מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 74 עם Alopecia Areataגילה מאור הטלפו06/07/2018
שלום.היית אצל רופאה מומחית של עור ומין במרכז רפואי גדול ואמרה שיש לי קרחות בראש.עשיתי את כל הבדיקות שנתבקשתי.והטיפול שהמליצה הוא מינוקסין 5 התזות כל יום שעתיים לפני השינה על שיער יבש. ופעם בחודש זריקה של demojet מה זה? עם diprospan שאני יודעת שזה סטרואיד פעם בחודש ולפני חן מורחים קרם אלמה.השאלה העיקרית שלי והיא שאני חוששת שאותה זריקת סטרואיד תחלחל מעבר למקום ההזרקה בקרקפת לתוך המוח!!! מכיוון שאני חולת אדנו קרצינומה מלפני 6 שנים נותחתי ואז הכל בסדר. אז שוב אני דואלת האם זריקה זו פעם בחודש יכולה לעורר נזקים במוח?כל בדיקות הדם שהרופאה ביקשה היו תקינות. תודה מקווה לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרחת ..
פרופ` חיים ראובני10/07/2018זריקות של סטרואידים . לאיזור קרחתי הינן בטוחות..
פני לרופא עור להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין השחלות הפוליציסטיות לקרחת שגדלה?מאי06/07/2018
שלום רב,
אני בת 36. תשעה חודשים אחרי לידה.
בגיל 17 שמתי לב לקרחת קטנה מעל המצח, ממש בשביל של השיער, מקדימה. הרופאה לא ידעה לומר לי מה זה ואני לא רציתי להתעסק עם זה. חייתי בשלום עם הקרחת הקטנה הזו כי היא לא הפריעה לי ולא בלטה.
בשנה האחרונה הקרחת הקטנה גדלה! עכשיו היא בולטת וממש ממש מפריעה לי.
אני מרגישה שקשה לי לנשום ויש לי התקפי חרדה מםחד ולחץ.
הלכתי לרופא עור שאמר שמדובר בהתקרחות נשית- לאף אישה מבנמ משפחתי אין את זה. הסבתןת שלי מתו עם רעמה של שיער על הראש! אני היחידה! גם הגברים במשפחץי לא הקריחו בגיל צעיר בכלל.
אז הקרחת גדלה ואני ממש לא יודעת מה לעשות.
ראיתי תמונות של התקרחות נשית ושלי לא נראית כך.
וגם... יש לי תחושת לחץ בקרחת... היא קצת כואבת.
יש לציין שיש חי גם שחלות פוליציסטיות ועודף משקל - מגיל צעיר מוקדם... אני שמנה כל חיי...
1. האם יש קשר בין השחלות הפוליציסטיות לקרחת שגדלה?
2. אם ארד במשקל האם יש סיכוי להטבה ולשיער שייגדל שוב?
3. האם יש תרופה כןלשהי? האם מינוקסי אכן יעיל?
לעזרתכם אודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרחת
פרופ` חיים ראובני10/07/2018
פני לרופא עור להתייעצות .. ולביצוע בדיקות בהתאמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לזירוז ריפוי כיבאבי05/07/2018
יש לי כיב באיבר המין, לא יודעים אם זה הרפס מסוג 2 או משהו אחר, בכל מקרה סיימו לקחת בדיקות PCR ואני מטופל עם זובירקס כבר 4 ימים ואין שינוי עם מראה הכיב.
השאלה שלי, בלי קשר לטיפול התרופתי ועוד בדיקות שאעשה בימים הקרובים, איזה משחה מותר למרוח על הפצע בפין לצורך זירוז העלמת הכיב הפתוח מבחינה אסטטית.
מעבר לשטיפה עם מים וסבון, מה ניתן לקחת ללא מרשם בבית מרקחת ולמרוח על הפין שיכול לזרז את תהליך סגירת הכיב (אסטטית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב..
פרופ` חיים ראובני10/07/2018תבר אם בצעת את כל הבדיקות למחלות מין כולל ספליס
פנה לרופא עור להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא שיפור לאחר תרופותטליה05/07/2018
שלום רב,
טופלתי כשלושה חודשים בכדורי טרבינאפין במה שאובחן כפטרת ציפורניים בשתי בהונות הרגליים בלבד.
