מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיקוםלני13/01/2013
שלום.ביצעתי שיקום הלסת עליונה חלק שתלים וחלק חסרות שיניים בגלל ספיגת עצם.
הורכבו כתרים קבועים וקיים בין הכתר חינוכיים במקום של חוסר שן.
מפריע לי אסתטית וגם הפחד מפני חדירת מזון ויצירת דלקת אך הרופא טוען שדווקא בשל הרווח אוכל לנקות טוב.כמו כן הוא אומר שאם יגרור הכתר על החניכיים יהיה לחץ וזה יגרום לדלקת.
מאוד אשמח לשמוע את דעתך.
תודה מרטש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום - תגובה
ד``ר אבידן לרון13/01/2013שלום לני
קשה לי לענות לשאלתך , זה יכול להיות תקין ויכול להיות שלא, אולי תצרפי תמונה?
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה וכתר על שתליוסי12/01/2013
שלום אני בן 28 וצריך לבצע 2 שתלים בטוחנות..1 ימין ו 1 שמאל..וכתר בטוחנת למעלה..רציתי לדעת אם כדאי לעשות על גבי השתלים מבנה וכתר מזירקוניה מחשש שלא יווצר לי השחרה בחניכיים...האם מבנה וכתר זירקוניה חזקים כמו כתר עם מתכת לשיניים טוחנות שעובדות הכי הרבה?
בנוסף רציתי לדעת מזה אומר כתר עם מתכת לא אצילה, חצי אצילה ואצילה..מה ההבדלים בינהם? ומה הכי טוב מבין כול אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה וכתר על שתל - תגובה
ד``ר אבידן לרון13/01/2013שלום משה
בד"כ אין סיבה לבצע כתר על שתל אחורי מזירקוניה, ניתן להגיע לאסתטיקה יפה לא פחות עם כתר חרסינה מאוחה למתכת.
כתר שכזה יהיה עמיד יותר למרות התכונות הנפלאות של כתרי זירקוניה.
לגבי סוג המתכת, רצוי לבצע את הכתר על מתכת אצילה והכוונה למרכיב זהב כעיקרי או חצי אצילה בה המרכיב העיקרי הוא פלדיום,
לא פחות מזה, בודאי לא מתכת בסיס שמכילה מרכיבים שיכולים לגרום לאלרגיה וכן להשחרה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפויי חרסינהדינקה09/01/2013
שלום,
לפני כשלוש שנים שברתי 4 שיניים קדמיות. קדמית אחת לא שרדה את הנפילה ועשו לי טיפול שורש וכתר זירקוניה בשאר השיניים ציפויי חרסינה.
על אף שהתוצאה יפה מאוד (למרות ששיני המקוריות היו גם יפות) איכות החיים נפגמה מאוד. אין יותר ביסים ונגיסות בסנדביצ'ים וכדומה, וכל האכילה נעשית בשיניים אחוריות לאחר חיתוך לחתיכות קטנות. מעבר לכך, מאז הטיפול נפלו כל הציפויים בזמנים שונים ועכשיו נפל ציפוי מאותה שן בפעם השניה, (קרה בלילה עם סד למניעת שחיקה).
שאלתי: האם קיים דבק חזק שאיתו הציפויים לא נופלים? כרגע הציפויים מודבקים עם דבק צ'ויס. כשביררתי לגבי דבק לומינירס, נאמר לי שהוא אטום ובהדבקה ישנה את גוון או נראות השן. האם חזק יותר מהצ'ויס? או שנגזר עלי מדי כמה חודשים לחזור על ההדבקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפויי חרסינה - תגובה
ד``ר אבידן לרון13/01/2013שלום דינקה
ציפויי חרסינה אינם סוף לביסים ונגיסות מסנדוויצ'ים,
משהו כאן אינו תקין, במידה ואין הרגלים שלך הגורמים להעמסת יתר על השיניים הקדמיות , כמו למשל חריקת שיניים או אחזקת חפץ כלשהוא בין השיניים, אין סיבה לנפילה חוזרת של הציפויים.
יתכן וההכנה לציפוי לקויה או שהסגר אינו מאוזן כהלכה.
אני ממליץ כי במידה ויפלו הציפויים שוב, תפני לרופא ההמומחה בביצוע ציפויים שיבדוק את הבעיה. חפשי מומחה לשיקום הפה עם נסיון רב בביצוע ציפויי חרסינה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה כתר מחרסינה וזירקוניה?בלהה05/01/2013
הכתרים מחולקים באופן גס לשני שני סוגים ראשיים סוגים: הראשון כתר חרסינה מאוחה למתכת- שהוא כתר העשוי בסיס מתכת כל שהיא ועליו בתהליך מעבדתי מבצעים ציפוי של חרסינה כמעט עד הקצה , מעבר לזה נשארת רצועה דקה של מתכת בת חצי מ״מ שמוחבאת תחת לחניכיים. השני נקרא כתר ״כל חרסינה״ (זה תרגום לא מוצלח מהאנגלית של All ceram) והוא כתר שכולו חרסינה ללא כל מתכת.
בתוך כל קבוצה מאלה יש תת קבוצות לפי חומרים ולפי יצרנים. בחרסינה מאוחה למתכת יש חלוקה לפי סוג המתכת: אצילה, חצי אצילה ומתכת בסיס. בתוך הקבוצה של של כתרי כל חרסינה יש גם תת קבוצות שאחת מהן היא זירקוניה (יש נוספות כמו Emax,Procera, Lava וכו׳).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה כתר מחרסינה וזירקוניה? - תגובה
ד``ר שאול גלברד05/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה כתר מחרסינה וזירקוניה?בלהה05/01/2013
הכתרים מחולקים באופן גס לשני שני סוגים ראשיים סוגים: הראשון כתר חרסינה מאוחה למתכת- שהוא כתר העשוי בסיס מתכת כל שהיא ועליו בתהליך מעבדתי מבצעים ציפוי של חרסינה כמעט עד הקצה , מעבר לזה נשארת רצועה דקה של מתכת בת חצי מ״מ שמוחבאת תחת לחניכיים. השני נקרא כתר ״כל חרסינה״ (זה תרגום לא מוצלח מהאנגלית של All ceram) והוא כתר שכולו חרסינה ללא כל מתכת.
בתוך כל קבוצה מאלה יש תת קבוצות לפי חומרים ולפי יצרנים. בחרסינה מאוחה למתכת יש חלוקה לפי סוג המתכת: אצילה, חצי אצילה ומתכת בסיס. בתוך הקבוצה של של כתרי כל חרסינה יש גם תת קבוצות שאחת מהן היא זירקוניה (יש נוספות כמו Emax,Procera, Lava וכו׳).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה כתר מחרסינה וזירקוניה? - תגובה
ד``ר שאול גלברד05/01/2013הכתרים מחולקים באופן גס לשני שני סוגים ראשיים סוגים: הראשון כתר חרסינה מאוחה למתכת- שהוא כתר העשוי בסיס מתכת כל שהיא ועליו בתהליך מעבדתי מבצעים ציפוי של חרסינה כמעט עד הקצה , מעבר לזה נשארת רצועה דקה של מתכת בת חצי מ״מ שמוחבאת תחת לחניכיים. השני נקרא כתר ״כל חרסינה״ (זה תרגום לא מוצלח מהאנגלית של All ceram) והוא כתר שכולו חרסינה ללא כל מתכת.
בתוך כל קבוצה מאלה יש תת קבוצות לפי חומרים ולפי יצרנים. בחרסינה מאוחה למתכת יש חלוקה לפי סוג המתכת: אצילה, חצי אצילה ומתכת בסיס. בתוך הקבוצה של של כתרי כל חרסינה יש גם תת קבוצות שאחת מהן היא זירקוניה (יש נוספות כמו Emax,Procera, Lava וכו׳).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה כתר מחרסינה וזירקוניה? - תגובה - תגובה
ד``ר שאול גלברד05/01/2013הכתרים מחולקים באופן גס לשני שני סוגים ראשיים סוגים: הראשון כתר חרסינה מאוחה למתכת- שהוא כתר העשוי בסיס מתכת כל שהיא ועליו בתהליך מעבדתי מבצעים ציפוי של חרסינה כמעט עד הקצה , מעבר לזה נשארת רצועה דקה של מתכת בת חצי מ״מ שמוחבאת תחת לחניכיים. השני נקרא כתר ״כל חרסינה״ (זה תרגום לא מוצלח מהאנגלית של All ceram) והוא כתר שכולו חרסינה ללא כל מתכת.
