מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתר והארכת כותרתשירה11/04/2014
אני בתהליך לכתר, כתר חדש אחרי שעשיתי חידוש , מבנה וכתר זמני. חדש היה סימן שאלה אם צריך הארכת כותרת והרופאה חשבה שלא והתחילה כבר במדידות ופתאום שהגיע הכתר מהמעבדה פעם ראשונה נראה לה משהו לא בסדר ו/או לא היתה בטוחה וגם משהו לא נראה במדידות השניות עשתה צילום ואין ברירה שולחת למומחה ונראה שכמעט בטוח שאצטרך הארכת כותרת , לפי הצילומים. השאלה היא בגלל שהתחלנו כבר את המדידות צריך שוב לעשות מדידות , ומה שעשו במעבדה ישתנה לגמרי או שאפשר לעשות משהו אם הכתר הנ"ל שישנו עד אחרי הארכת הכותרת ושליחתו שוב למעבדה. ושאלה שנייה ישנו באותו מקום כתר זמני , ומפאת שיהיה הארכת כותרת והיו עוד עיכובים קורה משהו שנמצא בשן כתר זמני במרפאה איזה חצי שנה בערך יכול לקרות משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר והארכת כותרת - תגובה
ד``ר אבידן לרון14/04/2014שלום שירה
במידה ועושים הארכת כותרת יש לתקן את השחזת השן ולקחת מידה מחדש.
את תיקוני ההשחזה יש לבצע כ-5-6 שבועות לאחר ההארכת הכותרת.
לגבי השהות עם הכתר הזמני, במידה והוא מדויק ומתאימים אותו שוב לאחר תיקוני ההשחזה אזי אין בעיה.
חג שמח
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת בשןאביטל08/04/2014
שלום שולחים אותי להארכת כותרת בעקבות שבר מתחת לקו החניכיים. האם בעקבות זה יכול להיות שאת הכתר הזמני ששמו אני מרגישה לא בנוח איתו ורק אחרי הניתוח ארגיש טוב יותר? ואחרי הניתוח מתישהו בזמן ההחלמה צריך לעשות משהו עם הכתר הזמני או שמוציאים אותו לגמרי ? ותוך כמה זמן בדרך כלל מוציאים תפרים וכמה זמן יכולים להיות כאבים אחרי הניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת בשן - תגובה
ד``ר שאול גלברד08/04/2014שלום אביטל
הארכת כותרת זו רק אחת האופציות לטיפול במקרה של שבר תחת לחניכיים. האופציה השניה (והמועדפת...במיוחד עם מדובר בשן בעלת שורש אחד, ניתן גם לביצוע בשן בעלת יותר משורש אחד אך כאן ישנה חשיבות למתאר שורשים כפי שהם נראים בצילום רנטגן), היא "הבקעה מאולצת". זו למעשה משיכה איטית של השן עד אשר החלק השבור עולה אל מעל החניכיים.
חוסר הנוחות שאת מתארת אכן יכול לנבוע מכך שאת הכתר הזמני מיקמו עמוק לתוך החניכיים והוא גורם לדלקת מקומית הבאה לידי ביטוי בכאב שבו את חשה.
בד"כ הכתר נשאר בפה במהלך השבועות של ההחלמה לאחר הניתוח. זמן ההחלמה המינימאלי הינו 6 שבועות (אין זה אומר שיש כאבים במשך שישה שבועות, בד"כ הכאב חולף לאחר כשבוע עשרה ימים וזה גם פרק הזמן בו מוציאים את התפרים), אלא הכוונה שהרקמה מגיעה לבריאות מלאה וניתן להמשיך בטיפול.
לאחר פרק זמן זה מתקנים את ההשחזה של הכתר עד לשולי החניכיים. ומאריכים את השוליים של הכתר ולאחר מכן ניתן לקחת מידות לשן הקבועה. זה בד"כ . בשיניים קדמיות עדיף להמתין יותר ולעיתים יש לחכות עד חצי שנה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני כתרים צמודיםדניאל07/04/2014
שלום
לאחר חידוש טיפול שורש בשן 25 וטיפול שורש נוסף בשן 26 צריכים להרכיב לי שני כתרים על שיניים אלו. מומחה לרפואת הפה אשר הרופא שיניים שלי הפנה אותי אליו על מנת להסיר את הכתר משן 25 אמר שיתכן שיהיה צריך לעשות כתר אחד לשתי השיניים מכיון שהן לא יהיוחזקות להחזיק את הכתר בעצמן. אני סובלת ממחלת חניכיים ומאוד לא רוצה שיהיו לי שני כתרים מחוברים. במידה ויצטרכו להסיר בעתיד זו בעיה כפולה. הם ניתן לעשות דבר אחר? האם כדאי לפנות להתייעצות עם מומחה נוסף לרפואת הפה? האם רופא שינים רגיל יכול לטפל בנושא שכזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני כתרים צמודים - תגובה
ד``ר אבידן לרון07/04/2014שלום דניאל
במידה ויש בעיה בתמיכה של השיניים יתכן ומומלץ לחבר את שני הכתרים, גם אם הכתרים מחוברים זה לא ימנע טיפול באחת השיניים בעתיד במידת הצורך, ניתן לנתק החיבור.
הכתובת להתיעצות בנוגע לבעיה הזו הם מומחה לחניכיים או מומחה לשיקום הפה.
אני ממליץ שתתיעץ,
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים לפני כתריםליאור06/04/2014
שלום, ברצוני לבצע הלבנת שיניים ביתית בעזרת סד מותאם לפני ביצוע הכתרים (כתרי זרקוניה פרונטליים) וכך להתאים את צבע הכתרים לצבע המובהר של השיניים האחירות, השאלה היא מה יקרה כשהלובן של השיניים יתחיל לדהות שוב ויבדיל את צבע הכתרים מצבע השיניים שעברו הלבנה? מה עושים במצב כזה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים לפני כתרים - תגובה
ד``ר שאול גלברד06/04/2014שלום לך.
מה שעושים במקרים אלו זה אחת לכמה שנים עושים סבב הלבנה נוסף. (וזה אכן אחת לכמה שנים בדרך כלל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ליאור06/04/2014אבל במקרה כזה יהיה קשה להגיע בשנית לגוון הקבוע של הכתרים לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
ד``ר שאול גלברד06/04/2014בדרך כלל אין בעיה ובתנאי שהצבע של השיניים הוא ללא כל ״כתמים״ וגווני ביניים או סטרוקטורה מיוחדת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום CTשירה06/04/2014
שלום לך , רציתי לשאול תוך כמה זמן מקבלים בדרך כלל תשובה לבדיקת CT ? יש לי פשוט בקרוב מאוד תור למומחה ורציתי לדעת כדי לתכנן את מועד הצילום? והאם הצילום ארוך ? קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום CT - תגובה
ד``ר אבידן לרון06/04/2014שלום שירה
תלוי במכון , נע בין יום לשלושה בד"כ
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום CT
נעמה09/04/2014ועוד שאלה משנה אם עושים את הצילום 5 ימים או שבוע וחצי לפני התור למומחה לחניכיים מבחינת מה שרואים בצילום ומה שטוב לרופא? כי פשוט חגים עכשיו ופוחדת שהתוצאה לא תגיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום CT - תגובה
ד``ר אבידן לרון10/04/2014אפשר גם חודש לפני
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה לשתלמעיין05/04/2014
בקרוב עושים לי שתל . רציתי לשאול האם אחרי השן עושים מבנה וכתר זמני קודם כמו שעוברים בשן רגילה או איך הולך בדיוק השיקום אחכ ומי בדיוק עושה המשתיל שהוא כירוג או הרופא הכללי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה לשתל - תגובה
ד``ר אבידן לרון05/04/2014שלום מעיין,
את השאלות הללו את צריכה לשאול את הרופא שמטפל בך, הוא יודע מה הוא מתכנן,
יש מספר אפשרויות.
אצלי במרכז, הכירורג מחדיר את השתל, בד"כ חושף אותו לאחר 3-5 חודשים ואז אני מרכיב מבנה על השתל, כתר זמני ולוקח מידות לכתר קבוע.
ישנם גם דרכים אחרות ואת צריכה לשאול את הרופא שלך , מה בדיוק הוא מתכנן.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל והארכת כותרתרעות03/04/2014
שלום יש לי 2 שיניים אחד ליד השנייה 45 ו- 46 , אחת נעקרה וצריכה שתל והשנייה צריכה כנראה הארכת כותרת. הרופאה אמרה שרוצה שרופא אחד יעשה לי את 2 הפעולות במכה מכיוון שאילו 2 שיניים צמודות , אלך למומחה ואשמע שאלתי האם במקרה כזה האם באמת יש אפשרות שרופא אחד יש את 2 הפעולות למרות שבדרך כלל כל אחד מיומן מישהו אחר , שן אחד מומחה לחניכיים ולשתל הכירוג - ואם כן אם עושים את 2 הפעולות יחד מי עושה הכירוג ו/או מומחה החניכיים ואם עושים את 2 הפעולות יחד האם ייתכנו כאבים יותר גדולים בגלל שזה 2 פעולות יחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל והארכת כותרת - תגובה
ד``ר אבידן לרון03/04/2014שלום רעות
את 2 הפרוצדורות ניתן לבצע יחד ויכול לעדות אותן גם כירורג וגם מומחה לחניכיים. במידה והרופאים הם מומחים אז אין לך מה לדאוג.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתל והארכת כותרת - תגובה
ד``ר שאול גלברד03/04/2014שלום לך
גם מומחה לחניכיים (פריודונט), וגם מומחה לכירורגית פה ולסת מיומנים בשני סוגי הניתוחים ואין כל מניעה לבצע את שניהם יחד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתל והארכת כותרת.
רעות03/04/2014קודם כל תודה ועוד שאלה האם אם עושים את 2 הניתוחים ביחד זה אומר שזמן הטיפול ארוך יותר אני משערת? ומה מבחינת כאבים האם ייתכנו כאבים יותר חזקים בגלל שלשני הדברים גם לחוד שמעתי שצפויים קצת כאבים? ודבר שני מבחינת השיקום לכתרים הקבועים זה אותו זמן המתנה של 2 הניתוחים או שלא? וגם לגבי תפרים אם יש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת שןמעיין31/03/2014
יש לי שן שעברה חידוש טיפול שורש , ושמו עליה כתר זמני , ואמורים בקרוב לעשות מבנה וכתר זמני מתאים , ואתמול שחקתי כל כך חזק בלילה שאפילו העיר אותי מהשינה , רציתי לשאול האם יכול להיות שמהשחיקה הנ"ל יהיה לי נזק לכתר הזמני או אפילו לשן מתחת לכתר מכיון שעדיין לא התחילו את המבנה , יש לי תור בסוף השבוע ויסתכלו אבל האם יכול להיות שקרה משהו? כי גם ככה אני מרגישה קצת התפוררות של הכתר הזמני עוד לפני השחיקה ומאז אני מרגישה עוד יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת שן - תגובה
ד``ר אבידן לרון01/04/2014שלום רוית
אני לא יכול לדעת ללא בדיקה שלך,
סביר להניח שלא נגרם נזק לשן אלא אולי רק לכתר הזמני, אך זה לא בטוח ויש לבצע בדיקה יסודי,
תפני לרופא שלך שיקדים לך התור.
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שינייםשירה30/03/2014
רציתי לשאול איך יודעים מה התוקף של משחת שיניים קולגיט טוטאל כי לא כתוב תאריך רגיל אלא CP(L) ומספרים מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים - תגובה
ד``ר אבידן לרון01/04/2014שלום שירה
אין לי מושג, תפני ליבואן ואח"כ תספרי לנו
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמני בשןנאוה26/03/2014
יש לי כתר זמני שבוצע במרפאה כבר איזה חודשיים ואצטרך להיות איתו עוד כמה חודשים , לפחות 3 חודשים בגלל שאצטרך הארכת כותרת ועד שנקבע התור וההחלמה אז זה יהיה לפחות 5 חודשים שאני עם כתרים זמניים בינתיים פשוט יש הרגשה שהכתר כאילו מתפורר האם זה הגיוני והאם זה יחזיק כל כך הרבה זמן או מה אפשר לעשות בכדי שיחזיק זמן רב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני בשן - תגובה
ד``ר אבידן לרון27/03/2014שלום נאוה
כתר זמני יכול להחזיק זמן רב במידה ונבנה כהלכה.
אך באם הרגשתך שיש בעיה, חובתך לפנות לרופא המטפל על מנת שיבדוק את השיניים והכתרים הזמניים.
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זמני בשן
נאוה27/03/2014ההרגשה שיש לי עכשיו כאילו השן מתפוררת האם זה תקין או לא ? או שכדאי לשאול את הרופאה אם לא כדאי לעשות כתר זמני מעבדתי מכיוון שיהיו עוד כמה חודשים טובים עד שיהיה כתר קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זמני בשן - תגובה
ד``ר אבידן לרון27/03/2014שלום נאוה
תפני לרופאה עם הבעיה והיא אמורה לפתור אותה.
לא צריך לתת לה עצות. גם כתר הנעשה במרפאה יכול למלא את תפקידו
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבקעה מאולצתקרן22/03/2014
שלום, האם ניתן לבצע הבקעה מאולצת לשן טוחנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבקעה מאולצת - תגובה
ד``ר אבידן לרון24/03/2014שלום קרן
קשה אך באופן עקרוני ניתן,
רצוי להתיעץ עם מומחה ליישור שיניים
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמני בשןשירה22/03/2014
שלום לכם אשמח לעזרה . יש לי כתר זמני בפה שנעשה במרפאה כבר חודשיים , התחלנו כבר במדידות לכתר קבוע , ועכשיו עשו לי עוד צילומים להמשך טיפול ונתגלה שאי אפשר להמשיך חייבים ניתוח הארכת כותרת כמעט בטוח אדע סופית אחרי שאהיה אצל מומחה החניכיים אבל רוב הסיכויים שיהיה כך , ועד שיעשו את הניתוח וההחלמה ייקח זמן מה לפי דעתי איזה עוד חודשיים -שלושה זאת אומרת שאהיה לפחות 4-5 חודשים עם כתר זמני שמבוצע במרפאה האם זה בסדר או יכול להיות סכנה או תסבוכת בגלל שזה כל כך הרבה זמן , ואם כן מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני בשן - תגובה
ד``ר אבידן לרון24/03/2014שלום שירה
אם הכתר הזמני מדויק וטוב, אזי אין בעיה
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה יצוק בשןאוסנת22/03/2014
רציתי תוך כמה זמן מבנה יצוק חוזר למרפאה אחרי שהרופא לקח את המידות ועד שהמבנה חוזר למרפאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה יצוק בשן - תגובה
ד``ר אבידן לרון24/03/2014שלום דודי
זה עניין טכני של המעבדה, יכול לחזור תוך יום, כמובן בתלות בעבודות האחרות שהטכנאי אמור לבצע
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת בשןיערה20/03/2014
שלום אני כנראה אצטרך ניתוח הארכת כותרת אם אפשר הסבר על הפרצדורה מה עושים איך הולך התהליך , וגם אח"כ האם צפויים כאבים כלומר יוכל לתפקד כרגיל או שיכול להיות כאבים חזקים שלא יכולים לתפקד ואם כן כמה ימים מתאוששים , וגם אחרי כמה זמן חוזרים להמשך הטיפול של המדידות לכתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת בשן - תגובה
ד``ר אבידן לרון24/03/2014שלום יערה
אני חושב שרצוי שתפני את השאלות הללו לרופא שאמור לעשות לך את הטיפול.
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת כותרת בשן
שירה24/03/2014אשאל פשוט עד התור של המומחה לחניכיים יש לי רק בעוד חודש , ורוצה בינתיים פשוט הסבר באופן כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת כותרת בשן - תגובה
ד``ר אבידן לרון25/03/2014הי שירה
אני עדיין חושב שהרופא המטפל שלך צריך להסביר לך לאיזו פרוצדורה הוא מפנה אותך למומחה לחניכיים אך אסביר לך בקצרה,
הארכת כותרת היא פרוצדורה כירורגית בה חושפים את שולי השן, ע"י הורדת חניכיים ועצם לעיתים וזאת בד"כ, כאשר השוליים הם עמוקים מתחת לחניכיים והכתר שאמור לחבוק אותם עלול לרדת עמוק מדי מתחת לחניכיים.
לגבי התגובה לאחר הטיפול, זה תלוי במידת החיתוך וכמובן במיומנותו של הרופא, זה כבר אינדבידואלי ואת זאת תצטרכי להפנות לצוות הרפואי שמטפל בך,
בכל מקרה הצלחה רבה ובריאות
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשדודי17/03/2014
שלום, ברצוני לבצע כתרים על גבי שיניים שעברו טיפולי שורש, קיבלתי מספר חוות דעת בנושא מרופאים שונים, רובם אמור שאין צורך שחידוש טיפול שורש, אבל מקצתם אמרו שאין לדעת אלא בעת פתיחת טיפול השורש ובדיקה ישירה, השאלה שלי היא: האם יכול להיות שרופא יבצע כתר ללא שחזור טיפול שורש למרות שהשן צריכה לעבור טיפול שורש חוזר או להפך? מה הנזקים שיכולים להגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר אבידן לרון18/03/2014שלום דודי,
באופן כללי, אם טיפול השורש נראה תקין מבחינה רנטגנית, לא נראית שום פתולוגיה בשן, והשן אינה רגישה, סביר להניח שאין צורך בחידוש של טיפול השורש.
כמובן שיש לשקול את המקרה שלך לגופו על פי הצילומים.
באם אתה מקבל חוות דעת סותרות, אני ממליץ לך לקבל חוות דעת ממומחה לטיפול שורש שיוכל להמליץ לך מה לעשות, אוללא לעשות.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)