מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודת חן אדומה או בליטה רנדומליתשי31/08/2021
שלום ,
יש לי בליטה כבר המון זמן האפ זה נראה כנקודת חן אדומה ?
או לחילופין סרח עור אציין שאני חושב שקצת שרטתי אותה ישנו דימום קל אשמח לחוות דעת בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סוגים שונים של נגעי עור וצריך איבחון
פרופ` חיים ראובני04/09/2021יש סוגים שונים של נגעי עור .. לאבחון נכון צריך בדיקת רופא עור עם דרמטוסקופ.
צילום יכול הטעות .. בקלות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור בציפורןירדן26/08/2021
שלום
איבחנתי בפס שחור דק לרוחב האגודל ביד שמאל. האם עליי לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סוגים שונים של נגעי עור צריך איבחון
פרופ` חיים ראובני04/09/2021יש סוגים שונים של נגעי עור .. לאבחון נכון צריך בדיקת רופא עור עם דרמטוסקופ.
צילום יכול הטעות .. בקלות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע שונה ליד פתח של השתן על איבר המיןיש26/08/2021
יש לי את הדבר הזה שצירפתי בתמונה, אני חושב שיש לי את זה כבר שנים, זה מצריך בדיקה או להתעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סוגים שונים של נגעי עור וצריך איבחון
צילום יכול הטעות .. בקלות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת באיזור הקרקפת ליד העורףמשה משה26/08/2021
יצאה לי לאחרונה סוג של יבלת באיזור הקרקפת קרוב לעורף. צילמתי ושלחתי לרופאת עור שהחזירה תגובה שכנראה מדובר בפפילומה. לצערי במסגרת השירות לא ניתן להגיב לרופאה בשאלות המשך אז פונה לפה.
כל החומרים ברשת לא מדברים על יבלות באיזור הראש כתסמין של פפילומה, אלא על יבלות באיזור איבר המין. האם יכול להיות מצב שהרופאה טעתה, לא הבינה שמדובר בקרקפת?
מה לעשות אם לא? אין צורך בבדיקה דחופה? להתנזר מיחסי מין?
הרופאה השאירה רק מרשם למשחה בלי הנחיול נוספות, למרות שהבנתי שזה עלול להיות מאוד מסוכן אם אכן זו פפילומה.
תודה מראש לעוזרים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סוגים שונים של נגעי עור וצריך איבחון
פרופ` חיים ראובני04/09/2021סביר שאתה טועה ..
יש סוגים שונים של נגעי עור .. לאבחון נכון צריך בדיקת רופא עור עם דרמטוסקופ.
צילום יכול הטעות .. בקלות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגים שונים של נגעי עור וצריך איבחון
צילום יכול הטעות .. בקלות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים בעור שהולכים וגדליםמיכאלה25/08/2021
בחודש וחצי האחרונים התחילו לצאת לי פצעים בעור. הם נראים כמו עקיצה אבל אז הם הולכים וגדלים זה התחיל באחד ועכשיו כבר הגעתי ל15 פצעים כאלה ברגליים ובידיים. אודה לסיוע ובכיוון. כרגע אני לא מקבלת טיפול רפואי לזה
צילום יכול הטעות .. בקלות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה על העור- מה לעשות?בן25/08/2021
היי, לאמא שלי הופיע פתאום נקודה על היד די גדולה. הצבע שלה לא חום אלא כמו אדום כהה כזה צירפתי תמונה, מה זה יכול להיות? ייתכן שזה משהו מסוכן? הנקודה שטוחה לגמרי ולא מורגשת במגע
צילום יכול הטעות .. בקלות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בקרקפת ואי נוחותתומר24/08/2021
בימים האחרונים עקצוץ, אי נוחות במגע עם השיער בקרקפת. התחושה רק במרכז הקרקפת ולא בצידי ולא באחורי הראש. ללא גרד, ללא שקשקת, ללא פצעים. יש אדמומיות קלה על גבי הקרקפת באזורים מסוימים (המציקים) אך לא על כל הקרקפת. אין אדמומיות בצידי הראש ומאחור. לא משתמש בתכשירי שיער. אני חולה קורונה מזה 6 ימים, היו ימים שהזעתי הרבה גם בראש. אין לי תופעה זהה ביתר הגוף. אודה לחוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות וסביר שזו רגישות או סיבריאה
פרופ` חיים ראובני04/09/2021סביר שזו רגישות או סיבריאה ... ויש לטפל דרך רופא עור או משפחה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא בקשר לטיפולדני24/08/2021
שלום ,האם אתה עושה טיפול לייזר בעור?
במקרה שלי טיפול לייזר להסרה של אדמומיות שנוצרה כתוצאה של התרחבות כלי דם במצח בפנים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילי, לא עושה טיפול בלייזר
פרופ` חיים ראובני04/09/2021שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כווית שמש נרחבת אצל פעוט בן שנה וחצינועה24/08/2021
שלום רב,
הסבא לקח בספונטניות את הבן שנה וחצי שלי לים. הספונטניות הביאה למצב שהבן שלי שהה בים כ-3 שעות (בשעות החמות) ללא קרם הגנה ובלי בגד ים (כלומר - ערום). הוא חזר הביתה שרוף כולו בכל הגוף וכמובן שכואב לו. לא נראו עד כה שלפוחיות, למעו קילוף אחד באף שנוצר (יתכן שמשלפוחית).
אני בדרך כלל אמא "קולית" אבל הפעם אני מודה שאני קצת בחרדה בנוגע לחשיפה הזאת. מפחדת שאולי נוצר נזק משמעותי.
האם יש סיבה לדאגה?
או שמתופעה חד פעמית אני יכולה להיות רגועה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כויית שמש ויכול להירגע לגמרי
פרופ` חיים ראובני04/09/2021כפי שעניתי יכולה להירגע. לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כווית שמש נרחבת אצל פעוט בן שנה וחצינועה24/08/2021
שלום רב,
הסבא לקח בספונטניות את הבן שנה וחצי שלי לים. הספונטניות הביאה למצב שהבן שלי שהה בים כ-3 שעות (בשעות החמות) ללא קרם הגנה ובלי בגד ים (כלומר - ערום). הוא חזר הביתה שרוף כולו בכל הגוף וכמובן שכואב לו. לא נראו עד כה שלפוחיות, למעו קילוף אחד באף שנוצר (יתכן שמשלפוחית).
אני בדרך כלל אמא "קולית" אבל הפעם אני מודה שאני קצת בחרדה בנוגע לחשיפה הזאת. מפחדת שאולי נוצר נזק משמעותי.
האם יש סיבה לדאגה?
או שמתופעה חד פעמית אני יכולה להיות רגועה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כווית שמש וזו חשיפה חד פעמית ברמה זו
פרופ` חיים ראובני04/09/2021חשיפה חד פעמית ברמה הזו .. בדר"כ איננה מלווה בסיכון .. בעיקר עם ממשיכים לשמור ולהגן על העור מפני השמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרונקלים לילדה בת 4חגית23/08/2021
הבת שלי בת 4 עוד מעט ,סובלת מזה זמן מה מפצעים כמו בתמונה, פרונקלים שלעיתים גודלים לפצעים גדולים יותר . . שבאים והולכים.מופעים בישבן , ירכיים אפילו בבטן ובגב. אם הפצע גדל אז מורחת לה משחה אנטיביוטית עם סטרואידים - בטא קורטן g לעזור הניקוז המוגלה . בנתיים זה לא עובר . כל פעם צץ פצע במקום אחר.
רוצה להוסיף , לא יודעת אם יש קשר , שהיא מתלוננת על כאבי בטן לעיתים קרובות שבאים וחולפים מייד .
אוסיף שגם בעלי ואני סובלים מפצעים אלו . בבקשה עזרתכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
פרופ` חיים ראובני04/09/2021ממליץ לקחת תרבית לכולם , כולל מהאף, אצל רופא המשפחה .. ולהתחיל טיפול אנטיביוטי לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב וגירוד באחורי האוזןישי23/08/2021
שלום, אני בחול, יש לי כאב מגרד מאחורי האוזן, ליד החיבור העליון של האוזן לראש, מצרף תמונה, מה זה ומה הטיפול הנכון לידיעתך? רופא הביא לי מינוציקלין כשזה היה קטן ולא לקחתי אבל עכשיו זה התפשט יותר. יש לי גם משחת ניזורל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב וגירוד...
פרופ` חיים ראובני04/09/2021ממליץ על משחה שמכילה סטרואיד מקומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים ברגליים בצבע אדום/ ורודל.א.23/08/2021
הי. מזה כחודש ימים הופיעו לי כתמים אדומים/חומים ברגליים בעיקר מתחת לברכיים עד העקב , במיוחד מאחורי הרגל. עשיתי בדיקות לכרישת דם והן תקינות. יש לכם אפשרות לעזור לי למה הן הופיעו ואיך ניתן לטפל?
תודה ענקית
ל.א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומים מטעים, פני לאבחון מסודר
פרופ` חיים ראובני23/08/2021צילומים מטעים...
אנא פני לאבחון מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי וקילופי עור על אצבעות הידייםאיתי21/08/2021
שלום רב,
הופיעו לי מעין פריחה וקילוף ביד בשעות הבוקר אתמול, כאשר לילה לפני כן לא ניתן היה לראות כמעט דבר חריג. יש לציין כי היד גירדה לי מעט בשבועיים האחרונים אך לא ראיתי עליה סימנים כלשהם.
מצורפת תמונה. אשמח לקבל השערה במה בדיוק מדובר ומה עלי לעשות.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי קילוף עור וסבירות לרגישות מקומית
פרופ` חיים ראובני23/08/2021סביר שמדובר ברגישות מקומית.. פנה לאבחון וטיפול ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה ליד הכתף שאני לא בטוח לגביהבני21/08/2021
שלום,
אני לא בטוח לגבי השומה הבאה וכרגע אני לא בארץ ואין לי כל כך יכולת להבדק.
מה דעתכם?
תודה
בני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה בלי בדיקת דרמטוסקופ
פרופ` חיים ראובני23/08/2021בלי בדיקת דרמטוסקופ לא ניתן לאבחן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpeg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)