מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחיקת סחוס בברך לאחר ניתוחיםדודי23/02/2020
עשיתי ניתוח מיקרו שברים לפני 10 שנים ולפני 6 שנים ניתוח hto, הייתי בבית חולים לבדיקה האורטופד שאל מ1עד 10 כמה כואב אמרתי 6 עד 7, הוא אמר אם אני יעשה לך השתלת סחוס לברך יוריד לך את הניעלות והכאב שלך יהיה 4 אתה מעוניין בניתוח? אמרתי תן לחשוב על זה. עוד 3 חודשים אני אחזור לבדיקה והוא בטח ישאל מה החלטת, זה לא מסוכן 3 ניתוחים באותה ברך? אני בן 42 הוא אמר אם היית בן 55 הייתי מחליף לך את הברך, וכמה זמן החלמה מהניתוח? לא רציתי לשאול בגלל הפחד כי ההחלמה מהניתוח hto הייתה קשה לקח 6 עד 8 חודשים, הוא אמר ההחלמה תהיה יותר קלה בהשתלת סחוס 3 חודשים אני יעשה חצי שנה שיקום יהיה קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודי
ד``ר אליהו ליברטי05/03/2020אז מה השאלה? אם אתה שואל מה לעשות - אין לי מספיק נתונים לענות. צריך בעצמי לראות צילומים לבדוק וכו' נראה לי לפי הצעות האורטופד שלך שאתה מטופל נכוןץ תמשיל איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור מפרק ירךשוש13/02/2020
שלום, בת 50. כאבים משמעותיים במפרק ימין. כאב בגב תחתון ימין. לעיתים כאב באזור המפשעה. נראה לי שכל הכאבים קשורים. נעשה mri לכל אורך הגב. גב תחתון בלטים. גב עליון פריצת דיסק. האם לאור כל הממצאים הנל, יתכן ויש שבר במפרק ירך, למרות ש עדיין ממשיכה לבצע פעילות ספורטיבית אירובית וכח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוש
ד``ר אליהו ליברטי05/03/2020שבר אין לך. שחיקה אולי. הרבה מטופלים מפרשים כאבי כב הקורנים לאיזור העכוז ככאבים בירך אולי גם את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בברך ימין ומים בברךיהודית לוין07/02/2020
הרופא הזריק סטרואידים ושאב נוזל. אתמול. ניכרת הקלה רצינית אך עדיין כאבים ומוגבלות בטווח התנועה. מה הפרוגנוזה ומהן ההוראות להמשך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהןדית
ד``ר אליהו ליברטי05/03/2020המידע שספקת לא מספיק למתן תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוב של ברך ימין וכאבים חזקיםיוסי06/02/2020
היי, לפני כמה ימים סובבתי את הברך בזמן מעבר מישיבה לעמידה. שמעתי קנאק חזק וחשתי כאבים חזקים. מאז אני לא מצליח ליישר את הרגל עד הסוף. יש לציין כי אני מצליח לעלות ולרדת במדרגות ולא מרגיש כאבים בזמן ישביה או כיפוף הברך. הכאב מתחזק כאשר ישנו כובד על הרגל. אני בן 37 בריא בד״כ. שאלתי היא כיצד ניתן להקל על הכאב ומה האפשרויות טיפול בפציעות מסוג זה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד``ר אליהו ליברטי05/03/2020התאור שלך מאד מחשיד לפגיעה במניסקוס. גש לבדיקת אורטופד מומחה ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך בעיקר בזמן פעילותיפה28/01/2020
שלום מידי פעם יש לי כאב בברך שמאל בעיקר קנאקים שאני מרגישה שהם באים מקדמת הברך בחלק התחתון שלה, אני כמעט תמיד יכולה ליצור קנאק בברך . למשל אתמול הייתי בשיעור זומבה והיה לי קנאק כזה עם כאב חד לשניה ואז עבר. כמו כן יש כאב קל כללי מידי פעם לא נראה שיש נפיחות או חום. גם בשיעור הייתה תחושה שכאילו הברך קצת משוחררת ברמה ממש קלה בעיקר שהייתי צריכה לעשות תנועה של בעיטה. זה כאב שבא מידי פעם ורציתי לדעת מה אפשר לעשות על מנת שהכאב הזה לא יופיע או לא יחמיר חלילה ושאני יוכל להמשיך להתאמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפה
ד``ר אליהו ליברטי02/02/2020התאור שלך יכול להתאים לכל מיני בעיות בברך. כדי לאבחן ולתת לך עצה אחראית צריך קודם לבדוק אותך. התאור שלך לא מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחוס ברכיים חוסר סחוס בברכיים כאביםאור20/01/2020
שלום
אימי בת 88 סובל מזה שנים מחוסר סחוס בברכיים כל יום יש לה כאבים ניתוח היא חא עדתה כי זה סיכון גבוה מאוד, הבעיה שמרופא המשפחה ניתן רק כדורים שכלל לא עזרו לה וטיפול רפואי לא ניתן לה כדי להקל לו מעט מהכאבים המטרידים בברכיים שאלתי האם יש טיפול לא חודרני או כדורים שיכולים להקל בלו מעט בכאבים אשמח להמלצה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפה.
ד``ר אליהו ליברטי02/02/2020אפשר לנסות הזרקות בברך. סטרואידים או חומצה היאלורונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק ירך אפשרויות ללא ניתוחשלמה02/01/2020
סובל כאבים במפרק ירך, אשמח ליעוץ אפשרויות ללא ניתח החלפת המפרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלמה
ד``ר אליהו ליברטי03/01/2020האפשרויות מאד מגוונות אך צריך להתאים אותן ספציפית לך. באופן כללי אפשרויות ההקלה הם: ירידה במשקל, פיסיותרפיה, שחייה, כדורים, הזרקות תוך מפרקיות ועוד. לצערך, פעמים רבות כל אלה לא עוזרים והתשובה הטובה היא - ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת פיקה ברך שמאל לילדה בת 15אפרת25/12/2019
בחודש יולי האחרון תוך כדי ריקוד בבית בתי בת ה-15 בקרוב פרקה את הפיקה.נפיחות מאוד גדולה ובמיידית וכאבים עזים.במיון הוחזרה הפיקה למקום.צילום רנטגן שלא נמצא בו שבר חבישת הברך בתחבושת אלסטית למשך 4 ימים והמלצה שיחרור לאחר הורדת החבישה לדרוך ולכת רגיל.בביקורת במרפאה האורתופדית הומלץ עלבירכייה לייצוב הברך עם סיליקון אך בבקורת שנייה נאמר שנסיר אותה כי אינה מומלצת לילדים.בדיקת u.s שבוצעה אצל מומחה לרדיולוגיה אבחנתית אובחן קרע מלא ב-mpfl.התחלנו פיזיוטרפיה כשבועיים לאחר האירוע וכמובן נמשכת עד היום אך ללא שינוי גדול.בתי עם גמישות יתר.מאז האירוע עברו כבר כמעט 6 חודשים ועדייןעם נפיחות באיזור הפיקה.כאבים מתחת לפיקה ובצידה הפנימי ,קושי גדול בעלייה /ירידה במדרגות .עדיין לא יכולה להביא את הברך לגוף,הליכה איטית עם צליעה קלה ומה שמדאיג אותי יותר זה שיש לה תופעה שהברך מתקפלת לה ללא שליטה עד כדי כמעט מעידה.בבדיקה אצל מומחה אורתופד נאמר לי שמבנה הפיקה עצמה היא גם אחת הסיבות לפריקה ושהפיקה יכולה שוב לנוע ממקומה.
מצרפת את פיענוח בדיקת ה-mri.אשמח ואודה לקבלת חוות דעתך והסבר הפיענוח.אני מודאגת כי למרות הפיזיוטרפיה אין ממש שינוי וחוששת שהזמן הרב שעבר יכול לגרוםנלנזק בעתיד.האם יש צדק בחששות שלי??אודה לך מאוד על מענה מהיר ולהסבר הפיענוח וחוות דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת.
ד``ר אליהו ליברטי03/01/2020לא ראיתי את תשובת בדיקת ה MRI אך נכון לרגע זה, זה לא הדבר החשוב. כדי לתת תשובה טובה אני חייב לבדוק את הילדה, להתרשם ממידת הגמישות הכללית שלה בכל מפרקי הגוף ומהגמישות הספציפית של פיקות הברך, לבחון את מנח הברכיים האם במנח תקין או X או O. להתרשם ממידת החריקות בהנעת הפיקה ועוד ועוד.
התשובה באופן כללי זה חיזוק VMO שזה בגדול - הראש הפנימי של שריר ארבעת הראשים. אם יימשכו הפריקות למרות הטיפול השמרני, ייתכן ותצטרך ניתוח לשחזור/חיזוק MPFL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה ברך שמאל לילדה בת 15
אפרת03/01/2020ד"ר תודה על המענה.האמת שאני כבר בייאוש גדול.רואה את בתי סובלת מכאבים ומוגבלת מתנועות ופעילויות כבר זמן רב ולא מקבלת מענה.ראו אותה אורתופדים ובכירים בבית החולים העמק,גם דרך מושלם ואמרו שהכל בסדר ורק פיזיוטרפיה תעזור.והרי היא כבר חצי שנה עושה פיזיוטרפיה ותרגילים בבית אך השיפור לא משמעותי..גם השבוע ראה אותה אורתופד בכיר במרפאה אך אמר שהכל בסדר .אין קרע והכל טוב .לחזור לביקורת בעוד חצי שנה.אבל משהו לא בסדר...בבדיקת ה-mri:
מודגמת בצקת לשד עצם באספקט הקידמי של הקונדיל המדיאלי של הירך הדיסטלי.בנוסף מודגם ממצא ציסטי תת קורטיקלי באיזור בגודל כ-5 מ"מ.
ללא עודף נוזל פירקי.
הליגמנטים המצטלבים,LCL,MCL-ב.מ.פ.המניסקים שמורים.פיקה,גידי הפיקה שמורים.
מודגמת בצקת בארית אינה כולם המדיאלי של הפיקה באספקט הפנימי שלו,ללא עדות לקרע שלם.
אינני מבינה כלום...מרגישה מבולבלת וחסרת אונים.האם הקרע התאחה? מה הסיבה לברך שמתכופפת ללא שליטה?
עדיין נפיחות למרות שפחותה,קשה לה מאוד לעלות ולרדת במדרגות.כאבים בצד הפנימי ומתחת הפיקה אך בימים האחרונים החלה להתלונן מכאבים גם מאחורי הברך,וזה דבר חדש.חוששת שמא יהיה לה נזק בעתיד...האם זה יתכן? אודה לך על הסבר.
היכן אתה מקבל?ואיך ניתן להגיע אליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת.
ד``ר אליהו ליברטי03/01/2020אפרת שלום, אני חש במתח רב שלך ודאגה כאילו משהו איום מתרחש ורופאים שונים לא שמים לב אליו. לא נראה לי שזה כך. ייתכן והמתח שלך משודר גם לילדה וזה לא עוזר. אני מקבל בראשון לציון , לא דרך המושלם. אבל אם ראית רופאים בכירים בעמק, אז ממש אין צורך לרוץ אלי עד ראשל"צ. המקרה אינו כזה מסובך. על פי ה MRI - באמת אין שום ממצאים שחד משמעים דורשים ניתוח. אני בטוח שהרופאים אליהם הלכתם בדקו אותה ולא רק הסתכלו ב MRI. אני נוטה להאמין שהם קבלו את ההחלטה הנכונה אך קשה לי מכאן לומר דברים נחרצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת הברך באמצע משמרת במשטרהאביתר22/12/2019
שלום רב לפני כחודש קיבלתי בעיטה בברך ופרקתי אותה באמצע משמרת במשטרה. אני בריא בן 23
עשיתי צילום וראו רק פריקה ודימום קל.
לאחר 3 שבועות עשיתי MRI ושם גילו שיש כמה בעיות...
מצ"ב פיענוח של MRI , אשמח להסבר על כל סעיף במידת האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביתר
ד``ר אליהו ליברטי03/01/2020הממצא המשמעותי העיקרי הוא קרע של MPFL זהו גיד רחב המחזיק את הפיקה ומונע נדידה שלה לכוון חיצוני. ההמלצה היא לנתח ולשחזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חזק בברכיים מה הטיפול המומלץאילנית14/12/2019
שלום,
שואלת בשם חיילת שנמצאת בטירונות לוחמות ולא ביצעה פעילות גופנית לפני הגיוס.
לפני כשבוע החלו כאבים קשים בברכיים שמתגברים בזמן פעילות גופנית, ברכיים ננעלות במצב של מנוחה.
כאב חמור בזמן כריעה על הברכיים. למרות הכאב המשיכה בפעילות רגילה.
מה הטיפול המומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנית
ד``ר אליהו ליברטי14/12/2019מומלץ להיבדק פיסית על ידי אורטופד ברכיים. לקבוע אבחנה ורק אז נדע מה הטיפול. עד אז מנוחה מפעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה בלהבין את פיענוח הu. sגיל12/12/2019
בבדיקת u. s הודגמה אי סדירות גרמית קשה במפרקי TMTJ בולט בעיקר באספקט מידיאלי. הודגמה התעבות סינובאלית קלה
הודגמה היפרמיה קלה באיזור ITMT הודגמו מבנים ציסטיים קטנים עד 5 מ"מ.
הייתי רוצה להבין מה זה אומר בבקשה וכיצד ניתן לטפל. יש כאבים איומים. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד``ר אליהו ליברטי14/12/2019לאותו פענוח יכולים להיות טיפולים רבים ושונים, תלויבממצאי הבדיקה הגופנית שלך. גש לאורטופד ששלח אותך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קליקים בברךחן12/12/2019
בס"ד
בוקר טוב.
בחודשים האחרונים יש לי קליקים בברך שמואל
הרופא האורטופידי בדק תברך ואמר שלא רואה משהו
ונתן לי הפניה לצילום בעוד חודש.
ובהפניה היה כתוב INTERNAL DERANGEMENT KNEE UNS
מה פירוש ההבחנה הזאת?
ומה הרופא חושה על הקליקים בברך שמואל?
מחכה לתשובה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן
ד``ר אליהו ליברטי14/12/2019קליקים כשלעצמם אינם מחלה ולא צריך לטפל אלא אם מדובר בקליקים ממש חזקים. חזרי לאורטופד שהפנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף פיזיוטראפיה או אפובטרפיהרבקה נעים04/12/2019
בבדיקת mri.אחרי ברורים ואי ודעות שנמשכה ארבעה חודשים נתגלה אצלי קרע מיניסקוס ניווני .שאלתי מה עדיף
טיפול פיזיוטרפה לברך או אפוסטרפיה.
אני בת 69* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבקה
ד``ר אליהו ליברטי14/12/2019אם מצבך הכללי טוב, אין שחיקה גדולה בברך - עדיף ניתוח ארטרוסקופי. שתי ההצעות שלך אינם לעניין. אם יש שחיקה או בעיה אחרת המונעת ניתוח הייתי מציע הזרקות לברך. קורטיזון או חומצה היאלורונית או שניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק סחוסי דרגה 4 לאחר פעילות ספורטעופר29/11/2019
שלום רב,
לאחר משחק כדורגל ופגיעה בברך שמאל לפני כחודשיים בעת שינוי כיוון, יש לי קושי בהליכה, עלייה במדרגות וכמובן ריצה, המצב הוא סטטי כרגע.
להלן תוצאות MRI:
פגם סחוסי דרגה 4 בקוטר כ-15 מ"מ בקונדיל פמורלי לטרלי מלווה בבצקת לשד עצם.
כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך.
מניסקוס מדיאלי בעל צורה וסיגנל שמורים.
מניסקוס לטרלי בעל צורה וסיגנל שמורים.
.תקינים LCL-ו ACL PCL MCL
גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים.
הרטינקולום שמור.
לסיכום: נזק אוסטאוכונדרלי בקונדיל פמורלי לטרלי.
הומלץ לבצע ניתוח ארטרוסקופיה להשתלת סחוס עצמי (AOTS) או משתל(AMIC) עם זמן החלמה ארוך של 3 חודשים בו אסור לדרוך על הברך.
אלטרנטיבה שהומלצה- טיפול MBST, מבוסס על תהודה מגנטית (בדומה ל- MRI), העברת אנרגיה לתאי הסחוס הפגועים וסיוע בחידוש פעילותם. כתוצאה, נוצרים מחדש סיבי קולגן, המהווים את תשתית הסחוס המפרקי., במקרה שלי נאמר לי שבגלל שזה איזור ספציפי מאוד ויש סחוס מסביב הטיפול אמור לפתור את הבעיה באופן שיחזיר אותי לספורט.
אשמח לשמוע את דעתך באופציות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עופר
ד``ר אליהו ליברטי14/12/2019אני נוטה לצד הניתוחי. איזה ניתוח? תלוי כמה כואב , היכן בדיוק הפגם, וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות של אולטרסאונד פרק ירךאוריה27/11/2019
היי.
אמא שלי עשתה אולטרסאונד והגיעו התוצאות. אשמח לדעת מה התוצאות אומרות ומה הטיפול שאפשר לעשות.
הבדיקה מכוונת לאספקט קדמי ולטרלי של פרק ירך.
העור והשומן התת-עורי תקינים.
מבנה של השרירים שמור.
לא הודגמו בלוטת לימפה מוגדלת.
המרווח של קופסת צוואר הירך שמור, ללא נוזל בתוכו.
הסינוביום בעובי תקין.
המבנה הגרמי - שינויים ניווניים במפרקים עם הסתיידויות זעירות בעצמות.
לפי התוצאות זה נראה שהכל תקין חוץ מהמבנה הגרמי, רציתי לדעת מזה אומר הסתיידויות ואיזה טיפול יש לזה.
ולגבי שינויים ניווניים במפרקים, יש לאימי שחיקת סחוס במפרק הירך.
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריה
ד``ר אליהו ליברטי28/11/2019הסתיידויות הם בדרך כלל שנוי נווני הקשור לגיל. מה זה אומר הפעם - ממליץ לפנות לרופא ששלח לבצע את הבדיקה, לי חסרים המון נתונים כדי לאבחן בצורה מדוייקת ולהציע טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)