מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושים עם יובש בפנים?אסתי30/11/2017
מה אפשר לעשות עם יובש בפנים? האם זה יכול לעורר התפרצות של המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אסתי
לילך קפלן20/12/2017רצוי ללחח את הפנים עם קרם לחות שמתאים לעור רגיש. ללא חומרים אלרגניים כגון פראבנים למינהם. ישנם הרבה חברות היפואלרגניות בשוק תוכלי לקחת דוגמיות ולהתנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה יכולה לגרום לפיגמנטציה?אורית28/11/2017
האם העור באזור שבו יש רוזציאה יכול ללקות בפיגמנטציה? יש דרך למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורית
לילך קפלן29/11/2017ברוזציאה ניתן לטפל בעזרת IPL.
את מוזמנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורית
לילך קפלן20/12/2017השאלה באיזה איזור הרוזציאה. אם זה אזור האף, בדרך כלל לא. באזור הלחיים יש מצבים שכן. אנחנו יכולים לטפל ב-IPL כדי להקל על הרוזציאה, ואף למנוע פיגמנטציה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפצעי רוזציאה יש ראש?נורה23/11/2017
רציתי לדעת אם לפצעי רוזציאה יש ראש שאפשר בתיאוריה לפוצץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי רוזציאה
לילך קפלן23/11/2017באופן עקרוני לרוזציאה אין פצעים עם ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזציאה
לילך קפלן20/12/2017שלום רב,
בדרך כלל רוזציאה לא מופיעה עם פצעים בעלי ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לעשות טיפול פנים?בילי21/11/2017
יש לי רוזציאה שבאה והולכת. אני רוצה לעשות טיפול פנים עמוק, הוצאת שחורים, חומצות וכל זה, אני יכולה בכלל לעשות טיפול כזה במצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בילי
לילך קפלן21/11/2017ניתן לעשות ניקוי פנים והוצאת שחורים במקרים של רוזציאה. ברור שרצוי ללכת לקוסמטיקאית פרא-רפואית שיודעת לטפל במקרים כאלה, ומבינה שהטיפול צריך להיות עם חומרים המוצאים לעור שלך. ללא חומצות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פנים ברוזציאה
לילך קפלן20/12/2017ראשית, ציינת שהרוזציאה באה והולכת. רצוי לעשות טיפול פנים כשאין התפרצות. בנוסף, לא מומלץ להשתמש בחומצות וחומרים פעילים שיכולים לעודד הופעה של רוזציאה ו/או להחמיר אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קור מחמיר את המחלה?יעקב19/11/2017
אני נוסע לאירופה לכמה שבועות ואני מתעתד להיות במזג אוויר קר ויבש. פעם קודמת שהייתי בסיטואציה כזו הייתה לי התפרצות חמורה של רוזציאה, רציתי לדעת אם זה קשור לקור וליובש ואם כן אז איך אני יכול למנוע את ההתפרצות מבעוד מועד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעקב
לילך קפלן19/11/2017מן הספרות עולה שתנאי מזג אוויר קיצוניים (קור/חום/רוחות/שלגים) וכדומה, יכולים להגביר את תופעת הרוזציאה.
הדבר הטוב ביותר הוא לא להיחשף לתנאי מזג אוויר קיצוניים. במידה ואין ברירה, להגן על עור הפנים בעזרת כל דבר, אם זה צעיפים, או קרם טוב שימנע יובש או גירוי.
נסיעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקור ורוזציאה
לילך קפלן20/12/2017שלום רב,
אכן קור ורוחות יכולים להחמיר מאוד רוזציאה. ממליצה לך, להתעטף טוב בצעיפים, להימנע ממגע ישיר של הפנים עם רוחות ויובש. מעבר לזה, אין הרבה מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לטפל ברוזיצאה עד העילמותה קליל?תומר16/11/2017
שלום,
אתחיל בשאלה האם ניתן לטפל ברוזיצאה עד העילמותה קליל?
או שזה משהו כרוני שתמיד יהיה
התחלתי לטפל ברוזיצאה של למעלה משנה
כולל משחות , אנטיביוטיקה למינה ובנוסף אבחון של 4 רופאי עור שונים
וכל רופא והצעתו
משחות שנלקחו : אלקום, טבע אוקטן
אנטיביוטיקה : 2 xחודשיים של סבבים של מינוציקלין 100 מ״ג פעם ביום
קיורטן 20מ״ג פעמיים בשבוע למשך חודשיים
קיורטן 10מ״ג פעמיים בשבוע למשך חודשיים
משחה רקוחה של איברמקטין 1% מריחה פעם ביום
מטופל במרפאת חוץ של בית חולים בלינסון
הקיצר משקיע בטיפול באדיקות אך לא רואה תוצאות
עדיין אדומומיות שלא נעלמת !
אני מיואש ...
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תומר
לילך קפלן19/11/2017רוזציאה היא מחלת עור שקשה מאוד להבין ולדעת מה הטריגר שלה, כמו גם טיפול יעיל.
אין לי מה להוסיף על דעת המומחים, אלא לאחל בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
לילך קפלן20/12/2017אתה מכיר את האמרה 2 יהודים 4 דעות? אז בדיוק כך. נשמע שאכן קיבלת המון אינפורמציה. מה שלא ניסית זה טיפול מאוד יעיל במכשור מסוג IPL שמאוד מקל על הסממנים. להעלים לגמרי? יש מקרים שכן, וכאלה שלא. רפואה היא לא מדע מדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומים לא מגרדים מתחת לעיןסער16/11/2017
בן 27, התחילו להופיע לי כתמים אדומים, נקודות כאלה, מתחת לעין. זה לא מגרד ולא נפוח, כאילו חלק ממרקם העור. הסתכלתי קצת באינטרנט ואני חושב שיכול להיות שזה רוזציאה, האם זה מתאים לתיאור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סער
לילך קפלן16/11/2017לרוזציאה סימנים רבים. על מנת להיות בטוח באבחנה, אני מציעה לך להיוועץ ברופא עור. במידה וזה רוזציאה ניתן להקל על הסימפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזציאה?
לילך קפלן20/12/2017לפי התיאור יש מצב. ממליצה לך מאוד ללכת לרופא עור להיבדק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סבוריאה או רוזצאה?נטע14/11/2017
שלום
פונה עקב בלבול ותסכול
סובלת מסבוריאה שנים רבות. ישנן תקופות טובות ופחות. רוב השנים הצלחתי להימנע משימוש בסטרואידים בשוטף והסתדרתי עם קרמים קוסמטיים כגון סבוקלם.
בשנה האחרונה חלה החמרה דרמטית ובנוסף לאזורים הרגילים (סנטר צידי האף והמצח) הופיעו כתמים אדומים נרחבים על כל הפנים ללא התתקלפויות ועם תחושת צריבה וחום. הלכתי לרופא עור והוא התלבט האם אני סובלת גם מרוזצאה (באותו יום שבאתי זה בדיוק היה רגוע יחסית) והחליט לאחר שהראתי לו תמונות שלי שצילמתי בימים קשים לתת לי מינוציקלין וקרם רוזקס. עד אז לא שמעתי שיש דבר כזה רוזצאה אבל כשנכנסתי לאינטרנט וראיתי את התיאור הבנתי שזה אחד לאחד מה שיש לי. לאחר שבוע עם המינוציקלין והרוזקס היה נראה שהמצב משתפר מאוד אבל אז הכתמים האדומים חזרו ובגדול. לקח לי זמן להשיג תור חדש וכשהגעתי לרופא המצב היה נראה אחרת יותר מתקלף בסגנון סבוריאה אז הוא חזר בו מאבחנתו שזה רוזצאה אם כי אמר לי להמשיך עם המינוציקלין עוד כמה שבועות אבל להפסיק עם הרוזקס ונתן לי משפת אולוקום שלא ניסיתי בעבר. תהיתי בקול לגבי זה כי קראתי שסטרואידים אסורים לרוזצאה מה שהכעיס את הרופא שאמר שאקשיב לו ולא לאינטרנט. אז בינתיים מורחת את האולוקום והמצב השתפר פלאים .
אז אולי זה לא רוזצאה? אז מה היו הכתמים האדומים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטע
לילך קפלן15/11/2017אכן נשמע שיש בלבול רב באבחנה ובטיפול. קטונתי. המקרה הינו לרופאים בלבד.
מאחלת לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעיבוי עור ונימי דםהלנה14/11/2017
הי לילך
יש לי בסנטר אדמומיות מריזוציאה כבר מספר שנים בנוסף יש פצעים קבועים ועיבוי של העור הדבר מפריע לי מאוד
הייתי אצל מספר רופאים ושום דבר לא עוזר
האם תוכלי להמליץ על רופא מומחה או טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הלנה
לילך קפלן15/11/2017יש לנו טיפול שעובד על רוזציאה. מדובר בידית ליים-לייט שמטפלת באורך גל ספציפי לרוזציאה. עם תוצאות נפלאות. את מוזמנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה באמת רוזציאה?אגי10/11/2017
לפני כשנתיים הופיעה לי אדמומיות בפנים. עם הזמן זה התפשט לאזור הצואה והופיעו גם סוג של פצעונים שנראים כמו פריחה (ללא מוגלה). לאחר ביקורים אינספור אצל רופאי עור שחשבו שזאת אלרגיה, אובחנה אצלי רוזציאה. לפי מה שקראתי ברשת הסימפטומים שלי לא תואמים אחד לאחד את הסימפטומים של רוזציאה (הגירוד הבלתי נסבל לא מוזכר בשום כתבה). האם זאת באמת רוזציאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזציאה
לילך קפלן15/11/2017אם אובחנת כסובלת מרוזציאה, כנראה שזו רוזציאה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מייק אפ ידידותי לחולת רוזציאהעפרה09/11/2017
אני מחפשת מייק אפ ידידותי שיכסה את האדמומיות אבל לא יחמיר אותה. יש חברה מומלצת או קריטריונים שאני צריכה לחפש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עפרה
לילך קפלן09/11/2017מומלץ לבחור מייק אפ אשר ניתן להסירו בנקל. יש מצב שככל שנשתמש בשכבות רבות יותר של מייק אפ לכיסוי האודם, הפצעונים ונימי הדם, נגרום לפרוגרסיביות ולהחמרה בסימפטומים האופייניים.
המייק אפ המומלץ יותר הינו מייק אפ שאינו מכיל אלכוהול, Oil Free"", ושאינו גורם לחסימה של נקבוביות העור " Non Comedogenic". שימי לב כי במייק אפ המותאם לעור רגיש במיוחד, ניתנה תשומת לב מיוחדת לבריאות העור, למרכיבים אנטי דלקתיים ולמרקם נעים יותר ופחות למרכיבי בישום. בנוסף מומלצים גם מייק אפים "Fragrance Free". מייק אפ מינרלי Mineral Powder Make- Up"" מכיל מרכיבים שאינם מגרים את העור אך באשר לרוזציאה בחלק מהמקרים יכול הוא לייבש את העור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציה גנטית והתפתחות אצל תינוקותרעות07/11/2017
אבחנו לי לאחרונה רוזציאה, גם לאמא שלי יש וגם לדודה שלי, ברור שזה עניין תורשתי. יש לי תינוקת בת שנה וחודשיים והבוקר היא קמה עם פריחה אדמדמה באזור הלחיים. יש סיכוי שזה רוציאה כבר בגיל כזה? מה הגיל הכי מוקדם שרוזציאה יכולה להתפרץ לראשונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רעות
לילך קפלן08/11/2017אנחנו לא יודעים מהו המקור לרוזציאה. ישנם הרבה גורמים התורמים להופעתה של המחלה. עצתי לך לפנות עם התינוקת לרופא עור על מנת להיוועץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטודינאמי להקלה על רוזציאהבטי05/11/2017
רוצה לשמוע חוות דעת על טיפולים פוטודינאמיים להקלה על התסמינים של רוזציאה.
תודה רבה,
בטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים פוטודינאמיים
לילך קפלן05/11/2017שלום בטי,
טיפולים באורכי גל שונים יכולים להקל על מחלת הרוזציאה ולשפר את הנראות.
אני מציעה לך להתייעץ עם קוסמטיקאית פרא-רפואית שיש לה ציוד לייזר-IPL מתקדם על מנת שתוכל לאבחן ולתת לך את הפתרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין אדומה ויבשה - האם התקף?נחמה31/10/2017
אני מאובחנת כחולת רוזציאה אבל לא סובלת מהתקפים כבר תקופה ארוכה. התחיל לי יובש ואדמומיות בעין, האם זה קשור למחלה? האם ייתכן שהתקף ישפיע רק על העין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נחמה
לילך קפלן05/11/2017רוזציאה, שהיא בעצם מחלת עור ביסודה, מתבטאת באופן די תדיר בעיניים. היא באה לידי ביטוי בעיניים ע"י הפרשת יתר מבלוטות החלב משולב עם בלפריטיס כרוני עקשני.
עצתי לך להיוועץ ברופא עור/עיניים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתכשירים עם חומצה סליצאליתאורית29/10/2017
כנראה מאובחנת עם רוזציאה. קרם הפנים שלי וגם סבון הפנים שאני משתמשת בהם מכילים חומצה סליצאלית. האם מותר לי להמשיך להשתמש בהם או שהם מחמירים את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורית
לילך קפלן29/10/2017חומצה סליצילית-היא אנטי מיקרוביאלית ואנטי דלקתית. יכולה במקרים רבים אף לסייע במצבי רוזציאה.
ממליצה לך להיוועץ עם רופא/ת עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)