ריצה על חוף הים +אופניים במכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה על חוף הים +אופניים במכון
    אופיר
    28/06/2011

. אני שחקן כדורגל בן 20, לפני מספר ימים הראו את כל שחקני הכדורגל המובילים שיש לנו בישראל עושים אימון על חוף הים שכלל קפיצות והרבה ספרינטים-גם קצרים וגם ארוכים.
    תוכל/י להגיד לי איך התנועות על חוף הים עוזרות לשחקן כדורגל? למפרקים שלנו? לברכיים שלנו? תוכל/י לפרט בבקשה

2.אני אחד שממש אוהב אופני ספינינג במכון, אני עכשיו בתקופה הכנה לקראת עונה של כדורגל, אני עושה 3 פעמיים בערך ולפעמיים אפילו 4 פעמיים חצי שעה 35- דקות כל יום בגלל גם לשמור על כושר אבל בעיקר כי אני אוהב את זה. סתם במקרה יצא לי לשמוע שיחה של 2 בחורות במכון שאומרות שרכיבה המשך מספר פעמיים בשבוע יכולות להזיק לברכיים כי לפעמיים משנים מהירות ואין בקרה לזהירות או משהו כזה, לא שאני מאמין לזה אבל מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריצה על חוף הים +אופניים במכון - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    01/07/2011

החול הרך מצד אחד משמש כבולם זעזועים כך שריצות או קפיצות אינן משדרות זעזועים לעמד השדרה כמו בריצה על משטח קשה - כביש או הליכון. צד שני הרבה יותר קשה לרוץ על חול כך שעצימות האימון גדלה. אמון קצר על חול שווה מבחינה קלורית, סבולת לב ריאה וכו' לאימון ארוך על משטח קשה. כבר שכחת כמה היה קשה לרוץ בטירונות על הג'בלאות.

לגבי ספינינג. למי שי ברכיים בריאות זה לא מזיק. למי שיש בעיה עם סחוסי הפיקה זה יזיק. ניתן לאבחן אם קיימת בעיה כזו על ידי בדיקה ידנית. ככלל אני לא אוהב את הפעילות הזו וממליץ למטופלים שלי למצא פעילויות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת ד"R

לירן
    01/07/2011

!
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו