מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוזציאה והמשך עבודה בשמש -מה עושים?נגה03/06/2016
שלום .רופא עור איבחן אותי כחולה ברוזציאה .אני בת 48 ומגיל 20 מורה לשל"ח לימודי ארץ ישראל. מה שאומר רב הזמן בשטח בטיולים.אני מורה במשרד החינוך ומתלבטת האם אפשרי בכלל להמשיך במקצוע ? הבנתי שצריך להמנע לחלוטין מחשיפה לשמש.. האם ביטוח לאומי. מכיר במחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה והמשך עבודה בשמש...מה עושים?- תגובה
יפית כהן06/06/2016
נגה שלום וברוכה הבאה לפורום.
בהתייחס לשאלתך אציין כי נכון להיום ביטוח לאומי לא מכיר ברוזציאה ואף לא חברות הביטוח.
לצערי, נכון להיום על פי הרפואה לרוזציאה היבטים אסתטיים ולא בריאותיים ומכאן בעצם מתחילה הבעיה..
מניסיוני בטיפול ברוזציאה, אציין כי איבחון קליני נכון של הסימפטומים בעור פניך, התאמה נכונה של טיפול תרופתי בשילוב פרוצדורות אסתטיות וקרמים ייעודים לרוזציאה יכולים להיטיב עד מאד עם האודם, פיצעונים דמויי אקנה אם אלו קיימים, נימי הדם ותחושת היובש, הגרד ואף הצריבה.
באשר להימנעות מוחלטת מהשמש, ידוע כי שמש מהווה אחד הטריגרים האקוטים להחמרת האודם ונימי הדם והשאלה מהם הסימפטומים בעור פנייך?
במידה וקיימים פיצעונים בעור הפנים הרי שיש לאבחנם, שכן מניסיוני שמש אינה הגורם להתהוותם. באשר לאודם ונימי דם קיימות היום טכנולוגיות לטיפול והטבה בסימפטומים אלו. ממליצה לך כמובן לחבוש כובע רחב שוליים, משקפי שמש וכמובן קרם הגנה ייעודי לרוזציאה המותאם לעורות רגישים.
מידע מפורט נוסף באשר לטיפול ברוזציאה ודרכי התגוננות מהשמש ובכלל תוכלי למצוא באתר שלי אשר יעלה לאוויר בשבוע הבא.
מצרפת לך תמונה של אחד מלקוחותיי וכיצד איבחון קליני נכון והתאמה נכונה של פרוטוקול טיפולי יכולה עד מאד להיטיב עם עור הפנים.....
בכל מקרה, תוכלי להתייעץ עימי באופן אישי.
בברכה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליפית על התשובה המהירה
נגה גביש06/06/2016יפית תודה.כל הנושא חדש לי....ומפחיד אני אוהבת שמש וטבע וכל החיים מטיילת
האם אפשר להמשיך כרגיל?כמובן עם קרם הגנה וכובע רחב שוליים??? האם אפשר ללכת לים? בגדים קצרים? ורק לשמור על הפנים.?
חייבת לציין שאין לי פצעים.רק אודם בפנים מוגזם!!!! כמו כוויה שלא עוברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ליפית על התשובה המהירה - תגובה
יפית כהן07/06/2016הי נגה,
מהתמונה ששלחת נראה כי אכן העור היה חשוף לשמש ובעיקר כמדומני על סמך ההבדלים בגון העור ובכתמי הפיגמנטציה. קשה לאבחן על פי התמונה אם מקור האודם בנימי דם מפושטים. בכל מקרה, נדרשת תשומת לב נוספת להגנה על העור מפני קרני השמש המזיקות. רוזציאה אינה שכיחה בעור הגוף אלא בעור הפנים ולכן הליכה עם בגדים קצרים או הליכה לים מחייבת משנה זהירות.
לשאלות נוספות, תוכלי להיוועץ עימי באופן אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת עור מסתורית,בבקשה תעזרי לידנה11/04/2016
היי
ב5 שנים האחרונות עור הפנים שלי הפך מחלק למודלק
עברתי מספר רופאים כל אחד מהם נתן אבחנה אחרת
מצב העור הולך ומחמיר
כרגע כל עור הפנים נגוע
בנוסף אני לא מצליחה למצוא תכשיר כלשהוא שלא גורם לשריפה ואי נוחות לאחר הנריחה
אני כבר לא יודעת מה לעשות
אני רוצה לדעת מה יש לי? אם מה אני מתמודדת כאן כדי לנסות למצוא פיתרון
אני זקוקה להמלצה למומחה על מהת לאבחן אחת ולתמיד במה מדובר
מוכנה להגיע לבדיקה לאן שצריך
בבקשה תעזרי לי
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת עור מסתורית,בבקשה תעזרי לי - תגובה
יפית כהן11/04/2016דנה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעור פניך הרי שלא יהיה זה מקצועי לחוות את דעתי מבלי שראיתי במה מדובר. חשוב לדעת איזה או מהיא האנמנזה שניתנה ע"י רופאי העור אם ניתנה?
באשר להתאמה של תכשירים לעור פנייך ו/או טיפול בעור המודלק, יש לאבחן מה הוא האודם אשר בעור פניך, יש לבדוק את הפרופיל הרפואי ויתכן כי תצטרכי לבצע בדיקות נוספות על מנת שיהיה אפשרי להתאים לך תכשירים בהתאמה אישית לסימפטומים ולרגישות של עור פניך.
תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית .
בברכה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון רוזיציאה האם זה עובר או לתמידדנה26/03/2016
היי,
בשנה וחצי האחרונות התחלתי לסבול מפצעונים פה ושם (אני בת 24 ובגיל ההתבגרות מעולם לא סבלתי מפצעונים) בחצי שנה האחרונה המצב החריף מאוד והעור הפך גבשושי אדום ולא נעים. עברתי בין מספר רופאים כאשר רק האחרון אבחן את המצב כרוזיציאה.
כעת מטופלת בכדורים ובמשחה (רוזקס) ובהוראת הרופא משתמשת בחומרי oil free בלבד.
שאלתי היא, האם באמת ניתן להיפטר מהמצב? או אך ורק להקל על המצב הקיים?
בדר״כ העור שלי שומני.. כעת הפך די יבש.. באיזה סבונים/קרם לחות/ מסיר איפור מומלץ להשתמש?!
תודה מראש
דנה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחון רוזיציאה האם זה עובר או לתמיד - תגובה
יפית כהן26/03/2016דנה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך חשוב להבין מה הוא הפרוטוקול הרפואי שניתן לך ואיזה כדורים הנך נוטלת. מניסיוני בטיפול ברוזציאה אציין כי רק טיפול מערכתי שכולל טיפול תרופתי, פרוצדורות אסתטיות וקרמים דרמו קוסמטיים יש בו כדי להיטיב עם רוזציאה עד לעיתים הפוגה בסימפטומים האופיינים.
מעבר לבדיקת הפרופיל הרפואי יש לאבחן באופן קליני את הסימפטומים בעורך, את סוג הפצעונים ואדמימות העור. כמו כן, יש לבדוק האם קיימת הפרשת חלב מוגברת וגבשושיות חלב סתומות הגורמות לא פעם למרקם עור גבשושי ולא אחיד. יש לבדוק את רגישות העור ואת רמת ההידרציה כלומר האם העור מיובש או שמן מיובש ורק אז להתאים את תכשירי הקוסמטיקה והאיפור.
קיימות אינדיקציות נוספות שעל פיהן יקבע הפרוטוקול הטיפולי אך כאמור חשוב להבין שתכשירי Oil Free במקרים מסויימים, אינם מספקים לטיפול ברוזציאה במיוחד כאשר מדובר בעור שמן מיובש. מניסיוני יש צורך בתכשירים מאזני בלוטת חלב לצד תכשירים מלחחים ומזינים. חשוב להבין כי יובש עלול להחמיר את האדמומיות האופיינית לצד החמרת תחושת הבעירה והעקצוצים ולכן חשובה עד מאד התאמה אישית של קרם לחות או קרמים אנטי דלקתיים. בנוסף, אציין כי סבונים ותכשירי איפור כדוגמת מייק אפ עלולים להחמיר את תחושת היובש ולכן חשוב השימוש במייק אפ אשר ניתן להסירו בנקל.
על מנת שאוכל להמליץ לך על תכשירים יש צורך לאבחן באופן קליני את הסימפטומים בעור הפנים ורק לאחר להתאים באופן אישי את התכשירים.
תוכלי בנוסף להתייעץ עימי באופן אישי בנייד
בברכת שבוע מבורך,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקניל רוז לטיפול באדמומיות בפניםנטע לי23/03/2016
היי. אני סובלת מזה כחודשיים מתחושת שריפה בפנים בעיקר בלחיים ובסנטר ומעט במצח. לאחר מכן הלחיים נהיות ממש אדומות וגם מופיעה אדמומיות על האף ואיזור בית החזה ויש תחושה של עקצוצים. קיבלתי מהרופא הידרואגיסטן לא עזר. עכשיו לוקחת טלפסט ויש לי תור גם לבדיקות אלרגיה. בנוסף משתמשת במשך 11 יום בכל רחצה של לה רושה ליפיקאר סידנט וקרם ופנים ליפיקאר באום
אני לוקחת טלפסט כבר במשך 12 יום ועדיין האדמומיות ותחושת השריפה בלחיים מורגשת.
היום קיבלתי מרשם למשחת אקניל רוז. רציתי לדעת איך משתמשים בה. מה התדירות. מה התופעות לוואי. לא רוצה לגרום לעור שלי יותר נזק ממה שיש לו כרגע. האם הוא מכיל סטרואידים?
ואיזה קרם הגנה לעור רגיש לפנים ולגוף את ממליצה?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה הקודמת
נטע לי23/03/2016שכחתי לציין שגם יש לי פצעים קטנים אדומים על העור מה שלא היה לי בעבר והעור שלי בהיר מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקניל רוז לטיפול באדמומיות בפנים - תגובה
יפית כהן26/03/2016ליטל שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחסות שלא איבחנתי את עורך ואת הסימפטומים בעור פניך חשוב להבין אם ניתנה לך אבחנה רפואית למצב הקיים בעור פניך. תחושת שריפה או בעירה בעור הפנים המלווה באדמומיות או אודם באזור האף אינה בהכרח מצביעה על הפרעת העור רוזציאה. בנוסף, רוזציאה אינה שכיחה באזור הדקולטה או באזור החזה ולכן מומלץ ראשית לבצע בדיקת תבחינים לגילוי אלרגיה או רגישות למרכיבים. אני אישית ממליצה על בדיקה באמצעות מדבקה עורית אשר תכלול גם בדיקה לקבוצת מרכיבים בשם קטון CG – המדבקה מכילה אלרגנים מסוגים שונים ומודבקת על העור למשך 48 שעות.
ליקוי בפעילות של בלוטת תריס אף הוא יכול לגרום לגלי חום ותחושת בעירה ולכן מעבר לבדיקות דם מקיפות והבנת הפרופיל הרפואי, יש לאבחן באופן קליני באמצעות מכשור מיוחד את הסימפטומים בעור פנייך ואת סוג האדמומיות על מנת להתייחס באופן קונקרטי לשאלותייך וכמובן לשם התאמת הפרוטוקול הטיפולי.
באשר לתכשיר אקניל רוז, זה נרשם במיקרים רבים כאשר קיימת הפרשת חלב מוגברת בעור הפנים קרי, עור שמנוני לצורך איזון הפרשת החלב דבר המשפר במיקרים רבים את אדמומיות העור. בלוטת החלב מושפעת מהורמונים אנדרוגנים גבריים ובמיוחד מהורמון טסטוסטרון. חשוב להבין בנוסף כי בלוטת החלב הינה סטראודוגנית קרי, מייצרת באופן לוקלי/מקומי הורמונים אנדרוגנים. בתוך בלוטת החלב הטסטוסטרון עובר שינוי אינזימתי להורמון פוטנטי חזק יותר הנקרא Dehydrotestosterone ובקיצור DHT. הורמון ה- DHT גורם להיפראקטיבציה של בלוטת החלב ומשכך עור שמנוני יותר.
חומצה אזלאית ( Azelaic Acid), הנימנת מבין המרכיבים העיקריים של קרם האקניל רוז יכולה להפריע למנגנון יצירת ההורמון הגברי Dehydrotestosterone ובכך להשפיע על איזון בלוטת החלב.
חשוב להבין מדוע הומלץ לך השימוש בתכשיר זה?
יש לזכור שהתכשיר יכול במקרים מסויימים לגרות את העור ואף להחמיר את אדמומיות העור. התכשיר אף יכול לגרום לרגישות העור במצבים מסויימים ולכן במידה והעור מאד מגורה הייתי ממליצה לך להיות תחת ביקורת של איש מקצוע על מנת שיבדוק את תגובת עורך ועל מנת שיתאים לך את מינון ותדירות השימוש בהתאם לסימפטומים בעור הפנים. הקרם אינו מכיל סטרואידים ומיועד לטיפול אף בכתמי עור שנוצרו כתוצאה מפצעי אקנה.
באשר לקרם הגנה הייתי ממליצה לך לבצע קודם את בדיקת האלרגיה ורק בהתאם לתוצאות יהיה נכון יותר להתאים לך את קרם ההגנה.
בברכת שבוע טוב,
יפית כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תודה על התגובה המהירה.....
נטע לי05/04/2016היי יפית. תודה על התגובה
אני פונה שוב בשאלה כי אני דיי אובדת עצות.
לפני כחודש נתנו לי להשתמש שבוע פעמיים ביום בהידרואגיסטן לפנים. אני עכשיו מאוד סובלת מהתוצאות. צומח לי שיער !! על הלחיים. הסנטר. איזור האף והאף עצמו וצידי הצוואר. אני ממש לא יודעת איך לעצור את זה.
גם סובלת מאדמומיות קיצונית בלחיים האף והסנטר. האיזורים ממש ממש בוערים ותחושת שריפה כת הזמן. הייתי אצל רופא אלרגיה. לא עשה לי תבחיני אלרגיה ולפי מה שסיפרתי הוא שולח אותי למספר בדיקות כי אולי לטענתו מדובר במחלת עור מסוג אורטיקריה. העלה לי את המינון של טלפסט לשניים ביום למשך חודש.
בנתיים ממשיכה להשתמש בתכשירים של לה רושה פוסי סינדנט ובאום גם לפנים וגם לגוף. מה עושים לגבי השריפה בפנים שממש ממש מפריעה לי. ובעיקר עם השיעור שנוצר ? האם אני עושה משהו לא נכון שמגביר את זה? קראתי שבגלל שאיזורים בעור מודלקים מוגבר שם גם השיעור.
ומה דעתך על דיקור סיני ? האם זה יכול לעזור או להקל עלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יפית אשמח לתגובתך.....
ליטל17/04/2016היי יפית. בנוסף למה שכתבתי קודם (אשמח לתגובה) רציתי לציין שהייתי אצל רופא אלרגיה שלא עשה לי בדיקות אבל מהסתכלות טען שאולי מדובר באורטיקריה. העלה לי את המינון של טלפסט לפעמיים ביום למשך חודשיים. ושלח לבדיקות ותבחין נשיפה. הבדיקות כולן יצאו נגטיב.
היי יפית אשמח לתגובתך..... - תגובה
יפית כהן17/04/2016הי ליטל,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך הרי שלא אוכל לחוות את דעתי המקצועית מבלי לראות ולאבחן את הסימפטומים בעור פנייך.
הסימפטומים הקליניים של אורטיקריה שונים מרוזציאה. רוזציאה אינה שכיחה בגוף בשונה מאורטיקריה ולכן יש צורך כפי שציינתי לאבחן את אופי וצורתם של הסימפטומים בעור פנייך.
בברכה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היי יפית אשמח לתגובתך..... - תגובה
יפית כהן17/04/2016הי ליטל,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך הרי שלא אוכל לחוות את דעתי המקצועית מבלי לראות ולאבחן את הסימפטומים בעור פנייך.
הסימפטומים הקליניים של אורטיקריה שונים מרוזציאה. רוזציאה אינה שכיחה בגוף בשונה מאורטיקריה ולכן יש צורך כפי שציינתי לאבחן את אופי וצורתם של הסימפטומים בעור פנייך.
בברכה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקניל רוז לטיפול באדמומיות בפנים - תגובה
יפית כהן26/03/2016ליטל שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחסות שלא איבחנתי את עורך ואת הסימפטומים בעור פניך חשוב להבין אם ניתנה לך אבחנה רפואית למצב הקיים בעור פניך. תחושת שריפה או בעירה בעור הפנים המלווה באדמומיות או אודם באזור האף אינה בהכרח מצביעה על הפרעת העור רוזציאה. בנוסף, רוזציאה אינה שכיחה באזור הדקולטה או באזור החזה ולכן מומלץ ראשית לבצע בדיקת תבחינים לגילוי אלרגיה או רגישות למרכיבים. אני אישית ממליצה על בדיקה באמצעות מדבקה עורית אשר תכלול גם בדיקה לקבוצת מרכיבים בשם קטון CG – המדבקה מכילה אלרגנים מסוגים שונים ומודבקת על העור למשך 48 שעות.
ליקוי בפעילות של בלוטת תריס אף הוא יכול לגרום לגלי חום ותחושת בעירה ולכן מעבר לבדיקות דם מקיפות והבנת הפרופיל הרפואי, יש לאבחן באופן קליני באמצעות מכשור מיוחד את הסימפטומים בעור פנייך ואת סוג האדמומיות על מנת להתייחס באופן קונקרטי לשאלותייך וכמובן לשם התאמת הפרוטוקול הטיפולי.
באשר לתכשיר אקניל רוז, זה נרשם במיקרים רבים כאשר קיימת הפרשת חלב מוגברת בעור הפנים קרי, עור שמנוני לצורך איזון הפרשת החלב דבר המשפר במיקרים רבים את אדמומיות העור. בלוטת החלב מושפעת מהורמונים אנדרוגנים גבריים ובמיוחד מהורמון טסטוסטרון. חשוב להבין בנוסף כי בלוטת החלב הינה סטראודוגנית קרי, מייצרת באופן לוקלי/מקומי הורמונים אנדרוגנים. בתוך בלוטת החלב הטסטוסטרון עובר שינוי אינזימתי להורמון פוטנטי חזק יותר הנקרא Dehydrotestosterone ובקיצור DHT. הורמון ה- DHT גורם להיפראקטיבציה של בלוטת החלב ומשכך עור שמנוני יותר.
לחומצה האזלאית ( Azelaic Acid), הנימנת מבין המרכיבים העיקריים של קרם האקניל רוז יש יכולת להפריע למנגנון יצירת ההורמון הגברי Dehydrotestosterone ובכך להשפיע על איזון בלוטת החלב.
חשוב להבין מדוע הומלץ לך השימוש בתכשיר זה?
יש לזכור שהתכשיר יכול במקרים מסויימים לגרות את העור ואף להחמיר את אדמומיות העור התכשיר אף יכול לגרום לרגישות העור במצבים מסויימים ולכן במידה והעור מאד מגורה הייתי ממליצה לך להיות תחת ביקורת של איש מקצוע על מנת שיבדוק את תגובת עורך ועל מנת שיתאים לך את מינון ותדירות השימוש בהתאם לסימפטומים בעור הפנים. הקרם אינו מכיל סטרואידים ומיועד לטיפול אף בכתמי עור שנוצרו כתוצאה מפצעי אקנה.
באשר לקרם הגנה הייתי ממליצה לך לבצע קודם את בדיקת האלרגיה ורק בהתאם לתוצאות יהיה נכון יותר להתאים לך את קרם ההגנה.
בברכת שבוע טוב,
יפית כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי וכיצד ניתן לאבחן רוזציאה אשמח להכוונהאילנית05/03/2016
שלום רב,
יש לי אדמומיות קשה, גרד, עור יבש עם קשקשים ומעט שומני, ופצעים מעט מוגלתיים. אני סובלת מתופעות אלה כבר מס' שנים אך מעולם לא אובחנתי על ידי אף רופא עור במחלת הרוזציאה או מחלה אחרת. (והייתי אצל לא מעט רופאים) כך שאין לי מושג מה יש לי וממה זה נובע.
אשמח מאוד מאוד מאוד לקבל ממך מידע ראשוני לאיזה רופא עור באזור המרכז המתמחה בתחום מחלות עור בכלל ורוזציאה בפרט עליי לגשת. האם האבחון נעשה במקום? או שעליי לבקש בדיקות כלשהן מרופאת המשפחה טרם הגעה לרופא?
כמו כן באילו תכשירים קוסמטיים עליי להשתמש כי לאחרונה פניתי לקוסמטיקאית שהמליצה לי על תכשירים יקרים מאוד והמצב החמיר מאוד. האם המלצה על תכשירים קוסמטיים (קרם לחות,סבון פנים, מייק אפ) נותן הרופא או קוסמטיקאיות המתמחות בתחום?
תודה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מי וכיצד ניתן לאבחן רוזציאה אשמח להכוונה - תגובה
יפית כהן12/03/2016אילנית שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך ואת הסימפטומים בפנייך אציין כי על מנת להמליץ לך על תכשירים קוסמטיים יש לאבחן ראשית את סוג הפצעים בעור פנייך, להבין ממה נגרם העור היבש ומיקום הקשקשת. כמו כן, יש לבדוק עם ציוד מיוחד מה היא אותה אדמומיות קשה והאם מקורה מהימצאות נימי דם או שמדובר מאדמומיות הנגרמת מסיבות אידיופטיות אחרות או אדמימות הנגרמת כתוצאה מהפרשת חלב מוגברת.
אבחון קליני הינו למעשה מעין הרכבת פאזל ולכן יש לבדוק גם את הפרופיל הרפואי על מנת לתת אבחנה קונקרטית יותר. הייתי ממליצה לך לבדוק אצל אלרגיולוג רגישות למרכיבים בקוסמטיקה על מנת שאפשר יהיה להתאים לך בהתאמה אישית תכשירים קוסמטיים ואף תכשירי איפור.
לשאלתך, דרמטולוג או רופא עור אינם ממליצים בד"כ על תכשירי איפור. חלקם ימליצו על סבון או קרם לחות אבל מאחר וקיימות חברות קוסמטיקה רבות ומגוונות הייתי ממליצה לך להתייעץ עם קוסמטיקאית או איש מקצוע המתמחה בטיפול בעורות רגישים וברוזציאה בפרט.
תוכלי לפנות לרופאת עור מפ"ת בשם דר' אורה שיפר, או דר' רונן אלקלעי מת"א.
בכל מקרה, תוכלי בנוסף ליצור עימי קשר להתייעצות אישית
בברכת שבוע טוב,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה רוזצאהעלמה120/12/2015
שלום רב,
כל רופאי העור שהייתי אצלם החליטו שיש לי סבוראה.
הייתי אצל רופאה פרטית שאיבחנה אקנה רוזציאה ונתנה לי טיפול בסקבייאס משחה של פריגו ליום ועוד משחה פוליקוטן או טבעקוטען לערב במשך שבועיים וזה עזר. אח"כ אמרה לי לעבור לתכשירים לעור שמן וקרו שני דברים - 1. העור שלי התייבש ובנוסף שוב חזרו פצעונים. הרופאה אמרה לי שבמידה וחוזרים פצעונים להשתמש במשך 5 ימים בוקר וערב בפוליקוטן או בטבעקוטען. אני מרגישה שאני עבד למשחות הללו. היא המליצה לי להשתמש בקרם לחות של ד"ר עור סבועור פורטה וגם איתו יצאו לי פצעונים.
אבקש המלצה עם איזה תכשיר לנקות את הפנים ואיזה לחות מומלצת לסובלים מאקנה רוזיציאה ובאיזו תדירות אפשר ומותר להשתמש במשחות שהרופאה המליצה עליהן. היא לא המליצה להתקדם עם טיפול אנטביוטי כי ראתה הטבה אבל עובדה שזה חוזר.
אשמח לתשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה רוזצאה - תגובה
יפית כהן23/12/2015עלמה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין על סמך ניסיוני בטיפול ברוזציאה כי במיקרים רבים אנחנו מאבחנים בעור הפנים סבוריאה בשילוב רוזציאה. במיקרים רבים אף מאבחנים רוזציאה דמויית אקנה כלומר פיצעונים אדומים קטנים האופיינים לאקנה אך ללא מוגלה וקיימים מיקרים בהם אנחנו מאבחנים גם רוזציאה גם סבוריאה וגם אקנה!
מאחר ובין היתר מקור הבעיה נובע מהיפראקטיבציה של בלוטת החלב קרי, הפרשת חלב מוגברת הגורמת גם ברב המיקרים לאודם ובמיקרים רבים להישכחותם של נימי דם(זה האחרון אופייני יותר לרוזציאה), הרי שלעיתים ניתן לשגות באבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עלמה123/12/2015יפית שלום,
איזה תכשירים קוסמטיים ותכשירי ניקוי ניתן להשתמש שלא יעשו לי שוב פצעונים ושלא יעשו לי יובש בפנים.
כבר נמאס לי ללכת לרופאי עור ונמאס לי להוציא כסף על תכשיריים קוסמטיים שהולכים לפח ולא מיטיבים עם הפנים שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
יפית כהן23/12/2015הי עלמה,
בשל בעיה במערכת תשובתי המפורטת לא נשמרה.
במהלך היום תוכלי לקרוא את תשובתי אליך.
עמך הסליחה,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקנה רוזצאה - תגובה
יפית כהן26/12/2015
עלמה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין על סמך ניסיוני בטיפול ברוזציאה כי במיקרים רבים אנחנו מאבחנים בעור הפנים סבוריאה בשילוב רוזציאה. במיקרים רבים אף מאבחנים רוזציאה דמויית אקנה כלומר פיצעונים אדומים קטנים האופיינים לאקנה אך ללא מוגלה וקיימים מיקרים בהם אנחנו מאבחנים גם רוזציאה גם סבוריאה וגם אקנה!
היפראקטיבציה של בלוטת החלב קרי, הפרשת חלב מוגברת האופיינית לשלושת הפרעות העור,גורמת במיקרים רבים לאודם , לפצעים דמוי אקנה ובמיקרים רבים להופעתם של נימי דם(זה האחרון אופייני יותר לרוזציאה), ולכן הפרוטוקול הטיפולי יכלול גם תכשירים לאיזון בלוטת החלב!
באשר למשחה הרפואית טבעקוטן (Tevacutan)או פוליקוטן (Polycutan), הנ"ל מכילות מינון של קורטיקוסטרואידים (Dexamethasone Acetate), ועל כן אינן מיועדות לשימוש ארוך טווח בשל תופעות לוואי ידועות (היווצרות נימי דם, אטרופיה של העור ועוד). התכשיר למעשה במיקרים רבים הינו פליאטיבי קרי, מקל על תסמיני המחלה ומיטיב עם הסימפטומים הנראים בעור בשל תכונותיו האנטי דלקתיות ווזוקונסטריקציה(יכולת היצרות כלי דם), אך זה אינו מרפאה ובד"כ הפסקה בשימוש של תכשירים אלו יכולה לגרום להישנות הופעתם של הסימפטומים בעור!
באשר לתכשיר נגד סקביאס..במידה ואובחנו בעורך רמות גבוהות של טפיל הדמודקס (Demodex mites), האבחנה נעשית בד"כ ע"י דרמטוסקופ מכשיר אופטי קטן המצוי בידי רופאי עור ו/או לקיחת ביופסיה מעורך(בד"כ נעשה בביה"ח ואו במעבדות ייעודיות) מניסיוני ,תכשיר אנטי- פראזיטרי לשימוש יומיומי תקופתי בד"כ לשימוש בערב יכול להיטיב מאד עם הפצעים האופיינים ואו האדמומיות אם זאת קיימת.
אציין כי טפיל הדמודקס מאובחן בעור הפנים במיקרים רבים כאשר ניראת רוזציאה דמויית אקנה ( Rosacea PapularPostular) ולכן יש לבדוק ולאבחן את סוג הפצעים בעור פניך.
באשר לתכשירים קוסמטים, ציינתי לא אחת בפורום זה ובמאמרים רבים שכתבתי כי הטיפול ברוזציאה מחייב טיפול מערכתי המשלב טיפול רפואי, פרוצדורות קוסמטיות ותכשירים דרמוקוסמטיים ייעודיים. לשאלתך, לא מומלץ להשתמש בתכשירים לעור שמן אשר בד"כ גורמים עוד יותר לעור מיובש שכן ברוזציאה העור בד"כ שמן ומיובש בשל ליקוי במחסום ההגנה של העור ולכן מומלץ השימוש בתכשירים מלחחים משקמי מחסום הגנה..מנגד במידה ובעורך גם רוזציאה וגם אקנה הרי שהיום אנחנו יודעים גם מבחינה מחקרית שייבוש העור יכול לגרום לפרוליפרציה ושגשוג של חיידק ה- P.Acne האופייני לאקנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עלמה126/12/2015לא אובחן אצלי הסקייבס בבדיקת דמודקס אבל עדיין התכשיר עזר לי
אז איזה תכשיר רפואי אםשר למרוח לטווח ארוך בשעות הערב?
לא הבנתי איזה עור יש לי? יבש, מעורב, שמן ובהתאם איזה חברות דרמה קוסמטיקה או איזה תכשירים מומלצים לניקוי ולליחוח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
יפית כהן28/12/2015עלמה שלום,
על מנת שאוכל להמליץ לך על תכשירים ספציפים לעורך שאכן יעזרו ועל מנת שלא תשובי לרכוש עוד מוצרים ותכשירים שאין בהם ממש תועלת .. יש צורך לאבחן את הסימפטומים בעורך ומשכך להתאים בהתאמה אישית את התכשירים למצב העור כל זאת בהתחשב בפרופיל הרפואי שלך, ובבדיקת הטיפול הרפואי שניתן לך.
מניסיוני בטיפול ברוזציאה כפי שציינתי במיקרים רבים העור שמן אבל מיובש ואין סתירה בין השניים. יש צורך לאזן את בלוטת החלב ומנגד להשתמש בתכשירים מלחחים ומזינים משקמי מחסום ההגנה של העור.
בנוסף, יש לבדוק אם לא קיימות בלוטות חלב סתומות, תופעה אופיינית לרוזציאה.. שכן אם אלו קיימות יש לנקזן שכן תופעה זאת עלולה לגרום להיווצרות נימי דם ועוד..
בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני להתייעצות אישית שכן כפי שציינתי היריעה כאן קצרה מלהכיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באיברמקטין לדמדוקסתום18/12/2015
הי,
יש לי רוזציאה כבר כמה שנים, וכל פעם יש טיפול אחר, בהתאם לטיב המחלה. לפעמים פצעונים, לפעמים רק אדום, ולפעמים (תודה לאל, ובעזרת טיפול) הכל בסדר.
לאחרונה אין לי ממש אדמימות, אבל יש לי פצעונים קטנים ואדומים בלי ראשים לבנים. אחרי כמה חודשים טיפול במינוציקלין ובאקניל רוז, הפצעונים לא ממש נעלמים, וחדשים מופיעים מדי שבוע, לפעמים מדי יום. לוקח להם כמה ימים לרדת, והם משאירים כתמים קטנים שנעלמים רק אחרי מספר שבועות. אציין שיחסית לחולי רוזציאה שנתנו לזה להגיע למצבים חמורים, אני טיפלתי בזה בצורה די אגרסיבית מההתחלה, ולכן המקרה שלי אף פעם לא היה מהמקרים החמורים. אבל זה עדיין מפריע מאוד, כמובן. אז מאחר והמינוציקלין והאקניל רוז לא ממש מונעים פצעונים בזמן האחרון, רופא העור שלי רשם לי איברמקטין (IVERMECTIN 0.5%) ברקיחה מיוחדת, אשר מגיע מעורבב בתוך "קרם גנרי". לא איבחנו אם יש לי את הדמדוקס, אבל מאחר והשיטות האנטי-דלקתיות (כדורים ומשחה) לא עוזרות, זאת ההנחה. הוראות הרופא הם לשים את זה פעמיים ביום, אבל הקרם לא נספג לגמרי, והאזור שעליו שמים את הקרם נשאר שמנוני עד ששוטפים את זה. לכן כמובן אי אפשר לצאת מהבית כששמים את זה. אז אני חושב לשים את זה רק פעם ביום, לפני השינה.
האם זה הגיוני שזה מתנהג ככה? האם עלי לדבר עם רופא העור שלי שאולי ירשום לי שירקחו לי את האיברמקטין בתוך קרם בסיס אחר? וגם, האם צפוי שבשבועות הראשונים תהיה החמרה במצב לפני שמתחילים לראות שיפור? האם יכול להיות שהשומניות של הקרם עושה פצעים בלי שום קשר להשפעה של האיברמקטין?
אני מצרף תמונה של התרופה, אולי זה יעזור.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול באיברמקטין לדמדוקס - תגובה
יפית כהן29/12/2015תום שלום וברוך הבא לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעור פניך אציין כי איברמקטין 0.5% תכשיר אנטי טפילי הנרשם בין היתר למצבים בהם מאבחנים רמות גבוהות בעור של טפיל הדמודקס(Demodex Mites).
התכשיר אכן מגיע במרקם קצת שמנוני ומניסיוני יכול להיטיב עם מצבים בהם קיים אודם בעור בשל פעילותו האנטי דלקתית(מנגנון הפעולה האנטי דלקתי אינו מובן לחלוטין אבל מניסיוני יכול בהחלט להיטיב ולעזור כאשר קיים אודם ופצעונים דמויי אקנה בעור).מומלץ למרחו בלילה.
התכשיר מנגד יכול לגרום במיקרים מסויימים לרגישות המתבטאת באודם חריג ואו בהחרפת הסימפטומים המופיעים בעור ולכן יש לבדוק ולאבחן את תגובת עורך לתכשיר זה. תוכל להיוועץ עם הרופא המטפל או עם איש מקצוע מומחה לדבר!
באשר להישנות חזרתם של הפצעים בעורך שים לב כי יש לאבחן האם קיימות נקודות לבנות קטנות בתוך הפצעים. מניסיוני במיקרים רבים יש לאבחן באמצעות ציוד מיוחד אם אלו קיימות שכן לעיתים לא ניתן לראותם בעין רגילה ומשכך אם אלו קיימות יש לנקזן.
פרוצדורה זאת מיטיבה במיקרים רבים ומונעת הישנות חזרתם של הפצעים.
באשר לאנטיביוטיקה מינוציקלין (Minocycline), הניתנת במיקרים רבים למצבים של רוזציאה. אנטיביוטיקה זאת יכולה להיטיב עם האודם האופייני ולעיתים אף עם הפצעים אבל בכל מקרה, הפסקת השימוש יכולה לגרום להישנות הופעתם של הפצעים שלא לדבר על תופעות לוואי וקונטרא אינדיקציות.
לשאלות נוספות תוכל לפנות אליי להתייעצות אישית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוח לעור עם רוזציאה קלהאיילת24/09/2015
יפית שלום,
אני בהירה עם סומק קל בפנים. רופאת עור אבחנה עם רוזציאה קלה מאוד. לא נתנה שום משחה רפואית (ולכן אני מניחה שהמצב קליל). האם יש איזו חברת קוסמטיקה שאת ממליצה עליה לשגרת טיפוח יומית? אני כרגע עם שמן רוז היפ בתור לחות, וסבוקלם כסבון לניקוי, אך מרגישה שזה לא תורם לתחושת היובש. אני בת 45 כך שגם פקטור ה״מלחמה בקמטים״ נכנס למשוואה.
תודה מראש על תשובתך וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפוח לעור עם רוזציאה קלה - תגובה
יפית כהן27/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפוח לעור עם רוזציאה קלה - תגובה
יפית כהן05/10/2015איילת שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך אציין כי רוזציאה הינה הפרעת עור פרוגרסיבית. תסמיני המחלה והסימפטומים האופיינים עלולים להחמיר במשך הזמן במידה וחל עיכוב במתן טיפול גם אם מדובר ברוזציאה קלה מאד!
שמן רוז היפ כקרם לחות וסבון לניקוי העור אינם תכשירים טיפולים אשר ייטיבו עם עורך גם אם מדובר כפי שציינתי ברוזציאה מאד קלה.
יש לאבחן מהו הסומק הקל בעור פניך והאם מקורו בנימי דם בעור פניך?
יש לבדוק את האם עורך שמן וגם מיובש ומהו הגורם ליובש.
כאמור קיימות אינדיקציות רבות אותן צריך לבדוק על מנת להתאים את התכשירים למצב העור ולסימפטומים הקיימים.
אדגיש כי הטיפול ברוזציאה הינו טיפול מערכתי ואינו מבוסס אך ורק על תכשירים קוסמטים. יש צורך לאבחן את עורך בצורה מיקצועית ואף לבדוק את הפרופיל הרפואי.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר באופן אישי.
בברכת שנה טובה,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר ipl שאלה ליפיתליטל21/09/2015
הי יפית. יש לי רוזצאה שאובחנה אצל רופא עור, כולל דמוקס שנמצא בעור. אני מטופלת בתכשירים ivermectin+קרם אקניל רוז. רציתי לשאול, הקוסציטקיאית שלי המליצה על טיפולי ipl במכשיר שקוראים לו ליאונרדו hyper pulse. האם את מכירה את המכשיר הזה והאם לדעתך זה מומלץ למקרה של רוזציאה שכוללת את הדמדוקס..?? המון תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשיר ipl שאלה ליפית - תגובה
יפית כהן27/09/2015ליטל שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך ואת הסימפטומים בעור פנייך אציין כי במיקרים רבים אנו מאבחנים בעור הפנים רמות גבוהות של טפיל הדמודקס (Demodex Mite), כאשר הביטויים הפתולוגים של טפיל זה בד"כ באים לידי ביטוי בתצורה של פיצעונים אדומים קטנים דמוי אקנה אך ללא מוגלה ותחושה נילוות של חיספוס או מעין יובש בעור הפנים. הטיפול הניתן בד"כ הינו Ivermectin, תכשיר אנטי - פראזיטרי(אנטי טפילי) בעל פעילות נוירוטוקסית.
טפיל הדמודקס לידיעה כללית הינו טפיל קטן מימדים ששני מינים שלו חיים על עורם של בני האדם. הטפילים חיים בזקיקי השערה ובצינוריות בלוטות החלב וניזונים מקשקשי העור ומהפרשת החלב. ולכן במיקרים רבים נרשמת גם תרופת הרואקוטן הידועה כתרופה לפצעי אקנה בעלת פעילות של דיכוי הפרשת בלוטת החלב(Sebostatic) ובכך בין היתר פוגעת באופן עקיף בטפיל זה.
ציינתי עובדה זאת שכן תכשיר האקניל רוז אשר ניתן לך מכיל בין היתר מרכיב בשם חומצה אזלאית אשר ביכולתה לאזן את פעילותה של בלוטת החלב אך לא רק!
בהתייחס לשאלתך לגבי טיפול באמצעות טכנולוגיית IPL, אציין כי שימוש בטכנולוגיה זאת (קיימים מכשירים רבים וטובים), מומלצת לשימוש כאשר מאובחנים בעור הפנים נימי דם ולכן טכנולוגיה זאת מומלצת לשימוש יחד עם טיפול מערכתי קרי טיפול תרופתי, תכשירים דרמוקוסמטיים וטיפול תרופתי. לטכנולוגית IPL השפעה מסויימת גם על בלוטות החלב אך זאת אינה מהווה טיפול חלופי כנגד טפיל הדמודקס . עוד אציין כי מומלץ להיוועץ עם איש מקצוע המכיר את פעילותם של התכשירים שניתנו לך ואופן פעילותם על מנת לדעת אם בכלל ומתי לשלב טכנולוגיה זאת!
דגש נוסף חשוב ביותר לשאלתך, יש לאבחן האם קיימת הפרשת חלב בעורך, האם קיימת אדמימות הנגרמת מהפרשת חלב זאת והאם קיימות בלוטות חלב סתומות בעור פנייך שכן מניסיוני גם אם מאובחנים בעור הפנים נימי דם המטופלים באמצעות ליזר או טכנולוגית IPL, במידה ולא נוקזו או לא טופלו בלוטות החלב הסתומות הרי שיווצרו עוד ועוד נימי דם גם אם לכאורה נראה כי כתוצאה משימוש בטכנולוגיה זאת נימי הדם נספגו בגוף ו"נעלמו "מעור הפנים !
אציין כי לצורך איבחונם של נימי הדם ומידת עומקם וקוטרם נדרש לעיתים ציוד מיוחד המאפשר אבחון מדויק של העור עד לעומק של כ- 1 מ"מ. יש לשים לב כי בנוסף, חשיפה לשמש, נטיה גנטית, נטילת תרופות מסויימות יש ביכולתם להשפיע על הישנות הופעתם של נימי הדם ולכן חשוב לבדוק אף את הפרופיל הרפואי.
אציין עוד כי במידה והינך משתמשת זה מכבר בתכשיר ה- Ivermectin הרי שהייתי ממליצה לך להיות תחת ביקורת של רופא העור או איש מקצוע המומחה לעניין על מנת לבדוק את השפעתו של תכשיר זה על העור וקונטרא אינדיקציות או תופעות לוואי אם אלו קיימות וכמובן זמן השימוש וטיפול תחזוקתי.
