מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימן ברגל נפוח עם פסיםרותם06/06/2019
היי אשמח לעזרה להבין מה זה הסימן הזה שיש לי על הרגל, הוא קצת בולט ויש עליו פסים. יש לי עוד אחד כזה רק לא בולט ובלי פסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל
פרופ` חיים ראובני13/06/2019לא ניתן לאבחן ע"ס צילום..
פנה ליעוץ לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילופים בפנים לאחר שהייה בשמשאנונימית05/06/2019
היי, נשרפתי בפנים לאחר שהייה של כ 3 שעות בשמש ישירה ללא קרם הגנה. מובן לי שזאת טעות איומה וכמובן שלא תחזור שנית.
נשקפתי ממש בכל הגוף ובפנים. כרגע העור בפנים מתחיל להתקלף.. כבר ממש יש הבדלי צבעים, חלקים אדמדמים של עור וחלקים יותר ״שזופים״. רציתי לשאול האם מומלץ למרוח קרם לחות על הפנים שאיננו מיועד לעור הפנים ספציפית? האם באמת זה מזרז את ההחלמה? בנוסף, האם לאחר הקילופים בפנים הצבע יהיה אחיד? כי כמו שאמרתי כרגע יש חלקים בהירים וחלקים כהים.. ולא כל הפנים מתקלפות אלא רק 2/3 בערך.. 3/4...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כווית שמש
פרופ` חיים ראובני13/06/2019סבלנות.. הרבה קרם לחות.. להמנע משמש.. סיכוי סביר שהכל יסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור התחילת צמיחת הציפורןלי04/06/2019
שמתי לב שיש לי חור קטן באזור צמיחת הציפורן לא קיבלתי מכה מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור..
פרופ` חיים ראובני04/06/2019שאלה טובה..
צילום לא מאפשר אבחון..
פני לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בצפורנים של אצבעות הידייםנועה04/06/2019
שלום נכדתי בת 10 יש לה פטרת בצפרניים של הידיים לא עזר שום טיפול עד שהוחלט לתת לה טיפול בכדורים לא זוכרת את שם הכדור מניחה שדאתה יודע איזה האם יש סכנה בכדורים כאלה ומה הסיכוניים היא לוקחת כל יום חצי כדור
הרופא ילדים אמר שהכדור לא בריא והרואא עור אמר שזה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת..
פרופ` חיים ראובני04/06/2019לפני טיפול רצוי לעשות בדיקת תרבית לפטריות .. לא כל עכירות בצפרניים = פטרת ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדמדם במצח (רחב, בין הגבות)נעמה03/06/2019
היי, לביתי בת 4.5 יש כתם במצח מאז שנולדה(כתם אדמדם שטוח שנקרא גם" נשיקת מלאך" ).
נאמר לנו שיחלוף עד גיל שנתיים ולא חלף (אבל התבהר ולא ממש בולט). חשוב לציין שלי יש כתם זהה במצח עד היום שמאד הפריע לי בבגרותי.
האם מישהו מכיר/ יודע האם יש אפשרות לטפל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם במצח..
פרופ` חיים ראובני04/06/2019ממליץ לפנות למרכז לייזר .. בביה"ח השרון ( מרכז רבין )..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדמדם במצח (רחב, בין הגבות)נעמה03/06/2019
היי, לביתי בת 4.5 יש כתם במצח מאז שנולדה(כתם אדמדם שטוח שנקרא גם" נשיקת מלאך" ).
נאמר לנו שיחלוף עד גיל שנתיים ולא חלף (אבל התבהר ולא ממש בולט). חשוב לציין שלי יש כתם זהה במצח עד היום שמאד הפריע לי בבגרותי.
האם מישהו מכיר/ יודע האם יש אפשרות לטפל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם..
פרופ` חיים ראובני04/06/2019לפנות למרכז לייזר בביה"ח השרון מרכז רבין..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סבוסל ומינוקסידיל וקשקשיםדוד דוד02/06/2019
שלום,
אני משתמש במינוקסידיל, ולאחרונה שמתי לב שיש לי קשקשים (ייתכן שמסבוריאה) באופן מאוד רציני.
האם מותר להשתמש בסבוסל במקביל לשימוש במינוקסידיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשים..
פרופ` חיים ראובני04/06/2019בדר"כ כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצקון ליחד כבר 9 לודשיםלי31/05/2019
ילד בן 12 לפני 9 חודשים יצאו לו שני חצקונים מתחת לעין כשאחד היה נראה כמו עקיצה ומתחתיו היה נראה כמו חצקון זה נישאר ככה עד לפני חודש ועכשיו זה מתחיל להעלם אחד נעלם נישאר זה שכמו עקיצה וגם הוא נראה בתהליך של הבראה ,מה זה יכול להיות ולמה לקח לו זמן לעבור? מצב צלום הימני עכשיו השמאלי במהלך ה9חודשים האחרונים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצקון
פרופ` חיים ראובני04/06/2019לא ניתן לאבחן ע"ס תמונה ..
מה הבעיה לפנות לייעוץ מסודר ולאבחן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה באיזור הזקן- בירורלי31/05/2019
היי כבר 3שנים יש לבעלי בליטה בעור באזור הזקן שאובחן כפפילומה מצרפת תמונה כמה שאלות?האם זה מסוכן להשאיר ?האם זה שזה אובחן כפפילומה אומר שהוא נשא וירוס הפפילומה גם באיברי המין?למרות שאין לו שום נגעים שם? האם זה מדבק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה
פרופ` חיים ראובני04/06/2019לא ניתן לייעץ ע"ס תמונה..
