מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מדובר בכיני גוףאלמוני19/08/2019
שלום רב. אני מוצא את הגופים האלה - חלק ממש זעירים, חלק יותר גדולים - במקומות שונים בגוף על גבי העור, או תקועים בקרקפת;
זה גורם לפצעים ולגירוי בעיקר בקרקפת, בגב העליון, במעלה האמות מזה כמה שנים - בעיקר בקיץ, וזה מתגבר אם אני לובש בגדים שאינם רפויים לחלוטין.
לפעמים רואים בבירור במצח פצע בצורה של אותם גופים (משהו אובלי עם נקודה בקצה) - האם מדובר בכיני גוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונות
אלמוני19/08/2019לא רואה אפשרות לצרף כמה תמונות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונות
אלמוני19/08/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונות
אלמוני19/08/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם..
פרופ` חיים ראובני20/08/2019פנה לאבחון... בבדיקה
הצילום איננו ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בעור מתחת לשדניניה19/08/2019
שלום.
יש לי גירוי שנוצר מתחת לשד, והתחיל בקטן בתחילת הקיץ (עקב זיעה וחום) וגדל והולך.
ברקע פסוריאזיס ואטופיק דרמטיסיס.
עד שאגיע לתור אצל רופא העור (יקח לי שבועיים כי אין משהו פנוי)- מה ניתן למרוח כדי להקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירט
פרופ` חיים ראובני20/08/2019קרם לחות.. ביאפין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי בעור מתחת לשד
ניניה21/08/2019תודה רבה.
איזה קרם/משחה דומים לביאפין?
יש משהו שדומה לזה בהרכב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי ..
פרופ` חיים ראובני22/08/2019קרם לחות.. בשלב ראשון עד לאבחון רופא עור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה באזור הצוואר - בירורגל19/08/2019
אני נמצאת בחופשה בחול כבר 4 ימים במהלכה אני חשופה לשמש , כבר מהיום הראשון התחילה לי פריחה רצינית באזור הצוואר והחזה מלווה בגירודים ועיקצוצים. מרגיש כמו תגובה אלרגית אך לא חושבת שאכלתי משהו מיוחד לכן מקשרת זאת לשמש. זאת הפעם הראשונה שזה קורה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה ..
פרופ` חיים ראובני20/08/2019צילום איננו מספק פני לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן דמוי נקודת חןמורנה18/08/2019
שלום רב
לפני כשנה גילחתי את הרגל עם סכין נחתכתי ונהיה לי פצע ,בטעות יצא לי לגלח את הפצע עוד פעמיים ומאז נוצר לי סימן דמוי פצע על הרגל
חשוב לי לציין שבעבר היה לי תאים טרום סרטניים בבית השחי וגם זה נוצר לאחר הסרת שיער ולכן אני מאוד חוששת
אודה לעצתך צירפתי תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן
פרופ` חיים ראובני19/08/2019ממליץ לפנות לרופא עור לאבחון .. לא דרך תמונות ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומים ויבשים על העורבבקשה עזרה17/08/2019
היי
בבקשה את עזרתכם, אני גרה בחו"ל והביטוח שלי פה ממש לא טוב ולכן עד עכשיו נמנעתי מללכת לרופא.
לפני כשלושה וחצי שבועות התחילו להופיע לי בהדרגה כתמים אדומים עגולים על הגוף, בהתחלה באזור החזה ולאט לאט לידיים, לבטן, לצוואר, וממש עכשיו גם לחלק העליון ממש של הירך. הכתמים לא מלווים בגירוד. הם נראים יבשים מעט. ניסיתי לשים מעט משמן עץ התה, למרוח שמן קנאביס,נטלתי במשך כ 4 ימים BILAXTEN (20 MG COMPRIMIDOS) BILASTINA - כדור אחד ליום שלא נראה שהועיל.
כיום (ב 5 ימים האחרונים) אני נוטלת adventan 1mg משחה
פעם ביום שעוזרת לטשטש את הכתמים ועם השמש מבהירה אותם
קראתי מעט באינטרנט והכי קרוב שנראה לי זה פיטיריאזיס רוזאה, מבחינת הנראות ומבחינת התיאור, על אף שלא מגרד לי בכלל.
חשוב לי לציין שאני בדרך כלל בריאה, לא ידוע לי על רגישויות, איני נוטלת תרופות על בסיס יום יומי.
בבקשה בבקשה אשמח לעזרתך, חוששת מאוד שזה משהו מעבר לפריחה ושאולי אני מפספסת פה משהו..
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה..
פרופ` חיים ראובני19/08/2019לא ניתן לייעץ ע"ס תמונה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשפת שלא עוברת - בירוראברהם14/08/2019
שלום
הרופא עור אבחן לי שפשפת האזור פי הטבעת ונתן לי טיפול עם משחה וייבוש אבל זה לא עוזר
האם יש טיפול אחר והאם אפשר לקבוע טור
אני חבר מכבי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפשת..
פרופ` חיים ראובני19/08/2019לא מקהל מבוטחי מכבי .. רק פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בשפתיים - מתי אפשר לחזור למגע?גילי13/08/2019
הי
לבן זוגי יש הרפס בשפתיים שהגיח רק בשנה האחרונה.
היה לו לפני שבועיים וחצי פצע הרפס בשפה שלא התפתח כי טיפל מיד עם העקצוץ הראשון - הוא ישר שם משחה.
עכשיו נותרה אולי נקודה ורודה קטנה שבקושי נראית לעין.
וגם אני לא בטוחה שזה קשור יכול להיות סתם יובש כי זה בחלק של החיבור בין השפתיים בפינה. מטעה לפעמים...
השאלה כמה זמן צריך לחכות לפני שנוכל לחזור למגע... להתנשק וכו..
במקרה הספציפי הזה ובאופן כללי שאדע להבא כי אני מאאאאד לא רוצה להידבר בזה.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס מגע
פרופ` חיים ראובני19/08/2019כפי שכבר כתבתי .. כשהכל נרפא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה רבה על תשובתך המהירהדלית13/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה
פרופ` חיים ראובני19/08/2019תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב בקשר לסקביאס - אודה על תשובתך.דלית13/08/2019
שלום ותודה על תשובתייך לשאלותי עד כה. כפי ציינתי בשאלותיי הקודמות, אמי נגועה בסקביאס ומטופלת ואחותי נגועה קלות ומטופלת. אצל עדיין אין ביטוי ונקלעתי למחלוקת בין רופא עור לרופא המשפחה שעל אף שאינו מומחה לעור בעל ראייה מערכתית. לשיטתו, כל עוד אין אצלי סימפטומים - לא להתחיל להתמרח - כשדחקתי אותו לפינה ואמרתי לו שרופא עור המליץ (ואף יותר מהמליץ...) אמר שגם אני יכולה להתמרח. אני קצת נרתעת כי העור שלי מאוד רגיש לחומרים שונים ומשונים אך כמובן אעשה זאת כדי למגר את הסיפור. שאלתי היא בטרם אעשה זאת, האם ייתכן לשעל אף שנגעתי באמי רבות טרם אובחנה, ונגעתי ישירות בנגעים רבות, ואף היא נגעה בי רבות בידיה הנגועות, האם חרף כל זאת ייתכן שלא נדבקתי??? או שהדבר לא סביר וזה רק עניין של זמן??אם תשובתך חיובית אמתין עם הטיפול עוד כשבוע שבועיים עד שאראה סימפטומים. אם לאו, אתמרח לאלתר. תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקאביס..
פרופ` חיים ראובני13/08/2019מקובל .. ללא קשר לסמפטומים .. לטפל בכל המשפחה ביחד..
בהצלחה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרף של מנגו בעור הפנים של ילדה בת שנתיים וחציאלירן13/08/2019
לילה טוב , אני פונה אליך מפני שהבת שלי לפני חודש בערך נגע בשרף של מנוגה וכתוצאה מכך יש לה סימן בפנים. היינו אצל רופא מומחה עור בתל השומר ונאמר לנו שבמשך הזמן זה יעבור או שיהיה לה סימן קטן . בינתיים עבר חודש כפי שציינתי מקודם הסימן ירד קצת והצבע של הסימן כרגע ורוד בהיר ולפעמיים ורוד כהה מפני שזה בשלב הריפוי. אנחנו מעוניינים לדעת אם יש אפשרות לטיפול בנושא או שבאמת רק להמתין כפי שהרופא אמר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרף של מנגו בעור הפנים של ילדה בת שנתיים וחצי
אלירן13/08/2019מנגו הכוונה הייתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחה בפנים ..
פרופ` חיים ראובני19/08/2019תסמכי על הרופא .. בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה רופא פונים ?מרים11/08/2019
בחודשיים האחרונים החלה באזור הבטן והחזה תופעה של עור קשה ,רצועות בגוון צהוב, וכתמי צבע ארגמנים גדולים. התוצאה של בדיקת דם Scl70 Ab (Scleroderma) הניבה תוצאה שלילית.
לאיזה רופא עלי לפנות לאבחון וטיפול - עור ? אימונולוג? ראומטולוג ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי לפנות
פרופ` חיים ראובני12/08/2019תתחילי מרופא עור.. שיתן כוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הגוף מגרד מבקשה להתייעץ.בטי11/08/2019
שלום רב,
בת 52, מזה כיומיים כל הגוף מגרד לי מכף רגל ועד ראש, אן שום פריחה על הגוף פשוט תחושה נוראית שכל הזמן הגוף מגרד לי.
מה זה יכול להיות? האם זה יכול לנבוע גם ממצב נפשי?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד מפושט
פרופ` חיים ראובני12/08/2019ממליץ לפנות לרופאת משפחה להתחיל בירור .. לגרד ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים מסוג dermatofibroma -בירורתמי10/08/2019
שלום רב,
יש לי נגעים של dermatofibroma באזור רגליים וידיים, האם במצב כזה ניתן לבצע הסרת שיער בלייזר? האם הטיפול בלייזר עלול לגרום להיווצרות נגעים חדשים?
בכבוד רב,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמטופיברומה
פרופ` חיים ראובני12/08/2019ניתן להשתמש בלייזר
וכן .. יכולים להווצר פצעים .. ואולי נגעם נוספים .. ( סיכון קטן )..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור כואס ועבה בצד הזרתאלינ10/08/2019
שלום, מעל שנה שבצד הזרת יש לי התעבות של העור וכאב באותו איזור (כמו עיגול קטן). הפדיקוריסטית ניסתה לגרד את זה וזה רק החמיר את המצב. מצרפת תמונה
האם זה פטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור עבה ..
פרופ` חיים ראובני12/08/2019לא ניתן לתת אבחון ע"ס תמונה .. פנה לרופא עור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בקשר לעניין הסקביאסדלית07/08/2019
שלום דוקטור, בהמשך לשאלתי הקודמת על הסקביאס, אבקש לציין כי היתה זו אבחנה של רופא ולא מרחנו על דעת עצמנו. עוד אעדכן כי אחותי ואנוכי התחלנו להתגרד ומתחילות לרואת נגעים אדומים שוהלכים ומתפשטים... ,מה שמספק תימוכין לאבחנה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקבייס ..
פרופ` חיים ראובני08/08/2019אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)