מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ברך- קרע במיניסקוסהילה08/08/2011
בת 32. רצתי 7 ק"מ ודיוושתי באופן קבוע, במשך כשנתיים.
לפני כחצי שנה התחילו כאבים מאחורי ברך ימין בעת הריצה והדיווש.
מרחתי משחות לכאב, לקחתי טיפול תרופתי אנטי דלקתי (ארקוקסיה). ללא שיפור. הפסקתי את הפעילות הגופנית.
אח"כ הכאבים הופיעו גם בעליית מדרגות, והליכה בשיפוע עולה.
היום בהליכה רגילה יש כאב קל שמתגבר ככל שהולכים. הכאב בקדמת הברך בצד ימין, מעל השוק. כאב חזק ומגביל תנועה בזמן קיפול/כיפוף הברך.
במנוחה בעיקר כשאני מיישרת את הרגל יש הרגשת לחץ באזור, כאילו השרירים נתפסו.
צילום רנטגן ואולטרא סאונד-אין ממצאים.
במיפוי SPECT נמצא "מוקד קליטת יתר באספקט המידאלי-אחורי בקצה הדיסטלי של הפמור מימין. להמשך בירור לשלול אוסטאויד אוסטאומה". נאמר לי שאין קשר לכאב.
לא ביצעתי MRI.
אורתופד ברך קבע שיש לי קרע במיניסקוס הלטראלי ושיש לבצע ניתוח ארתרוסקופיה.
הרופא לא ענה על שאלותיי, ואני מהססת "לרוץ" לניתוח.
שאלותיי:
1. האם אין צורך ב- MRI על מנת לקבוע את סוג הקרע, והאם הניתוח הכרחי?
2. האם יש טיפול תחליפי או מקדים, כגון פיזיותרפיה?
3. האם התאמצות (הליכה, כיפוף ברך המלווים בכאב) תחמיר בינתיים את המצב?
4. מה עושים בניתוח, מה הסיכונים, אחוזי הצלחה?
5. אחרי הניתוח, האם הברך חוזרת לקדמותה ולפעילות רגילה ולריצה? ואם כן - אחרי כמה זמן?
6. האם בטווח הארוך הבעיה תחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברך- קרע במיניסקוס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי08/08/2011התשובה למרבית שאלותיך מאד תלויה בממצאי הבדיקה הידנית של האורטופד שלך, בהנחה שאכן יש לו נסיון עשיר בבדיקת ברכיים. בדיקה ידנית טובה נותנת המון אינפורמציה ולא פעם היא מאבחנת טוב יותר מ-MRI. אני שולח ל-MRI רק מקרים בודדים ומיוחדים בהם יש לי דילמה ספציפית, אחוז הטעויות שאני רואה בפענוחי MRI של הברך כל כך גבוה שקשה ולא נכון להסתמך רק על בדיקה זו. האם יש לך כאבים המעירים אותך בלילה. אם לא, אז הממצא האמור אינו אוסטאואיד אוסטיאומה. האם הברך תחזור לקדמותה? לא ניתן להבטיח זאת. תלוי מה ימצאו שם. אל תשכחי שכל הפעילויות הנמרצות בשנים האחרונות יצרו אצלך נזקי שחיקה. אין לדעת אם הבעיה תחזור שהרי כרגע לא יודעים בוודאות מה הבעיה. בקיצור - אם האורטופד שלך מוכר כמומחה ברכיים העושה ניתוחים ארטרוסקופיים באופן רוטיני אז המשיכי איתו, אם לא אז לפחות קבלי חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?