מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ברכיםם חזקים בישיבה אליהםםםםםעידן21/07/2019
שלום שאני יושב על הברכים יש לי כאבי תופת שם בן 28 זה ככה כמה שנים ולא הלכתי לבדוק יש גם חוסר תחושה שם מימה זה יכול ליגרם עשיתי צילומים לעמוד שדרה ולא גילו שם בעיה מזה יכול להיות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידן
ד``ר אליהו ליברטי28/08/2019לא אוכל לדעת בלי לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע מיניסקוס שלא אובחןשמעון17/07/2019
היי כעבור 7 שנים של סבל מצאו לי את הבעיה ב mri:רצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם קרע הוריזונטלי לרוחב הקרן הקדמית של המניסקוס הלטרלי כאשר קדמית למיטת הקרע נמשכת ציסטה פראמניסקיאלית מולטי לוקולרית בקוטר 1.6 ס"מ בציר הסגיטלי ובגובה 1.6 ס"מ )חתך 9 סדרה 3( ובקוטר 2.7 ס"מ במישור .) הצדדי פנימי )חתך 19 סדרה 7 מודגם אות חריג הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. ) באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי מודגם נזק אוסטאוכונדרלי בקוטר 7 מ"מ במישור הקורונלי )חתך 6 סדרה 4 עם בצקת לשדית סוב-כונדרלית בסמוך. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ציסטה פופליטיאלית מודגמת בקוטר 2 ס"מ במישור הצדדי פנימי. לסיכום: קרע במניסקוס הלטרלי עם יצירת ציסטה פראמניסקיאלית ונזק אוסטאוכונדרלי בקדמת הקונדיל הפמורלי המדיאלי כמתואר. על הברך התלוננתי במשך שנים ללא התייחסות. אני מתנייד עם קביים. כמה זה חמור? והאם לזמן ללא טיפול הייתה השפע? מהי האופציה הטיפולית הטטובה ביותר? איזה סוג ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
ד``ר אליהו ליברטי18/09/2019המצב לא חמור כלל, הממצא על פניו גם לא מסביר סבל כה חמור של 7 שנים. הפתרון הוא ניתוח פשוט יחסית - ארטרוסקופיה. זאת לאחר שתבדק ותמצא התאמה בין תלונותיך לממצא בבדיקה הידנית ןלממצא ב MRI?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד הברך וחשד לציסטה גנגליוניתאמיר14/07/2019
באולטרסאונד שעשיתיעל כאב באזור פנים הברך, חלק צדדי, הדבר היחיד שיצא עם משהו זה:
"הודגם בסמוך לאזור מעבר גיד -שריר סרטוריוס ,בגובה מרווח הפרקי ממצא היפואקוגני\ציסטי ,אווסקולרי ,בגודל כ 4*4 מ "מ ,טיבו הממצא אינו ברור -האם ציסטה גנגליונית"
אשמח להבין במה מדובר.
לא נמצא ציסטה ע"ש בייקר. ולא מצאו שום דבר אחר.
בדיקה מאוד יסודית על ידי רופא לאחר שכבר שנתיים אני מנסה בכל דרך להבין את מהות הבעיה. עשיתי כבר המון בדיקות - מאמ.אר.איי ועד מגוון טיפולים משלימים, כדורי נוגדי דלקת ומה לא.
התחיל בעבודה על סקימולטור משולבת עם ריצות משמעותיות
היום כואב לי כשאני מותח את הרגל, או בהליכות איטיות וארוכות בסופר או בקניון, לא כואב כשאני עולה מדרגות. כואב במגע אם אני משפשף חזק עם בנגיי או וולטריין.
אשמח לתרגום הממצא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
ד``ר אליהו ליברטי15/07/2019גם בתשובה רשום שלא ברור במה מדובר. פנה לרופא ששלח אותך לבדיקה להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ומוגבלות בתפקוד- בירורשרון06/07/2019
אובחנתי עם דורבן, שחיקת סחוס בידיים ובעיה נוירולוגית (EMG) ) בתעלה קרפלית. הרופא לא מסביר מה האבחנה אלא לפי ההפניות לניתוחים אני משערת.
יש גם בעיה המטולוגית במעקב אודלקות בכל הגוף. צילום רנטגן ברכיים למשל לא הראה שחיקה למרות שהכאבים מקשים על עמידה והליכה. בכפות רגליים הומלץ על ניתוח. מדדי דלקת גבוהים שנים.
בנוסף פיברומיאלגיה.
באיזה תחום אני זקוקה לייעוץ? מה האבחנות מכל הרופאים לא ברור (בשפה מקצועית) ומה הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד``ר אליהו ליברטי07/07/2019את מעלה מגוון גדול של בעיות. בנושא הפיברומיאלגיה בדרך כלל רופאים נוירולוגגם מטפלים. הנושאים האחרים הם נושאים אורתופדיים. האורתופד שלך צריך להסביר לך מה הבעייה ומה הטיפול. אם לא - החליפי אורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח רצועה צולבת ותפירת המנסקוס קרן האחורי.אור06/07/2019
שלום ד"ר .
לפני שנה עשיתי ניתוח רצועה צולבת ACl ותפיסת המנסקוס קרן האחורי עשיתי לפני כמה ימים בדיקה MRi להלן הקובץ.
השאלה אם אכן מדובר בארטרו לכרטיס מה אני אמור לעשות ? כי בגדול יש שיפור עצום יש נפיחות עדיין אבל הטווחים ממש טובים אפילו התחלתי לרוץ קצת.
ומה קורה אם אני לא עושה את הניתוח מניפולציה או ארטרוסקופיה זה יהיה חמור בעתיד?
בברכה , אור כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ד``ר אליהו ליברטי07/07/2019שלום אור. הנתונין שאתה מוסר מעטים מידי. חייבים לבדוק אותך פיסית כדי לייעץ. פנה לייעוץ אורטופד ברכיים וקבלו החלטה אחראית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות mri ברך בן 20 עד כמה חמורלי04/07/2019
דלום רב, מבקשים לדעת עד כמה חמור הקרע המורכב במיניסקוס ועד כמה דיוף ניתוח במצב,זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי
ד``ר אליהו ליברטי09/07/2019במידה ויש כאבים והפרעה בתפקוד, עליך לעבור ניתוח ארטרוסקופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים שנימשכים למעלה משנהדוד בטיש02/07/2019
סובל יותר משנה מכאב בברכיים, בצילום MRI של ברך ימין נמצא קרע במיניסקוס, ליטרלי,ברך ימין לא בוצע MRI אך הכאבים זהים, קיבלתי זריקות בברכיים שעזרו לתקופה קצרה, לאחר טיפול פיזיוטרפיה היה שיפור גם למספר חודשים, טיפול בדיקור עם כוסות וואקום לא עזר, לאחרונה פורסמו שיטות טיפול במכשור חדש כמו גלי הלם גלים מגנטים ועוד שיטות, האם ידוע ששיטות אלו יעילות או שאין מנוס אלא ניתוח, אני ממש לא יכול ללכת מרחק של עשרות מטרים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד``ר אליהו ליברטי09/07/2019קרע במניסקוס מתקנים על ידי ניתוח ולא גלי הם או שאר שיטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לפענוח תוצאות בדיקת MRI..קארין28/06/2019
בצקת ברקמות רכות פרה פטלריות עם בורסה קטנה.
שינויים מוקואידים מתונים במניסקוס מדיאלי ללא עדות לקרע.
עכירות קלה של השומן הופה בסמוך לגיד פטלרי, הדגשה של השומן קדמי סופרה פטלרי. ממצאים האלה בלתי
ספציפיים יכולים להתאים לתהליך דלקתי.
מזה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קארין
ד``ר אליהו ליברטי09/07/2019מדובר בממצאים הדורשים טיפול שמרני, לא ניתוחים. תרופות , פיסיותרפיה ואולי הזרקה לברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי מפרקי ירכייםנאדר13/06/2019
שלום דוקטור בשנת 2011 נחבלתי בירך שמאל בזמן העבודה ובעקבות הפגיעה נוצר קרע ונזק במפרק הירך ולאחר סידרת בדיקות וצילומים הוחלט על ניתוח ארטרוסקופיה אך הניתוח לא עזר ולאחר שנה עברתי עוד ניתוח מסוג ארטרוסקופיה בירך גם לצערי הניתוח לא עזר בשנת 2016 עברתי צילום סי טי לירכיים בצילום הודגם על שינויים ניווניים בשני במפרקים אך בצד הנחבל יותר וכל הזמן הייתי סובל מכאבים בשני בצדדים והים אני לאחר החלפת המפרק הפגוע שאלתי היא האם קיימת אפשרות לטעון ולקבל אישור רפואי או חוות דעת שיעידו שהשינויים והנזק שנוצר בצד ימין הצד הלא נחבל אני יכול לקשור אותו לצד הנחבל והנפגע אשמח לקבל מענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאדר
ד``ר אליהו ליברטי13/06/2019שלום נאדר.
לסוג הנזק עליו אתה מדבר קוראים נזק מוסב. אתה טוען שהצד שהיה בריא נפגע כתוצאה מהפגיעה הראשונה. יש גם טענה הפוכה שאומרת שאם גם הצד השני מראה שנויים נווניים אז כנראה שזו תכונה של הגוף שלך (בגלל גיל, או תורשה, אא סוג עבודה, או פעילות ספורטיבית, מבנה גוף ספציפי שלך וכו').
עד כמה ידוע לי הביטוח הלאומי לא מכיר בתביעות כאלה. תתיעץ עם עורך דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאדר
ד``ר אליהו ליברטי07/07/2019יהיו רופאים שירשמו לך חוות דעת כזו אך בשורה התחתונה נראה לי שהביטוח הלאומי לא מכיר בטענות כאלה. תתיעץ גם עםעורכי דין או גופים העוסקים בתביעות נכות מול הביטוח התאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימין של הגבקלרה29/05/2019
שלום,
יש לי כאבים בצד ימין של הגב רציתי לדעת מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלרה
ד``ר אליהו ליברטי30/05/2019את באמת חושבת שהאינפורמציה הרבה שמסרת מספיקה כדי שאומר לך מה זה. לא נראה לי. מה שאני יכול להגיד לך בוודאות על סמך שאלתך הוא שיש לך כאבים בצד ימין של הגב.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישהשרונה17/05/2019
שלום
אני חולה במחלת פרקים מקבלת טיפול אבל עדיין סובלת כאבים במיוחד בקימה בבוקר
ואני מבקשת לשאול לגבי מזרן אותו אני רוצה לרכוש האם אתה יכול להמליץ ואני לא מתכוונת לשם של חברה
אלא מה רצוי לרכוש מזרן קפיצים עם ויסקו או מזרן קפיצים עם לטקס,או מזרן גודנייט,מה הכי מומלץ מבחינה אורטופדית ופחות יכול לגרום לכאבים.
מאוד מבקשת את דעתך
בתודה מראש
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מזרון מומלץ.
ד``ר אליהו ליברטי21/05/2019מזרונים נוהגים לדרג לפי דרגות קושי. 5 הוא הקשה ביותר, 1 הוא הרך ביותר. אורטופדים נוהגים להמליץ על 4. מומלץ עם שכבת נוחות שמרככת מעט ומנעימה את השכיבה. קפיצים או לטקס זה כבר עניין של טעם אישי. מומלץ לקחת לבחירה את הכרית האהובה עליך. לשכב על המזרון הנבדק בכל התנוחות שרגילים. לקנות ממקום שמוכן להחליף תוך לפחות 30 יום אם לא נוח. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרם צד שמאל של הברךאסף15/05/2019
אני רץ 3 שנים ואף פעם אין לי פציעות
מסוף ינואר אני סובל בצד של הברך מזרם ולא כואב לי ,ואני יכול להמשיך לרוץ בלי בעיה אבל זה מציק לי בברך הזרם
עשיתי אולטראסאונד לא ראו כלום
הלכתי לרופא פיזותרפיה אמר לי לעשות תרגילים וזה לא עובר
אני רוצה לדעת בבקשה מה הבעיה ? אני מאוד רוצה שזה יעבור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסף
ד``ר אליהו ליברטי16/05/2019הי אסף. רופאים שבדקו אותך ושלחו אותך לבדיקות שונות לא היגעו למסקנה ברורה. דרך האינטרנט בוודאי שלא אוכל יותר. אני חייב לבדוק אישית כדי לאבחן. פנה לכל מומחה ברכיים שתבחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים וצילום - מה המשמעות?לילך12/05/2019
עקב כאבי כרביים הופניתי לבדיקה ובצילום עלו הממצאים הבאים:
רושם לשבר ישן, יתכן פיבולה פרוקסימאלית ללא קורלציה קלינית עתה שינויים שחיקתיים מתונים.
שאלות:
1. מה משמעות הבדיקה ?
2. כרגע הרופא לא הפנה לשום טיפול מעבר להמשך בדיקות האם פיזיוטרפיה יכולה לעזור?
3. לא היה לי שבר . מה המשמעות של רושם לשבר ישן?
דבר נטסף אני בת 67 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
ד``ר אליהו ליברטי13/05/2019לא אוכל לענות בלי לראות את הצילומים בעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביפ בברך בצד ימיןמורן30/04/2019
היי, אני סובלת מכאבים בברך בצד ימין
קשה לי לעלות במדרגות ליישר את הרגל ולהתאמן
הכאבים במיוחד מתחזקים אחרי אימון ספורט
בנוסף לזה יש לי כאבים בכפות רגליים במיוחד אחרי ישיבה או מנוחה
היה לי גם דורבן בכף רגל שמאל
הלכתי לרופא אורטופד והפנה אותי לעשות מיפוי עצמות לא עדיף צילום ? ממה הכאבים האם יש קשר בין הברך לכפות רגלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
ד``ר אליהו ליברטי30/04/2019שלום מורן. צילום יראה יותר את מבנה העצם. מיפוי עצמות יגלה אזורי שחיקה ודלקת. תלוי במה שהאורטופד שלך חושד שקיים. אין קשר בין הברך לכף הרגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתר בברכיים- בירוררון29/04/2019
היי שלום
הנני סובל מזה כמה שנים בכאבים בחלק החיצוני של הברך מצד ימין כאשר אני רץ מעל 10 דקות או כאשר מופעל עומס על הברך. בבדיקת mri ולאחר בדיקה של מומחה ברך בכללית עלו הממצאים הבאים:
hoffa impingement knee
acl שלמה עם ציסטה סיניובאלית קטנה
יישור יתר של הברכיים,גמישות יתר
הערות: נא לפטור מספורט ,קפיצות ,ריצות וכן מעבודה פיזית. הומלץ על פיזיוטרפיה.
הנני משרת במילואים באופן פעיל ביחידה קרבית ולנוכח הממצאים אני מעוניין להוריד פרופיל ולהשתחרר משירות קרבי. האם לנוכח הממצאים רופא הגדוד יכול לערער על ההמלצות? האם אוכל לגשת לועדה רפואית ולהוריד פרופיל?
תודה מראש
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רון
ד``ר אליהו ליברטי29/04/2019פורום זה עוסק בבעיות רפואיות ולא מיועד להערכת נכות, או פרופיל צבאי, במקרה זה, בלי ללבדוק אותך וודאי שאי אפשר להעריך מה יגידו רופאי הצבא. עצם הממצא ב MRI לא ממש מרשים ולא מסביר את הכאב בצד החיצוני של הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)