מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזומדחנה17/06/2014
שלום,
ידוע לכם אולי למה הפסיקו לייצר את המשחה איזומד?
השתמשתי בה שנה והיא עזרה לי מאוד, הייתי רוצה להמשיך כי נשארו לי כמה כתמים דהויים אבל בכל בתי המרקחת בהם ביקרתי נאמר לי כי הפסיקו לייצרה ואין במלאי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזומד - תגובה
ד''ר אכי פרידמן02/07/2014אין לי מידע מדוע הפסיקו לייצרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רציניתשושי15/06/2014
חברה שלי עלתה על זה שיש לי איזה כתם מלחיץ. על הפין יש פה קישור לתמונות. ואני ממש לחוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רצינית - תגובה
ד''ר אכי פרידמן02/07/2014אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- help!!! שוב הרפס! מה עושים?נעמי11/06/2014
שוב התפרץ לי ההרפס בשפה העליונה. זו העונה? מה גורם לכך? יש משהו שיעלים את זה בימים הקרובים? אני מתביישת לצאת מהבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה מעולה
ענת12/06/2014תחפשי בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
תגיעי לאתר של המטפל עם משחה ברמה עולמית להרפס.
יש לו גם טיפול פנימי ששותים אותו והוא תוקף את הוירוס
לרופא עור אין תרופות ל 99% ממחלות העור אל תצפני לכלום מהם.
ענת
למודת נסיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהניסיון שלי מציעה לך
דבורה12/06/2014קודם כל לא להחשף עכשיו לשמש, כי זה רק מגביר את ההרפס ומקשה עליו להעלם...
כשיוצא לי הרפס אני שמה על זה סיליצאה ליפ הרפס ג'ל, זה מייבש את הפצע יחסית מהר ולי אישית זה עזר יותר טוב מזובירקס.
ואל תהיי יותר מדי בלחץ מזה, בסוף זה עובר (מה גם שהבנתי שלחץ מוציא הרפס, אז עדיף להמנע בלי שום קשר :) )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לענת
אורית13/06/2014כבר חודשיים שאני משתמשת במשחה של רמי מור שענת המליצה
היה לי התקפים בתדירות גבוה ועכשיו שקט מוחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הרפס על השפתיים
רחל25/06/2014אני שמה חתיכת שום חתוך דק דק על המקום ,כדי שהשפה לא תתנפח.
מחליפה כל פעם חתיכה , וזה באמת גורם לשפתיים להישאר במצב הרגיל.
את הפצע אי אפשר למנוע ,אבל לפחות את הנפיחות...
לוקח שבועיים עד שזה עובר...
בהצלחה
רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב זה שורף, השום, תתכונני...זה עוב
רחל25/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לעונות
מלכה18/06/2014ענת ואורית, מה מכילה המשחה?
שרית תוכלי לפרט יותר לגבי הסיליצאה ליפ הרפס ג'ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיליציאה ליפ הרפס ג'ל
רעות20/06/2014מההיכרות שלי עם התכשיר הוא מכיל מינרל טהור שסופח את הנוזלים של הפצע בדרך טבעית , מייבש אותו במהירות ומקל משמעותית על הכאב בזמן ההחלמה. אני לא יודעת עם ניסית משחות , אבל יש כאלה שממש שורפות בזמן הטיפול שזה יכול להיות בלתי נסבל.
אפשר להשיג אותו בכל רשת פארם גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי25/06/2014נשמע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהhelp!!! שוב הרפס! מה עושים? - תגובה
ד''ר אכי פרידמן02/07/2014במידה והתדירות של ההתקפים הינה גבוהה מאוד ניתן ליטול טיפול מונע לתקופה מסוימת במטרה להפחית את תדירות ההתפרצויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בכל הגוף בעקבות פעילות גופניתHadar07/06/2014
הי:)
בזמן הליכה של למעלה מ-10 דקות, הליכה מהירה או ריצה, תמיד מתחיל לי באיזשהו שלב גירוד, המתחיל בדרך כלל ברגליים ובמותניים. נדמה שהגירוד נגרם כתוצאה מהרטט שנוצר באזורים אלה בגלל התנועה, בשילוב עם חום הגוף שעולה. אני מרגישה שהגוף פולט חום רב באותם רגעים. זה לא קורה לי במצבים אחרים של חום או בפעילות מאומצת אחרת כמו יוגה.
אם אני ממשיכה בפעילות, הגירוד הטורדני מתגבר ומתפשט לכל הגוף, עד כדי תחושה של גירוד בקנה הנשימה וקצת סחרחורת. הגירוד פוסק רק לאחר זמן מסוים של עצירה במקום.
יש לציין שאני בחורה בת 30, גובה ומשקל תקינים.