בתוך כל קבוצה מאלה יש תת קבוצות לפי חומרים ולפי יצרנים. בחרסינה מאוחה למתכת יש חלוקה לפי סוג המתכת: אצילה, חצי אצילה ומתכת בסיס. בתוך הקבוצה של של כתרי כל חרסינה יש גם תת קבוצות שאחת מהן היא זירקוניה (יש נוספות כמו Emax,Procera, Lava וכו׳).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשחרה של כתר חרסינה? - תגובה
ד``ר שאול גלברד05/01/2013השחרה של כתרים עשויה לנבוע משתי סיבות עיקריות. האחת קשורה לשן ואילו השניה קשורה לחומר השחזור עצמו- קרי הכתר.
אפרט:
השחרה הקשורה לשן: פעמים רבות לפני ביצוע כתר בשן מבצעים טיפול שורש. בעקבות טיפול שורש יש לעיתים השחרה של השן עצמה ( הדבר נובע מיוני כסף הנמצאים בחומר המילוי של טיפול השורש וזולגים לתוך הדנטין של השן ובכך משחירים אותה. היום יש חומרים שאינם מכילים כסף ובכך השחרה הזו נמנעת).
השחרה הקשורה לכתר: הכתרים מחולקים באופן גס לשני סוגים: הראשון כתר חרסינה מאוחה
למתכת- שהוא כתר העשוי בסיס מתכת כל שהיא ועליו בתהליך מעבדתי מבצעים ציפוי של חרסינה כמעט עד הקצה , מעבר לזה נשארת רצועה דקה של מתכת בת חצי מ״מ שמוחבאת תחת לחניכיים. השני נקרא כתר ״כל חרסינה״ (זה תרגום לא מוצלח מהאנגלית של All ceram) והוא כתר שכולו חרסינה ללא כל מתכת.
לאחר ההקדמה הזו נוכל להבין את ההשחרה. עם השנים יש נסיגה של החניכיים ואז או שרואים את השורש של השן (שהוא לעיתים שחור) או שרואים את השוליים המתכתיים של הכתר וזה מה שכנראה את רואה כרגע. אגב, בשורש שחור גם כתר חרסינה מלא עם השנים ובעקבות הנסיגה ניתן יהיה לראות אפקט השחרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתרים קדמיים מחרסינה השחירו - תגובה
ד``ר אבידן לרון05/01/2013שלום בלהה
ההשחרה מעל לכתרים יכולה לנבוע מנסיגה של החניכיים וחשיפה של השורש מעבר לכתר שצבעו כהה, זה יכול לנבוע גם מבנייה לא נכונה של הכתר , כך שאינו מכסה את השורש.
סיבה נוספת יכולה להיות חשיפה של שולי המתכת עליהם מאוחה החרסינה במקרה של כתרים ממתכת לא אצילה או חצי אצילה.
כתרי זירקוניה אינם מכילים מתכת ועלכן הם יכולים למנוע השחרה מהסיבה השנייה
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתררעות05/01/2013
שלום
עשיתי כתר EMAX בשן 26. טוחנת עליונה. אני לא מרגישה כאב בנגיסה ולא כשאני נוגעת בה בחלק החיצוני.
כשאני נוגעת בשן מפנים הכתר , מהחלק שבחניכיים אני מרגישה אי נוחות...
רק בצד אחד.. זה היה לי גם בכתר הזמני.. רגישות כזו כשנגעתי עם היד..
אני מרגישה רגישות גם במקום.
ממה זה יכול להיות?
הרופא אמר שאולי משהו שקשור לחניכיים כיוון שבעומס על השן אין כאב אז הטיפולשורש בסדר. אני בהריון ואל יכלה לעשות צילום כרגע. הכתר מודבק כזמני.
מה יכולה להית הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר - תגובה
ד``ר אבידן לרון05/01/2013שלום רעות
קשה לדעת על פי הנתונים שנתת , מה הסיבה, מה זה אי נוחות ?
אם זה מאד מפריע לך , הייתי מציע שתלכי לבדיקה למומחה לחנכיים או למומחה לשיקום הפה לקבלת חוות דעת שנייה.
דרך המייל יהיה קשה לעשות אבחנה מדויקת.
בהצלחה ושיהיה במזל טוב בלידה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת של רופאים שוניםאורית01/01/2013
אני מעוניינת להתחיל (ולמשיך) תהליך לרפואת השיניים שלי. ברור לי כי זה כולל שתלים, כתרים, חורים קטנים וגדולים...
אני מבוטחת באיזשהו ביטוח פרטי. הם נתנו לי רשימה של רופאים בהסדר.
איך אדע מי מהם טוב? איך אדע את מי לבחור?
ניסיתי לברר עם מכרי, הם הכירו ם רק אחד ולא הראו התהלבות יתרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת של רופאים שונים - תגובה
ד``ר אבידן לרון01/01/2013שלום אורית
הבחירה ברופא המתאים אכן חשובה ורצוי לא להסתפק במודעות בעיתונים או ברשת.
אני ממליץ כי תבחרי לך מומחה לשיקום הפה , כך לפחות את יכולה לדעת שאת המיומנות יש לו, תפגשי איתו קבלי ממנו תכנית טיפול והצעת מחיר, תתרשמי ממנו , תבקשי לדבר עם מטופלים שעברו טיפול דומה ו אפילו תפגשי עם מומחה נוסף על מנת להשוות.
באופן זה נראה לי שתוכלי לבחור , לפחות עם מי שתצאי לדרך
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת של רופאים שונים - תגובה - תגובה
ד``ר אבידן לרון01/01/2013עניין נוסף, לא הייתי מתרכז רק ברופאי ההסדר של חברת הביטוח, את יכולה לקבל החזרים גם עבור טיפול אצל רופאים אחרים.
אל תגבילי את עצמך לרופאים שעובדים עם הביטוח , תבחרי על פי האיכות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק זו הבעיה
אורית02/01/2013שאני מוגבלת. הביטוח לא נותן לי החזרים אחרת. זה בדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק זו הבעיה - תגובה
ד``ר אבידן לרון02/01/2013אני לא מכיר ביטוחים כאלו, באיזה חברת ביטוח את מבוטחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת בתהליך השיקוםכרמל01/01/2013
התחלתי תהליך שיקום ע"ג שתלים [8 שתלים בלסת עליונה]. וזאת אחרי חודשים ארוכים עם תותבת זמנית - מכוערת ומכערת, עם שיניים בולטות מדי קדימה, ששינתה מבנה פני באיזור הפה. עברה עלי תקופה ממושכת טראומטית - הן משום שחלק מהשתלים לא נקלטו והיה צורך לחזור עליהם.. הן משום הכיעור של התותבת.. [והן משום שמלכתחילה נעקרו בהחלטה 'זריזה' מדי שיניים שלא היה הכרח לעקרן]. והנה מגיעה שאלתי:הרופא המשקם לקח 'מידה' כלשהי יחד עם אותה תותבת מכערת, והתותבת גם נלקחה לזמן קצר אל הטכנאי ע"מ להכין מה-שצריך-להכין [דגם כלשהו] להמשך העבודה. נבהלתי.. כיצד ייתכן שדגם שנעשה עפ"י/ועם אותה תותבת שמכערת ומשפיעה על מבנה פני , לא ישפיע מבחינה אסתטית גם על המשך השיקום? בתגובה אמר הרופא המשקם שמדובר אך ורק ב'תיאום/כיוון לסתות זו מול זו' [הטכנאי קרא לזה 'מינשך']. הרופא התעקש שאין צורך לעשות דגם זה [שוב] ללא הסתמכות על התותבת, כפי שאני ביקשתי. אני בכל זאת לא רגועה. ההגיון הפשוט [שלי] מול המומחה.. מה דעתכם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת בתהליך השיקום - תגובה
