פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• האם רוזציאה יכולה לעבור?
    רחל עמרני
    29/03/2017

אני יש לי רוצזיצאה כבר שלושה חודשים ואני רציתי לשאול עם זה עובר?? הייתי אצל רופא עור גם מומחה עור הוא אמר זה לוקח זמן זה יעבור לי. אני לוקחת היום קיורטן זה עוזר לי אבל מדי פעם אני אדומה יש לי יובש בפנים אני שמה שמן קוקוס ומשחה לפנים נגד שמש וגם לחות לעור אשמך לתשובה העניים דומעות כל הזמן קשה מאוד עם זה מחכה לתשובה אני עובדת בגן ילדים נורא קשה לי עם זה מה הכי כדאי לי לעשות בנדון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם רוזציאה יכולה לעבור?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם רוזציאה יכולה לעבור?

יפית כהן
    01/04/2017

רחל שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין כי פעמים רבות אני נשאלת האם באמת ניתן ל"היפטר" מרוזציאה או רק להקל על המצב הקיים. התשובה תלוייה בשלב שבו אובחנה הרוזציאה, באיבחון הקליני ובהתאמה נכונה של הפרוטוקול הטיפולי המערכתי. ככל שהאבחון יהיה מוקדם יותר כך נוכל לעזור לשלוט בתסמינים ונמנע פרוגרסיביות והחמרה בסימפטומים.

טיפולים באמצעות פרוצדורות קוסמטיות בקליניקה לטיפול באודם, נימי דם וגבשושיות חלב אם אלו קיימים יהיו קצרי טווח וידרשו רק טיפולים תחזוקתיים תקופתיים. במקרה של רוזציאה..התאמה אישית של תכשירים ייעודיים מלחחים, מזינים ואנטי דלקתיים. במצבים אקוטיים יותר של רוזציאה ידרשו טיפולים ארוכי טווח.

רואקוטן, או קריוטן תרופות הניתנות לטיפול בפצעי בגרות ואקנה הורמונלי ניתנות במקרים רבים גם לטיפול ברוזציאה כאשר קיימת הפרשה של בלוטת חלב, אדמומיות או פצעונים לרב. תופעת לוואי ידועה לתרופת הרואקוטן הינה תחושת היובש בפנים (Xerosis), תלוי כמובן במינון שהינך נוטלת. ככל שהמינון יותר גבוה כן הסיכוי ליובש קיצוני בעור. על כן, מומלץ להשתמש בתכשיר מלחח אשר ביכולתו לשקם את מחסום הגנה של העור והמיועד לשימוש בעת נטילת הקריוטן. הבעיה מתחילה בעת הפסקת השימוש ברואקוטן שכן כמו במקרים רבים בטיפול באקנה, יכולה להיות הישנות חזרתם של פצעים עם הפסקת הטיפול בתרופה או תקופה לאחר נטילתה והדבר נכון גם לרוזציאה.

באשר לעיניים הדומעות, צריך להבין קצת יותר האם קיים גם בנוסף גרד או צריבה בעיניים או באזור מעל העפעף. בכל מקרה, ממליצה לך לגשת לרופא עיניים על מנת שיבדוק אם קיים דמודקס באזור ה- Meibomian gland (בלוטות מעל העפעף) ובכלל אם קיימת רוזציאה בעיניים.

בברכה,
    יפית כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראוקטן לטיפול בחולת רוזיצאה
    גל
    28/03/2017

היי,אני בת 20 ואובחנתי ע"י רופאת עור ברוזיצאה,היא המליצה לי לקחת ראקוטן למרות שהמצב שלי לא הכי חמור (אדמומיות באזור הלחיים) אני לא מעוניינת לקחת ראקוטן,יש דרכים טבעיות לטפל ? ע"י תכשירים או תזונה
    אשמח אם תעזרו לי, תודה :)

הוספת תגובה

• רואקוטן לטיפול בחולת רוזציאה

יפית כהן
    02/04/2017

גל שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין כי תרופת הרואקוטן (Isotretinoin), המיועדת לטיפול בפצעי אקנה, ניתנת במקרים רבים גם לטיפול במצבים מסויימים של רוזציאה. לתרופה ידועה פעילות סבוסטטית, קרי, דיכוי פעילות בלוטות החלב דבר המוביל להפחתת יצור החלב בבלוטה. אציין כי במקרים רבים אדמומיות המופיעה בעור נגרמת כתוצאה מהיפראקטיבציה של בלוטת חלב ובהמשך אף ליצירה של נימי דם בעור. יש לאבחן ולהבין ראשית ממה נגרמת האדמומיות.

מניסיוני, אבחון קליני של העור העושה שימוש בטכנולוגיה של דימות העור - מאפשר במקרים רבים לצפות ולאבחן בנעשה בעומק העור. השיטה מעלה את הדיוק הקליני ומאפשרת לצפות בשכבות העליונות של העור ובמיבנים וסקולריים כדוגמת נימי דם ונגעים פיגמנטרים ללא תלות בגון העור. כך למעשה, ניתן לאבחן אם האדמומיות הנראת בעור הפנים שמקורה מהישכחותם של כלי דם קטנטנים ו/או הפרשת חלב מוגברת "ונקודות אדומות" או פצעונים קטנטנים היוצרים רובד ומעטה אדמומי. האיבחון הקליני מאפשר התאמה מדוייקת של הפרוטוקול הטיפולי.

הטיפול ברוזציאה מחייב מניסיוני, טיפול מערכתי המתבסס על התאמה אישית של תכשירים דרמו קוסמטיים בהתאם לסימפטומים הקיימים. פרוצדורות אסתטיות במקרים בהם אנו מאבחנים לדוגמא אדמומיות כצבר של נימי דם וכו וכמובן טיפול תרופתי. אציין מניסיוני כי ניתן לטפל במצבים מיוחדים של רוזציאה ללא טיפול תרופתי אך כאמור כל מקרה הינו אינדווידואלי.

מומלץ להקטין צריכה של מוצרי חלב פרה בשל השפעה על בלוטות חלב. מאחר והיריעה כאן קצרה מלכתוב תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית.
    בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם רוזיצאה לא מאובחנת?
    sharon
    25/03/2017

היי יפית,
    אני בת 34 ומאז שאני זוכרת את עצמי הייתה לי אדמומיות בפנים באזור הלחיים, המצח והסנטר, חספוס ומרקם עור לא חלק.
    הייתי אצל רופאת עור שמקבלת במרכז המשולב לאסתטיקה באיכילוב.
    אחרי כמה שאלות היא אבחנה שיש לי רוזיצאה והמליצה לי על טיפולי לייזר לאדמומיות ונתנה לי קרם איברמקטין לחספוס ואמרה שזה לא יעזור לאדמומיות של העור.
    מאחר וטיפולי הלייזר מאוד יקרים רציתי לשאול האם יש דברים אחרים שיכולים לעזור לי?
    בנוסף האם יש דרך לאבחן האם יש לי רוזיצאה מעבר לתשאול? ( יש לציין שלא עשתה בדיקה נוספת מעבר לתשאול)
    בעבר כשפניתי לרופא עור הוא טען שזה צבע העור שלי ואין מה לעשות עם זה. חשוב לי לציין שלאחר שלושה ימים של לקיחת התרופה יש פחות חספוס בעור אך יש עדיין אדמומיות. האם צפויה הטבה באדמומיות לאחר זמן מסוים? בנוסף האם אני אמורה לשים קרם הגנה עם קרם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם רוזיצאה לא מאובחנת?

הוספת תגובה

• האם רוזציאה לא מאובחנת?

יפית כהן
    02/04/2017

שרון שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין כי תכשיר האיברמקטין (ivermectin), ניתן במקרים רבים לטיפול במצבים בהם אנו מאבחנים הישכחות של טפיל הדמודקס מייטס בעור. תרופה זאת יכולה להיטיב עם החיספוס הקיים בעור כאשר זה נגרם מטפיל הדמודקס. חספוס בעור יכול להגרם מהפרשת בלוטת חלב בעור או מליקוי במחסום ההגנה של העור דבר המאיץ את קצב אידוי המים מפנים העור לסביבה החיצונית והתוצאה - עור שמן מיובש או עור מיובש ומחוספס.
    לתכשיר ידועה גם פעילות אנטי דלקתית למרות שעדיין לא ידוע מנגנון הפעולה המדוייק הרי שתרופה זאת יכולה להיטיב עם אודם שאינו צבר של נימי דם.

אדמומיות בעור הפנים המלווה לעיתים בפצעונים דמויי אקנה, כתמים אדומים ומרקם עור לא אחיד, יכולה להיות מאובחנת לעיתים ובשוגג כהפרעת עור כזאת או אחרת. על כן, כאשר מדובר ברוזציאה, לצד תשאול ובדיקת הפרופיל הרפואי של המטופל, האיבחון הקליני הינו הליך חשוב ביותר שעל בסיסו יקבע הפרוטוקול הטיפולי.

מניסיוני, איבחון העור באמצעות טכנולוגיה של דימות העור ע"י אור מקוטב – צולב ( Cross Polarized Technologyy), מבטל את החזר (רפלקציית) האור ומאפשר לאבחן את הנעשה מתחת לפני שטח העור ולצפות במבנים "תת קרקעיים בעור".
    כך למשל, ניתן לאבחן אם האדמומיות הנראית בעור הפנים, מקורה מהישכחותם של כלי דם קטנטנים ו/או הפרשת חלב מוגברת "ונקודות אדומות" או פצעונים קטנטנים היוצרים רובד ומעטה אדמומי.

לשאלתך, טיפולי ליזר לטיפול באדמומיות ונימי דם אינם מהווים פרוצדורה יחידה לטיפול בהפרעה אסתטית זאת. קיימים טיפולים העושים שימוש בטכנולוגיה הידועה בשם IPL וטכנולוגיה נוספת העושה שימוש בגלי רדיו והידועה בשם תרמוקואגולציה (Thermocoagulation). הטכנולוגיה מטפלת בנימי דם אשר קוטרם קטן מ - 0.3 מ"מ ומבוצעת בין היתר בשילוב או במקרים בהם פרוצדורות כדוגמת לייזר וטכנולוגיית IPL כשלו מלטפל בנימי דם קטנטנים.

למידע נוסף לגבי האבחון הקליני תוכלי לקרוא באתר האינטרנט שלי בלינק:
    http://bit.ly/2aH20Xa

בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מייקאפ ואיפור על רוזציאה
    שני
    23/03/2017

אם יש לי רוזציאה בפנים אני יכולה להשתמש במייקאפ ובסומק ובתכשירי איפור רגילים או שאני צריכה לקנות מוצרים מיוחדים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מייקאפ ואיפור על רוזציאה

הוספת תגובה

• מייק אפ ואיפור לרוזציאה

יפית כהן
    02/04/2017

שני שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין כי מומלץ להשתמש במייק אפ נוזלי אשר ניתן להסירו בנקל ואשר אינו מצריך שימוש רב בסבון או בתכשירי ניקוי חזקים לצורך הסרת איפור.

ידוע כי מייק אפ משמש לצד מסנן קרינה - שכבת הגנה נוספת מפני נזקי השמש. בנוסף, בשל הרצון להסתיר ולטשטש כתמים, אודם ופגמים בעור, הרי שבמצבים מסויימים של רוזציאה, מומלץ להמעיט את השימוש במייק אפ שכן זה עלול לגרות עוד יותר את העור, להחמיר את תחושת היובש בעת הסרתו מהעור ולהחמיר את האודם ו/או היווצרות נימי הדם בעור אם אלו קיימים.

מומלץ להשתמש בתכשירי איפור עם אוריינטציה לעור הרגיש.
    למידע נוסף לגבי כיצד לבחור מייק אפ לרוזציאה ועור אדמומי, תוכלי לקרוא באתר האינטרנט שלי.

בברכה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה או פצעי בגרות?
    מיקה
    21/03/2017

הבת שלי בגיל ההתבגרות ויש לה אדמומיות בפנים שנראית כמו צפיפות של פצעונים קטנים אבל בלי ראש. איך אני יכולה לדעת אם אלה חצ'קונים או רוזציאה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה או פצעי בגרות?

הוספת תגובה

• רוזציאה או פצעי בגרות

יפית כהן
    27/03/2017

מיקה שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים אשר בעור פניה של בתך אציין כי רוזציאה שכיחה יותר בקרב אנשים בגילאי 30 ועד 60. עם זאת אציין, שכבר ראיתי מקרים רבים של רוזציאה בגילאי העשרים ואילך. אדמומיות בפנים הנראת כמו צפיפות של פצעונים קטנים הנה תופעה שכיחה מאד לאקנה בגיל ההתבגרות.

אדמימות בפנים נגרמת במקרים רבים כתוצאה מהפרשת יתר של בלוטת החלב המושפעת מהורמונים אנדרוגנים גבריים.
    בכל מקרה, תוכלי לפנות לאיש מקצוע או רופא המומחה לעניין על מנת שיאבחן את הסימפטומים בעור פניה של בתך ועל מנת שיתאים לה את הטיפול הנכון..
    בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבון פנים מומלץ לעור עם רוזציאה
    אורה
    19/03/2017

איזה סבון פנים מומלץ לעור עם רזציאה? האם אני יכולה להשתמש בסבון פנים רגיל או שאני צריכה להשתמש במשהו מיוחד, ואם כן אז איזה תכשיר כדאי?

הוספת תגובה

• סבון פנים לעור עם רוזציאה

יפית כהן
    02/04/2017

אורה שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך, אציין כי ניתן להשתמש בסבון פנים כתכשיר ניקוי לעור הפנים אבל מומלץ להשתמש בסבון עם אוריינטציה לעור הרגיש. כעקרון, גם סבונים המיועדים לעור הרגיש עלולים ליצור תחושה של יובש ולכן אציין מניסיון שזה די "ניסוי וטעיה"

מומלץ להמנע מסבונים המכילים את המרכיב SLS - Sodium Lauryl Sulfate ובנוסף, מומלץ להמנע מסבונים המכילים את משפחת המרכיבים הידועים בשם קטון CG. הנ"ל ידועים גם בשם:
    Methylisothiazolinone ,Methylchloroisothiazolinone
    מרכיבים אלו פופולרים מאד בתכשירי ניקוי וסבונים נוזליים ועלולים לגרום לתופעות של אלרגיה ו/או רגישות.

בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה היא מחלה תורשתית?
    ליאורה
    16/03/2017

לחמותי יש רוזציאה ואני חוששת שגם לבנות שלי יהיה. האם זו מחלה תורשתית ואם כן האם יש דרך למנוע אותה לפני שהיא מתפרצת?

הוספת תגובה

• רוזציאה היא מחלה תורשתית

יפית כהן
    02/04/2017

ליאורה שלום וברוכה הבאה לפורום,

רוזציאה הינה מחלה תורשתית אבל עובדה זאת אין בה בכדי להצביע על כך שגם לבנותייך יהיה רוזציאה.

הגורם המדוייק לרוזציאה אינו ידוע ולצד גורמים גנטיים קיימים גם גורמים סביבתיים העלולים להשפיע על התהוות או התפרצות המחלה.
    שמש עלולה להחמיר אדמומיות והיווצרות נימי דם ולכן, הגנה מהשמש ושימוש במסנני קרינה מומלצת גם בחשיפה אינטרמיננטית קרי, חשיפה לפרקי זמן קצרים.

בברכה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן אורגנו לטיפול באדמומיות רוזציאה
    רחל
    25/02/2017

שלום לך אשמח לדעת האם מנסיונך הרב לשמן האורגנו יש השפעה על
    רוזציאה אדמומיות בפנים, לא לנימי הדם?
    תודה

הוספת תגובה

• שמן אורגנו לטיפול באדמומיות רוזציאה

יפית כהן
    02/04/2017

רחל שלום וברוכה הבאה לפורום,
    ראשית ברצוני להתנצל על העיכוב הרב שחל בתשובתי אליך.

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך ובהתייחס לשאלתך אציין כי חסרים לי מס' פרטים כדוגמת, האם מדובר בשמן אורגנו כקפסולות לבליעה סיסטמית או כמריחה על העור?

כעקרון, לשמן אורגנו ידועה פעילות אנטימיקרוביאלית הודות לתכולת התימול (thymol) שבו, המשמש כקוטל חיידקים. לצערי, לא אוכל לחוות דיעה אוביקטיבית בנושא זה שכן לא ראיתי את השפעתו של שמן אורגנו על מגוון גדול של מטופלים.

בברכה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה קרם לחות ניתן להשתמש במצב רוזציאה?
    קארן
    22/02/2017

שלום אשמח כמאובחנת במחלה הנל לדעת איזה קרם לחות ניתן להשתמש שלא יחמיר את המצב

הוספת תגובה

• קרם לחות לרוזציאה

יפית כהן
    02/04/2017

קארן שלום וברוכה הבאה לפורום,

ראשית ברצוני להתנצל על העיכוב שחל בתשובתי אליך.

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין כי
    על מנת להתאים קרם לחות לרוזציאה חשוב לאבחן ראשית את הסימפטומים בעור הפנים ולהבין האם היובש או החספוס שקיים בעור מקורם מנוכחותו של טפיל הדמודקס מייטס בעור. מניסיוני, במצבים בהם אנו מאבחנים רמות גבוהות של טפיל דמודקס בעור הפנים, קרם לחות לבדו אין בו בכדי לטפל בתחושת היובש או החיספוס.

כעקרון, מומלץ לבחור קרם לחות נטול בישום, ללא חומרים משמרים מסוג פארבנים, שאינו קומדוגני ואינו סותם נקבוביות העור, נטול שומן "Oil Free" והיפואלרגני .

חשוב להבין כי במצבים של רוזציאה יובש בעור הפנים עלול להיות מושפע גם מגורמים חיצוניים מלבד סבונים ותכשירי קוסמטיקה. תנאי קור, רוח ומיזוג עלולים גם הם להחמיר את האדמימות או היובש האופייני. על כן, במקרים רבים אנו נשתמש בקרמים הזנתיים, משקמי מחסום הגנה המכילים מרכיבים מלחחים, מרכיבים אנטי דלקתיים, מרכיבים מרגיעים ומזינים.

למידע נוסף לגבי בחירה נכונה של תכשירי קוסמטיקה תוכלי למצוא באתר האינטרנט שלי.
    כמו כן, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית.
    בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעונים אדומים מודלקים על האף
    אסתי
    18/02/2017

מה ההבר והטיפול לפצעונים אדומים לבנים נמופיעים אחת לכמנ חודשים על קצה כאף..ובצידיו...מה צריך לבדוק?

הוספת תגובה

• פצעונים אדומים מודלקים על האף

יפית כהן
    19/02/2017

אסתי יקרה, שלום וברוכה הבאה לפורום.

בהתייחס לשאלתך, אציין כי מבלי לאבחן את סוג הפצעים אשר בעורך, הרי שלא אוכל לענות בצורה קונקרטית לשאלתך. פצעים אדומים על האף, יכולים להצביע על אקנה, סבוריאה, טפיל הדמודקס ורשימה ארוכה של הפרעות עור. יש לבדוק אם בעורך קיימת הפרשת חלב מוגברת קרי, עור שמן או שמן מיובש. הפרשת חלב מוגברת יכולה לגרום בין היתר להיווצרותם של פצעים.

בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה וטיפול בתכשיר kb pure
    ימית
    06/02/2017

שלום אני בת 28,
    יש לי רוזציאה בשתי הלחיים שמתבטאת בעור מודלק קילופים ואדמומיות. לאחרונה קיבלתי מהקוסמטיקאית שלי תכשיר בשם kb pure skin relaxer mask .
    רציתי לדעת אם התכשיר מותאם לטיפול ברוזציאה. אם הוא טוב, כי בדקתי על המרכיב פרפינום ומצאתי שהוא לפעמים מחמיר פצעים בעור צעיר ויותר מתאים לעור מבוגר.
    האם המוצר יטיב איתי?

הוספת תגובה

• רוזציאה וטיפול בתכשירים

יפית כהן
    07/02/2017

ימית שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין מניסיוני כי יש לאבחן באופן קליני את העור ולהבין מה היא אותה אדמומיות ודלקתיות אשר בעורך. האם מקורה בהפרשת יתר של בלוטת חלב, נימי דם או שמא מדובר בטפיל הדמודקס או גם וגם. האם ההתקלפויות והיובש הינם כתוצאה מעור מיובש או שמן מיובש או חיספוס בעור הנגרם כתוצאה מפעילות פתוגנית של טפיל הדמודקס. את כל האינדיקציות האלו ואינדיקציות נוספות אנו בודקים במסגרת האיבחון הקליני המושתת בעיקרו על ניסיונו של איש המקצוע ומיכשור טכנולוגי מתקדם לדימות העור המאפשר לאבחן את הנעשה מתחת לפני שטח העור בעומק של עד 1 מ"מ. רק לאחר בדיקה והתחשבות באינדיקציות נוספות ניתן יהיה להתאים את הפרוטוקול הטיפולי.

מניסיוני בטיפול ברוזציאה, טיפול המושתת על קרם אחד להרגעת העור אין בו די על מנת לטפל בכל הסימפטומים של הפרעת עור זאת. התאמה נכונה של טיפול תרופתי בחלק מהמקרים, בשילוב פרוצדורות אסתטיות וקרמים ייעודיים מותאמים אישית לסמפטומים שהינם אנטי דלקתיים מלחחים ומזינים הם אלו שיטיבו עד מאד עם עור הפנים. כאמור היריעה כאן קצרה ויש המון מה לכתוב...

מצרפת תמונה "לפני ואחרי "של לקוח אשר הגיע אליי עם רוזציאה במצב אקוטי של העור. מהתמונות ניתן להבין כיצד אבחון קליני מדוייק והתאמה נכונה של הפרוטוקול הטיפולי תביא לשיפור ניכר בעור הפנים.

בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה וטיפול בתכשיר kb pure

ימית
    07/02/2017

בנוסף לקרם הזה הרופא נתן לי גם רואקוטן ואלידל כלומר אני לא משתמשת רק בקרם אחד. הייתי אצל מספר רופאים ואף רופא, למרות שביקשתי, לא שלח אותי לביופסיה ולא בדק את בלוטות החלב. יש לי יובש ואם אני לא מלחחת את האיזור אני מרגישה שזה מחמיר וההתלקחות לא נרגעת לי. מה את ממליצה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון ראשוני - האם אמין?
    יולי
    27/01/2017

שלום רב, אשמח לקבל ייעוץ והכוונה..
    עקב בעיית עור שהחלה לפני שבועיים - פניתי למספר רופאים וקיבלתי חוות דעת שונות וטיפולים שונים ואני מאוד מבולבלת וחסרת אונים :-(
    הסיפור שלי מתחיל בכמה שטויות שלצערי הרב גרמתי לעצמי במו ידיי.. קצת רקע- מעולם לא סבלתי מבעית עור כזאת או אחרת או הסמקות. אני בת 32 ולפני שלושה שבועות החלטתי שכחלק ממלחמת מנע בקמטים כדאי שאמרח אדפרין. מרחתי 3 ימים באופן רציף ולא מבוקר וכעבור מס׳ ימים החלה להופיע תחושת גרד, אודם ואף בצקת בפנים. העור הרגיש כמו כוויה ומרחתי ביאפין להרגעה. קיבלתי טיפול מרופא עור מס׳ 1- צטאפיל, אקווה קרם ואפלומיצין. כאשר לא הושגה הטבה קיבלתי מרופא 2- משחת אלוקום למריחה. סה״כ מרחתי את המשחות 4 ימים. הנפיחות פחתה וגם הגרד ירד אך בד בבד החלו להופיע הסמקות רבות בעיקר כתוצאה מחשיפה לגורמי חום (תנור, מזגן, שמש, ובזמן יקיצה-לאחר שינה טובה וחמימה). רופאה מס׳ 3- אמרה לי להפסיק מיד עם הקורטסטרואידים ולהימנע מגורמי חום ולמרוח קרם טולריאן של לה רוש פוזה על הפנים. עשיתי כדבריה אך לאחר שההסמקות חזרו ולוו בתחושת גלי חום בפנים, הלכתי לרופא מספר 4- שקבע שמדובר ברוזציאה ולא העניק לי שום טיפול וקבע פגישה נוספת רק עוד חודש. להערכתי כיוון שמדובר בפרק זמן קריטי שאולי טיפול מונע יכול להטיב או להקל (במיוחד אם אני נמצאת בשלב ראשון וכמובן שלא ארצה שיחמיר) - החלטתי ללכת להתייעצות עם רופאה נוספת- מס׳ 5, שקבעה שלא סביר שמדובר ברוזציה אלא קונטקט דרמטיטיס כתוצאה מאירוע חריף. היא רשמה לי כדורי אנטיהיסטמין (אריוס) ומשחת הידרואגיסטן למקרי קיצון.
    נכון להיום ולמזג אויר הקר ששורר לאחרונה לרוב כמעט ואין סומק ניכר (רק לאחר שינה או חשיפה לחום ישיר וממושך) ומס׳ פעמים ביום אני חשה גלי חום באופן לא סימטרי בפנים.
    אני לא בטוחה כבר מה מזג האוויר כי לפעמים חם לי כשלכולם קר... מה יש לי???? איך אני מטפלת?? למי אני פונה??
    אני מיואשת כל כך!
    אשמח לעזרה והכוונה...
    תודה תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון ראשוני - האם אמין?

הוספת תגובה

• אבחון ראשוני - האם אמין?

יפית כהן
    01/02/2017

יולי שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין כי תכשיר האדפרין (Adaferin),אשר נרשם לך ע"י רופא עור ניתן במקרים רבים למצבים של פוסט אקנה בהם נותרים בעור כתמי עור או פיגמנטציה פוסט אינפלמטורית. בנוסף, למצבים בהם קיימים פקקי חלב, או קומדונים ולמניעת היווצרות מיקרוקומדונים בעור ובנוסף ל"עידון "צלקות פוסט אקנתיות ובכלל כאנטי אייג'ינג.

לשאלתך, השימוש באדפרין יכול לגרום לאיבוד מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית
    (Trans epidermal water loss), דבר העלול לגרום ליובש בעור (Xerosis)או לעור מיובש. אחת מתופעות הלוואי הידועה לתכשיר זה הינו גירוי העור ותחושת גרד, צריבה ואודם. על כן, בימים של חורף כשהעור עוד יותר מיובש יש צורך לנקוט משנה זהירות ומומלץ להקפיד על מריחה מבוקרת ושימוש בקרם לחות ואף קרם הזנה.
    אדמימות בעור הפנים המתאפיינת בהסמקות חוזרות ונשנות ובתחושה של גלי חום יכולה להיות מאובחנת לעיתים ובשוגג כרוזציאה, דרמטיטיס ורשימה ארוכה של הפרעות עור כאלו ואחרות.
    על כן, אנו רואים באבחון הקליני הליך חשוב ביותר שעל בסיסו יקבע הפרוטוקול הטיפולי. כל זאת ועוד כאשר מדובר בהפרעת העור רוזציאה. מאחר ולא קיימות בדיקות סרולוגיות (בדיקות דם), לגילוי רוזציאה. מניסיוני, האיבחון הקליני נעשה ע"י מכשור לדמות העור ע"י אור מקוטב – צולב. שיטה זאת מבטלת את החזר (רפלקציית) האור והמאפשרת לצפות ולאבחן את הנעשה מתחת לפני שטח העור בעומק של עד 1 מ"מ. השיטה מעלה את הדיוק הקליני ומאפשרת לצפות בשכבות העליונות של העור ובמיבנים וסקולריים כדוגמת נימי דם ללא תלות בגון העור.
    באשר למצב עורך, הייתי ממליצה לך להפסיק את כל התכשירים שניתנו לך אשר מכילים סטרואידים.
    שנית, הייתי מפסיקה את השימוש בסבון אשר הומלץ לך ומשתמשת רק אם יש צורך בתכשיר ניקוי שאינו מייבש בכמות מזערית, שאינו מכיל מרכיב בשם Sodium Lauryl sulfate. מומלץ מאד להשתמש בקרם לחות ובקרם המשקם את מחסום ההגנה של העור.
    בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר לצורך התייעצות אישית בנייד אשר מספרו:054-5321040
    מידע נוסף לגבי האיבחון הקליני, תוכלי למצוא באתר האינטרנט שלי:www.yafitcohen.co.il
    בהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזציאה וסבוריאה בקרקפת ובפנים
    משה
    28/11/2016

שלום יפית!
    אני בן 33 סובל שנים מסבוראה בקרקפת ובפנים למדתי לשלוט על התסמינים בקרקפת עם שמפואים טבעיים וקרמים, ובפנים מעט קרמים ולפעמים חומץ תפוחים, לפני כמה חודשים החלה אותה אדמומיות שורפת (כרגע ללא פצעים) בלחיים בסנטר באף ומעט במצח, כרגע היא באה והולכת. התחלתי בדיאטת דלת fodmap שכן ליוו את התופעה בעיות בבטן, התרחקתי מהשמש (אפילו נורות ניאון שורפות אותי) ובעיקר מהגקוזי/סאונה שהם גורמים להופעת התופעה הכי הרבה. מאוד מהר הסבוראה "התלבשה" על האדמומיות והתרחבה, הרופא שלי טען שזה סבוראה בלבד (ראה אותי ביום טוב) ונתן לי אלידל וניזורל שעזרו מאוד לסבוראה אבל שרפו את העור והגבירו את האדמומיות. כיום אני משתדל לשים אקניל רוז פעם ביומיים (עדיין מאוד שורף בחצי שעה ראשונה).

איך כדאי להתייחס לטיפול משולב של סבוראה והאדמומיות?
    מה מלדעתך כדאי להוסיף לטיפול?

הוספת תגובה

• המשך

משה
    28/11/2016

לאחר שתי שימושים האקניל רוז עושה רושם שמחמיר את התופעה... הוא בהחלט לא מרגיע את העור ובבוקר האדמומיות חזקה משהייתה בערב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ברוזציה במשך שנתיים
    טטיאנה
    01/11/2016

היי...אני סובלת מרוזציה כבר קרוב לשנתיים...מדי פעם מקבלת מרשם למינוציקלין, הטיפול עוזר קצת אך אחרי שאני מפסיקה לקחת הכל חוזר...מה עושים? איך אפשר להיפטר מהדבר הזה...אין לי כבר כוח!

הוספת תגובה

• טיפול ברוזציאה במשך שנתיים

יפית כהן
    01/11/2016

טטיאנה שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעור פניך אציין מניסיוני כי הטיפול ברוזציאה חייב להתבסס על פרוטוקול מערכתי קרי, טיפול תרופתי אשר יותאם לך בהתאם לסימפטומים ולתת סוג הרוזציאה, פרוצדורות אסתטיות וקרמים דרמו קוסמטים ייעודיים לרוזציאה. אנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין נרשמת במקרים רבים כ- Gold Standard לטיפול ברוזציאה ואף אקנה. מניסיוני בטיפול ברוזציאה, אנטיביוטיקה זאת יכולה להיטיב במקרים מסויימים עם הסימפטומים בעור הפנים אבל עם תום תקופת השימוש בד"כ קיימת חזרה של הנגעים. על כן, טיפול תרופתי שמתבסס רק על אנטיביוטיקה אינו מספק. יש לאבחן את עור פנייך באמצעות ציוד מיוחד על מנת להבין מהיא האדמומיות בעור הפנים. האם מקורה בנימי דם או בגלל סיבה אחרת. יש לבדוק האם קיימים פצעונים בעור פניך ולבדוק את צורתם ועוד..אנטיביוטיקה לא מטפלת לדוגמא בנימי דם סטטים ולא בהפרשת חלב מוגברת אם זאת קיימת.

בכל מקרה, אציין שכיום ההצלחות בטיפול ברוזציאה מרובות וככל שמקדימים לטפל כך מונעים פרוגרסיביות והחמרה בסימפטומים. למידע נוסף, תוכלי למצוא באתר האינטרנט שלי: www.yafitcohen.co.il. כמו כן, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית. בברכה, יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה שניראת כרוזציאה כשלושה ימים
    רעות
    21/08/2016

היי התחילה לי הסמקה בעור הפנים לאחר יומיים היא עברה לאף מלווה בנפיחות לקחתי איסטזין והיום כעבור שלושה ימים זה עבר אך קראתי שברוזציאה היא נעלמת וחוזרת לצמיתות יש לי צריבות בעור הפנים וגם יובש האם לדעתך אכן מדובר ברוזציאה?
    אם כן מה עליי לעשות כדי למנוע את החזרה של ההסמקה מה עליי למרוח ואילו בדיקות דם לבקש מהרופא?

הוספת תגובה

• תופעה שניראת כרוזציאה כשלושה ימים - תגובה

יפית כהן
    22/08/2016

רעות שלום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעור פנייך אציין כי האבחנה האם מדובר ברוזציאה בעור פניך נעשית על סמך איבחון קליני מקיף הכולל שימוש במכשור מיוחד עמו ניתן לראות את הנעשה בעומק העור. לא קיימות בדיקות סרולוגיות או בדיקות דם לאיבחון של רוזציאה ולכן האבחון מתבסס על סמך ניסיונו של איש המקצוע, בדיקת הסימפטומים בעור פניך, בדיקת הפרופיל הרפואי ואינדיקציות נוספות.

לידיעה כללית, רוזציאה הינה הפרעת עור אשר מבחינת הסימפטומים מאובחנת לעיתים גם בשוגג כאקזמה, דרמטיטיס, סבוריאה ואף לעיתים כאקנה במידה וקיימים גם פצעונים לרב.
    תחושת צריבה ויובש הן חלק מהתופעות האופייניות ולכן יש להתאים תכשירים דרמו קוסמטיים ייעודים בהתאם למצב עורך, לרגישותו וליובש האופייני. מניסיוני, התאמה נכונה של תכשירים קוסמטיים יכולה להיטיב עד מאד עם תחושת הצריבה, גרד, בעירה ועיקצוצים אם אלו קיימים.

למידע נוסף לגבי האיבחון הקליני ואופן האבחון והטיפול בהסמקות ובעור אדמומי תוכלי למצוא באתר האינטרנט שלי

cהצלחה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה שניראת כרוזציאה כשלושה ימים - תגובה - תגובה

יפית כהן
    22/08/2016

תמונה של לקוחה אשר בעור פניה אובחן רוזציאה בשילוב יובש קיצוני.
    גרד, בעירה וצריבה היו חלק מהתחושות הנילוות. הלקוחה לא יכלה למרוח כלל תכשירים קוסמטיים בשל אי - טולרנטיות של העור. ללקוחה הותאמו תכשירים ייעודיים לטיפול ביובש הקיצוני וזאת התוצאה לאחר מס' ימים של שימוש.

יפית כהן
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה שניראת כרוזציאה כשלושה ימים - תגובה - תגובה - תגובה

יפית כהן
    22/08/2016

התאמה של תכשירים דרמו קוסמטיים לטיפול ביובש. מצב העור לאחר מס' ימים של שימוש.

יפית כהן
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה שניראת כרוזציאה כשלושה ימים - תגובה - תגובה - תגובה

יפית כהן
    22/08/2016

התאמה של תכשירים דרמו קוסמטיים לטיפול ביובש. מצב העור לאחר מס' ימים של שימוש.

יפית כהן
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה