מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים בקרקפת לאחר השתלת שיערNetanel Mevorach KALFA14/01/2022
שלום רב,
לפני כשנה עשיתי השתלת שיער בטוריקה עם הזמן נוצר לי פצעים כמו קילופים ובשנה האחרונה המצב ממש החמיר הלכתי לרופא עור הביא לי משחה אנטיביוטיקה וכדורים אבל זה לא עזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוך לאחר השתלת שיער
פרופ` חיים ראובני18/01/2022פנה אליהם לייעוץ.. בבקשה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפטרת-מה לעשות?גל13/01/2022
שלום, אני אשמח לעצה מה לעשות כי אני כבר מרגישה מיואשת ולא יודעת על מי לסמוך. הייתי אצל רופאת עור בגלל פטרת בציפורן ברגל והיא אמרה שיש אפשרות למשחה/כדורים, הבנתי כי היא מסתייגת מהכדורים בגלל הסיכון הכרוך בהם.
הייתי באותה דעה גם אבל המצב החמיר ומדי פעם אני חשה בכאבים והאזור נהיה אדום מאד. לכן התחלתי להתלבט בנושא. שאלתי באחד הפורמים מה כדאי לעשות וקיבלתי תשובה שלקחת את הכדורים.
אז פניתי שוב לרופא עור והוא אמר לי לא לוקחת אותם בטענה ש"למה לך לקחת סיכון איתם ואם תהיה אלרגית? לא כדאי להגיע לבי"ח בקורונה" והמליץ לא לקחת את הכדורים האלה כל עוד יש קורונה. אמרתי לו שקורונה זה זה יכול להיות עוד שנים. הוא אמר שהוא לא ממליץ לקחת אותם.
הוא אמר שירשום לי רק טיפול למשהו שירגיע את הדלקת שנוצרה מזה. שאלתי אם כדאי לנסות את המשחה והוא אמר שהיא לא תעזור.
אני לא יודעת מה בדיוק התשובה הזו. אבל עכשיו אני באמת מרגישה שאני כבר לא יודעת מה לעשות. הבנתי שכנראה אני אאלץ להישאר ככה כמו שזה ושאין לי באמת מה לעשות. אני לא רוצה שזה יחמיר אבל גם יותר שומעת התנגדויות לכדורים האלה וכבר התייאשתי וויתרתי ללכת לעוד רופא עור. אני כבר לא רואה טעם. האם יש פיתרון אחר? אמרו לי על emtrix nail. הבעייה שהמשחה הזו ממש יקרה (ולכן עד עכשיו לא קניתי) והבנתי שגם אין סיכוי שהיא תעזור, אז ויתרתי. יש משהו אחר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לבצע תרבית לפטריות ורק אז לטפל בכדורים
פרופ` חיים ראובני18/01/2022א. צריך לבצע תרבית לפטריות.. ורק אז לטפל בכדורים
סה"כ הכדורים יעילים ( כ70-80% הצלחה ).. במעקב אחרי תפקודי כבד לא מסוכנים,
לדעתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מתפשטים בידייםביאנה12/01/2022
היי, סבא שלי סובל כבר כמה חודשים מפצעים בידיים לאחר שאושפז בבית חולים. היה אצל כמה רופאים אמרו אולי נדבק בחיידק מהבית חולים,אולי אקזמה,לא ידעו לתת אבחנה, אמרו לו לשים משחת פלאמנל ג'ל,בטאקורטן קרם,אלוקום קרם, אך זה לא עוזר.אפלומיצין מעט עזר
מה ניתן לעשות? סבא סוכרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים שלא נרפים דחוף למיון
פרופ` חיים ראובני18/01/2022דחוף למיון. לשקול אשפוז במחלקת עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקרוביוזיס ליפודיקה ללא אישפוז
ביאנה18/01/2022תודה על המענה,הוא היה במחלקת עור בהעמק לקחו ביופסיה ורשמו כנראה נקרוביוזיס ליפןידיקה, לא אישפזו אותו.אמרו רק לשים פלאמנל פורטה, ממה שקראתי באינטרנט אין כל כך טיפול לזה לצערי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חשודה ילדה בת 7אלי10/01/2022
שלום
ילדה בת 7 נקודת חן בקרקפת. שינתה את הצבע שלה. רואים גבול חום ובפנים בהיר. רופא עור בקהילה המליץ כרגע רק מעקב למרות השינוי צבע. אני חוששת ואשמח לעוד חוות דעת שחלילה בגלל שהיא קטנה ולא רוצים "למהר" לניתוח ולבדיקה ובסוף זמן יקר מתבזבז.
האם יש צורך להגיע לעוד חוות דעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן יש צורך להגיע לחוות דעת
פרופ` חיים ראובני18/01/2022אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפולנ.נ09/01/2022
חיים שלום
יש לי פצעים ברגלים
האם יש טיפול ? הפצעים נמצאים בעיקר בעונת הקיץ
מצ"ב תמונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים ברגליים תבדוק בזמן אמת ע"י רופא עור לאבחון
פרופ` חיים ראובני18/01/2022צילום לא מספק
תבדק בזמן "אמת" ע"י רופא עור לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיעראלה ספקטור05/01/2022
שלום,
אני בת 52. לוקחת טיפול הורמונלי כשנה וחצי (גלולות אביאנה ) . סובלת מנשירה. לתחושתי אולי קשור לעניין הורמונלי.
מה צריכה לעשות כדי למנוע נשירה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער יש להיבדק ולבצע בדיקות דם כלליות
פרופ` חיים ראובני18/01/2022א. להבדק..
ב. לבצע בדיקות דם כלליות ע"י רופא משפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בקרקפת אצל הבן שליקרן31/12/2021
ראיתי בקרקפת של בני נגע לא ברור.
לא מצאתי משהו דומה בתמונות בגוגל.
מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לפנות לרופא עור לאבחון
פרופ` חיים ראובני18/01/2022נא לפנות לרופא עור לאבחון. צילום לא מספיק לאבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לידיים לעור יבש ללא שמןיוסי29/12/2021
יש משחה לעור יבש לידיים שלא משאירה עור שמנוני? ניסיתי כבר כמה ואחרי כמה דקות חייב לשטוף ידיים עם סבון כי הכל מלא שמן .. יש כזה דבר שיעזור אחת ולתמיד ולא אצטרך כל הזמן לשטוף עם סבון? ניסיתי לקטין של דוקטור פישר וגם דרמסילק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבור טיפול בקרמים לא משחות
פרופ` חיים ראובני18/01/2022פשוט: עבור לטיפול בקרמים לא משחות .. כמו דרמקול .. אקוהה קרם .. וכו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהםאנונימי26/12/2021
יש לי פצעונים כתוצאה מגילוח כיצד אני יכול להיפתר מהם
נכון לעכשיו הפסקתי להתגלח ומצאתי תחליפים עדיפים
אך מה יש לעשות לגבי הפצעונים
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים .. פנה לרופא עור לאבחון ..וטיפול
פרופ` חיים ראובני18/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפאאורן26/12/2021
שלום
לפני 3 שבועות הפלסטיקאי הוריד לי שומה קטנה [קוטר ראש גפרור בערך] ביד.
עד היום הפצע אדום סגול.
בעבר הורידו לי שומות ותוך 10 ימים כבר לא ראו כלום.
מה אתה מציע?
האם משחת בטאקורטן יכולה להזיק? להועיל?
אולי בפנטן פלוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שמסרב להתרפא לחזור לרופא שלך
פרופ` חיים ראובני18/01/2022חזור לרופא שלך .. להערכה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזןיסמין21/12/2021
שלום רב. מזה שנים רבות אני סובלת מאבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן. תמיד אני מגיעה לרופא עור שפותח לי אותם מנקז ונותן אנטיביוטיקה. יש משהו לעשות שזה לא יקרה יותר??? מדוע זה קורה כל פעם מחדש. לפחות 30 פעם כבר ניקזו לי. חייבת לציין שמעולם לא היו לי פצעים בפנים אצלי תמיד הריכוז הוא ליד האוזניים ( לפעמים בתוך האוזן) אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים ליד האוזן מומלץ לשנות רופא ולקבל חוות דעת נוספת
פרופ` חיים ראובני18/01/2022ממליץ לשנות רופא .. ולקבל חוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציהמירה18/12/2021
שלום,
ביתי נולדה עם מספר כתמי פיגמנטציה חומים על העור שהבחנו בהם בגיל חודשיים.
היא נבדקה ע"י 2 רופאי עור בכירים ומומחים בילדים, נוירולוג, רופאת ילדים ורופא עיניים יותר מפעם אחת אצל כל רופא, שקבעו חד משמעית שזה לא נוירופיברומטוזיס.
זה היפר פיגמנטציה בלבד ואין סכנה או צורך לעקוב אחרי הכתמים.
התפתחות הילדה תקינה לחלוטין. אפילו מעל לסטנדרט.
אין כל סימן מעבר לכתמים.
האם הגיוני שיוצאים עם הגיל כתמי פיגמנטציה נוספים?
יוצא שאני רואה כתם (מאוד חלש) על הגב למשל.
לפעמים הם ברורים יותר ולפעמים פחות.
אולי בגלל חשיפה לשמש. אולי בכלל מכה על העור...
רופאים צוחקים עלי כשאני באה ואומרים שהילדה בריאה לגמרי.
שאלתי הפשוטה - האם יתכן שיוצאים עוד כתמי פיגמנטציה קלים עם הגיל?
זה סביר בגיל חמש?
תודה,
אמא דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי פגמנטציה תסמכי על הרופאים שלך
פרופ` חיים ראובני18/01/2022תסמכח עלהרופאים שלך ..
אם לא פני לרופא עור ילדים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקרפת מגרדת עם פצעיםתמרה18/12/2021
שלום יש לי שבוע גירוד עז
כולל פצעים בקרקפת קבלתי שמפו טיפולי כולל עגספור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרקפת מגרדת לפנות לרופא לאבחון וטיפול מותאם
פרופ` חיים ראובני18/01/2022פני לרופא לאבחון .. וטיפול מותאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפטרייה בעור חוזרת?רפאל15/12/2021
שלום,
לפני כחודשיים פניתי לרופא עור עקב אדמומית נקודתית במרכז החזה שלוותה בגירוי קל.
הרופא רשם לי קומאגיס, טען שמדובר כנראה בפטריה.
לאחר שבועיים של שימוש במשחה אכן התופעה חלפה.
אך כעת, כחודש לאחר סיום השימוש במשחה, זה נראה שבאותו אזור מתחילה שוב להתפתח אותה אדמומיות.
האם זה נפוץ שפטריה חוזרת? ואם כן, האם מומלץ להשתמש שוב בקומאגיס שעדיין נשאר לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת תנסה ואם לא יעבור אז תשנה טיפול
פרופ` חיים ראובני18/01/2022תנסה ..
אם לא יעבור שנה טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Dissecting cellulitisשלום כהן14/12/2021
היי,
אובחנתי כעת עם Dissecting cellulitis.
הרופא הפנה אותי לבית חולים להמשך טיפול ונתן לי אנטיביוטיקה לחודשיים.
אבל לא נידב לי יותר מדי מידע לגבי מה זה אומר בעצם המחלה הזאת, מה השלכותיה העתידיות וכו'.
אשמח לקצת אור..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Dissecting cellulitis
פרופ` חיים ראובני18/01/2022הי ,הכל בגוגל..
Dissecting cellulitis of the scalp (DCS), also known as perifolliculitis capitis abscedens et suffodiens or Hoffman disease, is a chronic inflammatory disorder of the scalp characterized by boggy, suppurative nodules that are often associated with patchy hair loss* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)