ד``ר שאול גלברד01/01/2013בוקר טוב לך. במהלך הכנת השיקום הסופי הטכנאי משתמש במכשיר בעל ציר המדמה את מנח הלסתות זו לזו במנוחה ובתנועות וזאת על מנת שניתן יהיה לייצר את השיניים במכשיר הזה המדמה את תנועות הלסת (פתיחה וסגירה וכן תנועות לעיסה). קרוב ככל הניתן למציאות. שאם לא כך היה צורך לבדוק לך כל שלב ושלב בפה ולראות אם אכן הוא מתאים לתנאי הפה שלך. על מנת שהנתונים במכשיר ( שנקרא ״ארטיקולטור״) יהיו מדויקים , יש צורך בהעתקה מדויקת של המצב בפיך ולהעבירו אל הארטיקולטור הנ״ל. לתותבות שציינת יש שני מרכיבים, האחד שהבנתי שאינו אהוב עליך במיוחד....הוא המרכיב החיצוני, האסתטי (או לא לטעמך...), אבל יש לה גם מרכיב שני והוא החלק הפונה לרקמה ומהווה העתק מדויק שלה ושל השתלים. הטכנאי באיזו צורה (שלא נכנס לזה כאן) לוקח ומייצר תבנית גבס שהיא ההעתק המדויק של רקמת החיך שלך בלסת העליונה ושל השתלים, כעת הוא צריך למקם אותה מול העתק גבס דומה של הלסת התחתונה שלך ולהעמיד את שני אלו אחד מעל השני באותו מרחק, באותה זוית גם במיקום קדימה אחורה גם לצדדים וגם למעלה למטה. לשם כך הוא זקוק לאיזה שהוא ״מפתח״, אם הוא לוקח את התותבת שלך הרי שתבנית הגבס של הלסת העליונה יכולה להכנס לתוכה מכיוון והיא העתק מדויק של הלסת העליונה שלך. עכשיו הוא ממקם את החלק הלועס של התותבת (השיניים) מול השיניים של תבנית הגבס התחתונה את כל זה הוא מקבע לציר של הארטיקולטור. ומקבע את היחס הזה בין הגבסים. עכשיו כאשר הוא יוציא את התותבת, המרווח בין הגבסים הוא בדיוק המרווח שקיים אצלך בפה.
קיצורו של ענין, הרופא לקח ממך את התותבת על מנת להשתמש בחלק הפנימי שלה ....לא בחיצוני שאינו אהוב עלייך.
ארוך......מקווה שהצלחתי לפשט את שלבי העבודה ושהצלחתי להבהיר לך את שאלתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
כרמל01/01/2013אכן, הצלחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבת עם תיק תקים או השתלת שיניםמהצפון29/12/2012
על פי מה מתקבלת ההחלטה אם להשתיל שיניים או להשתיל שתלים לתותבת עם תיק תק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת עם תיק תקים או השתלת שינים - תגובה
ד``ר שאול גלברד29/12/2012שלום לך ושבוע טוב.
במהלך שיקום פה אנו רופאי השיניים משתמשים בשתלים המוחדרים לעצם הלסת. על השתל הזה באמצעות מערכת של ברגים ניתן לשים "תיק-תק" או לשים שן (כתר וכשזה מס' כתרים זה נקרא גשר).
כאשר יש בפה "שיקום נשלף" ז"א תותבת שלמה שניתן להוציא אותה מהפה- ורוצים שהיא תחזיק טוב יותר ולא "תטייל" בפה אז אנחנו משתמשים בתיק תק-הנמצא מתחת לתותבת ומחזיק את התותבת כשהיא בפה צמודה לחניכיים. אם רוצים לא להשתמש בכלל בתותתבת ורוצים "שיקום קבוע" - אז צריך לבנות על השתלים מערכת שיניים ז"א גשר של שיני חרסינה- ואז זה לא ניתן להוצאה מהפה וזה קבוע.
ניתן גם לעשות שילוב של שני אלו. בחלק הקידמי 6 שיניים בגשר חרסינה על שתלים ובחלק האחורי תותבת חלקית נשלפת שיושבת על תיקתקים.
עכשיו ניתן לענות על שאלתך:
ההחלטה היא פונקציה של שני דברים. האחד: כמות העצם שקיימת במקום ההשתלה- לא תמיד יש מספיק עצם ואז לא ניתן להשתיל שתלים. והשני עלות כספית של הטיפול. כמובן שתותבת על תיקתקים היא הזולה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסובך ויקר..אני25/12/2012
נולדתי עם שתי שיניים טוחנות ללא שורש (בלסת התחתונה), שנפלו ולא גדלו יותר.
זה גרם לשיניים לשנות את צורתם, וכתוצאה מכך השן הקידמית התחתונה שלי נישברה (זה ניראה נוראי ומידרדר מרגע לרגע- מתפורר).
הלכתי לרופא שיניים בישביל למלא את השן, אך הוא אמר לי שגם אם הוא ימלא אותה היא תישבר שוב, ביגלל שהצורה שלה לא מתאימה ללסת ולכן כול פעם שאני סוגרת את הפה, השן מקבלת מכה ונישברת.
הוא אמר שאני צריכה לשים שני שתלים איפה שחסרות שיניים, לשים גשר, ורק אחרי זה ניתן יהיה למלא את השן השבורה.. אני מניחה שזה יקח הרבה זמן עד שהשיניים יתיישרו, ועד אז השן השבורה תעלם...
זה גם הרבה מאוד כסף, ואני חיילת, הציעו להעזר ברופא שינים צבאי אך אני חוששת.
האם הרופא הסביר לי נכון את המצב?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסובך ויקר.. - תגובה
ד``ר אבידן לרון25/12/2012שלום לך אני
קשה עד בלתי אפשרי לענות לשאלותייך, המצב נשמע מורכב ורציני אך
צריך לבדוק אותך ולראות צילומים ע"מ לייעץ לך מה לעשות
אני ממליייייייייץ לך לפנות למומחה לשיקום הפה באזור מגורייך בשלב ראשון, ותוכלי לקבל ממנו מושג מקצועי ומהימן על האפשרויות, עדיף אפילו להתייעץ עם שניים.
בהצלחה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםטלי22/12/2012
לפני 10 שנים עשיתי השתלה מלאה בלסת התחתונה. לאחרונה אני מרגישה שיש רפיון מסוים באחיזת השתלים בלסת. האם צריך לעשות את כל הפעולה מחדש? איך מתקנים מצב כזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים - תגובה
ד``ר שאול גלברד22/12/2012טלי שלום.
"הרפיון" שאת מתארת יכול לנבוע משני מצבים עיקריים.
הראשון שבהם הוא רפיון של הברגים המחברים את החלק העליון הנמצא בחלל הפה תחת לכתרים (מה שקרוי בשפה מקצועית - מבנים), דבר זה מביא לתחושה שאת מתארת - הטיפול בה יחסית פשוט וכולל הורדה של הכתרים , חיזוק של הברגים המחברים את המבנים לשתל והדבקה חוזרת של הכתרים.
השני הוא הבעייתי יותר ויכול לנבוע מכך שהשתלים עצמם ניידים. ניידות של שתל היא למעשה כשלון שלו.
לא מומלץ להסתובב במצב בו את נמצאת כי הרפיון של הגשר יכול לגרום לשבר של ברגים במקרה הראשון או להאצה של ספיגת העצם במקרה השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגית של שיני בינהגדי14/12/2012
שלום, 2 שאלות:
1. מה הזמן המינמלי בין עקירה לעקירה של שיני בינה בעקירות כירורגיות (גם בהתחשב באנטיביוטיקה שלוקחים אחרי כל עקירה)
2. האם יש בעיה לעקור שן, שבוע לאחר סיום טיפול של שבועיים בדוקסילין? (בהקשר של זה, שאחרי עקירה לוקחים אוגמנטין במשך שבוע)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כירורגית של שיני בינה - תגובה
ד``ר אבידן לרון16/12/2012שלום גידי
1. אין זמן מינימלי, לפי מצבך והרגשתך
2. באופן עקרוני אי בעיה, אך אתה צריך להפנות את השאלה לכירורג שאמור לעקור לך
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק קטןשאולי12/12/2012
הבחנתי שיש לי סדק קטן כמעט בלתי נראה בשן הקדמית. לטפל בזה או לעזוב? מה רופא יכול לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק קטן - תגובה
ד``ר שאול גלברד12/12/2012שלום שאולי.
קשה לענות מבלי ממש לראות את הסדק המדובר.
באופן כללי יש סדקים בשיניים קדמיות שלא ניתן להינעץ בהם עם מכשיר חד (ז"א פני השטח חלקים אבל אופטית נראה שיש כאילו שקיים סדק) בכאלו לא מטפלים בד"כ. סדק שניתן לחוש אותו בציפורן או באמצעות מכשיר חד והוא קטן מאוד ואין בתוכו שינוי צבע לשחור או חום כהה - לא מומלץ לטפל.
אם מדובר כבר בסדק נרחב יותר שצבעו השתנה לכהה יותר והוא צובר בתוכו שאריות מזון וניתן גם ממש לחוש אותו עם ציפורן כדאי לסור למרפאה לבדיקה. יתכן וכל הנדרש הוא ניקוי ומילוי שיטחי ביותר של פני השטח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השן לאחר טיפול שורשgf04/12/2012
ברוב המקרים כאשר עושים טיפול שורש השן משחירה ונהיית צהובה. הבנתי שבהרבה מקרים הפתרון הוא ציפוי חרסינה. ורציתי לדעת אם קיימות עוד אלטרנטיבות יותר זולות(ראיתי שציפוי חרסינה יכול להגיע גם ל-4000 ו-5000 ש"ח) על מנת להגיע לשן לבנה? האם כתר בצבע לבן הוא גם פיתרון? הלבנת שיניים היא גם אופציה או שסביר להניח שהצבע של השן לא ישתנה הרבה(במקרה שלי מדובר על חידוש טיפול שורש)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השן לאחר טיפול שורש - תגובה
ד``ר אבידן לרון04/12/2012שלום נלנל
בשן לאחר טיפול שורש שהשחירה ניתן לטפל במספר דרכים וזאת בתלות במצבה, לדוגמא , שלמותה , כמות חומר השן הטבעית שנותרה וכו'
ניתן לבצע הלבנה לשן חיצונית ופנימית
ציפוי חרסינה או מחומר מרוכב הוא פתרון אשפרי גם כן, כמו גם כתר חרסינה שזו אופציה שהייתי ממליץ עליה במקרים של שן שיחסית חסרה הרבה חומר שן.
לסיכום, בחר לך רופא טוב שאתה סומך עליו, אני ממליץ על מומחה לשיקום הפה שהוא בר סמכה בנושא, שיבדוק את השן וימליץ לך על הפתרונות המתאימים לך.
בהצלחה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה והמשך טיפולהנואשת01/12/2012
הושתלו 10 שתלים בלסת עליונה ו 7 בלסת תחתונה. הרופא אומר שרק תותבת תיק תק מתאימה ללסת תחתונה?? כמו כן אקבל כתרי חרסינה על גשר ללסת עליונה. האם זה בסדר למעלה חרסינה ולמטה חומר אחר? אני לא מרוצה מהרופא מסיבות שונות . האם אוכל לקבל הצעת מחיר להמשך טיפול. ה אם אחוייב עבור היעוץ?? אנא תגובתך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה והמשך טיפול - תגובה
ד''ר איל תגרי01/12/2012את תמיד זכאית לקבלת דעת רפואית מרופא נוסף
אם תחויבי במחיר הבדיקה, או לא, זה תלוי במדיניות המרפאה
מצד שני, אם את רוצה שיבדקו אותך באופן יסודי, כולל צילומי רנטגן
ותפקוד גשרים או תותבות, יכול להיות שאת רוצה לשלם כדי ליצור
מחויבות לייעוץ מעמיק, לא?
ידע עולה כסף אך שווה זהב
היכנסי לאתר של האיגוד הישראלי לשיקום הפה, ובחרי לך מומחה או שניים
הקרובים למקום מגורייך.
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)