הושג שיפור מזערי.
שאלתי: איך יתכן שלא היתה הטבה בנסיגת הפטריה?
וומה ניתן לעשות כעת לאחר בליעת הכדורים. האם יש טיפול תומך? משחות למיניהם משהו שיכול להועיל..
בברכה ובתודה
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא שיפור
פרופ` חיים ראובני10/07/2018האם בצעת תרבית לפטריות ?
אם לא אולי זו הסיבה
פנה לרופא עור להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באיבר המין מהיום בבוקראבי04/07/2018
היי, גיליתי הבוקר פצע באיבר המין - נראה לי כמו חצ׳קון, אשמח לחוו״ד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באיבר מין ..
פרופ` חיים ראובני04/07/2018לא ניתן לאבחן ע"ס תמונה
ממליץ להגיע לרופא עור לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטותרפיה ואורך גל האורנועה03/07/2018
שלום. לילדה בת 8 יש פסוריאזיס על הראש. כעט מטפלים עם פוטותרפיה עם מסרק. רציתי לטפל בבית. האם נורה עם עור סגול 365NP (ננומטר) יעזור לנו. או שזה לא מתאים? אשמח לתשובה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` חיים ראובני04/07/2018אם הטיפול הומלץ ע"י רופא כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה מנתח אני צריך לפנות?נתן02/07/2018
דוקטור שלום, יש לי ציסטה תת עורית באיזור הפין וקיבלתי הפנייה לבצע ניתוח להסרתה. מרוב הבושה, שכחתי לשאול את רופא עור שנתן לי את ההפניה לאיזה מנתח אני אמור לפנות, למנתח כללי או למנתח פלסטיקאי כדי לבצע את הניתוח. תודה על תשובה. נתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
פרופ` חיים ראובני04/07/2018מנתח פלסטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן אצל פעוטהלולה02/07/2018
שלום, לביתי בת השנה ו-11 חודשים הופיעו 4 נקודות חן קטנטנות ושטוחות בגודל של נקודה, 2 על הלחי, 1 על הגב ואחת נוספת על הרגל. מה יכולה להיות הסיבה להופעתן והאם יש צורך לגשת לרופא עור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן
פרופ` חיים ראובני04/07/2018ממליץ להגיע לרופא עור לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פטרת בעקבות פדיקור?דואגת02/07/2018
שלום,
לפני כשנה עשיתי פדיקור אצל קוסמטיקאית( כנראה לא מוצלחת) ומיד לאחר שהורדתי את הלק התחילו לי בבת אחת בשתי הרגליים כתמים לבנים על כל הציפורניים. כתמים "יבשים". הם גדלו עם הציפורן וכמעט נעלמו אך חזרו שוב. עשיתי בדיקת פטריות בציפורניים ויצא שלילי. מאז זה רק החמיר ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה. האם זו בכל זאת פטריה?
זה לא מורגש מעל פני השטח, הציפורן מרגישה חלקה. זה ממש נראה כמו ציפורן יבשה.
מה לעשות הלאה? אני מתביישת מאוד להסתובב כככה ללא לק
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת
פרופ` חיים ראובני04/07/2018לא ניתן לאבחן ע"ס תמונה
ממליץ להגיע לרופא עור לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס גניטאלי מסוג 2אבי02/07/2018
לאחרונה הופיע לי פצע כיב בפין בגודל קטן (כמה מ"מ) עם בליטה, בהתחלה היה עם ציפוי לבן ליום אחד, ואז ירד ונהיה צבע עור/חום ומאד מאד כואב כאשר נוגעים. בלוטת הלימפה הקרובה לפין בצד של זה התנפחה.
אציין כי אני הומו בגיל ה 20.
הייתי אצל מתמחה ברפואת עור בבית חולים, שבדק ואמר שזה הרפס ושלח לבדיקות דם ואמר שעוד שבוע תהיה תוצאה.
בדיקת HIV שלילית.
בינתיים הביא לי כדור Acyclo-V 400 ואמר לקחת 5 פעמים ביום למשך 6 ימים. אציין כי זו פעם ראשונה שיש לי דבר כזה...
2 שאלות:
1. האם זה בטוח הרפס? מה עוד יכול להיות? סיפיליס קשה לי להאמין כי זה מאד כואב וזה קטן וחום (סיפיליס אני יודע שזה כיב אדום ולא כואב)..
2. ממתי אפשר לשכב לא מוגן עם הבן זוג שוב פעם? רק אחרי הטיפול או שמרגע שהתחלתי כדורים זה כבר לא מדבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
פרופ` חיים ראובני04/07/2018ממליץ להגיע לרופא עור להבהרות.. ולבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצות שעוברות למעין אקנהשגית רונן02/07/2018
שלום.
לפני כשבועיים החלו להופיע באיזור הגב כף היד, כתפיים, שוקיים וגם כפות הרגליים סימנים אדומים נפוחים ומגרדים שניראים כמו עקיצות יתושים. אחרי כמה ימים האדומיות עברה, אך נשארו בתוך העור בליטות קטנות שלא עברו גם שלא נגעתי בהן כמה ימים. אחרי זמן מסויים לחצתי עליהן ויצא מהן נוזל שקוף. אחרי שהתחלתי לראות דם עזבתי ונתתי להן להחלים. כשאלו הראו סימני החלמה - הופיעו עוד סימנים מאותו הסוג בעיקר באיזור הכתפיים והשוקיים.
מרחתי משחה טבעית להרגעת העור מעקיצות וכמו כן משחת אלסול. הדבר הרגיע את ההתפרצות אך לא גרם לה להחלים.
מכיוון שלא מצאתי מקרים דומים באינטרנט אשמח אם ימצא פתרון כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי פצע מוזר שלא עובר כבר כמה חודשים מישהו יכול להגיד לי מה זה?אנונימי102/07/2018
יש לי פצע מוזר ברגל שלא עובר כבר 3 חודשים, הלכתי להרבה רופאים ואף אחד לא ידע מה זה, מישהו יכול בבקשה להגיד לי מה זאת המחלת עור הזאתי וגם איך לטפל בזה.
תודה לעונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזר
פרופ` חיים ראובני04/07/2018ממליץ להגיע לרופא עור לבדיקה.. ולשקול ביופסיה אבחנתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבקת חוגרת בפנים כאביםדוד01/07/2018
שלום,
לפני בערך שנתיים היה לי שלבקת חוגרת בפנים עד היום יש לי צלקת מהפצעים שהיו לי, במהלך כל השנתיים היה לי זקן והכל היה טוב עד שהשבוע התגלחתי ופתאום כואב לי באזור שהייתה המחלה בפנים, רציתי לדעת אם יש סיכוי שזה בגלל השלבקת חוגרת שהייתה לי לפני שנתיים או שזה משהו אחר.
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בידיים בלילה ובגוףרינת01/07/2018
שלום רב. שמי רינת אני בת 51 סובלת בזמן האחרון מגירודים חזקים בידיים ובגוף בלילה, אין לי פצעים בידיים או משהו כזה יש לי בעקבות הגירודים הזעות דפיקות לב אני לא יודעת עם זה שייך אבל רציתי לשאול אני גם במתח נוראי בזמן האחרון הפסקתי תרופה די חדשה שלא עשתה לי טוב שנתנו לי תרופה לנפש אני לא יודעת האם זה מתח או תרופה אין לי מושג יש לי גם צמרמורות בגוף אני מגרדת את הידיים וזה כל לילה חוזר על עצמו היו לי גם הקאות אני לא יודעת עם זה גם שייך מה צריך לעשות במצב כזה. ממה באמת זה יכול לנבוע? האם ממתח בזמן האחרון שאני עוברת? האם בגלל גיל המעבר? מה עושים במקרה כזה? אני אודה לך מאוד על המענה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רינת01/07/2018גם ברגליים הרבה פעמים קורה שיש לי פיטריות בין הרגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד
פרופ` חיים ראובני01/07/2018
ממליץ לפנוץ לרופא עור לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקילוף סביב הציפורןשרונה לוי01/07/2018
שלום.
כבר שבוע ה אצבעות שלי ניראות ככה .
האם זה אלרגיה או פטריה ?אשמח לשמוע דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן
פרופ` חיים ראובני01/07/2018לא ניתן לתת חוות דעת ע"ס צילום
ממליץ לפנוץ לרופא עור לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)