בברכת חג שמח ושנה טובה,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יפית . התגובה מןפיעה אצלי ריק
ליטל30/09/2015התגובה שרשמת יפית ריקה מתוכן. אשמח לדעת מהי תשובתך לאור הניסיון שלך... המון תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזצי'ה בלחייםאופירה01/09/2015
יפית כהן שלום,
מזה כמה חודשים אני סובלת מאדמומיות בלחיים וקצת גם על האף- נקודות אדומות.
הייתי אצל רופא עור והיא אמרה שלא מדובר בטפיל דמודקס או חיידק או בלוטות חלב מוגדלות, אלא רק מהתרחבות נימי דם.
היא המליצה לי להשתמש בג'ל רוזקס המכיל metronidazole 0.75% .
למרוח פעמיים ביום בוקר וערב במקומות שהם אדומים.
אני קצת חוששת להשתמש במשחה הזאת כי קראתי שכאשר מפסיקים את השימוש בג'ל המצב מחמיר.
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה בלחיים - תגובה
יפית כהן03/09/2015אופירה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי אדמומיות בעור הפנים יכולה להיגרם מסיבות אידיופטיות (שהגורם אינו ידוע), ומנגד יכולה להיגרם כתוצאה מהתרחבות כלי דם, הפרשת חלב מוגברת, רגישות או אלרגיה למרכיבים בקרמים קוסמטיים, הפרעות עור רבות ומגוונות, היסטוריה של חשיפה לשמש ובעצם היריעה קצרה מלהכיל..
במידה ובעורך אובחנה אדמימות הנובעת כתוצאה מנימי דם מדוע נרשם לך תכשיר רוזקס?
רוזקס הינו תכשיר המכיל Metronidazole, חומר בעל ספקטרום נרחב של פעילות אנטימיקרוביאלית(אנטי חיידקית), והנרשם במיקרים רבים כ-Gold standard למצבים של רוזציאה, רוזציאה דמויית אקנה ובמיקרים בהם קיימת אדמומיות/דלקתיות בעור אך לא רק. התכשיר אינו מיועד לטיפול בהתרחבות של נימי דם אם אלו אכן קיימים!
הטיפול בנימי דם מניסיוני נעשה בד"כ ע"י פרוצדורות קוסמטיות המשלבות טכנולוגיות כדוגמת IPL או ליזר ו/או טיפול נקודתי בנימים באמצעות טכנולוגיית טרמוקואגולציה. הסבר לשיטות הטיפול רשמתי רבות בפורום זה.
יש לאבחן מה הן אותן נקודות אדומות באפך, והאם קיימת הפרשת חלב מוגברת בעור הפנים ו/או באזור האף שכן הפרשת חלב באזור ה-T, עלולה לגרום פעמים רבות להיווצרותם של נימי דם ומשכך יש צורך בתכשיר לאיזון הפרשת החלב.
תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית שכן יש צורך לאבחן באמצעות מכשור ראיה מיוחד מה הן אותן נקודות אדומות והאם האדמומיות בעור פניך אכן נגרמת כתוצאה מנימי דם בלבד ורק אז להתאים את הפרוטוקול הטיפולי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד !!!יסמין06/08/2015
אני סובלת משנה וחצי מרוזציאה .לפעמים בלילה אני לא מצליחה לישון בגלל הגירוד.
האם יש תרופה או משחה להפחית את הגירוד ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוד !!! - תגובה
יפית כהן14/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גירוד !!! - תגובה
יפית כהן15/08/2015יסמין שלום,
תחושת גרד הינה אחת התופעות השכיחות לרוזציאה. ניתן לפתור בעיה זאת אבל חשוב מאד לבדוק קודם את הפרופיל הרפאי שלך ולאבחן את הסימפטומים בעור פנייך.
מניסיוני, תחושת גרד ולעיתים צריבה, עקצוצים והרגשת בעירה אינדווידואלי כמובן מפציינט לפציינט נגרמות מפאת יובש וליקוי במחסום ההגנה של העור. תופעה האופיינית מאוד לאנשים עם רוזציאה ומשכך, איבוד מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית תופעה הנקראת (Trans Epidermal Water Loss).
יש לבדוק האם עורך שמן מיובש או רק יבש ובנוסף יש לבדוק האם קיימים פצעונים וחיספוס בעור . יש לבדוק האם קיים טפיל הדמודקס בעור פניך שכן זה לעיתים רבות עלול להחמיר את תחושת הגרד בעור במיוחד כשנלווה לכך עור שמן מיובש וכמובן יש לבדוק את מידת אדמומיות העור. איבחון קליני של עור הפנים השם דגש לבדיקת כל האינדיקציות הנילוות להפרעת עור זאת ומשכך התאמת הטיפול ובחירה נכונה של קרמים ייעודים לרוזציאה הם אלו שיכולים לעזור לך עד מאד במיגור תחושת הגרד ובכלל!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדרת טיפולים בiplעינת06/08/2015
מה עלות של סדרת טיפולי ipl לטיפול ברוזצאה? מה הטווח מחירים שמקובל פחות או יותר? תודה, זה מאוד יעזור לי.
סדרת טיפולים בipl - תגובה
יפית כהן14/08/2015עינת שלום,
מחירי טיפול בטכנולוגיית IPL משתנים בהתאם למיכשור, ולמומחיותו של איש המקצוע.
חשוב להבין מה הם הסימפטומים בעור פנייך ולאיזה מטרה נועד הטיפול ב- IPL.
אני מעלה סוגייה זאת שכן חשוב להבין כי טיפול ב- IPL כטיפול מונותרפי לבעיית הרוזציאה אינו מספק ואינו מטפל בכל האינדיקציות הקשורות להפרעת עור זאת.
IPL יכול לעזור בהחלט בתופעת נימי הדם אם אלו קיימים אבל במידה וקיימת בעורך הפרשת חלב מוגברת או תופעה שכיחה אחרת הניראת לרב והנקראת Sebaceous Hyperplasia קרי, הגדלה והתייבשותה של בלוטת החלב יש צורך וחשוב מאד לאזן את הפרשת בלוטת החלב ולפתוח ולנקז את בלוטות החלב הסתומות והמוגדלות.
היפראקטיבציה של בלוטת החלב ובלוטות חלב מוגדלות גורמות לאודם והיווצרותם לרב של נימי הדם. דוגמא לכך ניתן לראות במיקרים רבים באזור כנפות האף ועל האף עצמו בלוטות חלב סתומות ומסביבן היווצרות של נימי דם רבים!
בנוסף, ברוזציאה תהליך שכיח נוסף שנקרא בטרמינולוגיה רפואית Angiogenesis קרי, תופעה של היווצרות נימי דם אותם אנו רואים גם במיקרים בהם קיימים פצעים בעור ועם התרפאותם בד"כ אחרי תהליך ארוך של ריפוי אלו מותירים את חותמם בעור בהיווצרות של רשת נימי דם במקום בו היה קיים פצע. על כן, יש לטפל גם בתופעה זאת!
למרות שהיווצרותם של נימי הדם מושפעת מגנטיקה, חשיפה לשמש ומגורמים נוספים..אצל רבים בקרב מטופלי אשר טופלו בעבר ב- IPL או בליזר קיימת הישכחות והישנות הופעתם של נימי הדם מפאת חוסר טיפול באיזון בלוטת החלב וניקוזן של בלוטות החלב הסתומות.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר באופן ישיר ואישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה כשיש לחות וחם בלתי נסבליםעינת05/08/2015
הי.
מה עושים בימים אלה שהחום והלחות בלתי נסבלים? יש לי רוזציאה וכל פעם שאני יוצאת החוצה , אפילו לכמב דקות המצב פשוט מחריף.
ועוד משהו. מישהו שמע על דר' מיכל מידן מבית חולים איכלוב? רופאת עור שעובדת במרכז האסתטי של איכילוב.
תודה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה - תגובה
יפית כהן14/08/2015עינת שלום וברוכה הבאה לפורום,
שמש ובכלל חום נמנים מבין הגורמים העלולים להחמיר את הסימפטומים האופייניים לרוזציאה. מניסיוני, איבחון מיקצועי של תת סוג הרוזציאה וטיפול מערכתי המשלב טיפול תרופתי , פרוצדורות אסתטיות וקרמים דרמוקוסמטיים המכילים מרכיבים אנטי דלקתיים, הזנתיים והמשקמים את מחסום ההגנה של העור ובחירה נכונה של קרם הגנה מהשמש שילוב של אלו יכול לעזור מאד ואף למנוע את ההחמרה הנגרמת לעיתים גם בעת חשיפה לשמש.
חשוב לציין כי לא כל קרם הגנה מומלץ לשימוש בעור עם רוזציאה. בחירה נכונה של מרכיבים בקרם חשובה ביותר שכן רבים מהקרמים אינם טולרנטים ואף יכולים לעקצץ ולהחמיר את האדמומיות שכבר קיימת.
יש לאבחן את הסימפטומים בעור פנייך ולבדוק האם קיימים גם נימי דם, ופצעונים.
נימי דם עלולים להחמיר עם חשיפה ממושכת לשמש ולכן קיימות פרוצדורות אסתטיות המשלבות טכנולוגיות כדוגמת IPL היכולות לתת מענה מצויין לסימפטום זה.
דגש מיוחד על הישכחות פצעונים אם אלו קיימים בעור הפנים ובדיקה נוספת מומלצת להישכחות טפיל הדמודקס בעור הפנים(Demodex Mites). במיקרים בהם מאובחנת רוזציאה פפולופוסטולרית (Papulopustular Rosacea), המאופיינת עם פצעים דמויי אקנה ללא מוגלה אנו במיקרים רבים מאבחנים רמות גבוהות של טפיל זה בעור ולכן טיפול תרופתי אנטי- פרזיטרי מומלץ.
הרחבתי בנושא זה שכן רבים מהמטופלים המגיעים אליי לאיבחון וייעוץ והסובלים מסימפטומים של אדמומיות, פצעים ונימי דם לרב אינם מסוגלים להיחשף לשמש בשל תחושת בעירה, צריבה גלי חום רבים והחמרה כללית בסימפטומים. ולכן טיפול מערכתי יכול מאד לעזור ולאפשר חשיפה מבוקרת לשמש ללא חשש.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר באופן אישי לנייד:054-5321040
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת המלצה לרופא בראשל"צ או בת יםתמר11/07/2015
האם את יכלה להמליץ על רופא/ה בקופת חולים כללית בראשל"צ או בת ים המתמחה ברוזיאצה?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקשת המלצה לרופא בראשל"צ או בת ים - תגובה
יפית כהן14/08/2015תמר שלום,
בהמשך לשאלתך, ממליצה על רופא עור דר' צבי סגל אשר מרפאתו בפתח תקווה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול PDL לפלאשינג ובלאשינגדין09/07/2015
שלום דר
ברצוני להעלות סוגיה ואודה לך בעזרה
אני בחור בן 25 סובל מאז שני קטן מאדום וחום ב פנים בלחיים ופלאשינג ובלאשינג ( הסמקה לא רצויה ) ופנים נהים אדומותת מאוד מאוד חזק ומזיעות,ונטיה להסמיק בקלות בכל מקום וזמן וכל מפגש שגרתי ללא מעורבות רגשות .והתופעה פוגעת מאוד בחיי היום יום והשגרה .
'עגבניה אדומה ' - זה הכינוי .
בדיקות רפואיות נוירולוגיות - תקינות
בדיקות אנדוקרינולוגיות :
בדיקת tsh , קטכולאמינים, HIAA-5 , קורטיזול , - כל הבדיקות תקינות .
בדיקות דם תקינות .
בדיקות עור תקינות .-ישנה אדמומיות באזור ליד האף והלחיים , סוג של רוזצאה (אבל זה לא ממש)
האם ישם מקום לעוד בדיקות שרופאים לא אמרו לי
שימוש בתרופות חוסמי בטא - דרלין , פרולול,
חוסמי אלפא - קלינירט
פסכיאטריה - ציפרלקס 20 , וואבן
התרופות לא השפיעו כלל חוץ מ - ציפרלקס שהשהה את זמן התגובה של הפלאש( SSRI) , וגרם לעוצמות נמוכות יותר , אך אחרי 3 חודש שימוש בתרופה התרגלות הגוף גרמה לחזרה למצב התחלתי . וגם קליניריט וציפרלקס זוהי תרופה מאוד חזקה שפוגעת תפקוד יומיומי.
התופעה נגרמת מחום ככל שחם יותר פנים אדומות ולחות יותר - ולא ממצב נפשי או רגשי .זוהי האבחנה .אם כך איזה בדיקה עלי להתמקד
שאלתי מה עלי לעשות במקרה הזה .
האם יש מקום להגיד שזה תתת פעילות סמויה של בלוטת תריס .
האם היו לך מקרים כאלו שטפלת בהם ומהם המלצותיך
האם טיפול ב PDL יכול לעזור
אודה לך לעזרתך
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
יפית כהן14/08/2015דין שלום וברוך הבא לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך ואינני מכירה את הפרופיל הרפואי שלך אציין מניסיוני כי ליקוי בפעילות בלוטת התריס עלול להשפיע עד מאד על שכיחות הופעתם של גלי חום בעור הפנים.
יש לאבחן את הסימפטומים בעור פניך ואת האדמימות הנילוות על מנת להתאים את הטיפול למצב עור הפנים ובהתאם כמובן לפרופיל הרפואי!
לא אוכל לחוות את דעתי המיקצועית על סמך פירוט רשימת התרופות ללא איבחון קליני מיקצועי של עור פניך.
טכנולוגיות כדוגמת IPL, ליזר או PDL (לכל טכנולוגיה כמובן יתרונות וחסרונות לכשלעצמם), יכולות לעזור במידה וקיימים נימי דם בעור או אודם הנגרם כתוצאה מנימי הדם אבל במידה וקיימת בעיה רפואית אחרת אשר יכולה להשפיע על היווצרותם של גלי החום אזי שיש לטפל קודם בבעיה זאת!
לשאלות נוספות תוכל ליצור עימי קשר באופן אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)