מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצע אדום באף מזה זמן מהסיגל17/01/2018
שלום. מזה זמן מה יש לי כתם קטן בצד האף. לפני כשבועיים הרגשתי שטיפה גדל והיום החל טיפה לכאוב כשנוגעים. אודה ליעוץ והכוונה. קובעת תור לרופא עור במקביל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון
פרופ` חיים ראובני17/01/2018תמונה יכולה להטעות ואינהה תחליף לבדיקת רופא.
ממליץ לפנות לרופא עור לבדיקה וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש מסביב לעין לילדה בת 7אילנה16/01/2018
שלום. ילדת בת 7 עם קילופים ויובש מסביב לעין שמאל. (מצ"ב תמונה מהבוקר) לא מגרד ולא מטריד. רק נראה נורא כבר תקופה ארוכה. ניסינו לשמן עם משחות כמו וזלין. לא עובד, רק התפתח עוד קצת. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש סביב לעיין
פרופ` חיים ראובני17/01/2018לפנות לרופא עור לבדיקה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באיבר המין - מה זה יכול להיות?אנונימי11/01/2018
שמתח לב בשבועיים האחרונים לנפיחות באיבר המין. מזה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
פרופ` חיים ראובני14/01/2018ממליץ שתגש לרופא עור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת
שואל השאלה17/01/2018אתה יכול לתת לפחות חוות דעת? שאני אדע פחות או יותר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגולים אדומים בעור מלחיציםאביב06/01/2018
בבוקר לאחר שמתי לב כי יש לי עיגולים אדומים מגרדים מאוד ומלחיצים אשמח לדעת מה לעשות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיגולים אדומים
פרופ` חיים ראובני14/01/2018האפרויות מרובות..
לכן, כדאי שתגיע לאבחון בהקדם לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטיריאזיס רוזאה- בוץ של ים המלחשני01/01/2018
לפני כחודש התעוררתי עם פריחה לא ברורה בבטן, מכיוון שאני רגילה למחלות עור שונות ולרגישות שלי לא נלחצתי וישר יצאתי לחקור...אחרי קריאה חשדתי שיש לי פיטיריאזיס רוזואה אבל לא הייתי בטוחה וקבעתי תור לרופא, לצערי רופא עור לא היה זמין והייתי צריכה להמתין חודש(אם לא היו מוכנים להכניס אותי כמקרה חירום), מה שיצר לחץ נפשי ובמקביל הפריחה רק מחמירה, היא התפשטה על כל הבטן ועברה לגב, הגירוד היה בלתי נסבל והמראה לא ממש יפה(מזל שחורף) רצתי לרופאת משפחה עם דמעות והיא כבר דאגה לי לתור אצל רופאת עור, רופאת העור אישרה שאכן יש לי פיטיריאזיס רוזאה והסבירה שאין טיפול מונע ושבעוד מספר חודשים זה יעבור, מה שכן אפשר לתת לי תרופות להרגעה....שום דבר לא עזר,הייתי עם תחושת אי נוחות מתמדת, המשכתי לחקור, שמעתי על אפשרות לתרופות טבעיות ועל סוגים שונים של מטפלים לבסוף אמרתי לעצמי איזה מוצר טבעי יש לי בבית שיכול לעזור לי...היה לי בוץ של ים המלח, מרחתי בנדיבות על הגוף, חיכיתי שהבוץ יתייבש, קל לזהות כי הוא מתחיל להתפורר, שטפתי ומרחתי קרם גוף ליובש שהרופא הביאה לי...למחרת קמתי עם שיפור מדהים ומאושרת מעל הראש, הייתי נמרחת יום כן יום לא עד שזה עבר לאחר כשבוע וחצי הייתי חדשה דנדשה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוץ
פרופ` חיים ראובני14/01/2018איחולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים קטנים ומגרדים בגבשלי30/12/2017
שלום,
מלפני חודשיים סובלת מגירודים חזקים שמפריעים לי במהלך היום ומוציאים אותי מריכוז. בתחילה היה לי גרד מאוד חזק באזור התחתון של הגוף. גב, ישבן.
ולאחר שפניתי לרופא עור. הוא נתן לי טיפול משחתי+ כדורי האיסטון. לאחר שבועיים רק מיום סיום הטיפול הגרד הפסיק. והתחיל לי גרד באזור הבטן עליונה ובעיקר תחתונה. יש לי פצעים קטנטנים שהם גורמים לי לגרד ברמה שמרגישה שתולשת את העור מרוב גרד. ואז הפצעים מגלידים אבל עדיין מאוד מגרדים.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים קטנים
פרופ` חיים ראובני14/01/2018האפשרויות מרובות : מסקבייס= פריחה אלרגית
מציע שתבדק שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקיים יחסי מין לאחר ביופסיה?עופר24/12/2017
עשיתי ביופסיה בשק אשכים ביום שישי בבוקר.. ניתוח קטן מאוד כולל תפרים..
השאלה האם מותר לקיים יחסי מין לאחר ביופסיה או שזה אסור ומתי מותר? אגב אני הומוסקסואל
האם אסור לצאת לבלות לאחר ביופסיה ניתוח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
פרופ` חיים ראובני14/01/2018אם אין לך בעיה "טכנית".. קדימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם ברגל שמאל שלא נעלםגיא24/12/2017
שלום רב
שמי גיא
אני בן 28, מושתל קוצב לב ועם חסמי בטא.
לפני כחודשיים הופיע לי כתם ברגל שמאל ואחד קטן יותר ברגל ימין.
הכתם לא נעלם ובהתחלה חשבתי שקיבלתי מכה ממשהו והוא נשאר.
תפקודי הלב שלי תקינים לחלוטין וכך גם בדיקות הדם.
אודה לכם על הכוונה ועזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
פרופ` חיים ראובני14/01/2018לא ניתן לתת חוות דעת ע"ס צילום
פנה לבדיקת רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשיר שיש בו יוד 5%אירה18/12/2017
המליצו לי לטפל בפטריית "שמש" על ידי מריחת יוד 5%
האם זה באמת יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד
פרופ` חיים ראובני14/01/2018מצי לחזור לרופא שלך .. ולברר האם זה באמת מה שרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אציקלו וי והרפס בשפתייםכנרת17/12/2017
שלום,על פי הנחיית רופא אני נוטלת 400 מ"ג אציקלו וי ליום על מנת למנוע הופעה של הרפס גניטלי לקראת לידה. השאלה שלי היא האם התרופה תמנע ב100% גם הרפס בשפתיים של הפה? יש לי יובש בשפתיים שלא עובר ומתחיל לפעום, אני מתחילה לפחד שאולי זה הרפס. זה מאד מפחיד אותי כי במקרה שתיוולד לי התינוקת בזמן ההרפס אני ממש אצטרך להזהר שלא להדביק אותה כי הבנתי שזו סכנת חיים לתינוקות בני יומם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בהיריון
פרופ` חיים ראובני14/01/2018אציקלווויר יעיל.
ממליץ להמשיך עפ"י הנחיות הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתמשתי מתוך בורות במשך חמש שנים ויותר בדאודורנט אנטיפרספירנט וכעת אני חוששתרונית16/12/2017
א. אני מאד מודאגת מהפרבנים והגילוח, -ששמתי הרבה פעמים מיד אחרי הגילוח כשיצאתי מהמקלחת את הדאודורנט,וחוששת שמא אני בסיכון לעניני שד בעתיד בגלל זה. האם זה כך? או שזה זניח ושמועות?
ב. הבנתי שזה סותם את הבלוטות הזעה. אך האם הפסקת השימוש בו לחלוטין, ואפילו הפסקת שימוש בכל דאודורנט שהוא לתקופה של כמה שבועות נניח , מחזירה את הבלוטות למצב הקודם לחלוטין? אם כן , אחרי כמה זמן? כי אני בינתיים כמעט לא מזיעה בבית שחי כבר שבוע.. וזה מדאיג אותי, כי אם אין הפרשת רעלים זה עלול לעשות ענינים..
איך אפשר להחזיר את המצב בבית שחי לקדמותו שיזיע ?
האם אחרי השימוש הממושך באנטיפרספירנט אני סתמתי בטעות לתמיד חלק מהנקבוביות? או שכשמפסיקים את השימוש בתכשיר אז כל הבלוטות חוזרות לפעול ואין סתימה קבועה של אף אחד מהם? איך זה עובד באמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורות ודאודורנט
פרופ` חיים ראובני14/01/2018לא מבין את בעייתך...
כל העולם משתשמש בתכשירים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה שהופיעה מלפני כיומייםערן08/12/2017
שלום,
הופיעה לי פריחה על העור ב-3 מוקדים ביד שמאל , צורת הפריחה היא שלפוחיות/בועות שקופות שמסביבן טיפה אודם, לאחר יומיים הופיעה לי גם מוקד אחד בחזקה שמאלה עליון + המוקדים הקודמים, נראה שהתגברו במעט בעוד שלפוחיות.
הפריחה עצמה לא מגרדת, ואני כמעט לא מרגיש שהיא שם.
לא היה מלווה לפני או עכשיו כאבים מכל סוג / חום / גירוד
מה זה יכול להיות? מה דרכי הטיפול? יש משחה להקלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
פרופ` חיים ראובני14/01/2018לא ניתן לייעץ ע"ס צילום
פני לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה פרוטופיק - האם מסוכנת?אבי01/12/2017
שלום רב,
קיבלתי משחה מרופא עור להסרת כתמי פיגמנטציה. הומלץ לי למרוח את המשחה פעמיים ביום במשך 3 חודשים. המשחה נקראת "פרוטופיק". מחיפוש ברשת נמצא שמשחה זו הינה מסוכנת ועלולה לגרום לגידולים בעור.
האם משחה זו אכן בטוחה לשימוש?
תודה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטופיק
פרופ` חיים ראובני14/01/2018אחלה תרופה ..
למיטב זכרוני איננה מיועדת לטיפול בפגמנטציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום וסכנה לכריתת אצבעותתומר22/11/2017
יש לי זיהום פטריתי קטלני שעושה שמות הייתה מוגלה ויש זיהום עלולים לכרות לי שתי אצבעות ויש לי מחסום פסיכולוגי לבליעת תרופה אנטיפטריתית האם מישהו בארץ יכול לעזור או שצריך לטוס לאנגליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום
פרופ` חיים ראובני14/01/2018פנה לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס מתחת לציפורן האגודלאברהם21/11/2017
שלום וברכה
לאחרונה הופיע פס בתחת לציפורן באגודל.
הראיתי את זה לרופא עור והוא אמר ש"זה כלום"
קראתי במדיה אינפורמציה קצת מדאיגה על התופעה
מה דעתכם ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס בציפורן
פרופ` חיים ראובני14/01/2018פנה לבדיקת רופא עור עם דרמטוסקופ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)