את התופעה אני חווה לפחות מסביבות גיל 18.
אשמח לקבל יעוץ, אילו בדיקות יש לעשות, כיצד עלי לפעול בזמן שהגירוד הטורדני מתחיל או אם מישהו מכיר את התופעה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר בהתנדבות
רונית07/06/2014לתופעה שלך קוראים אורטיקריה כולינרגית
גם לי יש אורטיקריה אבל לא מהסוג שלך אלא סוג רגיל קלאסי
שיש בו פריחות שבאות ונעלמות.
אני עשיתי מחקר ענקי על סוגי אורטיקריה ולכן אני מודעת לבעיה שלך.
בעיקרון המחלה תלווה אותך כל החיים ( הסוג הזה ) אלא אם כן יהיה לך מזל ותגיבי לטיפול שאני קבלתי אצל מטפל רמי מור - מומחה ברמה עולמית לבעיות האלה.
מרופא קונבציונלי אין סיכוי שתבריאי אי פעם.
תחפש בגוגל את האתר של רמי ,קל למצא אותו.
בהצלחה ומקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחות סטרואידים - תופעות לוואי לטוודני05/06/2014
שלום.
אומרים שמשחות סטרואידים יכולות לעשות את העור דק יותר.
במידה וזה קרה, אחרי שימוש של חודשים במשחות, מה קורה הלאה?
האם אחרי זמן מסויים ללא המשחות העור יחזור לעצמו (אומרים שהעור מתחדש פעם בחודש?)? או שזה נשאר ככה לכל החיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא עור סכנה לחולה נזק מסטרואידים
דני06/06/2014הנזק של משחות סטרואידיות שבהם העור נעשה דק נקרא אטרופיה של העור
תחפש בגוגל .
רופאי עור יסתירו ממך את העובדה הזו ויאמרו לך שזה הפיך אבל בתוך תוכם הם יודעים שזה גמור ובלתי הפיך.
זה נזק שקשה לתאר איך רפואה עלובה קונבציונלית גורמת אותו כל יום וכל השנה
רק בגלל שלרופא עור אין תרופות לשום מחלת עור והוא מסתובב עם תואר מומחה
שזה כמובן מומחה על הנייר בלי יכולת לרפא שום מחלת עור.
אתה עוד קורבן למרבה הצער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפה נפוחות ופצעים ויובש במפשעהשלום03/06/2014
שלום רב,
אני בן 27
כבר המון המון זמן יש לי יושב באשך השמאלי ,הייתי לפניי שנתיים אצל רופאה עור היא נתנה לי למרוח אקווזום אבל זה לא עוזר בכלל וככה אני חי כבר מלא זמן אני מתבייש שוב ללכת לרופאה או רופא . הייתה תקופה שזה נעלם ואז שוב זה חזר.
העניין הוא שעכשיו כבר כחודש בלוטות הלימפה באזור המשפעה קצת התנפחו כזה
והיובש התגבר ויש כאלה חתכים על השק השכים מצד שמאל וזה ממש שורף לפעמים ועכשיו גם נוצר לי כאילו כמו שפשפות כאלה בצדדים במפשעה וגם יצאו לי פצעים כאלה שהם לא חיצוניים כאלה פנימיים על השק השכים בצד שמאל כאלה גדולים שאחרי כמה ימים הם נעלמים ואז יוצאים יוצאים נוספים והם נעלמים. הם לא כואבים רק אם אני נוגע בהם כזה זה כואב. וכל האזור הזה כאילו מתקלף. אז אני מורח פנטן משחה כזאת שבדר"כ מורחים לתינוקות. זה משפיע זה עוזר לטובה אבל זה לא גורם להכל להעלם.
אני לא יודע מה לעזאזל יש לי שם ואני מתבייש ללכת לרופאה
אני ממש ממש מבקש שתגידו לי מה זה יכול להיות ומה הטיפול שיכול לעזור בכזה מצב.
אני יודע שתגידו לי תלך להיבדק עם המצב הקיים שוב אצל רופא\ת עור ומין אבל אני מתבייש כל כך :(
אני מבקש שפשוט תתנו לי את ההבחנה שלכם ממה שאני כותב כאן בצורה שהכי כללית כזאת שאני אדע מה כבר זה יכול להיות כי יש לי פחדים כבר .
ובהזדמנות זאת,אולי תמליצו לי על רופת עור טובה באמת ,כי הקודמת למרות שאמרו שהיא טובה עובדה שלא באמת עזרה לי ואני באמת לא יודע למי ללכת אם וכאשר יהיה לי אומץ ללכת ולשים את המבוכה בצד. (רופאת עור במרכז בבקשה אני זקוק להמלצתכם).
אפילו לכתוב את זה אני מובך כל כך.
תודה
יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצוב לי שאף אחד לא ענה לי
שלום19/06/2014אני עדיין באותה בעיה היא לא נפתרה
אני לא יודע לאיפה לפנות לכתוב את זה חשבתי שזה מקום מספיק טוב ואכותי בשביל להביע את בעייתי ולקבל תשובה באמת כנה וטובה.
למה לא מתייחסים אליי ? בבקשה ממכם אני לא מספר סיפורים וזה לא עובר לי .
בבקשה ממכם מי שרופא כאן ומבין אחד המומחים כאן בבקשה ממכם תעזרו לי
אני כל כך רציני אין לכם מושג ,זה הורס לי את כל איכות החיים ברמה שאין דברים כאלה
במיוחד כיום שזה חם בחוץ קשה לי עוד יותר כשחם ככה עם הבעיה הזאת שיש לי
פליזזזז
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקקקקקקקקק,
שושי19/06/2014צודקקקקקק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לא צודק למה את ממתין לתשובה לך ל
שושי19/06/2014לך לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימפה נפוחות ופצעים ויובש במפשעה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן02/07/2014לצערי ללא בדיקה ואבחון לא ניתן לסייע. ממליץ לך לגשת לרופא עור לקבלת טיפול הולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות של בלוטת הלימפהצחי01/06/2014
לפני כשנה החלה אצלי נפיחות במפשעה בצד ימין שהלכה והתגברה עד לכאבים חזקים, נבדקתי ע"י כירורג וכן נעשה אקו, ונשללה אפשרות של בקע. לפני מספר חודשים איבחן הרופא שאני סובל מפטרת הציפורניים ברגל ימין ושהנפיחות היא של בלוטת הלימפה הימנית והמליץ על 3 חודשים של טרבינאפין נגד הפטרת, הוא גם אמר שריפוי הפטרת יגרום להורדת הנפיחות בבלוטת הלימפה בצד ימין. סיימתי את הכדורים לפני כ-4 שבועות לאחר נטילה במשך 3 חודשים, הגדילה של הציפורן נראית בריאה כעת, וגם הנפיחות והרגישות של בלוטת הלימפה הימנית השתפרה אך לא נעלמה לגמרי, עדיין מעט נפוח ורגיש. מה לעשות כעת ? האם להמתין עוד זמן עד לירידת הנפיחות ? האם לוקח לנפיחות זמן רב כל כך לרדת ? האם לקחת עוד מהכדורים נגד הפטרת ? או אולי בכלל משהו נוסף אנטיביוטי ? אשמח לחוות דעת בבקשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות לימפה מעוררת חשד
מ03/06/2014ממליצה לך ללכת באופן דחוף לרופא משפחה ולבקש לעשות אולטסאונד לראות אם הבלוטה לא מחשידה. גושים ולימפות נפחות רצוי תמיד לבדוק בזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד לחוץאיתי01/06/2014
לפני שבוע וחצי בערך הבחנתי בפצעים מגרדים על האיבר מין בנוסף להם היה גם פצע יותר גדול על הכיפה
חלק מהפצעים היו פשוט פצעים מדממים כאלה שהתקלפו כאילו נפצעתי ועכשיו הם נסגרים וחלק מהר היו פצעים מגרדים גוון אדום לבן עם נקודה בקצה
הפצעים המגרדים הופיעו לי גם בידיים וגם ברגליים
אני לא יודע מה לעשות ומזה ?
צירפתי תמונה של הרגל עם הפצעים (אחד מהם נראה לא טוב כי גרדתי אותו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תגובה
איתי03/06/2014זה ממשיך להתפשט על הידיים והרגליים
הפצעי מופיעים כמו סתם עקיצה ורואים באמצע נקודה שחורה
אחרי כמה זמן הפצע נראה כאיללו הוא מתקלף בקצה שלו ומגליד בצורה כלשהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקע לבן מאחורי נקודת חןקרן28/05/2014
אני בת 39 נשואה +3 בריאה בד"כ.
לאחרונה אבחנתי שיש מאחורי נקודת חן קטנה בפנים הילה לבנה-כתם קטן קצת מוערך ובהיר- לבן.
מה המשמעות?
האם זה מסוכן?
האם יש לגשת דחוף לרופא עור? אילו בדיקות יש לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה חשובה
קרן28/05/2014הכתם הוא מסביב למקודת החן. בה לא שמתי לב לשינוי. הוא קטן ומוארך במקצת. לא עיגול מושלם.
תודה!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה חשובה - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר28/05/2014עליך לפנות בהקדם לרופא עור מומחה - בראש ובראשונה יש לבצע בדיקה קלינית יסודית. בתום הבדיקה תקבלי המלצות למעקב או ברור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת פיגמנטציה בכתם ויטיליגודן27/05/2014
שלום,
אני בחור (בן 31) שסובל מכתם ויטיליגו...זה התחיל בהיותי גיל 8 (מלחמת המפרץ)...והתפשט אט אט לכדי גדול של 2סמ על 2 סמ בערך ונעצר כך.
בשנתיים האחרונות החלו להופיע כתמים חומים בתוך האזור הנגוע בויטיליגו...נראה שכאילו הפיגמנטציה חזרה מאליה וללא שום טיפול רפואי.
זה יכול להיות דבר כזה? זה משהו שמוכר ברפואה הקונבנציונלית?
נ.ב.
אציין שעברתי טיפולים בתקופה שהכתם החל להתפשט שכמובן נפסקו לאחר תקופה מסוימת מכיון שלא היתה לכך השפעה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת פיגמנטציה בכתם ויטיליגו - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר27/05/2014התופעה אכן מוכרת , הפוגות ספונטניות קיימות גם במחלות עור אחרות. בד״כ הרה- פיגמנטציה (חזרת הצבע) מתחילה כנקודות קטנות סביב זקיקי שיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקת זוסטר שימוש בכלי גילוח משותמשה25/05/2014
בני בן 28 מתלונן בתקופה האחרונה על קשיי נשימה ולחצים בחזה.לאחרונה פרץ אצלי פצע צורב על גב היד ומשהו אמר לי שיתבן שזה וירוס זוסטר. האם יש חשש להדבקה בשימוש בסכיני גילוח שותף? וקראתי כי תופעות של קוצר נשימה ולחץ בחזה קשורות לעיתים לתופעות של זוסטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקת זוסטר שימוש בכלי גילוח משות - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר27/05/2014הרפס זוסטר מתאפיין בפריחה עורית טיפוסית מאוד שבד״כ קל לזהות. הגורם - הנגיף varicella zoster virus- מצוי בנוזל שבשלפוחיות מהן מורכבת הפריחה ועשוי להדביק באבעבועות רוח מי שלא חלה במחלה בילדותו. קוצר נשימה ולחץ בחזה הינם תסמינים בלתי ספציפיים הדורשים בהחלט ברור, אך אינם מעידים בפני עצמם על זיהום וירוס הוריצלה - זוסטר, במיוחד בהעדר תפרחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באשכיםאנונימי21/05/2014
שלום!
אני בן 23, בריא ופעיל גופנית, רווק (עדיין).
לפעמים לאחר זקפה ו/או גירוי מיני ממושכים ללא שפיכה, אני חש כאבים בחלק האחורי של האשכים.
ממה זה נגרם? האם זה מסוכן? האם חשוב להימנע מהמצב וכן להגיע לשפיכה? אני מסורתי, אז חשוב לי לדעת אם קיים צורך בריאותי או שאין סכנה בכך.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באשכים - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר27/05/2014שאלתך בתחום המומחיות של רופא אורולוג - פנה לבדיקה והסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן מוזר על הפיןעידן20/05/2014
שלום,
אני בן 26 ובריא בד"כ.
שמתי לב השבוע שיצא לי מין סימן חום כהה על הפין, לא מגרד/שורף או כל דבר אחר, נראה קצת כמו קילוף של פצע.
בשבוע שעבר קיימתי יחסי מין ללא קונדום.
האם יש קשר? ומה יכול להיות הסימן?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן מוזר על הפין - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר27/05/2014עדיין לא קיים תחליף לבדיקה קלינית ולצערי קשה רק על סמך תמונה לקבוע אבחנה. עליך לפנות לרופא עור / אורולוג מומחה להערכה וברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות בשפתייםאייל18/05/2014
שלום,
לאחרונה הופיעו לי נקודות לבנות על השפה העליונה, במיוחד בצידי הפה, לקראת האיזור בו נפגשות השפה העליונה והתחתונה.
הנקודות לא מגרדות ולא כואבות ולא יוצא מהן שום דבר אולם בכל זאת זה נראה מוזר ומטריד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות לבנות בשפתיים - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר27/05/2014כדי לאבחון את התופעה יש לבצע בדיקה יסודית - פנה למומחה בתחום פה ולסתות להערכה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס או אפטה?ענב14/05/2014
לפני יומיים היה לי אפטה בשפה העליונה בפנים הפה, דבר שהוא רגיל לחלוטין עבורי וקורה לי בערך פעם בחצי שנה. היום בבוקר חצי מהשפה העליונה שלי התנפחה ממש בצורה קלה. יש סיכוי שזה הרפס? אני די מפחדת כי אני נמצאת עם בן זוגי הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס או אפטה? - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר27/05/2014אבחון מצבך מדויק דורש בדיקה קלינית - גשי לרופא המשפחה להערכה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)