מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יעילות של טיפול בלייזר לרוזציאהסופיה08/05/2018
האם טיפול בלייזר באמת עוזר לרוזציאה? האם זה לתמיד או שיכול לחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סופיה
לילך קפלן09/05/2018מניסיון, אצלי ביחידה לדרמוקוסמטיקה, אנחנו רואים תוצאות יפות עם טיפול בלייזר ברוזציאה. אין הבטחה שהרוזציאה לא תחזור, רוזציאה תלויה בכל כך הרבה דברים...אין לנו אפשרות לצפות אותם ואת התנהלות המחלה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזקס ג'ל וקרם לחותתמי05/05/2018
שלום רב,
רציתי לדעת אם מותר לשים קרם לחות לאחר השימוש ברוזקס ולהתאפר רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמי
לילך קפלן09/05/2018באופן עקרוני אין מניעה להשתמש עם קרם לחות לאחר השימוש ברוזקס, כמו גם איפור. יש לשים לב לקרמים ולאיפור, שיהיו היפואלרגנים ומותאמים לעור הרגיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי רוזציאה יכולים להזדהם?עליזה03/05/2018
רוזציאה בפנים, לפעמים מגרד. זה יכול להזדהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עליזה
לילך קפלן03/05/2018כל פגיעה בעור שחודרת את האפידרמיס ומגיעה לשכבות התחתונות יכולה לגרום לזיהום. לאו דווקא רוזציאה. אנא שמרי על הגיינה והימנעי מנגיעה בפנייך שלא לצורך או ללא אמצעים סטריליים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זיעה יכולה להחמיר את המצב?גילה26/04/2018
אני סובלת מחום ומהזעות בקיץ, אבחנו לי רוזציאה לפני חודשיים והבנתי שיש הרבה דברים שיכולים להחמיר את המצב. האם זיעה אחד מהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גילה
לילך קפלן03/05/2018באופן עקרוני זיעה לא "בריאה" ומועילה לרוזציאה. כדאי לשמור על עור הפנים יבש ונקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריך טיולים חולה ברוזציאהיהודה22/04/2018
אני מדריך טיולים, אבחנו לי רוזציאה, חוץ מכובע וקרם הגנה מה עוד אפשר לעשות כדי להמעיט את החשיפה לשמש והחמרת המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יהודה
לילך קפלן03/05/2018כובע וקרם הגנה זה מצוין, גם להימנע מלחשוף את העור למזג אוויר קיצוני כמו חום כבד או לחליפין קור ויובש עזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש דרך להיפטר מרוזיצאה?יפעת17/04/2018
סובלת מהמצב כבר כמה שנים, מינוציקלין עוזר אבל כשאני מפסיקה חוזר. יש דרך להיפטר מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפעת
לילך קפלן03/05/2018לעניות דעתי, אין מצב להיפטר לחלוטין מרוזציאה אלא לטפל בה כך שהיא לא תופיע לעיתים קרובות כל כך. הדבר נעשה בעזרת ידית לייזר ייחודית. את מוזמנת להתייעצות בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלות של העור במשחהעדנה12/04/2018
האם העור מפתח תלות בקרם כך שאם מפסיקים להשתמש בו המצב מחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדנה
לילך קפלן03/05/2018באופן עקרוני אין פה תלות שהעור מפתח, יש מצב שהעור יכול להפסיק להגיב באותו אופן לקרם כמו לרטין איי, לחומצה היאלורונית ואז כדאי קצת לשנות, למספר חודשים ולאחר מכן לחזור אותו הקרם שהיטיב עימך בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות כלי דם - האם רוזציאה?נופר08/04/2018
התרחבות של כלי דם על האף, האם רוזציאה?איך מטפלים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
לילך קפלן03/05/2018התרחבות כלי דם על האף אינה דווקא מעידה על רוזציאה, היא יכולה להעיד על תופעה של נימים מורחבים. אנחנו מטפלים בנימים הללו בעזרת לייזר מיוחד ובהצלחה רבה. את מוזמנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של אקנה ושל רוזציאהאורן03/04/2018
אבחנו לי רוזציאה, אני סובלת גם מאקנה הורמונלית לפני המחזור. עד עכשיו הייתי משתמשת בסבון פנים לעור שמן שמייבש את האקנה אבל עכשיו אני מפחדת שזה יחמיר את הרוזציאה... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורן
לילך קפלן03/05/2018ממליצה להגיע לקוסמטיקאית שיש לה ניסיון בטיפול ברוזציאה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצלקת אקנה בודדתניתי01/04/2018
יש לי צלקת אקנה אחת בודדת אבל מאוד גדולה. איך אפשר לטפל בה? האם יש טפול נקודתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ניתי
לילך קפלן01/04/2018הטיפול בצלקות אקנה מאוד מתקדם היום. ניתן לטפל הן בצלקת בודדת והן בצלקות מרובות. יש לאבחן את הצלקת ולהתאים לה את המכשיר המתאים והטכנולוגיה הרלוונטית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש כאבים במחלת רוזציאה?אידה28/03/2018
האם במחלה זו יש כאבים ,? כי יש לי נפיחות בפנים כאבים ואדמומיות רופא עור נתן לי אנטיביוטיקה ומשחה האם כאבים אופייניים במחלה
זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אידה
לילך קפלן29/03/2018אדמומיות מאוד אופינית. גם נפיחות קיימת. במקרה של כאבים, גשי לרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות ומניעת רוזציאהלורנס22/03/2018
אני יודעת שאין באמת קשר אבל ייתכן שגלולות למניעת הריון יכולות לעזור נגד רוזציאה כמו שהן יעילות נגד אקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לורנס
לילך קפלן29/03/2018לא שאני יודעת/שמעתי על כך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על טיפול PDLנחמה20/03/2018
אשמח לקבל הסבר על טיפול PDL ברוזציאה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נחמה
לילך קפלן29/03/2018הטיפול ברוזציאה כולל:
• הימנעות מהגורמים המחמירים, תזונה נכונה והקפדה על תכשירים שאינם מגרים את העור
• טיפול תרופתי: קרמים/ג'ל המכילים בנזולי פרוקסיד, חומצה אזלאית, טרטינואין או סוגים שונים של אנטיביוטיקה. במקרים קשים ניתן טיפול אנטיביוטי סיסטמי למספר חודשים או רואקוטן.
• טיפול באמצעות קרן לייזר: במקרים רבים לא די בטיפול אנטיביוטי ויש צורך בטיפול בלייזר על מנת לכווץ את כלי הדם המורחבים. טכנולוגית הלייזר היא היחידה המוכרת כיום לטיפול בבעיה זו. טיפולי הלייזר לטיפול ברוזציאה כוללים:
1. Pulsed dye Laser: השימוש בלייזר זה נחשב לטיפול הבחירה עבור רוב הנגעים המערבים כלי דם בזכות יעילות קלינית גבוהה ופרופיל תופעות לוואי נמוך. המכשיר מצויד בקרן (Spot size) גדולה (5-10 מילימטר) המאפשרת טיפול מהיר גם בנגעים גדולים. תופעות לוואי כוללות שטפי דם הנעלמים כשבוע-שבועיים לאחר הטיפול, וכן שינויי פיגמנטציה זמניים. במקביל, למכשיר אפשרות לקירור דינאמי המגביר את הנוחות בזמן הפעולה ומאפשר טיפול באנרגיה גבוהה יותר באופן בטוח ויעיל, תוך צמצום מספר הטיפולים הנדרש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה מחמירה בזמן הריוןאיילת15/03/2018
אובחנתי כרוזציאה לפני הרבה שנים, כבר זמן רב שלא היו לי התפרצויות וממש כאילו אני לא חולה. אני מנסה עכשיו להיכנס להריון, האם להורמונים יש השפעה על חומרת המחלה והיא יכולה להתפרץ? יש דרך למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילת
לילך קפלן29/03/2018ישנם הרבה גורמים שמחמירים את מחלת הרוזציאה כמו: מזג אוויר, שתיית אלכוהול, הריון יכול להיות אחד מהם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רוזציאה יכולה להתפשט?יובל13/03/2018
האם רוזציאה בלחיים יכולה להתפשט לשאר הפנים? כמו הסנטר והמצח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יובל
לילך קפלן29/03/2018לצערי התשובה היא כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)