חסר סחוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסר סחוס
    חנן
    17/07/2011

שלום רב,
    מה ניתן לעשות לגבי בעיה של חסר סחוס? מה עלי לעשות בשביל לחזור לספורט ולהעלים את הכאב בזמן ריצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסר סחוס

הוספת תגובה

• חסר סחוס - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    17/07/2011

"חסר סחוס" אינו מגדיר את הבעייה שלך ולכן לא אוכל להציע פתרון התפור באופן ספציפי למקרה שלך. באופן כללי לאנשים צעירים עם נזק ממוקד לסחוס בשטח קטן אך שאר הסחוס בריא, ניתן לבצע השתלת סחוס במקום הנזק או פעולה כירורגית ארטרוסקופית הקרוייה מיקרו-שברים בה מגרים את העצם החשופה לגדל סחוס השונה מעט מהסחוס המקורי אבל מספיק טוב. לאנשים מבוגרים שם שחיקת סחוס נרחבת או חסר סחוס נרחב הפתרון הוא ניתוחי החלפת מפרקים. יש רבים הנופלים בין שתי הקצוות ולהם מציעים זריקות שונות כמו קורטיזון או זריקות שעיקר פעולתן מעין שימון של הברך כמו זריקות "כרבולת".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר סחוס

חנן
    18/07/2011

תודה גדולה, בעניין הגיל, אני בן 32 ובהמשך לתשובתך להלן התוצאה של החסר סחוס שאותה הבנתי מקריאה ללא ידע מקצועי כמובן:

מבנה גרמי ומפרקי - נראה איזור של חסר סחוס ההיאליני במימדים של 12*6.5 מ"מ
    מלווה נזק ובצקת סובכונדרלים בפנים האינפריורים של הקונדיל הפמורלי הלטרלי.
    נראים טילט וסובלוקסציה לטרלים קלים של הפיקה.

כל שאר התוצאות בבדיקה היו רשומים - בגובה ואות תקינים.

לסיכום:
    1. לזיה אוסטאוכונדדרלית כמתואר בפנים האינפריורים של הקונדיל הפמורלי הלטרלי.
    2. טילט וסובלוקסציה לטרלים קלים של הפיקה.

מה המשמעות/אבחנתך של תוצאות הבדיקה? מה אתה חושב שעלי לעשות מתוך האפשרויות הקיימות?

בתודה מראש ובברכה, הידע מאוד יעזור לי בהמשך טיפול הבעיה!
    חנן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר סחוס - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    18/07/2011

ייתכן שאתה מתאים לפרוצדורה של השתלת סחוס או מיקרו-שברים. לא אוכל לדעת בודאות אלא אם כן אראה את הצילומים במו עיני ואבדוק אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר סחוס

חנן
    04/08/2011

שלום רב,
    פעולה כירורגית ארטרוסקופית הקרויה מיקרו שברים, מה זה למעשה? כלומר איך מגרים את העצם החשופה לגדל סחוס השונה מעט מהסחוס המקורי אבל מספיק טוב?

בנוסף, אם צריך לבחור, האם השתלת סחוס עדיפה?

בתודה מראש, חנן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר סחוס

חנן
    08/08/2011

הוצע לי ע"י שני רופאים לבצע ניתוח. ניתוח שבו מבצעים פעולה כירורגית שנקראת מיקרו שברים. תוכל להסביר לי בכמה מילים מה למעשה מבצעים בפעולה כזו? האם זו פעולה שכיחה וכדאית בתחום? יש סיכון בפעולה כזו שהכאב יחמיר לאחר מכן?

האם פיזיותרפיה יכולה לפתור את הנזק הסחוסי???

אעשה ניתוח אם צריך, חשוב לי להעלים את הכאב שביום יום ובנוסף לחזור לפעילות ספורטיבית, אני פשוט רוצה להיות שלם עם עצמי.

אודה לכל מידע שתוכל לתת לי שיעזור לי לשקול מה לעשות.
    בתודה מראש, חנן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר סחוס - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    08/08/2011

שלום חנן, כבר נתתי לך את כל ההסברים הכלליים בנושא, לא אוכל להרגיע אותך או לנחש מה יהיו התוצאות שלך כי אינני מכיר ספציפית את המקרה שלך. עם היידע שנתתי לך - גש למנתח שבחרת והצג לפנין את השאלות שלך. תקבל ממנו תשובות המתאימות בדיוק למקרה שלך ואז תחליט אם אתה הולך לניתוח או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו