מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנקודה עגולה סימטרית ללא סימטריתנילי07/11/2021
שלום רב,
ילדתי שלי בת חמש וחצי היא נולדה עם נקודת חן עגולה וסימטרית ולאחרונה היא כבר מופשטת יותר כבר אינה סימטרית, האם יש סיבה לדאגה?
שולחת תמונה,
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה תיאור הבעיה איננו מספק
פרופ` חיים ראובני01/12/20211. הי תיאור הבעייה איננו מספק.
2. וגם, אבחון בהסתמך על צילום יכול להיות מוטעה..
3. מציע להבדק ע"י רופא עור או משפחה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת ציפורן הבוהן מה עושיםשרית צורי06/11/2021
שלום רב,
ציפורן הבוהן בכף רגלי נסדקה לפני כשלושה חודשים ולפני מספר ימים נפלה כמעט כולה.
יש מעט אי נוחות. איך עלי לנהוג? האם ניתן לנעול נעל סגורה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתנהג כרגיל ונעליים לא לוחצות וסבלנות
פרופ` חיים ראובני01/12/2021פשוט: להתנהג רגיל .. נעליים לא לוחצות .. וסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימפיטיגו וטיפול במשחהעדי06/11/2021
בוקר טוב. לפני 3 חודשים לבת שלי בת ה4 היו בערך 8 -10 פצעי אימפיטיגו וקיבלה משחת פוסיקורט. מרחנו 10 ימים פעמיים ביום והכל חלף. לפני כמה ימים הופיע שוב פצע קטן ביד והיום 1 נוסף לידו.
1. האם ניתן למרוח את המשחה?
2.האם פוסיקורט היא אכן המשחה המתאימה?
3. קראתי שהיא מכילה סטרואידים-מדוע יש צורך בסטרואיד?
4. האם יש סכנה בשימוש חוזר כמה ימים אחרי שלפני 3 חודשים סיימנו טיפול של 10 ימים? תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימפטיגו ממליץ לשקול טיפול
פרופ` חיים ראובני01/12/2021ממליץ לשקול טיפול פומי באנטיביטיקה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין פטריה בצווארגילעד05/11/2021
יש לי כמו כתם אדומומי עם מעין נקודה לבנה. מזה כמה חודשים ללא גירוד או הפרעה אודה לייעוץ.
איך אפשר לשמוע מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעין פטריה תיאור הבעיה איננו מספק
3. מציע להבדק ע"י רופא עור או משפחה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהתפרצות אוקטיקריה בידיים וברגלייםאני03/11/2021
שלום רב
לבתי (בת 22) התפרצה אורטיקריה בידיים וברגליים. השילוב של מריחת טרידרם קרם ונטילת טלפסט 180 ממש מקלות על הפריחה ואף העלימו אותה לכמה ימים. לאחר שסיימה את הזמן שהרופא התווה לה למרוח את הקרם, התפרצה שוב הפריחה. האם יש אפשרות להמשיך ולמרוח טרידרם קרם ימים נוספים? מה ההגבלות עם הקרם ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאור הבעיה איננו מספק ומעלה ספק באבחנה
פרופ` חיים ראובני01/12/20211. הי תיאור הבעייה איננו מספק. ומעלה ספק באבחנה
2. מציע להבדק ע"י רופא עור או משפחה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה? אורטוקריה?מירב03/11/2021
שלום רב
ביום ראשון בבוקר ביתי בת השנתיים התעוררה עם סימנים אדומים כמו עקיצות בחלק מחלקי הגוף. נראה כמו פריחה או אלרגיה ( פעם שניה שזה קורה לה ) .
היינו אצל רופא ילדים שאמר שנעשה רשימה של כלכלת מזון מהיום שחלף כי מסתמן שזה אלרגיה לאחד מהמאכלים שאכלה (לא אכלה כלום חדש מלבד כיפלי) נתן מרשם לפנסטיל ואמר שנהיה במעקב. אתמול רופא נוסף ראה אותה ולעומת הרופא הקודם מיד אמר שזה אורטיקריה . היום יום רביעי ואיני מבחינה במגמת שיפור שכן חלק מהאדמומיות הפכו לשפחויות ונפרסו לעוד חלקים בגוף כולל הפנים . בבקרים לאחר השינה אני מזהה את ההחמרה שכנראה חלה במהלך הלילה .
קבענו תור לרופא עור וארגולוג אבל עד אז ....
אשמח לקבל מענה -
במה מדובר לדעתך?
מדוע זה קורה ?
איך ניתן לטפל ביעילות מלבד פנסטיל וכמה זמן זה עתיד להמשך?
מצב תמונות.
תודה רבה ד"ר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאור הבעיה איננו מספק ואבחון בהסתמך על צילום
3. מציע להבדק ע"י רופא עור או משפחה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה? אורטוקריה?מירב03/11/2021
שלום רב
ביום ראשון בבוקר ביתי בת השנתיים התעוררה עם סימנים אדומים כמו עקיצות בחלק מחלקי הגוף. נראה כמו פריחה או אלרגיה ( פעם שניה שזה קורה לה ) .
היינו אצל רופא ילדים שאמר שנעשה רשימה של כלכלת מזון מהיום שחלף כי מסתמן שזה אלרגיה לאחד מהמאכלים שאכלה (לא אכלה כלום חדש מלבד כיפלי) נתן מרשם לפנסטיל ואמר שנהיה במעקב. אתמול רופא נוסף ראה אותה ולעומת הרופא הקודם מיד אמר שזה אורטיקריה . היום יום רביעי ואיני מבחינה במגמת שיפור שכן חלק מהאדמומיות הפכו לשפחויות ונפרסו לעוד חלקים בגוף כולל הפנים . בבקרים לאחר השינה אני מזהה את ההחמרה שכנראה חלה במהלך הלילה .
קבענו תור לרופא עור וארגולוג אבל עד אז ....
אשמח לקבל מענה -
במה מדובר לדעתך?
מדוע זה קורה ?
איך ניתן לטפל ביעילות מלבד פנסטיל וכמה זמן זה עתיד להמשך?
תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלגיה ? אורטיקריה ?
פרופ` חיים ראובני12/12/20212 האבחנות חופפות .. כך גם הסיבות ..
אנא פני לרופע עור לייעוץ ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 ללא שיער ויובש לבן על הקרקפתדקלה שורץ תמיר01/11/2021
שלום רב,
בתי בת 3 והשיער לא צומח לה. יש לה גם מאין יובש לבן על הקרקפת. בבדיקת דם נמצא מחסור בויטמין d , אני נותנת לה ויטמין מחודש מאי אך עדיין יש שיפור. מה ניתן לעשות?
תודה דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא שיער ותיאור הבעיה איננו מספק
2. וגם, האבחון המתואר חסר מידע משלים לאחר בירור ע"י רופא.
3. מציע להבדק ע"י רופא עור ילדים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיעה בכפות ידיים והאם לבצע ניתוח או שיחלוף מעצמומזי31/10/2021
שלום, בני בן ה 14 סובל מאוד מהזעה בכפות הידיים. יש לנו התלבטות קשה באם לבצע ניתוח. האם התופעה אמורה לעבור מעצמה בחלוף השנים? ואם כן באיזה גיל בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר ולפירוט פני למנתח להבהרה
פרופ` חיים ראובני01/12/2021השיקול לניתוח .. תלוי בוומרה .. ההשפעה על הילד .. איכות חייו וכו..
ההילטה שלכם .. מול הסיכונים ( לפירוט פני למנתח להבהרה )..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הזריקה שקיבלתי לעגבת עובדת?עידן29/10/2021
היי ,אני גבר כבן 29 ,לפני שמונה חודשים אובחנתי עם עגבת ,קיבלתי זריקת פניצילין,לאחר ששה חודשים עשיתי בדיקת דם חוזרת ואמרו לי שיש פחות אנטיגנים בדם ושאני עדיין בשלב הראשוני ,מה שמטריד אותי שהפצעים באיבר המין לא עוברים ויש תחושת אי נוחות תמידית שלפעמים גם עוברות לרגליים ,האם יכול להיות שהזריקה לא עבדה מאיזושהי סיבה? והאם יש טיפול אחר ? ותוך כמה זמן הזריקה אמורה להשפיע? והאם יש אלטרנטיבה אחרת? אנטיביוטיקה? חייב עזרה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניצילין בדרך כלל עובד וגש להערכה חוזרת
פרופ` חיים ראובני01/12/2021פניצילין בדר"כ עובד
לגבי שאר התלונות.. גש להערכה חוזרת ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקזמה בכפות הידיים יכולה להיגרם מפטריה בציפורן ברגליואב29/10/2021
שלום פרופסור,
האם אקזמה בכפות הידיים יכולה להיגרם כתוצאה מפטריה בציפורן כף הרגל? מבקש לציין כי אזור הבוהן ברגל אדום ומגורה
בנוסף - האם לזריקת סטרואידים יש תופעת לוואי של אקנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת סטרואידים אכן יכולה להחמיר פצעי אקנה
פרופ` חיים ראובני01/12/20211. זריקת סטרואידים אכן יכולה להחמיר פצעי אקנה
2. אין קשר הכרחי בין אאקזמה לזיהום פטרייתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים אדומים בבוהן ומה זה אומרשיר27/10/2021
לפני שבועים החלה הבוהן לשרוף מאד ואחכ הופיעו על הבוהן נגיחם אדומים מציקים ושורפים מקיפים את כל הבוהן והעצם הסמוך לה ומתחץ לבוהן לא עבר עם אף משחה כולל משחה אנטיביוטית.מה זה ולמי לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים אדומים תיאור הבעיה איננו מספק
פרופ` חיים ראובני01/12/2021הי תיאור הבעייה איננו מספק.
מציע להבדק ע"י רופא עור או משפחה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרופתיה מטורפת ונפיחות בבוהן
שיר01/12/2021לאחר הנגעים הבוהן נפוחה ואדומה וכאבים קשים באצבעות רגל ליד אורטופד כף רגל העריך שזה נראה כמו גאוט,לא שותה אלכוהול ולא אוכלת בשר מעולם אבל סוכרתית על תרופות,יחד עם זה החל התקף נוירופטי מטורף ובלילות כאבים זוועה בבוהן וקצות אצבעות מחכה לתור לראומטולוג עוד ארבעה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטיפול במורסה/אבצס בקרקפתאבי25/10/2021
שלום לאחרונה נוצר לי בקרקפת מעין גוש רגיש ונפוח ביקתרי אצל רופ כירורג שראה את המקום ואמר לי לשים סינטומיצין 3 פעמים ביום אני כבר אחרי כשבועיים טיפול במשחה פניתי לרופא עור מכיוון שהמשחה לא עזרה והראש התחיל להקריח לי באותה נקודה הרופא עור נתן לי בנוסף לסינטומיצין אנטיביוטיקה מינוציקלין 50מג פעמיים ביום והפנייה לכירורג פלסטי להסרת של המורסה השאלה שלי היא כזאת האם יש משחה מומלצת אולי עם סטרואידים לטיפול בבעיה זו במקום ניתוח אם כן אשמח לקבל את השם של המשחה כדי שאבקש מהרופא משפחה שיוציא לי מרשם אליה
אני מצרף תמונה של המקום תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס תיאור הבעיה איננו מספק
3. מציע להבדק ע"י רופא עור או משפחה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה פצעים רופא עוריעקב24/10/2021
פצעים מגרדים בכל הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים תיאור הבעיה איננו מספק
3. מציע להבדק ע"י רופא עור או משפחה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מולדת בכף רגל והאם זה תקיןאיילת24/10/2021
הבן שלי בן 11 נולד עם נקודת חן בכף רגלו. הנקודה גדלה עם גדילת כף הרגל אבל בצבע בהיר ייתר. כרגע יש את נקודת החן שהוא נולד איתה וסביבה מעין הילה בהירה יותר. גודל הנקודה בערך סנטימטר. היא גדלה בצורה סימטרית. מצב תמונות. זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע מלידה נא לפנות לרופא עור לבדיקה
פרופ` חיים ראובני24/10/2021אנא פני לרופא עור לבדיקה דרמטוסקופית .
הצילום איננו מספק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)