פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה פופליטיאלית בקוטר 4 מ"מ
    אפי
    19/11/2019

הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס.
    הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
    המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים.
    המנגנון המיישר מודגם תקין.
    סחוס הפיקה מודגם דל בפסט הלטרלי.
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימאלית, מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי, מה זה אומר? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפי

ד``ר אליהו ליברטי
    14/12/2019

שחיקה קלה בסחוס הפיקה וציסטה קטנה בחלק האחורי של הברך. גשל לאורתופד שלך להסבר מלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ לניתוח השתלת שתל מפרק ירך לחולת פוליו
    מלכה אביגיל
    15/11/2019

אני בבעיה ורוצה מומחים שמטפלים בחולי פוליו עם בעיות בגפיים תחתונות. אודה לכם מאוד.

הוספת תגובה

• מלכה

ד``ר אליהו ליברטי
    14/12/2019

בכל ניתוח החלפת מפרק מביאים בחשבון גורמים מיוחדים הנוגעים לחולה הספציפי. במקרה שלך - פוליו. אין אורטופד המומחה בניתוחי פגועי פוליו. גשי לאחד מבתי החולים הגדולים. הרופאים בוודאי יערכו דיון לפני הניתוח ויחליטו מה טוב עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת לשדית פוקלית ב mfc
    יונתן איסחקוב
    03/11/2019

היי, אני כרגע חייל בגולני וסובל מכאבים כבר כמה חודשים בברך שמאל. הגעתי למצבים של לא יכולתי לדרוך על הרגל וסובל מכאבים. עשיתי בדיקת mri ובתשובה נאמר שיש לי בצקת לשדית פוקלית קטנה בmfc. מהו הטיפול? ומה זה בדיוק אומר. תודה.
    מצרף את הקובץ של התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת לשדית פוקלית ב mfc

הוספת תגובה

• יונתן

ד``ר אליהו ליברטי
    13/11/2019

זה ממצא נפוץ. אין טיפול מיוחד. ההמלצה היא מנוחה לכמה חודשים. יתנו לך? גם אם לא לעיתים רחוקות זה גורם לנזק ממשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת בדיקת ברך שמאל M.R.I
    יפעת
    29/10/2019

כאבים כחודשיים בברך שמאל. תשובת צילום אמ.אר.אי: כמות מוגברת במידה רבה של נוזל בברך. קרע אנכי בגוף המניסקוס המדיאלי נוגע בשול תחתון ועליון ונמשך לאורך הקרן האחורית של המניסקוס. בצקת לשד עצם בפלטו הטיביאלי המדיאלי. השאר הכל תקין. הצילום של בני בן ה-40. מה תשובה זו אומרת לך? המון תודה על הפרוט שאקבל.

לקביעת תור
    סגירה
    תשובת בדיקת ברך שמאל M.R.I

הוספת תגובה

• יפעת

ד``ר אליהו ליברטי
    30/10/2019

עיקר הממצאים הוא קרע במניסקוס. מומלץ ניתוח אררוסקופי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח MRI בן 25 אחרי שלושה ניתוחים בברך ימין
    לרי
    24/10/2019

שלום, אני בן 25 עברתי 3 ניתוחים בברך ימין, הראשון היה קרע ברצועה בצולבת ובמיניסקוס, השני היה קרע במיניסקוס המדיאלי, השלישי היה אמור להיות קרע ברצועה המשוחזרת אך בניתוח נאמר אחרת ורק מתחו לי אותה.
    כעבור שנתיים סובבתי את הברך שוב וזה הפענוח שקיבלתי(מצורף קובץ) מה אמור להיות הצעד הבא שלי? הניתוח הבא הולך להיות הניתוח הרביעי שלי במספר בתוך 4 וחצי שנים כמובן שזה משפיע על החיי יום יום שלי, לאחרונה גילו אצלי בקע בגב האחורי וגם הברך השמאלית הבריאה מרגישה עומס כנראה בגלל הברך הימנית שמשחקת פה תפקיד.
    אציין ששניים מהניתוחים עברתי אצל מנתח מאוד מוכר כתחום אצל בר יפתח.
    אודה לעזרתכם לגבי המשך הצעדים שאני אמור לנקוט, האם אי פעם אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית?

הוספת תגובה

• לרי

ד``ר אליהו ליברטי
    26/10/2019

שלום לרי, המקרה מורכב ולא ניתן לתת לך תשובה שטחית. יש צורך להעריך את מצבך בהווה לבחון מה נמצא בעבר ולהחליט מה לעשות. עצתי - פנה שוב לד"ר יפתח בר וקבל ייעוץ. לגבי ספורט - הייתי ממליץ על שחיית חתירה. לא טניס ,לא כדורגל או ריצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הבעיה שלי העיקרית שלי היא הציסטה בייקר ?
    רונן
    23/10/2019

שלום אני רונן בן 22, כשנה לאחר חבלה חוזרת בברך שנותחה ב2011 ( שחזור ACL ותפירת מניסקוס) .
    מטופל כבר למעלה מחצי שנה בפיזיותרפיה ובכל זאת קיימות נעילות ברך , קושי בתנועות מסוימות ,וכאב מאחורי הברך.
    האם מצבי מצריך התערבות ניתוחית ?
    להלן ממצאי הMRI :. במישור סאגיטלי ,אקסיאלי וקורונלי T1, T2, PD בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת
    ברקע מצב לאחר חבלת ברך . .ACL - בעברו של הנבדק מצב לאחר שחזור ה
    .27/11/2018 -מ ACL - ברשותנו בדיקה קודמת להשוואה גם פוסט שחזור ה
    לא נצפה אות חריג משמעותי בלשד העצם בשלד המודגם . הבצקת הלשדית שהודגמה בבדיקה הקודמת נספגה . תפליט מתון בבורסות ובחלל המפרק . מנגנון המיישרים שמור . . סאגיטלי .ממצא יציב PD, SPIR -ב 23 שינוים בצקתיים בגג גומת השומן של הופה .סריקה מנגנון המיישרים שמור . PD, SPIR -ב 16 רצועות צולבות האחורית שמורה .הקדמית המשוחזרת מדגימה ציר ואות תקינים ,סריקה סאגיטלי כולל בתעלות הפמורלית והטיביאלית . רצועות קולטרליות שמורות . בעומק גומת שומן של הופה מודגם נגע אובלי בעל אות נמוך בעיקרו במשקולים השונים ,יציב בהשוואה לבדיקה מ לקורלציה עם הבדיקה .CYCLOPS לנגע מסוג ACL - מ"מ .מתאים בהקשר של שחזור ה 9x18 .11/2018 הקלינית של הנבדק בדגש למנגנון היישור . סחוס פטלופמורלי ,רטינקולום והסחוס המפרקי שמורים . מניסקוסים :הצדדי שמור .הפנימי שמור . . ס"מ עם מחיצות בודדות 5 - בסריקת הגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטת בייקר קטנה לאורך כ .אקסיאלי PD, SPIR -ב 16 סריקה . גיד הביצפס פמוריס וגיד הפופליטאוס ,ITB - הדגמה תקינה של ה בסריקת השלד ללא ממצא משמעותי חריג נוסף . רקמות רכות שכנות בלי ממצא פתולוגי

הוספת תגובה

• רונן

ד``ר אליהו ליברטי
    26/10/2019

לא. בייקר ציסט בדרך כלל לא כואבת והיא תוצאה נלווית לשאר הבעיות בברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח MRI ברך עם ממצא לשבר וממצאים נוספים
    יעקב
    23/10/2019

לאחר עבודה מאומצת בחדר כושר וכאבים בברך נשלחתי לבדיקת MRI, זו תוצאת הפענוח, מאחר ונמצא בחו"ל לתקופה לא קצרה אשמח לקבלת המלצות להמשך.

בטיביה המקורבת המדיאלית יש פס חסר סיגנל מקביל למשטח המפרקי המוקף בצקת מח עצם. הממצא מתאים לשבר אי ספיקה או לשבר מאמץ. למפרק האחורי המדיאלי יש גופיפים חופשיים חסרי סיגנל , אחד הגופיפים בממדים של 0.6*0.8*0.3 וגופיף נוסף במימדים 0.8*0.4*0.5 יש מוקד סחוסי גרמי בפסט הלטרלי של הפיקה עם חסר סחוס ושקי גרמי על שטח של 1.6*1.8 , יש דלימינציה בחלק מהתהליך , ציסטות תת סחוסיות ובצקת מח עצם. יש מוקד סחוסי מעל כף גרמי קל יותר עם בצקת מח עצם תת סחוסית בקדמת הקונדיל הפמורלי הלטרלי הסמוך. סהרונים , רצועות צולבות, רצועות צידיות ללא קרעים , גידים שמורים. תודה רבה!

הוספת תגובה

• יעקב

ד``ר אליהו ליברטי
    26/10/2019

המלצה להוריד עומס. להפסיק פעילות בחדר כושר כולל ריצה וצעידה ספורטיבית. לעסוק רק בשחייה - שחיית חתירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משעות של כמות מתונה של נוזל יתר בבורסה סופראפטלרית
    רונית סגל
    25/09/2019

משמעות של כמות מתונה של נוזל יתר בבורסה סופראפטלרית בברך

הוספת תגובה

• רונית

ד``ר אליהו ליברטי
    26/09/2019

הי רונית, בדרך כלל אין לזה משמעות מיוחדת, לעיתים זה ממצא לוואי ל"דלקות" בברך. אם אין כאבים ממשיים - לא צריך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בשנתיים האחרונות כאב שנוגעים בברך ימין
    יניב
    24/09/2019

יש לי בשנתיים האחרונות כאב שנוגעים בברך ימין, כמו גולה קטנה שכל פעם שאני נוגע בה זה כואב לי, מתחת לפיקה, רק שאני נוגע זה כואב כאב מקומי כזה,
    הלכתי לרופא מומחה ברכיים הוא אמר לי שהפיקה שלי נורא חלשה ורופפת ושאני צריך לעשות תרגילים לחיזוק הפיקה , אז כמובן כבר שנה שאני עושה תרגילים ושום דבר לא השתנה, הבעיה שגם אני יורד במדרגות
    אני מרגיש לחץ בברכים כאילו אני עוד שניה נופל, מה עושים? מה זה הבעיה המוזרה הזאת?

הוספת תגובה

• יניב.

ד``ר אליהו ליברטי
    26/10/2019

פנה לייעוץ נוסף. אי אפשר לאבחן אותך דרך האינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום הייתי אצל אורטופד מומחה
    יוסי
    12/09/2019

שלום הייתי אצל אורטופד מומחה, בגלל בעיות בגב, והוא אמר לי לשכב על הגב, ובדק לי את המפשעה והעביר את היד איפה שאזור האשכים איפה שהרגליים ב2 הצדדים, האם זה בדיקה שגרתית של אורטופדים לגעת באזור המפשעה ולמטה ברגליים? או שזה רופא שחיפש הרפתקאות? תודה לעונים

הוספת תגובה

• יוסי

ד``ר אליהו ליברטי
    18/09/2019

השאלה אינה מוצגת בפורום הנכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת נוזלים מהברך - נחוץ או לא נחוץ
    עמליה
    11/09/2019

אני נמצאת בטיפול של קבלת אורטוקין (ב-4 פעמים) קיבלתי כבר 2 זריקות ועדיין אין הטבה.
    בטיפול השני הרופא הוציא לי 4 מבחנות של נוזל. (בטיפול הראשון הוציא מבחנה אחת)
    בשיטוט ברשת קראתי שאין טעם בהוצאת הנוזל כי הברך תתמלא מחדש בנוזל.
    מבינה שעלי לדבר על זה עם הרופא וחוששת להראות כאילו אין לי אימון בו. מצד שני אני מודאגת ומבולבלת.
    אשמח לשמוע דעה נוספת על שאיבת הנוזלים.

הוספת תגובה

• עמליה

ד``ר אליהו ליברטי
    11/09/2019

1. הרופא שמזריק לך ומטפל בך הוא בהחלט הכתובת לכל השאלות. אין לחשוש שהשאלות יביעו בו חוסר אמון.
    2. אני לא מזריק אורטוקין בשל אחוזי הצלחה נמוכים של טיפול זה. אני מזריק חומצה היאלורונית שגם לה יש אחוזי הצלחה נמוכים. אינני יודע מה מצב הבר שלך. כשהזרקות נכשלות והברך שחוקה מאד אנו מתחילים לחשוב על טיפולים ניתוחיים.
    3. שאיבת נוזלים מהברך מתבצעת כאשר הברך מאד נפוחה ועצם הנפיחות גורמת לכאב. הנוזלים הם תוצאה של בעיה אחרת כמו שחיקה או קרעים מניסקליים או מחלות דלקתיות שונות. צריך לטפל בבעיה היסודית ולא בתוצאת הלוואי שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח MRI ברך ימין - כאבים
    אלכס
    28/08/2019

שלום, מספר שנים אני סובל מכאבים חולפים בברך ימין שמופיע במצב ישיבה ממושכת או בשכיבה על הצד ומעיר משינה. בעבר נקבע שמדובר על דלקת בגיד הקוודריצפס אף שבדיקת US הייתה תקינה. לאחר הזרקת סטרואיד לגיד וטיפול פיזיאותרפי הכאבים פחתו למספר שנים אבל לאחרונה התגברו שוב ואינם מגיבים למשכבי כאבים כמו Arcoxia. ביצעתי MRI בחו"ל שלהלן הממצאים (בתרגום לאנגלית).

אשמח על הבהרה האם הממצאים דורשים טיפול ניתוחי או שמרני, אם בכלל. תודה.

On a series of MR tomograms of the right knee joint in the frontal and sagittal projections, the articular surfaces are uneven in several locations, the joint space in the medial half is narrowed.
    In the lateral condyle of the femur, subchondral areas of increased intensity of the MR signal (in the TIRM mode) of irregularly oval shape, up to 1.0x0.6 cm in size, hypo-intensive in the T1 mode.
    The structure of the posterior horn of the medial meniscus is heterogeneous due to the presence of a hyper-intensive MR signal of a linear shape that does not pass onto the articular surfaces. Lateral meniscus: no pathological MR signals.
    The anterior and posterior cruciate ligaments are well differentiated, their integrity is preserved. Collateral lateral (lateral, medial) ligaments are well differentiated, their integrity is preserved, no pathological MR signals.
    Small fluid content is observed on a series of MR tomograms in the lateral and medial twists and in the joint cavity.
    CONCLUSION: MRI signs of degenerative changes in the posterior horn of the medial meniscus (StollerII), subchondral damage to the lateral condyle of the femur, small fluid effusion in the twists of the right knee joint.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח MRI ברך ימין - כאבים

הוספת תגובה

• אלכס.

ד``ר אליהו ליברטי
    28/08/2019

טעות נפוצה לחשוב שלפי תשובת MRI מקבלים החלטה מה נכון לעשות. יש רבים עם ממצאים כאלה שמנהלים חיים מלאים ללא הפרעה ורבים אחרים עם ממצאים הרבה יותר קלים שמאד סובלים ועוברים ניתוח שמשפר מאד את מצבם. ההחלטה על כוון הטיפול מתקבלת לאחר שאדע בן כמה אתה, מה משקלך ומבנה גופך, האם כואב בנקודות מסויימות עליהן אני לוחץ , האם יש נוזל עודף בברך ועוד הרבה שאלות. אם אתה רוצה תשובה שטחית ולא אחראית אז כן - נראה שאתה זקוק לניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רנטגן בירכיים
    שושנה
    27/08/2019

שלום
    יש לי כאבים בברך ימין מתקשה לקפל ,ללכת.
    אשמח אם תסבירו לי את פענוח הרנטגן
    מבנה גרמי ללא ממצא חריג
    הנמכה מרווחים תוך פרקים במדור המדיאלי דו"צ
    אנטזופיטיים בעצם הפיקה דו"צ
    הצילום נעשה בעמידה ובשכיבה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צילום רנטגן בירכיים

הוספת תגובה

• שושנה

ד``ר אליהו ליברטי
    28/08/2019

מדובר בשנויים שגרתיים הבאים עם הגיל. לתשובה ספציפית יותר - גשי לאורטופד ששלח אותך לצילום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע רדיאלי במרכז המניסקוס
    חורי דליה
    26/08/2019

לפי תוצאות תהודה מגנטית מניסקוס לטרלי דיסקואידי חלקי עם קרע אנכי רדיאלי לא גדול במרכזו. בפגישה עם אורטופד נאמר שזה מחייב ניתוח האם יש פתרון אחר לבעיה בברך עוד נאמר כי המניסקוס הלטרלי רוחבו 1.6 סמ ויש קרע במרכז המניסקוס מגיע לשוליים החופשיים

הוספת תגובה

• דליה

ד``ר אליהו ליברטי
    27/08/2019

ההמלצה היא ביתועי ניתוח ארטרוסקופי. אין דרך אחרת לתקן קרע במניסקוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח אולטרסאונד
    שי
    21/07/2019

יש לי תמונה מהצילום אפשר לדעת אם יש קרע

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח אולטרסאונד

הוספת תגובה

• שי

ד``ר אליהו ליברטי
    18/09/2019

פענוח צילומי אולטרסאונד הוא מקצוע בפני עצמו. קבלת פענוח בכתב.לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה