מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנוגע לסקביאס, טיפול ומניעדלית07/08/2019
אמי בת 89 חטפה ככל הנראה סקביאס, לא ברור כיצד. האפשרות היחידה שנראית לנו זה מגע בהפרשות של יונים במרפסת או במעקים חיצוניים בהם אוחזת כשיוצאת להליכה עם המטפלת שלה. נאמר לנו למרוח אותה במשחה ןכך עשינו. היא סובלת מדמציה ולא משתפת פעולה. היא סרבה שנסייע לה להתקלח. החשש שלי הוא שכשקלחה את עצמה לא הסירה את המשחה מכפלי עור סמויים אליהם החדרתי את המשחה כמו גם מתוך הציפרניים. עד כמה זה מסוכן אם שרידים של המשחה ישארו על עורה ומה ניתן לעשות? ושאלה נוספת, אצל אחותי שכמובן היתה עמה במגע וגרה תמוד אליה החלו ביומיים האחרונים להופיע כתמים אדומים, נקודות במוקד או שניים שטרם מגרדים (כמה נקודות לכיוון המפשעה, בחלק העליון של השוק ואיזה אחד ברגל ובבטן). האם זה יכול לרמז על כל שנדבקה? אם כן שתתחיל מיד לטפל במשחה או שתמתין עד שתתחיל להתגרד ותוודא שאכן בזאת מדובר. אגב האם צריך למרוח גם באברים האינטימיים, ככלות הכל מדובר בחומר פעיל. לאמי מרחנו קרוב לאבריים האינטימים ואני חוששת מחדירה של החומר פנימה, האם זה מסוכן? אודה על תשובתץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקבייס ..
פרופ` חיים ראובני08/08/2019כעיקרון צריך למרוח על כל הגוף.
.. הנחיות מדוייקות מותנות בסוג הטיפול ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחתי ניאו מדרול מה יש לי בעור?יעל04/08/2019
מרחתי ניאו מדרול יחד עם נפרוקסין והעור שלי חלק בהיר חלק לא זה קילוף?
איך מעלימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יש לי
פרופ` חיים ראובני05/08/2019לא ניתן לייעץ ע"ס צילום ..
פני לאבחון רופא עור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר למחוק את התמונה שלי בבקשה?
יעל05/08/2019שהעלתי חשבתי זה פרטי ולא כל הפורום רואה
אשמח אם תמחקו תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה שיער גנטי-נשיםנ04/08/2019
הייתי בהייר קליניק שם עושים איבחון לשיער .. לטענתם הנשירת שיער שלי היא גנטית ורואים שהשיער מדקק עם הזמן .. (בת 23)
רציתי לברר לגבי מינוקסי לנשים כשמפסייקים תטיפול זה חוזר למה שהיה ? או יכול להיות זה ייעזור והנשירה תיפסק והשיער יתמלא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסי .
פרופ` חיים ראובני05/08/2019הטיפול אולי עוזר .. כששמים .. בלבד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה למשחות עור- בירוריעל03/08/2019
יש לי אובססיה מטורפת למשחות עור
בעבר - הייתי מגלחת במפשעות - הגילוח היה עושה לי פריחה איומה ומלא פצעים ופוליקוליטיס...
מאז אני כל יום באופן אובססיבי קונה משחות עור
"ניאו מדרול" "בטקורטן"
העור שלי ייבש כבר ושחור (המפשעות)
בעבר עשיתי לייזר אבל זה כאב לי וגם שם הייתי צריכה לגלח וזה עשה לי שערות הפוכות.....
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שערות הפוכות ..
פרופ` חיים ראובני05/08/2019אני מניח שאת סוסלת מפוליקוליטיס ..
פני לאבחון וטיפול .. הולם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער דליל בקרקפת- בירוראליהו02/08/2019
היי רציתי לשאול האם יש טיפול לדלילות בקרקפת והאם זה סימנים של התקרחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן התקרחות .
פרופ` חיים ראובני05/08/2019אכן כן .
פנה לרופא עור לבירור..
ממליץ לשקול טיפול ב PRP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר בויטמינים
אליהו05/08/2019האם זה כתוצאה מתזונה וחוסר ויטמינים וזה חולף או שזה רק נהיה גרוע יותר? כי במשפחה אין לאף אחד שיער דליל או קירחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשקשים בנקודה מסוימת בפניםדודי02/08/2019
שלום,
יש לי זקן קצר ומתחת לזקן יש איזור מכוסה קשקשים שמתחדש כל פעם. כבר יותר משנתיים ככה ולדעתי זה מקור הקשקשים..
מה הטיפול?
האם שמפו "דר עור" או דרמסילק מתאים למקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקקים
פרופ` חיים ראובני05/08/2019כבר עניתי לשאלת..
גש לאבחון רופא עור ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ראוקוטן באמצע החודש האחרוןעדי02/08/2019
היי, לקחתי ראוקוטן 20 מ״ג במשך 6 חודשים וכשבאתי לייעוץ אצל רופאה לפני סיום, היא הוסיפה לי חודשיים נוספים של טיפול. הפנים שלי 95% חלקות למעט שחור או שניים שנשארו והשאלה שלי היא האם זה בסדר להפסיק לקחת את הכדורים באמצע החודש השמיני לטובת יציאה לטיול של 5 ימים במדבר. האם זה אסור להפסיק באמצע חפיסת כדורים? או שאין בעיה עם זה?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול רואקוטן ..
פרופ` חיים ראובני05/08/2019התרופה נעלמת בגוף רק לאחר כחודש של הפסקת טיפול ..
לכן 5 ימים הפסקה לא מומלצים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי אדום מתחת לאףיעל01/08/2019
שלום. משך כארבעה חודשים כבר יש לי גירוי אדום מתחת לאף. הוא קצת שורף/צורב משתפר מעט ומחמיר לסירוגין.
הגירוי ממש מתחת לאף, קרוב אליו בחלק העליון של הרווח שבין השפתיים לאף ומעט נכנס לכיוון הנחיריים. לא מתקלף. יש מדי פעם מעין פצעונים קטנים שבאים והולכים ללא נוזל.
אינני סובלת מנזלת או קינוחי אף רבים או אטופיק דרמטיטיס (למרות שלשניים מילדי יש)
הייתי אצל 3 רופאים שונים ובהוראת הרופאים בטיפולים שונים שמתי כבר זובירקס ומופירוסין (חשבו שזה הרפס), אפלומיצין, בטאקורטן ובקטרובן. כל משחה בהוראת רופא אחר לאחר שאמרתי שהטיפול הקודם לא עזר. אשמח לשמוע אם יש לך הצעה אחרת. לאיזה כיוון לפנות. תודה רבה מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי ..
פרופ` חיים ראובני01/08/2019לא ניתן להמליץ על טיפול ..ללא אבחנה ברורה ..
ולכן מציע לפנות שוב לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לגביי פטרת הציפורנייםאייל01/08/2019
כל כמה זמן לשים את הלק ? ולמשך כמה זמן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לק
פרופ` חיים ראובני01/08/2019כמה שצריך .. עם עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי פטרת הציפורניים ושימוש בלקאייל31/07/2019
שלום,
הופיעו לי דברים שחורים בציפורני הרגליים, פניתי לרופא עור על מנת לבדוק את העניין והוא טען שיש לי פטרת הציפורניים ושלח אותי למשטח ציפורניים, ונתן לי בינתיים לק.
במשטח ציפורניים קצצו לי את הציפורניים ועכשיו רואים הרבה פחות את השחור, לקחו את זה לבדיקה.
כרגע יש לי עוד ציפורניים ברגליים עם שחור אז השאלה שלי היא- לפני השימוש בלק, עליי לגזור את הציפורניים ורק אז להתחיל להשתמש בלק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת .. חכי לתשובה והטיפול בהתאם
פרופ` חיים ראובני01/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה קשה בכל הגוףענת30/07/2019
שלום רב,
בשבת בבוקר החלה לי פריחה ביד שהלכה והתפשטה בצורה קשה בכל הגוף במיוחד בידיים וברגליים. כנראה אלרגיה שלא ידועה הסיבה. ביום ראשון בלילה קבלתי טיפול אגרסיבי במיון : זנטק. לורסטין.פרומטזין וסולומדרול וחלה הטבה.קבלתי הוראות להמשיך עם פרנטיזון 40 מג במשך 3 ימים ואם יש עדיין גירוי בעור להוריד ל 35 מג במשך 3 ימים (ובהמשך לפי הצורך כל 3 ימים להוריד 5 מג מהמיון הקודם ) נשאר לי עוד יום אחד לקחת מהמינון של 40 מג ואני מתלבטת אם יש צורך להמשיך לקחת עוד 3 ימים במינון של 35 מג ?
(די חוששת מהנזקים של הסטרואידים אבל מצד שני חוששת שהפריחה תחזור. עדיין יש לי גירודים קלים בעור)
שאלה נוספת,האם זו אלרגיה או מחלת עור?
מצרפת תמונה של מצב הפריחה כעת.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון ..
פרופ` חיים ראובני01/08/2019ממליץ להשאר במתווה הטיפ שקבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכטיוזיס אשמח להתייעצותענבל29/07/2019
איכטיוזיס- אשמח להתייעץ עם מי שחולה או שילדיו חולים, או עם מי שעברה הפסקת הריון בעקבות הגילוי
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכטיוזיס ..
פרופ` חיים ראובני01/08/2019.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הופיע לבן שלי על אצבעות הידיים???מירה29/07/2019
לפני כשבועיים בני היה ביון והופיע לו פצע שהתחיל באדמומיות והפך ללבן. מופיע על 2 הידיים ב 3 אצבעות. מה זה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ...
פרופ` חיים ראובני01/08/2019ממליץ להגיע לרופא עור.. צילום איננו תחליףף..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת ציסטה חלבית בבית החזה -עזרהנורית28/07/2019
שלום ותודה
לפני חמישה ימים עברתי ניתוח להוצאת ציסטה חלבית מבית החזה בגודל 2סמ.הרופא דם פלסטר ואמר לא לגעת עד שיפול לבד וכמה שיותר זמן ישאר הצלקת תהיה יותר עדינה לאחר יומיים נהייה לי עיגול צהוב גדול וכן שלפוחית קטנה מתחת לפלסטרהיו כאבים שעברו לאחר 3ימים
היום ראיתי כתם גם חדש על הפלסטר וכן יש לי כאבים במקום. כמו דקירות. האם צריך להוריד את הפלסטר ולשים משחה אנטיביוטית? או שעדיין יכול להישאר מצב תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאביםן
פרופ` חיים ראובני01/08/2019ממליץ להגיע לרופא ע"מ לוודא או לשלול זיהום ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק עור פסאודומונס -בירורמור28/07/2019
החל מהיום עליי לבוא במגע ולהיות בקרבת אישה שנושאת חיידק פסאודומונס.
רציתי לדעת:
1)האם זה מדבק ובאיזה צורות זה מדבק?
2)אילו דרכים יש להמנע?
3)האם דרכי טיפול ואיך זה עובר אם בכלל?
4) האם לאחר המגע יהיה עליי לעשות משהו בכדי לא להדביק אנשים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסאודומונס
פרופ` חיים ראובני01/08/2019כבר עניתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)