פפילומה ? לא סביר ..
מציע יעוץ חוזר לאבחון ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן קטנה לילד בפיטמהלי30/05/2019
לילד שלי בן 9 יצאה לפני כמה חודשים נקודת חן קטנה כהה בפיטמה ,הקטע שהנקודה בצד של הפטמה בתור הקוטר שלה קצת מוזר שיש שם נקודה לא?מה דעתך? מצלמת לך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן..
פרופ` חיים ראובני04/06/2019ממליץ להבדק ע"י רופא עור עם דרמטוסקופ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית סבוראית פיגמנטי 6 ממשני30/05/2019
בת 47 רופאת עור קבעה שצריכה להוריד קשרית שנראית סבוראית פיגמנטי 6 ממ נמצאת בין הצואר והכתף.. בגלל מיקום.. האם נראה סרטני? האם אפשר לפרט מה זה? קשרית סבוראית פיגמנטי? תודה מראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת נגע
פרופ` חיים ראובני04/06/2019אנא, תפעלי לפי ההנחיות שקבלת.
לאחר ההורדה .. תגיע תשובה עם האבחנה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלונה נגד רופאת עוראוש30/05/2019
שלום פרופסור. שאלתי אותך לגבי המקרה שקרה לי, שרופאת עור אמרה לי למרוח על בני בן החודש וחצי שמן זית על הראש והמצח (סאבוריה) מבלי להזהיר מפני השמש. האם שמן ששמתי לו אתמול ולא שטפתי עדיין מהווה סכנה בשמש למרות שעבר לילה? המזכירה של הרופאה אמרה לי שטיגנתי את הבן שלי ואני מוטרדת וכועסת ברמה של התפוצצות על הרופאה. איך אוכל להסיר דאגה מליבי? האם יש בדיקה שאני יכולה לעשות לבן שלי שלא יהיה לו סרטן עור חלילה? אני כבר לא סומכת על אף רופא אחרי מה שקרה, זה פשוט נורא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונה
פרופ` חיים ראובני04/06/2019אנא חזרי לשוחח עם הרופאה. להבהרות נוספות ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוחחתי עם הרופאה
אוש04/06/2019טוענת שהשמן לא גורם לעור להיות רגיש לשמש. ברור שטועה, מה עמדתך? מה עליי לעשות? למה אתה לא כותב את דעתך? אסור לך בגלל שאתם קולגות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה אדומה בשפתי הפותיעל29/05/2019
שלום רב,
אני בת 40, לפני מספר חודשים הבחנתי בנקודה אדומה (נראית כבלוטת הפרשה נפוחה) בשפה החיצונית של הפות. הבחנתי בה בגלל תחושת עיקצוץ קטנה. מעט גירדתי אותה והיא התפוצצה והפרישה דם. הבלוטה הזו התרוקנה וכעבור כמה ימים חזרה להיות בצבע אדום....אין לי גירוד או תחושה מוזרה, סתם מוזר לי שיש לי כזו נקודה, האם צריכה ללכת לרופא או שמדובר באיזו דלקת של זקיק השיערה.
לתשובתכם אודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה
פרופ` חיים ראובני30/05/2019לא ניתן לאבחן ע"ס התיאור שלך .. ..
אנא פני לבדיקת רופא עור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור ברווז ברגליים- בירוראנונימית27/05/2019
פצעים מגעילים ברגליים מתביישת ללכת עם קצר. האם יש משחה או ניתוח שאפשר לעבור בכדי להסיר את זה. זה מגיע למצבים שבהם שורף לי ממש ברגליים וקשה לי ללכת. מה עושים מלבד העובדה שזה לא נראה טוב. ומאיזה סיבה הפצעים יוצאים ועליהם נמצאים השערות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים ..
פרופ` חיים ראובני28/05/2019לא ברורה מה הבעיי ה..
פני לאבחון .. ואז טיפול ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מוטרדת וכועסת- בירוראוש26/05/2019
שלום.כשאר היה בני היקר בן 6 שבועות כל המצח התמלא סאבוריה.רופאת עור המליצה למרוח שמן זית. זהו. מרחתי לו במשך שבוע, ביום שמרחתי לא הןצאתי אותו מהבית אבל למחרת כן מבלי לשטוף. הנקתי אותו כ4 פעמים על ספסל בשדרת עצים עם הראש והמצח חשופים. כעת לאחר חודשיים של בכי אני שואלת מה הכי גרוע שיכול לקרות? אי אפשר לדעת אם קיבל כוויות שמש כי הוא אדום ומקולף מהסאבוריה והיובש. התקשרתי לשאול הקופאה,מזכירתה אמרה לי שאני מטגנת את הילד. מה לעזעזעל קורה פה? רופאת עור אמורה לרפאצמחלות עור,לא לגרום להן. אודה לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מודאגת ..
פרופ` חיים ראובני27/05/2019אבקשך לפנות לרופאה להבהרות ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי
אוש27/05/2019פניתי. אמרה ששמן לא מגביר רגישות לעור. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)