיבדוק עם מיקרוסקופ (כמו זה שמשמש בטיפולי שורש), ויראה האם יש או לא צורך שם בסתימה.
    (בנוסף לבדיקות אחרות שעושים לעששת, לא במקום).

לא הצלחתי למצוא מומחה כזה.
    כי לא מצאתי אנדודונט שיבדוק עששת צווארית (מי שמצאתי, מתעסק רק בשורש).

ולא מצאתי רופאי השיניים הכלליים או מומחים בשיקום הפה, שיש לו מיקרוסקופ טיפולי.

אז אודה אם תוכלו להפנות אותי למי שיש לו את השילוב הזה.

תודה מראש

הוספת תגובה

• לבדוק עששות צוואריות עם מיקרוסקופ - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    07/03/2013

שלום גלי
    אין מה לבדוק את צואר השיניים עם מיקרוסקופ.
    הבדיקה לעששת היא על פי קריטריונים שונים לחלוטין.
    אני ממליץ כי תפני למומחה לשיקום הפה, שיבדוק את צוארי השיניים והכי חשוב, את הסיבה לנגעים, יתכן ויש אצלך בעיית סגר או פאראפונקציה, ויתן לך את חוות דעתו מה לעשות.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שבורה
    שן שבורה
    03/03/2013

הי,
    אני בן 30 ולפני עשרים שנה נשברה לי שן קדמית במשחק כדורסל. עשו לי השלמה מחרסינה אבל כל שנתיים בערך היא נופלת וזה ממש מטרד. יש דרך לעשות משהו יותר חדשני ושיחזיק מעמד?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שן שבורה

הוספת תגובה

• שן שבורה - תגובה

ד``ר שאול גלברד
    03/03/2013

ההשלמה של שן קידמית שבורה באה בשלוש דרגות מהקל לכבד. (בהתאמה לכמות חומר השן שעל רופא השיניים להשחיז מהשן הבריאה על מנת לבצע את השחזור).
    הראשונה - זו כנראה מה שעשו לך מבוצעת ע"י שחזור מחומר מרוכב (כמו חומר פלסטי לצורך ההמחשה), זה למעשה סתימה לבנה בצבע השן והיא מודבקת לשן לאחר שיוף מינימאלי ביותר שלה.. החסרונות שלה כפי שכבר ראית הן שהיא מתנתקת לפעמים אבל ברוב המקרים היא רק משנה את צבעה לצהוב יותר וזו גם בעיה.
    השניה היא למינט מחרסינה. רופא השיניים מוריד שכבה דקה של אמייל מהשן (בין חצי מ"מ למ"מ אחד), ומדביק מעין צדף דק בצבע השן על השן. היתרון בשחזור מסוג זה הוא שאינו משנה את צבעו עם הזמן אבל גם הוא עלול להתנתק מהשן ברבות השנים.
    השלישי הוא כתר מלא מחרסינה. משחיזים את השן סביב סביב ומרכיבים עליה כתר. הכתר הוא עמיד יותר וניתן באמצעותו לשנות את צבע וצורת השן. הוא בד"כ לא נופל ומחזיק מעמד שנים רבות. החיסרון הוא ההורדה המאסיבית של חומר השן שיש להשחיז לצורך ביצוע הכתר.
    הסבר ודוגמאות ללמינט חרסינה תוכל לראות באתר שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבק לתותבת שנישברה
    מנחם
    19/02/2013

נימאס לי לשלם כל חודשיים 300 שקלים לתיקון תותבת,אני מבקש לדעת איפה קונים את הדבק לתיקון ומה שמו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דבק לתותבת שנישברה

הוספת תגובה

• דבק לתותבת שנישברה - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    20/02/2013

שלום מנחם
    אני ממליץ כי תפנה למומחה לשיקום הפה שיבדוק את התותבת שלך שכנראה אינה בנויה כהלכה וזו הסיבה.
    הדבקה עצמית לא צעזור
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים
    יוראי
    13/02/2013

האם יש אופציה ליישר שיניים בלי פלטה וברזלים, כך שלא ייראו, עבור בחורה בת 24?

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים

הוספת תגובה

• יישור שיניים - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    20/02/2013

שלום יוראי
    כן, בעזרת פלטות שקופות או סמכים המודבקים לחלק הפנימי של השיניים
    תתיעצי עם מומחה ליישור שיניים.
    כמו כן במקרים קלים ניתן לבצע תיקון אסתטי בעזרת ציפויי חרסינה ולחסוך את היישור.
    תחפשי באינטרנט את הערך"ציפוי שיניים מחרסינה"
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימה לבנה בשן קדמית
    חני
    03/02/2013

לפני מספר שנים עשיתי שחזורים (סתימות ) בשיניים קדמיות עליונות ותחתונות בגין חורים. לאחר זמן מה השחזורים שינו את הצבע והמרקם ונהיו דמוי גבס וכעת עלי להחליפם. רופאת השיניים טוענת כי כיום יש חומרים לבנים טובים יותר שישארו אסטטים. שאלתי היא האם זה אכן כך כיצד נקרא החומר והאם לא מקובל לעשות שחזור באמצעות חרסינה? הרופא טענה שזה רק לכתרים החרסינה ומאוד יקר בכל מקרה..
    תודה חני

לקביעת תור
    סגירה
    סתימה לבנה בשן קדמית

הוספת תגובה

• סתימה לבנה בשן קדמית - תגובה

ד``ר שאול גלברד
    04/02/2013

שלום לב
    מטבע הדברים בעולמנו וגם ב "עולם" רפואת השיניים החומרים הולכים ומשתבחים עם השנים. כך שחומרים שאנו משתמשים בהם היום הינם טובים בהרבה מאלו ששימשו אותנו לפני שנים מועטות או רבות. יש אפשרות לביצוע של ציפוי חרסינה לשיניים הדבר נקרא "למינט" היתרון הוא שהציפוי אינו מאבד את הצבע עם השנים. החיסרון הוא בעלותו היקרה יותר.
    לצערי אין מנוס מבדיקה יסודית של מצב הפה שלך ורק אחריה תוכלי לקבל המלצות מה אכן מתאים לך ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים קדמיות
    gf
    03/02/2013

1.באיזה מצב שמים ציפוי חרסינה לשן(עולה כמה אלפי שקלים), ולא מסתפקים בסתימה לבנה מבחינה אסתטית?

2. האם ניתן לשים גשר מרלינד בשיניים קדמיות או שמומלץ לשים שם דווקא כתרים כי הם יותר חזקים? מדובר על 2 שיניים לעקירה...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים קדמיות

הוספת תגובה

• שיניים קדמיות - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    03/02/2013

שלום לק
    1. תלו במצב השן אם יש אפשרות לשחזר אותה עם סתימה לבנה ולקבל תוצאה אסתטית ללא פשרה, אז זה עדיף,
    במידה והשחזור גדול וזה לא ניתן ,אז האופציה של ציפוי יכולה להבדק.
    אני ממליץ כי תפני למומחה לשיקום הפה שעוסק בנושא האסתטי והוא בעל נסיון רב בטיפולים אלו ותתיעצי איתו.
    2. התשובה לשאלתך השנייה יכולה להנתן רק לאחר בדיקה של השיניים, החוזק אינו הפרמטר היחיד שצריך להשקל, ויש גם אופציות נוספות מלבד גשר ומרילנד, שוב המלצתי להבדק פרטנית ע"י רופא מומחה לשיקום הפה ופה הייתי מכניס פרמטר נוסף , רופא עם נסיון רב בביצוע של גשרי מרילנד.
    בהצלחה
    ד"ר אבידן לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!!!!!!
    גלית
    31/01/2013

אני צריכה את עזרתכם דחוף
    אני נמצאת בחול לעוד 3 ימים ונפל לי כתר. מה אני עושה????

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!!!!!!

הוספת תגובה

• דחוף!!!!!! - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    03/02/2013

שלום גלית
    מבקשת המלצה על רופא שיניים והולכת להדביק את הכתר
    כשתחזרי לארץ תפני לרופא שלך
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת כותרת
    ליאת
    15/01/2013

היי, אני בת 20. עתידה לעבור ניתוח הארכת כותרת בשיניים קדמיות 21 ו22. שאותן שברתי בגיל צעיר. עד היום הסתובבתי עם כתרים זמניים ועשיתי טיפולי שורש באותן שיניים וכן לא מזמן חידוש טיפולי שורש.
    על מנת לבצע כתרים קבועים המליצו לי לעשות את הניתוח.
    ראשית, רציתי לדעת אם הדבר ישפיע על האסתטיקה של השיניים שלי? אני עושה את התהליך הזה כדי לצאת עם שיניים יותר יפות ומפחיד אותי לאחר שקראתי שהדבר עלול לגרום לשיניים שונות וארוכות יותר.

שנית, כמה זמן זה החלמה? ומה זה בעצם החלמה? מה אסור לי לעשות? איך יראו השיניים שלי (עם הכתר הזמני) עד לבניית הכתר הקבוע?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת כותרת

הוספת תגובה

• הארכת כותרת - תגובה

ד``ר שאול גלברד
    16/01/2013

שלום ליאת.
    את חוששת ובצדק גמור מכיוון והשיניים הקדמיות הינן החלק המשמעותי ביותר בחיוך. ממראה התמונה שצירפת נראית דלקת דיי חריפה סביב השיניים המדוברות. במצב כזה התוצאות של הניתוח הינן פחות צפויות. מה שאת צריכה בשלב זה לעשות זה להגיע למצב של היגיינה מצוינת סביב השיניים, הווי אומר לצחצח לאחר כל ארוחה, להעביר קיסם המיועד לשיניים ארבע עד חמש פעמים ביום. לאחר שתבצעי את האמור לעייל נקבל התכווצות של החניכיים וזה בעצם מראה על כך שהן הבריאו עד כמה שניתן במצב הנתון. אז יהיה הזמן לשקול ניתוח. או לחילופין פרוצדורה אחרת כמו ״הבקעה״ שבה אנו מושכים את השן נחוצה ושומרים על האורך המקורי של הכותרת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליאת
    16/01/2013

רק אם תוכל לענות לי על שני השאלות הללו:
    כמה זמן זה החלמה? ומה אני יכולה\לא יכולה לעשות אחרי הניתוח?
    ואיך יראו השיניים מבחינה חיצונית לאחר הניתוח ועד הנחת הכתרים הקבועים? הכתרים הזמניים ישארו וישאר חלל שחור מעליהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד``ר שאול גלברד
    17/01/2013

שלום ליאת
    החלמה לוקחת בין 7-10 ימים. יש כאבים ונפיחות וקושי לאכול על המקום.
    יהיה חלל בין הכתר לבין החניכיים.. אם שורשי השיניים שלך שחורות (לפעמים זו תוצאה של טיפולי שורש)- אזי יראו את הצבע השחור של השורש.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שנשברה
    חני
    15/01/2013

אני בת 50 ונשברה לי שן טוחנת עליונה כך שנשאר עדין חלק קטן מהשן. רופא השיניים הציע לעשות כתר. שאלתי היא האם במצב כזה ניתן עקרונית במקום כתר להדביק כמו סתימה גדולה על השן שנשארה (נשאר חלק די קטן) ללא כתר, כמו מעין השלמה כמו שן קדמית ששנשברת ומשלימים אותה עם חומר שחזור לבן?
    תודה איילה

לקביעת תור
    סגירה
    שן שנשברה

הוספת תגובה

• שן שנשברה - תגובה

ד``ר שאול גלברד
    15/01/2013

שלום איילה.
    קשה מאוד לענות על השאלה מבלי לראות פיזית את השן או צילום רנטגן שלה. במקרים מאוד מסוימים ניתן לטפל בצורה שהצעת. אבל אם רופא השינים שלך הציע לטפל באמצעות כתר כנראה שאין מנוס מביצוע כתר. אם את מתלבטת ואינך בטוחה את יכולה לפנות למומחה לשיקום הפה לצורך קבלת חוות דעת נוספת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן
    gf
    15/01/2013

כשעושים עקירה לאחת מהשיניים הקדמיות -
    1) צריך לחכות 3-4 חודשים כדי שהמקום יחלים?
    2)מכיוון שזה שן קדמית מה בדרך כלל שמים במקום השן שנעקרה בחודשים האלה עד שהמקום מחלים - שן תותבת ? והיא מספיק חזקה בשביל כמה חודשים?
    3) שתל מתפקדת כשן לכל דבר? או שצריך לשים עליה כתר?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שן

הוספת תגובה

• עקירת שן - תגובה

ד``ר שאול גלברד
    15/01/2013

בוקר טוב לך.
    המושג ״החלמה״ תלוי במה שעומד להתבצע במקום השן שנעקרה. אם הולכים לבצע שתל אזי באזור קידמי עדיף להשתיל מיד עם העקירה (בתנאי שניתן ליצור סגירה מוחלטת של החניכיים), אם לא ניתן להגיע לסגירה מלאה אזי הזמן האידאלי הינו כחמישה עד שישה שבועות מהעקירה (כי זה זמן בו יצירת העצם החדשה נמצא בשיא ואנו רוצים לנצל פוטנציאל זה לצורך ההחלמה).
    אם לא מבצעים שתל אזי תהליך הריפוי יכול לקחת אף למעלה מחצי שנה.
    שן תותבת היא חזקה ״בערבון מוגבל״. תלוי על איזו שן מדובר, האם חלק מגשר או חלק מפלטה או שן מודבקת לשיניים סמוכות.
    שתל הוא כמו ״דיבל״ שנעוץ בעצם הלסת. הוא לא נראה כלל בחלל הפה. צריך להבריג אליו חלק נוסף הנקרא מבנה (שנראה כמו חרוט מחודד בתוך חלל הפה), ועליו מחברים את הכתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לגבי מה שרשמת

gf
    15/01/2013

1)רשמת שרצוי לשים שתל מיד אחרי העקירה,השאלה היא אם אפשר לשים את את הכתר והמבנה גם עם השתל מיד לאחר העקירה?

2) אם לא מבצעים שתל לאחר עקירה, מה האלטרנטיבות האחרות? יכול להיות מצב של שיניים חסרות במשך כמה חודשים עד שהמקום יחלים?מה אפשר לעשות מבחינה אסתטית?

3) כשמבצעים עקירה של שן ואחרי זה שמים שתל, חייבים לשים גם מבנה וגם כתר על מנת שזה יראה(מבחינת אסתטיקה) כמו שן רגילה?

תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לגבי מה שרשמת - תגובה

ד``ר שאול גלברד
    15/01/2013

שוב שלום לך.
    1. במקרים מסוימים ניתן לשים בו זמנית את השתל יחד עם המבנה והכתר. נהוג לכנות פרוצדורה זו בשם "השתלה והעמסה מיידית". הדבר נתון לשיקול דעתו של הרופא.
    2. במידה ולא מבצעים שתל מיד לאחר העקירה ניתן להשלים את השן בתותבת קטנה הנקראת פליפר או בהדבקה של השן החסרה לשיניים סמוכות ע"י כנפים הנדבקות לחלק הפנימי של השיניים הסמוכות דבר שנקרא מרילנד.או בכל טריק שהרופא יכול לאלתר לתקופת הביניים.
    3. כתבת נכון! על מנת לקבל תוצאת אסתטית יש צורך בכל הרכיבים שציינת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה