שחיקת סחוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחיקת סחוס
    עידן
    25/08/2011

שלום רב

אני בחור בן 23 סובל בוודאות משחיקת סחוס(כנראה בגלל היותי בעבר כדורגלן) לאחר צילום מיפוי עצמות +רנטגן ופיענוח אצל 3 רופאים שונים של התוצאות, הכאבים הם אדירים בעיקר ברך שמאל.
    בבקשה מה ניתן לי לעשות כדי להציל את הברך כול עוד אני צעיר איזה טיפול ידוע שיכול לעזור לי במיוחד בגילי הצעיר ישתנתה לי איכות החיים מקצה לקצה
    בבקשה שתצילו לי טיפול שיכול לעזור כי הבנתי שסחוס לא יכול לגדול שוב או שאולי בגלל גילי הצעיר עוד יש סיכוי לפתח סחוס בברך.
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחיקת סחוס

הוספת תגובה

• שחיקת סחוס - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    25/08/2011

תלוי מהו האיזור בו נשחק הסחוס, ניתן לדעת זאת בבדיקה ידנית+צילומים רגילים. לכל איזור יש הצעות שונות ופתרוות שונים, כמו - טיפול תרופתי לכאב, הזרקות שונות בברך, טיפול פיסיוטרפי, ניתוחים למי שזה מתאים עוד ועוד. חשוב להדגיש שאף אחד מהטיפולים שהזכרתי לא יביא לגידול סחוס חדש, אין דבר כזה (יש ניתוחי השתלת סחוס המתאימים רק לנזק סחוסי ממוקד ומוגדר ולא לשחיקה כללית של הסחוס). אתה אולי צעיר אך לא עד כדי כך צעיר שיצמח לך סחוס חדש. בקיצור שלבי העבודה הם: בדיקה רפואית טובה לאבחון איזור הבעייה, צילומים, אבחון נכון, המלצה לטיפול ופעילות המתאימה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו